Több térfigyelő kamera csatlakoztatása számítógép nélkül
Több térfigyelő kamera csatlakoztatása számítógép nélkül

A monitor kiválóan használható térfigyelő kamerák képeinek hatékony megjelenítésére. LAN-kábelen keresztül akár 16 IP videokamera csatlakoztatható közvetlenül a monitorhoz. Ennélfogva a monitor számítógép nélkül is működtethető, a VESA rögzítőrendszernek köszönhetően pedig a falra és a mennyezetre egyaránt felszerelhető. Ez feleslegessé teszi költséges számítógép telepítését, és leegyszerűsíti a vezetékek elvezetését. Mindössze áramellátás és hálózati kapcsolat szükséges hozzá. (A szomszédos ábra az FDF2304W-IP monitoron keresztüli megjelenítést szemlélteti)

Nagy teljesítményű dekódolási technológia

A monitor dekódolási technológiájának köszönhetoen a képek késleltetés nélkül, és az eredeti forrásadatoknak megfelelo módon jelennek meg. Így nem szükséges további dekódoló használata.

Adatvédelem és a videokamera képeinek megtekintése

Bizonyos esetekben szükségessé válhat az élő videó megtekintése, a felvételek mentése azonban nem megengedett. Miként garantálható azonban, hogy nem készülnek felvételek? Mivel az EIZO IP-dekódoló monitorai kizárólag a videók valós idejű megjelenítését teszik lehetővé, a kezelőszemélyzetnek nem áll módjában a videofelvételek elérése, illetve azok exportálása. Példaként említhetők a kórházakban, a büntetés-végrehajtási intézetekben, az üzletek kiszolgáló pultjainál és a recepciós pultoknál történő felhasználási módok, valamint a személyvédelemmel összefüggő alkalmazások.

Mentés közvetlenül a videokamerára és élő videók

Decentralizált videofelvételi rendszerek használatakor – például, ha a felvételeket közvetlenül a videokamerára mentik, vagy ha felhőrendszerű archiválást alkalmaznak – nehézségessé válhat a valós idejű megtekintés. Adott esetben külön szoftvert igényelhet, a felhőalapú megtekintés pedig megnövelheti az internetes adatforgalmat (2). Mivel azonban a videokamerák teljes mértékben elkülönülnek a rögzítés céljára szolgáló rendszertől, az EIZO IP-dekódoló monitoraival a kamerákkal felvett videók közvetlenül élőben tekinthetők meg (1).

Edge Recording
Az EIZO IP-dekódoló monitorai közvetlenül valós időben jelenítik meg a videókat. Ennélfogva kisebb sávszélességet igényel a használatuk és egyszerűbbé válik az integrálásuk, amivel Ön költségeket takaríthat meg.

Vészhelyzetben is megbízható, videokezelő rendszertől (VMS) független megoldás

A korszerű videofelügyeleti rendszereknél (VSS) a megfelelő videokezelő rendszer (VMS) a megbízható videolejátszás alapja. Bár a platform a kiszolgáló redundáns jellegének köszönhetően megbízható védelmet nyújt az előre látható eseményekkel szemben, a kezelőkkel kliensen keresztüli kapcsolatot létesítő videokezelő rendszer (VMS) adott esetben biztonsági kockázatnak tekinthető. A videokezelő rendszertől (VMS) függetlenül működő IP-dekódoló monitor azonban az olyan esetekben is megfelelő védelmet biztosít, ha az előbbit megtámadják vagy kikapcsolják. A monitor ugyanis közvetlenül a hálózati kapcsolatra alkalmas biztonsági kamerákhoz csatlakoztatható.

A kamerák képeinek változatos elrendezése
Egyszerűen elvégezhető beállítások

A különböző beállítások, mint például a videoképek elrendezése és a kameravezérlés a mellékelt távvezérlővel manuálisan, vagy a felhasználóbarát webes kezelőfelületen keresztül végezhetők el.

