Számítógép nélküli használat nagyobb teljesítménnyel

Videofelügyeleti rendszerek alkalmazásakor a helyhiány gyakran nehézkessé, gazdaságtalanná vagy egyenesen lehetetlenné teszi a számítógépek használatát. Széles körű funkcionalitásuknak és kompatibilitásuknak köszönhetően a számítógép használatát nem igénylő IP-dekódoló készülékeink rendkívül sokoldalú és kényelmes felhasználást tesznek lehetővé.

Integrált megoldás

A DuraVision DX0211-IP gyorsan és egyszerűen hozzácsatlakoztatható a kívánt IP kamerához, a szükséges felvételek pedig közvetlenül a csatlakoztatott monitoron is megjeleníthetők. Az egyszerű üzembe helyezés, valamint a hely- és költségtakarékos üzemeltetés érdekében nem szükséges számítógép, szoftver vagy egyéb hardvereszköz a használatához. Az érzékeny jellegű vizuális adatok kezeléséhez szükséges berendezések alacsony számának köszönhetően jelentős mértékben kiküszöbölhetők a hagyományos rendszerekre jellemző hibalehetőségek.

Integrated Solution DX0211-IP

Innovatív dekódoló technológia dekóderdoboz kivitelben

A DuraVision DX0211-IP egy olyan, külső dekóderdoboz, amely az EIZO egyedülálló IP-dekódoló monitorjaira jellemző innovatív dekódoló technológiát nyújtja a felhasználók számára. A különböző IP kamerák felvételeit dekódoló és tömörítő készülékkel valós időben tekinthetők meg a videók. Az eltérő méretű és felbontású monitorokkal is nagyszerűen felhasználható készülék videofalakhoz és többmonitoros rendszerekhez különösen ideális választás.

Innovative Decoding Technology

Videodekódolás

A H.265 (HEVC), valamint H.264 és MJPEG kodekek dekódolására is alkalmas DuraVision DX0211-IP a valós idejű megjelenítésnek köszönhetően bármilyen helyzet gyors kiértékelését lehetővé teszi. A kiemelkedő képfrissítési frekvenciát (fps – képkocka/másodperc) nyújtó dekódoló technológia használatával pedig a nagy felbontású videók is tökéletes minőségben jeleníthetők meg. A készülékkel akár 16 különböző, Full HD (1920 x 1080) felbontású videofelvétel is egyidejűleg jeleníthető meg a monitoron, állandó, 20 fps képfrissítési frekvenciával.

Videók dekódolása
Példa különböző felbontásoknál elérhető képfrissítési frekvenciákra.

IP kamerák felvételeinek valós idejű megjelenítése

A videofelvételek valós idejű megjelenítése érdekében a kívánt IP kamerák közvetlenül csatlakoztathatók hozzá a DuraVision DX0211-IP készülékhez, szükségtelenné téve ezzel a decentralizált videofelvételi rendszerek használatát, például a felvételek videokamerára mentését vagy a felhőalapú archiválást. Ez különösen olyan esetekben hasznos, amikor szükségessé válik a videók valós idejű megjelenítése, a felvételek mentése azonban nem megengedett.

Live Streaming directly from IP cameras

Akár 48 IP kamera is regisztrálható

Az internetes kezelőfelületen keresztül elérhető, felhasználóbarát Videokamera-regisztrációs listájának köszönhetően a DuraVision DX0211-IP dekóderdoboz akár 48 különböző, többek között 4K felbontású IP kamera regisztrálását is lehetővé teszi. A videokamerák automatikus felismerésére is alkalmas készüléken manuálisan is végrehajtható a regisztráció, a különböző beállítások pedig gyorsan és egyszerűen, akár a központi munkaállomáson keresztül is elvégezhetők.

Register up to 64 IP Cameras
A hálózati kapcsoló használatával akár 48 IP kamera is hozzácsatlakoztatható a DuraVision DX0211-IP készülékhez.

Biztonságos befektetés a több mint 250 különböző kameratípus támogatásának köszönhetően

A DuraVision DX0211-IP az ONVIF Profile S, Axis VAPIX és Panasonic protokollok szerint működő videokamerák támogatásával rugalmassá teszi az üzembe helyezést, és széles körű kompatibilitást kínál. Ezenkívül az RTSP-n keresztüli közvetlen kapcsolat is elérhető (Direct URI).

