HDR
HDR tartalmak valósághű megjelenítése

A ColorEdge PROMINENCE CG3145 monitor 1000 cd/m² fényerőssége HDR tartalmak megjelenítésére is kiválóan alkalmas. Az 1 000 000:1 kontrasztarány a sötétebb színárnyalatok számára is optimális színmélységet kölcsönöz, így azok True Black minőségben jelennek meg. A Dolby Vision szabvány követelményeinek megfelelő ColorEdge PROMINENCE CG3145 monitor HDR színárnyalat görbéket támogató Hybrid Log-Gamma és PQ-Gamma technológiáinak köszönhetően elhagyhatóvá vált az automatikus fényerő-korlátozás (ABL) alkalmazása. Megfelelő fényerősség és pontos színmegjelenítés a lenyűgöző HDR-élmény jegyében!

Bővebb információ az EIZO HDR technológiáról


DCI 4K felbontás

A ColorEdge PROMINENCE CG3145 készülék DCI-4K felbontása (4096 x 2160) négyszeresen múlja felül a Full HD (1920 x 1080) minőségű megjelenítés képpont sűrűségét. HDR referenciamonitorunk így utómunkálatokhoz is kitűnő választás.

DCI-4K
»We were really astonished with the dynamics that EIZO presents with the CG3145 PROMINENCE.«

Marc Versteeg, Managing Partner at Pirates ‘N Paradise

Read more
CG3145 Wide Gamut
Széles színskála

A széles színskála az utómunkálatoknál alkalmazott DCI-P3 színtérnek a 99%-át, a Rec.2020-nak pedig a 80%-át fedi le. A kimagasló minőségű színmegjelenítés tökéletesen kielégíti az iparág elvárásait.


10 bites színmélység

A 24 bites LUT-ton alapuló 10 bites színmegjelenítésnek köszönhetően a ColorEdge PROMINENCE CG3145 monitoron egyidejűleg több mint egy milliárd színárnyalat jeleníthető meg. A színátmenetek finomak, a szomszédos színek közötti különbségek (Delta-E) pedig elhanyagolható szintűek. 


Pontos színvisszaadás a nagy felbontású 3D-Look-Up-Table táblának köszönhetően

A 3D-LUT tábla minden egyes alkalommal precíz színleképezést nyújt, a színeket pedig, többek között a szürkeárnyalatokat kivételesen pontosan jeleníti meg. Az LCD monitoroknál a fényerőfokozat a képjelnek és a vörös-zöld-kék (additív) színkeverék viszonyainak megfelelően, modulról modulra egyedileg változik. A pontos méréshez és beszabályozáshoz speciális mérőeszköz szükséges. Ezért az EIZO az összes CG készüléket, valamint azok árnyalatgörbéjét valamennyi szín esetében gyárilag állítja be. Ezáltal a teljes szürkefokozatskálán konzisztens színhőmérséklet érhető el. Az eredmény: a színvisszaadás minden egyes CG3145 esetében azonos, pontos és megbízható.

Kép: 3D-Look-Up-Table
A 3D-LUT tábla filmkészítés során is különösen hasznos: A mellékelt ColorNavigator szoftverrel a filmfelvételeken megjelenő színek emulálása is egyszerűen elvégezhető. A képkockák ugyanolyan módon jelennek meg, mint ahogy a film későbbi lejátszása során fognak. A 3D-LUT tábla emellett a monitor additív színkeverését (vörös, zöld és kék színek) is tovább javítja. A funkció a semleges szürkeárnyalatok pontos megjelenítése esetén is kulcsfontosságú szerepet tölt be.

ColorNavigator NX
Színkezelés

A ColorEdge PROMINENCE CG3145 az EIZO ColorNavigator NX minőségbiztosítási szoftverének használatát is támogatja. A ColorNavigator NX a ColorEdge monitorok felhasználói számára nyújt minőségbiztosítási funkciókat és eszközkezelési lehetőségeket. A szoftvernek köszönhetően az előre beállított színmódok különböző – például fényerősséggel, vagy fehérpont- és gammabeállításokkal kapcsolatos – értékeit hozzárendelheti a kívánt projektekhez. Az említett kalibrálási információkat közvetlenül a monitor őrzi meg.