Egyéni képernyő-elrendezés

Az akár 16 képernyő egyéni elrendezését is lehetővé tevő rugalmas elhelyezésnek köszönhetően a kívánt módon tekintheti meg a tartalmakat. Az egyes videókat megjelenítő ablakok egyesítésével a fontosnak tartott területekre összpontosíthat, a felhasználóbarát kezelőfelületen keresztüli megosztásukkal pedig részletesebb módon tekintheti meg a kívánt tartalmat. A videók az eredeti képarány szerint, vagy a testre szabott felületet teljes mértékben kitöltve is megtekinthetők.

Egyéni képernyő-elrendezés

Web-API alkalmazás és integrálás videokezelő rendszerbe (VMS)

Példa: Automatikus elrendezés, illetve képcsere kulcskártya használatával.

A monitoron futó Web-API alkalmazás kommunikációs felületet teremt a helyi videokezelő rendszerrel (VMS). Ez lehetővé teszi az IP-dekódoló monitorok és a meglévő biztonsági, illetve videokezelő rendszerek (VMS) integrációját. Ily módon a monitor eseményalapú, illetve ütemezés szerinti, automatikus reakciók végrehajtására is alkalmas, a képelrendezés konfigurálása, a felvételek közötti átkapcsolás és még számtalan egyéb funkció pedig akár távolról is elvégezhető.

Legújabb firmware frissítéséhez, valamint támogatott funkcionalitásért kattintson ide.

Funkcionalitás a vezető VMS-mel

VMS Support

Az EIZO együttműködik a biztonsági és felügyeleti iparág vezetőivel, hogy biztosítsa a technikai kompatibilitást és a funkcionális támogatást különböző VMS-szolgáltatásokkal.

Több információ

Kamerakompatibilität dank ONVIF
Biztonságos befektetés a széles körű videokamera-támogatásnak köszönhetően

Az ONVIF Profil S szabvány szerinti IP videokamerák használatát támogató DuraVision IP dekódoló monitorok rugalmas telepítést tesznek lehetővé, és számtalan különböző termék csatlakoztatása mellett is megbízható működést nyújtanak. Az Axis (VAPIX) és Panasonic vezérlési protokollok támogatása az eddigieknél is átfogóbb kompatibilitást biztosít. Mindemellett, RTSP esetén a monitor közvetlenül csatlakoztatva (Direct URI) is muködtetheto.

A kompatibilis ONVIF videokamerákkal kapcsolatos részletekért lásd az eizoglobal.com/i/ip-camera weboldalt.

Visibility Optimizer a tiszta képért

A Visibly Optimizer rendszer a Low-Light Correction és Outline Enhancer képjavító technológiák segítségével valós idejű, tiszta és pontos képet állít elő. Ennek előnyei: A képjavítás a monitorban megy végbe, és már egyszerűbb térfigyelő kamerák esetén is használható.

Low-Light Correction: A sötétebb területek finomított megjelenítése

A Low-Light Correction automatikusan érzékeli a sötét és életlen képterületeket, és optimalizálja azokat. A sötét területeket világosításával a valódi képmélység érzetét kelti. Így a térfigyelő kamerák megfigyelőképessége gyenge fényviszonyok esetén is fokozható. Ez azt jelenti, hogy a személyek vagy tárgyak nem „olvadnak egybe" az árnyékokkal.

Nagyon hasznos és praktikus megoldás a nappali és éjszakai előbeállítások használata. Távvezérlőn keresztül választhat az előre beállított nappali és éjszakai módok közül. Ezek a mindenkori változó fényviszonyoknak megfelelően vannak beállítva.

Low Light Correction funkció nélkül
Low Light Correction funkció nélkül
Low Light Correction funkcióval
Low Light Correction funkcióval

Élesebb képek Outline Enhancer technológiával

Az EIZO által fejlesztett Outline Enhancer technológia elemzi a megjelenített tartalmat és automatikusan javítja az életlen területeket. A kép élesebb, és kisebb a torzulás. Az előtérben lévő tárgyak a valódi mélységélesség érdekében erősebb fókuszt kapnak.