A kamera-kompatibilitással kapcsolatos részleteket is találja.

EIZO IP-decoding camera partners

4K felbontás

A DuraVision DX0211-IP alapfelszereltségéhez tartozó két HDMI kimeneten keresztül továbbított 4K UHD felbontású (3840 x 2160) jelek akár 2 különböző monitoron is megjeleníthetők. Ez a különböző, például Full HD és 4K felbontású kijelzőkből álló rendszerek rugalmas használatát is lehetővé teszi a felhasználók számára.

4K Output to Dual Monitors

Kényelmes kezelhetőség

Kényelmes munkavégzést lehetővé tevő felszereltség. Az intelligens és felhasználóbarát kezelőfunkcióknak köszönhetően hihetetlenül egyszerűen elvégezhető a videofolyamok beállítása, szabályozása és mindennapi használata.

Beállítható képernyő-elrendezés

A felhasználóbarát internetes kezelőfelületen keresztül hétféle alapértelmezett módon állítható be a videofelvételek elrendezése, akár 32 video képek megjelenítését is lehetővé téve ezzel. Az egyéni igények kielégítése és a rugalmas felhasználás érdekében azonban akár teljes mértékben személyre is szabható az egyes monitorokon megjelenítendő képernyők elrendezése. A videókat megjelenítő ablakok egyesítésével a fontosnak tartott területekre összpontosíthat, megosztásukkal pedig részletesebb módon tekintheti meg a kívánt tartalmat. A videofelvételek az eredeti képarány szerint, vagy a testre szabott felületet teljes mértékben kitöltve is megtekinthetők.

Custom Screen Layout
Akár 32 különböző képernyő egyidejű megjelenítésére is alkalmas, osztott képernyős nézet.
Egyéni képernyő-elrendezés

Képrögzítést lehetővé tevő szekvenciális kijelző

A szekvenciális képmegjelenítésnek köszönhetően a felhasználó által kiválasztott videofolyam a többi kép megváltoztatásakor is statikus marad. Így a kívánt kamerafelvétel mindig szem előtt marad, miközben egyéb területek is megfigyelhetők.

IP Decoder Monitor: Sequential lock

A videokamerák felhasználóbarát PTZ vezérlése

A PTZ beállítások a videokamera-beállítások használata helyett közvetlenül a videokamera megfelelő képrészén belül végezhetők el. A felhasználóbarát kezelőfelület optimalizálja a kezelést és hatékonyabbá teszi az felügyeleti tevékenységet.

A PTZ videokamera kiválasztott adatfolyam szerinti közvetlen vezérlése.
A PTZ videokamera kiválasztott adatfolyam szerinti közvetlen vezérlése.

Parancstovábbítás hálózati eszközökre

Az értesítési ablakon keresztül a felhasználók a valós idejű nézetből manuálisan közvetlenül az IP monitorra vagy az egyéb hálózati eszközökre továbbíthatják a HTTP-parancsokat. Például egy ajtózár működtetését vagy egy riasztás kikapcsolását követően visszatérhetnek a megjelenítés eredeti állapotához.

Befehle an Netzwerkgeräte senden
Egyszerűbb használatot lehetővé tevő USB-csatlakozók

A felhasználói felület vagy a webes felhasználói felület vezérléséhez USB egér, billentyűzet vagy joystick csatlakoztatható egy USB downstream porton keresztül.

A nem kívánt hozzáférés, illetve adatátvitel megakadályozása érdekében azonban az USB-adathordozók nem támogatottak.

USB interface

Biztonsági rendszerekbe történő integrálhatóság

Videofelügyeleti megoldásaink széles körben kompatibilisek a piacvezető videokezelő rendszerekkel.

Átfogó partneri kapcsolatok a videokezelő rendszerek gyártóival

A különböző videokezelő rendszerekkel kapcsolatos kompatibilitás és az optimalizált működés előmozdítása érdekében az EIZO a biztonságtechnikai és felügyeleti megoldásokat kínáló ipar számos piacvezető szereplőjével együttműködik.

