HDR
HDR tartalmak valósághű megjelenítése

A ColorEdge PROMINENCE CG3145 monitor 1000 cd/m² fényerőssége HDR tartalmak megjelenítésére is kiválóan alkalmas. Az 1 000 000:1 kontrasztarány a sötétebb színárnyalatok számára is optimális színmélységet kölcsönöz, így azok True Black minőségben jelennek meg. A Dolby Vision szabvány követelményeinek megfelelő ColorEdge PROMINENCE CG3145 monitor HDR színárnyalat görbéket támogató Hybrid Log-Gamma és PQ-Gamma technológiáinak köszönhetően elhagyhatóvá vált az automatikus fényerő-korlátozás (ABL) alkalmazása. Megfelelő fényerősség és pontos színmegjelenítés a lenyűgöző HDR-élmény jegyében!

Bővebb információ az EIZO HDR technológiáról


DCI 4K felbontás

A ColorEdge PROMINENCE CG3145 készülék DCI-4K felbontása (4096 x 2160) négyszeresen múlja felül a Full HD (1920 x 1080) minőségű megjelenítés képpont sűrűségét. HDR referenciamonitorunk így utómunkálatokhoz is kitűnő választás.

DCI-4K

»We were really astonished with the dynamics that EIZO presents with the CG3145 PROMINENCE.«

Marc Versteeg, Managing Partner at Pirates ‘N Paradise

Read more
CG3145 Wide Gamut
Széles színskála

A széles színskála az utómunkálatoknál alkalmazott DCI-P3 színtérnek a 99%-át, a Rec.2020-nak pedig a 80%-át fedi le. A kimagasló minőségű színmegjelenítés tökéletesen kielégíti az iparág elvárásait.


10 bites színmélység

A 24 bites LUT-ton alapuló 10 bites színmegjelenítésnek köszönhetően a ColorEdge PROMINENCE CG3145 monitoron egyidejűleg több mint egy milliárd színárnyalat jeleníthető meg. A színátmenetek finomak, a szomszédos színek közötti különbségek (Delta-E) pedig elhanyagolható szintűek. 


Pontos színvisszaadás a nagy felbontású 3D-Look-Up-Table táblának köszönhetően

A 3D-LUT tábla minden egyes alkalommal precíz színleképezést nyújt, a színeket pedig, többek között a szürkeárnyalatokat kivételesen pontosan jeleníti meg. Az LCD monitoroknál a fényerőfokozat a képjelnek és a vörös-zöld-kék (additív) színkeverék viszonyainak megfelelően, modulról modulra egyedileg változik. A pontos méréshez és beszabályozáshoz speciális mérőeszköz szükséges. Ezért az EIZO az összes CG készüléket, valamint azok árnyalatgörbéjét valamennyi szín esetében gyárilag állítja be. Ezáltal a teljes szürkefokozatskálán konzisztens színhőmérséklet érhető el. Az eredmény: a színvisszaadás minden egyes CG3145 esetében azonos, pontos és megbízható.

Kép: 3D-Look-Up-Table
A 3D-LUT tábla filmkészítés során is különösen hasznos: A mellékelt ColorNavigator szoftverrel a filmfelvételeken megjelenő színek emulálása is egyszerűen elvégezhető. A képkockák ugyanolyan módon jelennek meg, mint ahogy a film későbbi lejátszása során fognak. A 3D-LUT tábla emellett a monitor additív színkeverését (vörös, zöld és kék színek) is tovább javítja. A funkció a semleges szürkeárnyalatok pontos megjelenítése esetén is kulcsfontosságú szerepet tölt be.

ColorNavigator NX
Színkezelés

A ColorEdge PROMINENCE CG3145 az EIZO ColorNavigator NX minőségbiztosítási szoftverének használatát is támogatja. A ColorNavigator NX a ColorEdge monitorok felhasználói számára nyújt minőségbiztosítási funkciókat és eszközkezelési lehetőségeket. A szoftvernek köszönhetően az előre beállított színmódok különböző – például fényerősséggel, vagy fehérpont- és gammabeállításokkal kapcsolatos – értékeit hozzárendelheti a kívánt projektekhez. Az említett kalibrálási információkat közvetlenül a monitor őrzi meg.

