„A részletes útmutatónak és az egyértelmű szimbólumoknak, valamint a felhasználóbarát kezelőfelületnek köszönhetően gyorsan és egyszerűen elvégeztük az FDF2304W-IP monitorok üzembe helyezését. Mivel a telepítési és konfigurációs eljárás különösen közérthető, mindössze egyszer kell belépni a rendszerbe. A megjelenítendő felvételek elrendezési módjait pedig az egyes ápolási osztályok igényeihez igazítottuk.”

Cody Bracken, a SafeCare program vezetője

A kiindulási helyzet

Az EIZO monitorok üzembe helyezését megelőzően a Kindred Health központon belül két ápolási osztályon használtak klinikai felügyeleti rendszereket, azonban a számítógépes adattárolás és a megfelelő kábelelvezezés hiánya következtében e megoldás hatékonysága számos kívánnivalót hagyott maga után.

A rendszer működését jelentős mértékű biztonsági rések jellemezték, ugyanis nem tette lehetővé az ápolószemélyzet tagjai számára a folyosók, parkolóhelyek és bejáratok ellenőrzését. Az említett problémák kiküszöbölése miatt kevesebb idő jutott a betegek ellátására. A központ számára így egyre sürgősebbé vált annak megoldása, hogy olyan felügyeleti rendszert alakítson ki, amelynek segítségével az intézmény valamennyi osztálya nyomon követhető.

A megoldás

A Kindred Health terápiás és rehabilitációs központ minden egyes ápolási osztályát az EIZO DuraVision FDF2304W-IP típusú monitorjával szerelte fel. Az FDF2304W-IP monitor közvetlenül csatlakoztatható hozzá a meglévő rendszerhez, melynek IP kamerái a Hálózati Videorögzítő (NVR) egységen kívül a biztonsági részleg irodájában működő ellenőrzőállomással és az intézményvezető irodájával állnak kapcsolatban. Ennélfogva további számítógépekre, illetve szoftverekre már nem is volt szükségünk.

Az ápolók és az adminisztratív személyzet tagjai immáron akár 16 különböző videokamera felvételein keresztül követhetik nyomon az egyes ápolási osztályokon történteket. Mivel szerteágazó teendőikből adódóan a személyzet tagjai viszonylag kevés időt töltenek közvetlenül a monitor előtt, különösen hasznos, hogy a felvételek különböző látószögekből megtekintve is kristálytiszta módon jelennek meg.

A megszakítás nélküli felügyeletnek köszönhető biztonságot az ápolószemélyzet tagjai is rendkívül nagyra értékelik. Egy esetleges áramkimaradást követően a monitorok automatikusan visszakapcsolódnak, és újrakonfigurálás vagy kézi beavatkozás szükségessége nélkül azonnal megjelenítik a videokamerák felvételeit.

Kindred Health DuraVision FDF2304W-IP
Kindred Health DuraVision FDF2304W-IP

Üzembe helyezés

Mivel az FDF2304W-IP egy önálló ellenőrzőállomás, a monitor gyorsan, egyszerűen és közvetlen módon, az informatikai részlegen dolgozó munkatársak segítsége nélkül csatlakoztatható hozzá a hálózathoz. Az EIZO IP monitorok használata nem igényel további számítógépeket, Windows-frissítéseket, biztonsági szoftvereket, megjelenítési alkalmazásokat, további szoftverlicenceket vagy számítógéptartó állványokat.

„A részletes útmutatónak és az egyértelmű szimbólumoknak, valamint a felhasználóbarát kezelőfelületnek köszönhetően gyorsan és egyszerűen elvégeztük az FDF2304W-IP monitorok üzembe helyezését” – meséli Cody Bracken, a SafeCare program vezetője. „Mivel a telepítési és konfigurációs eljárás különösen közérthető, mindössze egyszer kell belépni a rendszerbe. A megjelenítendő felvételek elrendezési módjait pedig az egyes ápolási osztályok igényeihez igazítottuk.

A telepítés általában 90-120 perc alatt elvégezhető (a Microsoft Windows operációs rendszerhez szükséges, internetről letölthető frissítésektől függően). A Kindred Health munkatársai a telepítőprogram megnyitását követően 30 perccel már használatba is vehették a készüléket.

Az FDF2304W-IP a gyors üzembe helyezésnek, valamint az alacsony fokú hardver-, szoftver- és licencigénynek köszönhetően rendkívül költséghatékony választás.

További termékinformációk

FDF2304W-IP
FDF2304W-IP DuraVision

IP dekódoló monitor biztonsági és térfigyelő videokamerák számítógép nélküli csatlakoztatásához. Axis (VAPIX) vezérlési protokollok, Panasonic IP videokamerák, valamint az ONVIF szabvány támogatása.

  • 58 cm (23 coll)
  • 1920 x 1080 (Full HD)
  • IPS
  • Képarány 16:9
  • 58 cm (23 coll)
  • 1920 x 1080 (Full HD)
  • IPS
  • Képarány 16:9