Tudjon meg többet a videókezelő rendszerekkel való integrációról

IP Decoder Solution Partner

A Plugin-ek igényekhez igazodó fejlesztése

Az EIZO a felhasználók speciális követelményeinek teljesítése érdekében a Plugin fejlesztése során együttműködik a vezető videokezelő rendszerek gyártóival. A széles körben elterjedt videokezelő rendszerek struktúráinak integrációjával az ügyfelek az EIZO IP-dekódoló készülékeket egyszerűen beállíthatják, kezelhetik és vezérelhetik a központi videokezelő rendszer platformján keresztül.

A Plugin-ek igényekhez igazodó fejlesztése
Bal oldali kép: Monitorok távvezérlése, középső kép: Kameraképek kényelmes nagyítása a Drag-and-Drop funkcióval, jobb oldali kép: A műveletet követően a monitor automatikus beállítása az elrendezéshez
Customized plugins for Genetec and Milestone
Személyre szabható eseményalapú reakciók Alert-to-Action funkcióval

A DX0211-IP a Web-API alkalmazásprogramozási felületen keresztül integrálható a biztonsági rendszerekbe. Az API felület biztonsági hálózaton belüli kommunikáció és riasztásokra történő reagálás céljára szolgál. Az IP kameráról, a veszély- vagy belépés felismerésről vagy a videokezelő rendszerről (VMS – Video Management System) az IP-dekódoló készülékre továbbított riasztásokkal számos különböző funkció aktiválható, így többek között az elrendezés beállításához, a szöveg megjelenítéséhez, a kamera beállításához vagy egyéb funkciókhoz szükségesek is. 

Ennek az intelligens reakciónak és megjelenítésnek a megvalósítása biztosítja, hogy a kezelők a helyzetekre való gyors reagáláshoz megfelelő időben rendelkeznek a leglényegesebb információkkal. Az EIZO az Alert-to-Action különböző környezethez való egyedi beállításához szorosan együttműködik a biztonsági rendszerek szolgáltatóival és a végfelhasználókkal.

Alert-to-Action
Az EIZO IP-dekódoló készülékek lehetővé teszik az Alert-to-Action különböző környezethez való egyedi beállítását
Alert-to-Action für Krankenhäuser und Kliniken
Alert-to-Action és klinikák számára

A hatékony létesítmények számára előnyös, ha az ápoló és biztonsági személyzet a megfelelő időben kapja meg a megfelelő információkat. Az Alert-to-Action segít a betegek optimális ellátásában, biztonságos környezetben, az időt és az erőforrásokat szem előtt tartva.

Tudjon meg többet

Biztonságos hálózati kommunikáció

A biztonságos kommunikáció jegyében HTTPS protokollt támogató DuraVision DX0211-IP monitor hitelesített hozzáférést garantál az adott hálózaton belül.

SNMP (Simple Network Management Protocol)

Az SNMP egy kommunikációs protokoll a hálózathoz csatlakoztatott eszközök felügyeletére és vezérlésére. Egy SNMP-menedzserből és egy SNMP-ügynökből áll. Az EIZO IP-dekódoló megoldások SNMP-ügynökként működnek, és az SNMP-kezelőtől küldött kérésre válaszolva visszaadják az eszközre vonatkozó információkat, és állapotváltozást jelentenek, ha egy meghatározott esemény bekövetkezik. A DuraVision DX0211-IP támogatja az SNMP v1 és v2c protokollt.

Maszkolás és beállítható virtuális határok

A DuraVision DX0211-IP statikus (adatvédelmi) maszkok és virtuális határok beállítását is lehetővé teszi a valós idejű megtekintésre szolgáló munkakörnyezetet használó kezelők számára. A maszkolással az érintett környezet az alkalmazandó adatvédelmi előírásoknak megfelelő módon tartható szemmel. A virtuális határok különösen akkor bizonyulhatnak hasznosnak, ha a tényleges határok egyébként csak nehezen láthatók át vagy tarthatók szemmel. Videofolyamonként egyidejűleg legfeljebb 10 objektum használható, ezek mérete, alakja és színe pedig igény szerint beállítható. A forrásként szolgáló adatfolyamot mindez nem érinti. Így a felügyeleti tevékenység megbízható módon, a vonatkozó adatvédelmi előírások szerint végezhető, az eredeti adatok pedig külön tárolhatók.