A ColorNavigator NX a ColorEdge monitorok számára nyújt minőségbiztosítási funkciókat és eszközkezelési lehetőségeket.

Bővebben a ColorNavigator NX szoftverről


Egyenletes színárnyalatok a képernyő teljes felületén

A Digital Uniformity Equalizer (DUE) az egyes színértékek szabályozását képpontról képpontra haladva végzi el, a képernyő teljes felületén. Az eredmény: A színárnyalatok az LCD monitorokkal szemben a képernyő minden egyes pontján tökéletesen azonosan és fényerő-ingadozásmentesen jelennek meg. A DUE funkció a színhőmérsékletnek és a fényerőnek a környezeti hőmérséklet ingadozása által kiváltott változásait is kiegyenlíti. A megoldás folyamatosan egyenletes fényerősség eloszlást és tökéletes színtisztaságot nyújt. Ez különösen a képek retusálásakor hasznos.


Stabil fényerő, színeltérések nélkül

A és O kategória szerinti pontos képfeldolgozás: állandó fényerő és színhőmérséklet. A szabadalmaztatott elektronikai megoldás kiegyenlíti a fényerő azon ingadozásait, melyeket a tartós használat, valamint a megemelkedett környezeti és üzemi hőmérséklet vált ki. A környezeti hőmérsékletingadozás okozta színeltérések kiegyenlítéséről és automatikus csökkentéséről a beépített termométer gondoskodik. Így a színvisszaadás hosszabb használat esetén is teljes mértékben stabil marad. És ami szintén nem elhanyagolható: A fényerő, a színek és a színárnyalatok stabilizálódásához szükséges bemelegedési idő mindössze hét perc. Ez mindössze a negyede a szokásos időtartamnak.

Foto: EIZO Helligkeitsstabilisierung

Aljzatok és videoformátumok széles körű támogatása

A HLG és PQ színárnyalat görbéket támogató megoldásainak, valamint a különböző formátumok széles körű támogatásának, többek között a 10 bites, 4:2:2 mintavételezésű jelek 50/60 képkocka/másodperc képfrissítési frekvencia melletti, HDMI, és a 10 bites, 4:4:4 mintavételezésű jelek 50/60 képkocka/másodperc képfrissítési frekvencia melletti, DisplayPort aljzatokon keresztüli továbbításának köszönhetően a ColorEdge PROMINENCE CG3145 monitor teljes mértékben kielégíti a HDR tartalmak professzionális utófeldolgozásával kapcsolatos követelményeket.  


Filmgyártáshoz: 3D-LUT profil

A ColorNavigator NX a különböző monitorok egységes beállításaihoz szükséges, a filmek színosztályozásánál alkalmazott 3D-LUT fájlok feldolgozására is alkalmas. A filmes emuláció, mely akár öt különböző színmód esetén is elérhető, igen hasznos, ha a filmeknél alkalmazott színprofilok felhasználása válik szükségessé.


Gyors, egyszerű és kényelmes használat

A készülék egyszerű kezelhetőséget és nagyszerű áttekinthetőséget nyújt a felhasználó számára. A Button Guide elnevezésű funkcióval gyorsan és egyszerűen áttekinthetők a kezelőfelület különböző gombjai, illetve azok funkciói. A megvilágított gombokkal a készülék sötétebb környezetben is egyszerű módon kezelhető. Ez különösen az utómunkálatok elvégzésére szolgáló, elsötétített stúdiók esetén hasznos.

A gyakran alkalmazott parancsok és beállítások a készülék két funkciógombjához rendelhetők hozzá. Például az egyes színterek és a funkciógombok társításakor gyorsan és kényelmesen, mindössze egyetlen gombnyomással válthat át a különböző színterek között. Legfeljebb 10 gyorselérés állítható be."

Button Guide

Kép: Gyári beállítás
Pontos színvisszaadás gyári beállítások alapján

Az LCD monitoroknál a fényerőfokozat a képjelnek és a vörös-zöld-kék (additív) színkeverék viszonyainak megfelelően, modulról modulra egyedileg változik. A pontos méréshez és beszabályozáshoz speciális mérőeszköz szükséges. Az EIZO ezért már gyárilag elvégzi az egyes CG3145 készülékeknek, valamint azok színeinek, illetve színárnyalatainak az alapos, minden egyes alapszínre kiterjedő pontos beállítását. Ezáltal a teljes szürkefokozat-skálán egyenletes színhőmérséklet érhető el.