A ColorNavigator NX a ColorEdge monitorok számára nyújt minőségbiztosítási funkciókat és eszközkezelési lehetőségeket.

Bővebben a ColorNavigator NX szoftverről


Egyenletes színárnyalatok a képernyő teljes felületén

A Digital Uniformity Equalizer (DUE) az egyes színértékek szabályozását képpontról képpontra haladva végzi el, a képernyő teljes felületén. Az eredmény: A színárnyalatok az LCD monitorokkal szemben a képernyő minden egyes pontján tökéletesen azonosan és fényerő-ingadozásmentesen jelennek meg. A DUE funkció a színhőmérsékletnek és a fényerőnek a környezeti hőmérséklet ingadozása által kiváltott változásait is kiegyenlíti. A megoldás folyamatosan egyenletes fényerősség eloszlást és tökéletes színtisztaságot nyújt. Ez különösen a képek retusálásakor hasznos.


Stabil fényerő, színeltérések nélkül

A és O kategória szerinti pontos képfeldolgozás: állandó fényerő és színhőmérséklet. A szabadalmaztatott elektronikai megoldás kiegyenlíti a fényerő azon ingadozásait, melyeket a tartós használat, valamint a megemelkedett környezeti és üzemi hőmérséklet vált ki. A környezeti hőmérsékletingadozás okozta színeltérések kiegyenlítéséről és automatikus csökkentéséről a beépített termométer gondoskodik. Így a színvisszaadás hosszabb használat esetén is teljes mértékben stabil marad. És ami szintén nem elhanyagolható: A fényerő, a színek és a színárnyalatok stabilizálódásához szükséges bemelegedési idő mindössze hét perc. Ez mindössze a negyede a szokásos időtartamnak.

Foto: EIZO Helligkeitsstabilisierung

Aljzatok és videoformátumok széles körű támogatása

A HLG és PQ színárnyalat görbéket támogató megoldásainak, valamint a különböző formátumok széles körű támogatásának, többek között a 10 bites, 4:2:2 mintavételezésű jelek 50/60 képkocka/másodperc képfrissítési frekvencia melletti, HDMI, és a 10 bites, 4:4:4 mintavételezésű jelek 50/60 képkocka/másodperc képfrissítési frekvencia melletti, DisplayPort aljzatokon keresztüli továbbításának köszönhetően a ColorEdge PROMINENCE CG3145 monitor teljes mértékben kielégíti a HDR tartalmak professzionális utófeldolgozásával kapcsolatos követelményeket.  


Filmgyártáshoz: 3D-LUT profil

A ColorNavigator NX a különböző monitorok egységes beállításaihoz szükséges, a filmek színosztályozásánál alkalmazott 3D-LUT fájlok feldolgozására is alkalmas. A filmes emuláció, mely akár öt különböző színmód esetén is elérhető, igen hasznos, ha a filmeknél alkalmazott színprofilok felhasználása válik szükségessé.


Gyors, egyszerű és kényelmes használat

A készülék egyszerű kezelhetőséget és nagyszerű áttekinthetőséget nyújt a felhasználó számára. A Button Guide elnevezésű funkcióval gyorsan és egyszerűen áttekinthetők a kezelőfelület különböző gombjai, illetve azok funkciói. A megvilágított gombokkal a készülék sötétebb környezetben is egyszerű módon kezelhető. Ez különösen az utómunkálatok elvégzésére szolgáló, elsötétített stúdiók esetén hasznos.

A gyakran alkalmazott parancsok és beállítások a készülék két funkciógombjához rendelhetők hozzá. Például az egyes színterek és a funkciógombok társításakor gyorsan és kényelmesen, mindössze egyetlen gombnyomással válthat át a különböző színterek között. Legfeljebb 10 gyorselérés állítható be."

Button Guide

Kép: Gyári beállítás
Pontos színvisszaadás gyári beállítások alapján

Az LCD panelek képmegjelenítése modulról modulra eltér. A ColorEdge monitoroknál ezért már gyárilag elvégzik az egyes készülékekkel kapcsolatos pontos méréseket, és a képernyők tökéletes beállítását. Ennek részeként precízen megvizsgálják a piros-, zöld- és kékcsatornák gammagörbéit, és szükség esetén korrigálják azokat. Az EIZO készülékek egyedülállóan pontos gyári kalibrációjának köszönhetően a monitorok már közvetlenül a kicsomagolásukat követően előre beállított színterekkel használhatók. A gyári kalibrálás további előnye, hogy a ColorNavigator szoftver használatával a felhasználó jóval gyorsabban végezheti el a monitor újbóli kalibrálását.