IP-dekódoló monitor: Adatvédelmi maszkolás
Példa bankjegykiadó automatánál alkalmazott adatvédelmi maszkolásra: 1.: elrejtett bankkártya; 2.: elrejtett billentyűzet
A példában virtuális vonal veszi körül a megfigyelt utcarészt.
A példában virtuális vonal veszi körül a megfigyelt utcarészt.

Enterprise licenc

Az igény szerint elérhető Enterprise licenc számos további funkció és szolgáltatás használatát is lehetővé teszi.

Enterprise licenc

Az igény szerint elérhető Enterprise licenc számos olyan további funkció és szolgáltatás használatát is lehetővé teszi, amelyek a speciális felhasználási módokkal kapcsolatos elvárásoknak is tökéletesen megfelelnek. A licenccel kapcsolatos további információkért forduljon az EIZO vállalathoz.

Távolról származó valós idejű felvételek megtekintése a webes felhasználói felületen keresztül

A távoli kezelőállomások monitorain látható élő videofolyamok valós időben (1fps) jeleníthetők meg a webes felhasználói felületen keresztül. Mivel a valós idejű megjelenítés a konfiguráláskor megtekinthető, a telepítési hely felkeresése nélkül ellenőrizhető.

A valós idejű nézetben a kiválasztott IP-dekódoló monitor képernyőjének aktuális tartalma látható.
A valós idejű nézetben a kiválasztott IP-dekódoló monitor képernyőjének aktuális tartalma látható.

A valós idejű nézeten belüli menü beállítása

Az ikonrendező funkció segítségével a felhasználó előre beállított szimbólumokkal szabhatja testre a valós idejű nézeten belüli menüt. Legfeljebb hét, felhasználó által meghatározott elrendezési előbeállítás menthető és adható hozzá a valós idejű nézethez.

Die Änderungen der Anzeigeoptionen werden auf dem Zielmonitor reflektiert.
Die Änderungen der Anzeigeoptionen werden auf dem Zielmonitor reflektiert.
Portré és fekvő formátum

Szükség esetén a képernyő kijelzője elforgatható a fekvő formátumról a függőleges formátumra.

VMS failover

Az EIZO dekódoló megoldása szükség esetén automatikusan átveszi a képmegjelenítést a kívánt elrendezésben, közvetlenül a kamerafolyamokból. Így tartalékmegoldást kínál, ha - bármilyen esemény miatt - a VMS már nem indít vagy nem szolgáltat streameket a képernyőkimenethez. Ez különösen akkor érdekes, ha a VMS-hez való csatlakozás sérülékeny, például gyenge infrastruktúra esetén. Vagy ha különleges veszélyek fenyegetnek, és a VMS leállítása bűncselekmények vagy terrorista akciók középpontjában áll.

Kiesésgátló bővítési licencet igényel. A részletekért forduljon az EIZO-hoz.

VMS failover nélkül: a videostream már nem jelenik meg
VMS failover nélkül: a videostream már nem jelenik meg
VMS failover esetén: a videójel továbbra is közvetlenül az IP-kameráról érkezik
VMS failover esetén: a videójel továbbra is közvetlenül az IP-kameráról érkezik
Kapcsolat stabilitása, hozzáférés-szabályozás és titkosítás a nagyobb biztonság érdekében


SRT (Biztonságos, megbízható szállítás)
Az SRT egy nyílt forráskódú videóátviteli protokoll, amely lehetővé teszi a kiváló minőségű, biztonságos, alacsony késleltetésű videó továbbítását a nyilvános interneten keresztül. Ideális a videostreaminghez olyan környezetben, ahol a késleltetés és a következetes kapcsolat kihívást jelent, például hajókon vagy távoli helyeken.


LDAP hozzáférés-szabályozás
Az LDAP protokoll támogatása nagyobb biztonságot és hozzáférés-szabályozást biztosít. A meglévő tartományok és megosztások így alkalmazhatók az IP-dekódoló termékekhez.