Színtér-programok

A standard színtérprogramok, így a Reec. 2020, Rec. 709, DCI, PQ-Rec. 2100, PQ-Rec. 709, PQ-DCI, HLG-Rec. 2100 a monitor memóriájában találhatók, és a készüléken lévő gombbal egyszerűen és gyorsan kiválaszthatók.


Kép: Safe Area Marker
Biztos megjelenítés a Safe Area Markernek köszönhetően

Ideális megoldás a feliratok és a fontosabb képek megjelenítéséhez: A Safe Area Markernek köszönhetően pontosan nyomon követhető, hogy az egyes tartalmak a kimeneti eszközök melyik képernyőrészein jelennek meg. Így azonnal ellenőrizhető, hogy a különböző feliratok, szövegek vagy egyéb lényeges képrészletek a látható tartományban jelennek-e meg. A kiemelés színe is gyorsan megváltoztatható, így a megjelölés minden egyes kép esetében nagyszerűen látható.


Aspect Marker

Az Aspect Marker használatával az olyan DCI 4K- (4096 x 2160 pixel) vagy 2K-filmek (2048 x 1080 pixel) is megjeleníthetők, melyeket más készülékeken csak eltérő képaránnyal lehet lejátszani.


4K-Zoom

A finom részletek és a képélesség kiértékelése érdekében a monitor különböző képterületei egyszerűen és gyorsan, a menürendszeren keresztül kiválaszthatók és felnagyíthatók.

4K Zoom

Luminance Warning

A Luminance Warning funkció megjeleníti azokat a képterületeket, ahol a PQ-módok alkalmazásakor a fényerőszint meghaladja a beállított értéket (300, 500, 1000 vagy 4000 cd/m2). Ezek a túlexponált területek választhatóan sárga vagy lila színnel jelölhetők.

EIZO CG3145 Luminance Warning

Gamut Warning

A színkorlát-figyelmeztetés két üzemmódban használható: Rec. 2020 módnál szürkeárnyalattal jelenik meg az a képtartalom, mely a Rec. 709 színtérrel nem jeleníthető meg. Ezzel szemben Rec. 709 módban az szimulálható, hogy a Rec. 2020-tartalmak hogyan fognak megjelenni egy HDTV-készüléken.

Gamut Warning

A szem számára: villogásmentes munka

Azért, hogy kíméljük a szemét, mi itt az EIZO-nál kifejlesztettük a háttérvilágítás vezérlésének hibrid technológiáját. Ez egyesíti az egyébként megszokott PWM és a DC (egyenáramú) vezérlés előnyeit. A PWM vezérlés sokkal magasabb frekvenciákat használ, mint a standard PWM módszerek. Az eredmény: villódzásmentes képélmény. A villódzás abszolút zéró szintre csökkenthető anélkül, hogy a kép minősége vagy a színstabilitás változna.


Foto: Lichtschutzhaube
Tükröződéssel szembeni védelem árnyékoló ernyővel

Az árnyékoló ernyő a tükröződés és a képernyőre beeső fény csökkentésével óvja a felhasználó szemeit. Az ernyő felszerelésével jelentős mértékben csökkenthető a felülről és oldalirányból beeső fény.


5 év garancia
5 év garancia

Az EIZO öt év garanciát biztosít (javítás a szervizközpontban). Ez a magasan fejlett gyártástechnológia következtében lehetséges, ami egy egyszerű sikerelven alapszik: átgondolt és innovatív monitortechnológia, prémium alapanyagokból előállítva. A garancia 10000 üzemóra időtartamig az LCD modulra is kiterjed.

.
Szín- és fényerő-garancia
Szín- és fényerő-garancia

A monitorra a vásárlás időpontjától számított legfeljebb 10 000 üzemóráig terjedő szín- és fényerő-garancia vonatkozik, amennyiben azt legfeljebb 800 cd/m²-es fényerővel, illetve 6500 K színhőmérséklettel üzemeltetik.