Színtér-programok

A standard színtérprogramok, így a Reec. 2020, Rec. 709, DCI, PQ-Rec. 2100, PQ-Rec. 709, PQ-DCI, HLG-Rec. 2100 a monitor memóriájában találhatók, és a készüléken lévő gombbal egyszerűen és gyorsan kiválaszthatók.


Kép: Safe Area Marker
Biztos megjelenítés a Safe Area Markernek köszönhetően

Ideális megoldás a feliratok és a fontosabb képek megjelenítéséhez: A Safe Area Markernek köszönhetően pontosan nyomon követhető, hogy az egyes tartalmak a kimeneti eszközök melyik képernyőrészein jelennek meg. Így azonnal ellenőrizhető, hogy a különböző feliratok, szövegek vagy egyéb lényeges képrészletek a látható tartományban jelennek-e meg. A kiemelés színe is gyorsan megváltoztatható, így a megjelölés minden egyes kép esetében nagyszerűen látható.


Aspect Marker

Az Aspect Marker használatával az olyan DCI 4K- (4096 x 2160 pixel) vagy 2K-filmek (2048 x 1080 pixel) is megjeleníthetők, melyeket más készülékeken csak eltérő képaránnyal lehet lejátszani.


4K-Zoom

A finom részletek és a képélesség kiértékelése érdekében a monitor különböző képterületei egyszerűen és gyorsan, a menürendszeren keresztül kiválaszthatók és felnagyíthatók.

4K Zoom

Luminance Warning

A Luminance Warning funkció megjeleníti azokat a képterületeket, ahol a PQ-módok alkalmazásakor a fényerőszint meghaladja a beállított értéket (300, 500, 1000 vagy 4000 cd/m2). Ezek a túlexponált területek választhatóan sárga vagy lila színnel jelölhetők.

EIZO CG3145 Luminance Warning

Gamut Warning

A színkorlát-figyelmeztetés két üzemmódban használható: Rec. 2020 módnál szürkeárnyalattal jelenik meg az a képtartalom, mely a Rec. 709 színtérrel nem jeleníthető meg. Ezzel szemben Rec. 709 módban az szimulálható, hogy a Rec. 2020-tartalmak hogyan fognak megjelenni egy HDTV-készüléken.

Gamut Warning

A szem számára: villogásmentes munka

Azért, hogy kíméljük a szemét, mi itt az EIZO-nál kifejlesztettük a háttérvilágítás vezérlésének hibrid technológiáját. Ez egyesíti az egyébként megszokott PWM és a DC (egyenáramú) vezérlés előnyeit. A PWM vezérlés sokkal magasabb frekvenciákat használ, mint a standard PWM módszerek. Az eredmény: villódzásmentes képélmény. A villódzás abszolút zéró szintre csökkenthető anélkül, hogy a kép minősége vagy a színstabilitás változna.


Foto: Lichtschutzhaube
Tükröződéssel szembeni védelem árnyékoló ernyővel

Az árnyékoló ernyő a tükröződés és a képernyőre beeső fény csökkentésével óvja a felhasználó szemeit. Az ernyő felszerelésével jelentős mértékben csökkenthető a felülről és oldalirányból beeső fény.


5 év garancia
5 év garancia

Az EIZO öt év garanciát biztosít (javítás a szervizközpontban). Ez a magasan fejlett gyártástechnológia következtében lehetséges, ami egy egyszerű sikerelven alapszik: átgondolt és innovatív monitortechnológia, prémium alapanyagokból előállítva. A garancia 10000 üzemóra időtartamig az LCD modulra is kiterjed.

.
Szín- és fényerő-garancia
Szín- és fényerő-garancia

A monitorra a vásárlás időpontjától számított legfeljebb 10 000 üzemóráig terjedő szín- és fényerő-garancia vonatkozik, amennyiben azt legfeljebb 800 cd/m²-es fényerővel, illetve 6500 K színhőmérséklettel üzemeltetik.