AXIS SRTP titkosítás
Az AXIS SRTP (Secure Real-Time Protocol) az AXIS kamerák titkosított videófolyamaihoz áll rendelkezésre.

Szabályozható hozzáférés és titkosítás a fokozott biztonság jegyében

Az LDAP protokoll támogatása fokozott biztonságot nyújt és lehetővé teszi a hozzáférés szabályozását. A meglévő tartományok és a megosztással kapcsolatos beállítások így gond nélkül átvihetők az IP-dekódoló készülékekre. Az AXIS videokamerák titkosított videofolyamaihoz az AXIS SRTP (Secure Real-Time Protocol – Biztonságos valós idejű protokoll) is elérhető.

Egyszerű üzembe helyezés és karbantartást nem igénylő használat

Egyszerűen üzembe helyezhető és egyedülállóan megbízható IP-dekódoló készülékeink 24 órás folyamatos használatnál sem igényelnek karbantartást.

Hatékony helykihasználást lehetővé tevő szerelőlapok

A VOP-01 szerelőlap használatával a DuraVision DX0211-IP bármilyen, VESA szabvány szerinti monitor* hátlapjához gyorsan és egyszerűen hozzáerősíthető. Keskeny kialakításának és kompakt méreteinek köszönhetően a dekóderdoboz a hatékonyabb helykihasználás érdekében tökéletesen hozzárögzíthető a falra vagy a mennyezetre felszerelt monitorok hátlapjához. Ha közvetlenül hozzácsatlakoztatja a monitorhoz, rendezettebb módon vezetheti el a kábeleket az adott helyiségben.

* Bizonyos monitoroknál a VESAMP100 szerelőlap is szükséges a VOP-01 lap csatlakoztatáshoz.

Minimal Footprint for Mounted Solutions

Hálózati adapter nélküli tápellátás

PoE+ elosztójának köszönhetően a DuraVision DX0211-IP tápellátásához nem szükségesek kábelek és hálózati adapter, így mindig átlátható és rendezett marad az üzembe helyezésre szolgáló helyiség. A PoE+ használatát nem támogató helyiségekhez egy külön megvásárolható hálózati adapter is elérhető.

Power Delivery without AC Adapter

Kevés hőt kibocsátó, ventilátor nélküli kivitel

Felső szellőzőnyílások a dekóderdoboz hatékony hűtéséért.

A zajtalan működésű DuraVision DX0211-IP nem használ ventilátort, az alacsony mértékű hőkibocsátás pedig hosszú távú megbízhatóságot kölcsönöz a számára. A hatékony hőelvezetést lehetővé tevő felső szellőzőnyílásoknak köszönhetően huzamosabb idejű használatnál sem melegszik fel a dekóderdoboz.

Szoftverfrissítések

Az EIZO folyamatosan új funkciókkal látja el IP-dekóder megoldásait. Az EIZO fejlesztőcsapata így biztosítja, hogy hatékonyan és megbízhatóan kínálja a legújabb funkciókat és technikai támogatást.

A legújabb szoftver letöltése 

Hasznos kiegészítők

Hiányzik esetleg valami? Itt hasznos kiegészítőket találhat DX0211-IP modellünkhöz.

Konzolok (külön megvásárolható kiegészítők)

Két különböző konzol választható az IP-dekódoló kényelmes elhelyezése érdekében:

A VESAMP szerelőlappal gyorsan és egyszerűen VESA-kompatibilissé alakíthatók a (gyorskioldású) FlexStand 4 állvánnyal rendelkező EIZO monitorok. A VESA szabvány szerinti szerelvények a monitorhoz mellékelt állvány eltávolítását és a szerelőlap megfelelő elhelyezését követően rögzíthetők.

A DuraVision DX0211-IP készülék a hatékonyabb helykihasználás érdekében VOP-01 típusú eszköz segítségével erősíthető hozzá a VESA szabványnak megfelelő monitor hátlapjához. Ha közvetlenül hozzácsatlakoztatja a monitorhoz, rendezettebb módon vezetheti el a kábeleket az adott helyiségben (a gyorskioldású FlexStand 4 állvánnyal rendelkező monitorokhoz VESAMP100 használatával rögzíthetők hozzá a VESA szabvány szerinti szerelvények).

