50 éves az EIZO

Az EIZO Corporation idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját. Az 50. évforduló megünneplése az áprilisban kezdődő és a következő év márciusában lezáruló pénzügyi év teljes egészét lefedi.

A felsőkategóriás monitormegoldások fejlesztésével és előállításával foglalkozó EIZO neve a japán „kép“ szóból ered. A japán gyártó kezdetben OEM (eredetiberendezés-gyártó) vállalatként fekete-fehér televíziókészülékekhez állított elő alkatrészeket. A tevékenységét az 1980-as években vállalati ügyfelek számára kifejlesztett monitorok előállításával kibővítő EIZO idővel számos különböző piaci szegmensben megjelent.

Az EIZO napjainkban több mint 80 országban elérhető képalkotó készülékei többek között az egészségügyi intézmények műtőiben és röntgenező helységeiben, a fotóműtermekben és az utómunkálati stúdiókban, a légiforgalmi irányító létesítményekben, valamint a kereskedőházakban és vezérlőtermekben is széles körű népszerűségnek örvendenek.

Az EIZO már hosszú ideje saját létesítményeiben, önálló módon végzi el a kutatással és fejlesztéssel, az előállítással és a minőség-ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat. Az EIZO mindig is a saját útját járta. Amennyiben a külső gyártóktól származó részegységek minősége nem érte el a megfelelő színvonalat, az EIZO jelentős hozzáadott értéket képviselő, saját fejlesztésű félvezetőkkel és szoftverekkel hidalta át a problémát, számottevő versenyelőnyre téve szert ezáltal. Önállóságot hirdető vállalati kultúrájának köszönhetően az EIZO teljes körű megoldásokat nyújtó, kiemelkedő minőségű és különösen megbízható termékeiről vált ismertté.

„A kezdetben jelentéktelen gyártónak számító EIZO vállalat a kiváló minőségű képmegjelenítő eszközök fejlesztésének, előállításának és forgalmazásának köszönhetően vált a képalkotás világszerte elismert szakértőjévé” – meséli Yoshitaka Jitsumori, az EIZO elnök-vezérigazgatója. „Az elkövetkezendő években tovább mélyítjük a képalkotással kapcsolatos szaktudásunkat, hogy változatlanul megfeleljünk ügyfeleink elvárásainak, és hogy tovább öregbítsük az EIZO márka hírnevét”.

EIZO Video – Three Colours to Create a Whole World