Outline Enhancer nélkül
Outline Enhancer nélkül
Outline Enhancer technológiával
Outline Enhancer technológiával

Optimalizálható videokamera beállítások

A Low Light Correction és Outline Enhancer funkciók egyidejuleg akár 4 különbözo videokamerához is egyedileg állíthatók be, függetlenül a képelrendezés módjától. Ez különösen akkor hasznos, ha egyidejuleg több videokamerát alkalmaznak az eltéro fényviszonyokkal rendelkezo környezetek meg gyelésére.

Pontos képi megjelenítés a 10 bites konvertálásnak köszönhetően

A monitor a 8 bites jeleket 10 bitesre konvertálja és az optimális színértékeket a 10 bites keresőtáblából (LUT) választja ki. Az eredmény: Színhű és finom felbontású képélmény. Az optimalizált adatok végül ismét 8 bites kimeneti jellé változnak. Ennek köszönhetően a színárnyalat megjelenítés fokozatmentes marad. Ez különösen a nehezen megkülönböztetheto személyek és objektumok azonosításakor hasznos.

10 bites konvertálás nélkül
10 bites konvertálás nélkül
10 bites konvertálással
10 bites konvertálással
Kép: Változó fényviszonyokhoz illeszkedő széles fényerőtartomány
Változó fényviszonyokhoz illeszkedő széles fényerőtartomány

Ideális nappali és éjszakai használatra is: A 3 cd/m2 és akár 300 cd/m2 közötti tompíthatósági tartománynak köszönhetően a monitor tökéletesen használható változó fényviszonyok esetén is. A monitor fényereje bármilyen környezeti megvilágítás esetén optimálisan beállítható, és sötét helyiségekben is kifogástalanul látható.

Tükröződésmentes full-HD képernyő

A monitor 1 920 × 1 080 pixeles full-HD felbontása a teljes képernyőt kitölti. Így elegendő hely áll rendelkezésre nagy információmennyiség kényelmes megjelenítésére is. A full-HD kamerák képei részlethűen, zavaró fekete szegélyek nélkül jelennek meg. A tükröződésgátlásnak köszönhetően a visszavert fény szétszóródik. Ennek előnyei: Nem fárad el olyan hamar a szeme.

Tükröződésmentesítés nélküli képernyő
Tükröződésmentesítés nélküli képernyő
Képernyő tükröződésmentesítéssel
Képernyő tükröződésmentesítéssel

Villódzásmentes képi megjelenítés

A megfelelő fényerő-szabályozás érdekében, és a képernyő villódzásának kiküszöböléséért LED-es háttérvilágítással láttuk el a monitort. Így kevésbé fárad el a felhasználó szeme, ha hosszabb időn keresztül a képernyő előtt dolgozik.

Overdrive a villámgyors képváltásért

Az Overdrive funkció csökkenti a monitor válaszidejét. A szürke-szürke váltás átlagosan már 8 ms alatt végbemegy. Ha a képváltás gyors, sokkal ritkábban lép fel késleltetés, elmosódás (szellemkép) és életlenség.

Overdrive-funkció nélkül
Overdrive-funkció nélkül
Overdrive-funkcióval
Overdrive-funkcióval

Zajelnyomás

A monitor csökkenti a videotömörítés hatására keletkező képponthibákat.

Lopás elleni védelem

A monitor biztonsági zárral ellátott konzollal rendelkezik. Ily módon biztonságosan összeköthetjük a monitort az íróasztallal, vagy más rögzítőeszközzel, így megelőzhetjük a lopást vagy a leesést.

Beépített tápegység

A beépített tápegységnek köszönhetően a monitort követlenül a hálózati aljzathoz csatlakoztathatjuk.