A DuraVision DX0211-IP-dekóderhez használható opcionális DVAC-01  hálózati tápegységgel tartós áramellátási megoldást kínálunk az olyan rendszerekhez, melyek a PoE+ tápellátást nem támogatják.

brackets

Folyamatos, 24 órás üzemeltethetőség

A folyamatos, 24 órás felhasználásra is kiterjedő 2 év garanciával az EIZO csaknem valamennyi DuraVision modelljéhez olyan szolgáltatást nyújt, amely a professzionális felhasználással kapcsolatos igényeket is tökéletesen kielégíti.

24/7-use
Garantált üzembiztonság a nap 24 órájában

Az éjjel-nappali használatra kifejlesztett, karbantartást nem igénylő IP-dekódoló készülék megbízható védelmet nyújt a jogosulatlan hozzáféréssel szemben. A használata nem igényel víruskereső programot, biztonsági frissítéseket, operációs rendszerrel kapcsolatos karbantartást és különféle engedélyezési eljárásokat. Ez jelentősen lecsökkenti a karbantartási igényt, és kiküszöböli a felesleges leállásokat és költségeket. A kimagaslóan megbízható készüléket kifejezetten 24 órás üzemeltetésre tervezték. Az EIZO két év garanciát vállal a készülékre.

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamat és a környezetbarát jelleg központi szerepet tölt be az EIZO termékpolitikájában. Ennélfogva termékeinket a nemzetközi környezetvédelmi előírások szigorú figyelembevételével állítjuk elő, készülékeink hosszú élettartama pedig az erőforrások megőrzéséhez is jelentősen hozzájárul.

Környezetbarát és társadalmilag tudatos gyártás

Az EIZO DX0211-IP modellje nagyszerű példa arra, hogy a kiváló kép- és termékminőség elérése milyen szorosan összefügg a felelősségteljes tervezéssel, anyagbeszerzéssel és gyártással. Mivel korszerű és megbízható IP-dekódoló készülékünk a kifejezetten értéktartó képernyők közé tartozik, kivételesen biztonságos befektetés.

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok az EIZO-nál

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok

Az DX0211-IP készülékeket társadalmilag felelős módon állítják elő. A gyártási folyamat teljes mértékben mentes a gyermek- és kényszermunka alkalmazásától. Az ellátási lánc gondosan megválasztott beszállítói szintén elkötelezték magukat a társadalmilag felelős termelés mellett. Ez különösen igaz az úgynevezett konfliktusövezetekből származó ásványkincsek beszállítóira. A társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeinket a vállalat önkéntes jelleggel közzétett éves jelentése ismerteti.

Tekintse meg cégünk CSR (Vállalati társadalmi felelősségvállalás) jelentését

Környezet- és klímavédelem

Az DX0211-IP készülékeket a cég saját gyártóüzemeiben állítják elő, az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer alkalmazásával. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. CSR (Vállalati társadalmi felelősségvállalás) jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről. 

Környezet- és klímabarát monitorok az EIZO-tól
Nachhaltige DuraVision-Monitore

Tartós készülékek a fenntarthatóság jegyében

A DX0211-IP modellt a kétéves garanciát általában jelentősen meghaladó időtartamú, kifejezetten hosszú távú használat céljára tervezték. A pótalkatrészek a gyártás befejezését követően még hosszú évekig elérhetők maradnak. Mivel a termék kifejlesztésekor az életciklus egészével kapcsolatos környezeti hatásokat is messzemenőkig figyelembe vették, a hosszú hasznos élettartam és a széles körű javíthatóság kedvező hatást gyakorol az erőforrások megőrzésére és a klíma megóvására. A kiváló minőségű alkatrészekből álló Variable unbekannt előállításakor különös figyelmet fordítanak az erőforrások körültekintő felhasználására, valamint a gyártási folyamatok gondos kidolgozására.

Referenciák

Monitorok használatban - Ki miért választ EIZO kijelzőt
Tovább

Gyakran Ismételt Kérdések

A termékkel kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdéseket a GYIK pont alatt találja
Tovább a GYIK-hez