.

Bővebb információ az HDR

A HDR technológia egyszerűen elsajátítható magyarázata – az alapismeretektől egészen a legfrissebb irányzatokig.

HDR technológiával kapcsolatos információk

Mi a különbség a HDR fotók és a HDR videók között? Mi szükséges a HDR tartalmak lejátszásához?

Annak áttekintése, hogy milyen hatást gyakorol a HDR technológia a TV-k és az iPhone készülékek megjelenítésére

Az EIZO HDR technológiáját alkalmazó ColorEdge PROMINENCE CG3145 hatékonyan kiküszöböli a HDR monitorokra jellemző hátrányokat. 

Tudjon meg többet a CG3145 HDR technológiájáról

Gyakran Ismételt Kérdések
Nem jelenik meg az ajánlott felbontás, mi lehet ennek az oka?

Ennek oka lehet pl. a grafikus kártya illesztőprogramja. Kérem telepítse a grafikus kártya legfrissebb illesztőprogramját és indítsa újra a számítógépet a monitorral együtt.
Lehet, hogy a régebbi grafikus kártyák nem is képesek ezeket a felbontásokat megjeleníteni, ebben az esetben megfelelő kimenettel rendelkező új grafikus kártyára van szüksége.

Az LCD képernyőknél előfordulhat pixelhiba. Mi a véleménye erről az EIZO-nak?

A képernyők képelemek millióit tartalmazzák, melyek felülete egyenként kevesebb mint egy század mm2. Természetesen előfordulnak hibás elemek, melyek állandóan vagy egyáltalán nem világítanak. Láthatóságuk alapvetően a környezetüktől függ. A világító elemek pl. világos környezet esetén szinte teljesen láthatatlanok. A pixelhibát tekintve minden LCD képernyő egyedi.
Azért, hogy egyértelmű választ adjunk, milyen gyakoriságú pixelhibát nem tartunk elfogadhatónak, az EIZO képernyőket a nemzetközileg elismert előírásoknak megfelelően ellenőrizzük. Átlagosan minden eszköz jelentősen a tűréshatár alatt van. Az EIZO nem használja azokat az LCD modulokat, amelyek nem teljesítik ezeket a követelményeket. Modelltől függően az EIZO monitorok nulla pixelhiba garanciával rendelkeznek a teljesen világító alpixelekre vonatkozóan (a kép részelemei ISO 9241-307). Mindez a vásárlás dátumától számított hat hónapig érvényes.

Mi célt szolgál az USB elosztó?

USB-kompatibilis számítógéppel összekapcsolva a monitor USB-elosztóként szolgál, amelyre további USB-kompatibilis perifériás eszközöket csatlakoztathat.

Mivel tisztítsam az EIZO LCD monitorom képernyőjét?

Ahhoz, hogy a monitor mindig újnak nézzen ki és megnöveljük az élettartamát, javasolt azt rendszeresen tisztítani. A burkolatot és a képernyő felületet az alább leírtaknak megfelelően tisztítsa:

FONTOS: Soha ne használjon hígítót, benzolt, alkoholt (etanolt, metanolt vagy izopropil-alkoholt), súrolókrémet vagy más erős oldószert, mivel ezek roncsolhatják a burkolatot és az LCD kijelzőt.

Burkolat
A foltokat a burkolatról puha textília segítségével távolítsa el, melyet előtte kímélő tisztítószerrel nedvesítsen be. Semmi esetre se permetezzen fényesítőszert vagy tisztítószert közvetlenül a burkolatra. (A pontos részleteket megtalálja a kézikönyvben.)

LCD képernyő
Szükség esetén a képernyő felületét puha textíliával (pl. pamut vagy szemüvegtisztító kendő) tisztíthatja meg. A makacs foltok rendszerint enyhén megnedvesített ruhával egyszerűen eltávolíthatók.

Mit jelent a gammaérték?

A színvisszaadás szoros összefüggésben áll a bemeneti jelszint változásával. Ezt a viszonyt általában gamma karakterisztikának hívjuk. A képi megjelenítésnél az alacsony gammaértékek fehéres képet, a magas gammaértékek kontrasztosabb képet eredményeznek.