Garantált 24 órás üzemeltethetőség

Az éjjel-nappali használatra kifejlesztett, karbantartásmentes IP-dekódoló monitor megbízható védelmet nyújt a jogosulatlan hozzáféréssel szemben. Mivel a használata nem igényel víruskereső programot, biztonsági frissítéseket, operációs rendszerrel kapcsolatos karbantartást és különféle engedélyezési eljárásokat, megszakítás nélkül üzemeltethető. Ez jelentősen lecsökkenti a karbantartási igényt, és kiküszöböli a felesleges leállásokat és költségeket. A kimagaslóan megbízható monitort kifejezetten 24 órás üzemeltetésre tervezték. A magas fokú üzembiztosság jeleként az EIZO 2 év garanciát vállal a készülékre.


Technológiai partnere
Az EIZO az Axis Communications technológiai partnere.

Az EIZO IP-dekódermonitorok és az IP-kamerák maximális kompatibilitásának érdekében az EIZO vállalat kutatási és fejlesztési tevékenységének kulcsfontosságú mozzanataként kezeli a vezető kameragyártókkal történő együttműködést. Mint az Axis technológiai partnere, az EIZO rendszeres eszmecserét folytat az Axis vállalattal.

www.axis.com
Funkcionalitás a vezető VMS-mel

Az EIZO együttműködik a biztonsági és felügyeleti iparág vezetőivel, hogy biztosítsa a technikai kompatibilitást és a funkcionális támogatást különböző VMS-szolgáltatásokkal.


Gyakran Ismételt Kérdések
Mit jelent az Auto EcoView?

Az EcoView automatika rövid gombnyomás segítségével bekapcsolható. Erősebb megvilágításnál megnöveli a képernyő fényerejét, míg gyengébb megvilágításnál csökkenti azt. Ezáltal a munkahelyen az állandó kontrasztnak köszönhetően a legoptimálisabb ergonómia biztosítható, ami mellékesen a pénztárcát és a környezetet is kíméli.

Nem jelenik meg az ajánlott felbontás, mi lehet ennek az oka?

Ennek oka lehet pl. a grafikus kártya illesztőprogramja. Kérem telepítse a grafikus kártya legfrissebb illesztőprogramját és indítsa újra a számítógépet a monitorral együtt.
Lehet, hogy a régebbi grafikus kártyák nem is képesek ezeket a felbontásokat megjeleníteni, ebben az esetben megfelelő kimenettel rendelkező új grafikus kártyára van szüksége.

Milyen grafikus kártyát javasol az EIZO?

Konkrét javaslatot nem tudunk adni. A kimeneti jel legyen digitális és támogassa a monitor maximális felbontását.

Az LCD képernyőknél előfordulhat pixelhiba. Mi a véleménye erről az EIZO-nak?

A képernyők képelemek millióit tartalmazzák, melyek felülete egyenként kevesebb mint egy század mm2. Természetesen előfordulnak hibás elemek, melyek állandóan vagy egyáltalán nem világítanak. Láthatóságuk alapvetően a környezetüktől függ. A világító elemek pl. világos környezet esetén szinte teljesen láthatatlanok. A pixelhibát tekintve minden LCD képernyő egyedi.
Azért, hogy egyértelmű választ adjunk, milyen gyakoriságú pixelhibát nem tartunk elfogadhatónak, az EIZO képernyőket a nemzetközileg elismert előírásoknak megfelelően ellenőrizzük. Átlagosan minden eszköz jelentősen a tűréshatár alatt van. Az EIZO nem használja azokat az LCD modulokat, amelyek nem teljesítik ezeket a követelményeket. Modelltől függően az EIZO monitorok nulla pixelhiba garanciával rendelkeznek a teljesen világító alpixelekre vonatkozóan (a kép részelemei ISO 9241-307). Mindez a vásárlás dátumától számított hat hónapig érvényes.

Mi célt szolgál az USB elosztó?

USB-kompatibilis számítógéppel összekapcsolva a monitor USB-elosztóként szolgál, amelyre további USB-kompatibilis perifériás eszközöket csatlakoztathat.