.

Bővebb információ az HDR

A HDR technológia egyszerűen elsajátítható magyarázata – az alapismeretektől egészen a legfrissebb irányzatokig.

HDR technológiával kapcsolatos információk

Mi a különbség a HDR fotók és a HDR videók között? Mi szükséges a HDR tartalmak lejátszásához?

Annak áttekintése, hogy milyen hatást gyakorol a HDR technológia a TV-k és az iPhone készülékek megjelenítésére

Az EIZO HDR technológiáját alkalmazó ColorEdge PROMINENCE CG3145 hatékonyan kiküszöböli a HDR monitorokra jellemző hátrányokat. 

Tudjon meg többet a CG3145 HDR technológiájáról

Gyakran Ismételt Kérdések
Nem jelenik meg az ajánlott felbontás, mi lehet ennek az oka?

Ennek oka lehet pl. a grafikus kártya illesztőprogramja. Kérem telepítse a grafikus kártya legfrissebb illesztőprogramját és indítsa újra a számítógépet a monitorral együtt.
Lehet, hogy a régebbi grafikus kártyák nem is képesek ezeket a felbontásokat megjeleníteni, ebben az esetben megfelelő kimenettel rendelkező új grafikus kártyára van szüksége.

Az LCD képernyőknél előfordulhat pixelhiba. Mi a véleménye erről az EIZO-nak?

A képernyők képelemek millióit tartalmazzák, melyek felülete egyenként kevesebb mint egy század mm2. Természetesen előfordulnak hibás elemek, melyek állandóan vagy egyáltalán nem világítanak. Láthatóságuk alapvetően a környezetüktől függ. A világító elemek pl. világos környezet esetén szinte teljesen láthatatlanok. A pixelhibát tekintve minden LCD képernyő egyedi.
Azért, hogy egyértelmű választ adjunk, milyen gyakoriságú pixelhibát nem tartunk elfogadhatónak, az EIZO képernyőket a nemzetközileg elismert előírásoknak megfelelően ellenőrizzük. Átlagosan minden eszköz jelentősen a tűréshatár alatt van. Az EIZO nem használja azokat az LCD modulokat, amelyek nem teljesítik ezeket a követelményeket. Modelltől függően az EIZO monitorok nulla pixelhiba garanciával rendelkeznek a teljesen világító alpixelekre vonatkozóan (a kép részelemei ISO 9241-307). Mindez a vásárlás dátumától számított hat hónapig érvényes.

Mi célt szolgál az USB elosztó?

USB-kompatibilis számítógéppel összekapcsolva a monitor USB-elosztóként szolgál, amelyre további USB-kompatibilis perifériás eszközöket csatlakoztathat.

Mivel tisztítsam az EIZO LCD monitorom képernyőjét?

Ahhoz, hogy a monitor mindig újnak nézzen ki és megnöveljük az élettartamát, javasolt azt rendszeresen tisztítani. A burkolatot és a képernyő felületet az alább leírtaknak megfelelően tisztítsa:

FONTOS: Soha ne használjon hígítót, benzolt, alkoholt (etanolt, metanolt vagy izopropil-alkoholt), súrolókrémet vagy más erős oldószert, mivel ezek roncsolhatják a burkolatot és az LCD kijelzőt.

Burkolat
A foltokat a burkolatról puha textília segítségével távolítsa el, melyet előtte kímélő tisztítószerrel nedvesítsen be. Semmi esetre se permetezzen fényesítőszert vagy tisztítószert közvetlenül a burkolatra. (A pontos részleteket megtalálja a kézikönyvben.)

LCD képernyő
Szükség esetén a képernyő felületét puha textíliával (pl. pamut vagy szemüvegtisztító kendő) tisztíthatja meg. A makacs foltok rendszerint enyhén megnedvesített ruhával egyszerűen eltávolíthatók.

Mit jelent a gammaérték?

A színvisszaadás szoros összefüggésben áll a bemeneti jelszint változásával. Ezt a viszonyt általában gamma karakterisztikának hívjuk. A képi megjelenítésnél az alacsony gammaértékek fehéres képet, a magas gammaértékek kontrasztosabb képet eredményeznek.