Első osztályú képminőség

A képernyő 1920 x 1080 (Full HD) pixeles tűéles felbontást és magas 5000:1 kontrasztarányt biztosít. A legújabb generációs LED háttérvilágítással rendelkező TN panelek nagy részletpontosságú, kiváló fényerejű éles képet adnak. Az EIZO UpView funkció igazi különlegesség: Biztosítja, hogy a színek ne legyenek elmosódottak, amikor felpillantunk a képernyőre. Ez a jelenség a hagyományos, TN panellel felszerelt monitoroknál gyakran előfordul.

UpView funkció nélkül
UpView funkció nélkül
UpView funkcióval
UpView funkcióval

Tükröződésmentes full-HD képernyő

A monitor 1 920 × 1 080 pixeles full-HD felbontása a teljes képernyőt kitölti. Így elegendő hely áll rendelkezésre nagy információmennyiség kényelmes megjelenítésére is. A full-HD kamerák képei részlethűen, zavaró fekete szegélyek nélkül jelennek meg. A tükröződésgátlásnak köszönhetően a visszavert fény szétszóródik. Ennek előnyei: Nem fárad el olyan hamar a szeme.

Tükröződésmentesítés nélküli képernyő
Tükröződésmentesítés nélküli képernyő
Képernyő tükröződésmentesítéssel
Képernyő tükröződésmentesítéssel

Visibility Optimizer a tiszta képért

A Visibly Optimizer rendszer a Defog, Low-Light-Correction és Outline Enhancer képjavító technológiák segítségével valós idejű, tiszta és pontos képet állít elő. Ennek előnyei: A képjavítás a monitorban megy végbe, és már egyszerűbb térfigyelő kamerák esetén is használható.

Defog

A Defog-funkcióval javul a köd, a hó, vagy más környezeti tényezők miatt homályos és életlen képek minősége.

Ohne Defog-Funktion
Mit Defog-Funktion
VELE
NÉLKÜL
Low-Light-Correction nélkül
Low-Light-Correction funkcióval
VELE
NÉLKÜL

Low-Light-Correction

A Low-Light-Correction felismeri a képernyőn a sötét és nehezen látható területeket, és a pixelek fényerejét azoknak megfelelően módosítja. A képernyőn valódi mélységérzetet keltő tökéletes képek jelennek meg, mivel a sötét területek világosabbá válnak, és a világos területek elmosódása megszűnik.

Outline Enhancer

Az Outline Enhancer funkció elemzi a megjelenített tartalmakat és gondoskodik arról, hogy a képzajok erősítése ne történjen meg. Ezzel egy időben javítja az életlen területeket, így a képminőség tovább finomodik. Nagy képmélység esetén az előtérben lévő tárgyak a valódi mélységélesség érzékeltetése érdekében erősen fókuszáltak.

Outline Enhancer nélkül
Outline Enhancer funkcióval
VELE
NÉLKÜL

Mélyfekete árnyalatok, kontrasztoptimalizálással

A ContrastEnhancer funkció a kamerajel fényerőhisztogramjának megfelelően szabályozza a LED háttérvilágítást. Az akár 5000:1 értéket is elérő kontrasztarány valódi, mélyfekete árnyalatokat eredményez. 


Pontos képi megjelenítés a 10 bites konvertálásnak köszönhetően

A monitor a 8 bites jeleket 10 bitesre konvertálja és az optimális színértékeket a 10 bites keresőtáblából (LUT) választja ki. Az eredmény: Színhű és finom felbontású képélmény. Az optimalizált adatok végül ismét 8 bites kimeneti jellé változnak. Ennek köszönhetően a színárnyalat megjelenítés fokozatmentes marad. Ez különösen a nehezen megkülönböztetheto személyek és objektumok azonosításakor hasznos.

10 bites konvertálás nélkül
10 bites konvertálás nélkül
10 bites konvertálással
10 bites konvertálással

Változatos felbontási értékek

A monitor a saját natív 1920 x 1080 (Full HD) képpontos felbontási értékéig támogatja a különböző felbontási beállításokat.  A natív felbontástól eltérő felbontást egy az egyben, arányosan skálázva vagy a teljes képernyő méretére nagyítva képes megjeleníteni. Mindez nagy segítség a natívtól eltérő felbontású képjelek fogadása esetén, vagy olyan alkalmazások használatánál, amelyek nem támogatják a 1920 x 1080 (Full HD) felbontást.


Energiatakarékos és szemkímélő: Auto-EcoView

Az érzékelők segítségével a monitor fényereje automatikusan igazodik a környezet fényviszonyaihoz. Ez azt jelenti, hogy a képernyő fényereje mindig optimális, függetlenül attól, hogy a nap melyik szakában használjuk. Ezáltal nem fárad el a szemünk olyan gyorsan. Sőt, a hagyományos beállításokhoz képest még energiát is megtakaríthatunk.


Tartozék távvezérlő

A távvezérlővel beállíthatjuk az OSD menüt, szabályozhatjuk a hangerőt, valamint válthatunk az előre beállított üzemmódok és bemeneti jelek között. Ezen kívül a monitort a távvezérlő használatával be- és kikapcsolhatjuk. A távvezérlő nagyon hasznos eszköz a nehezen elérhető helyen lévő, vagy falra szerelt monitorok esetén. 


Lopás elleni védelem

A monitor biztonsági zárral ellátott konzollal rendelkezik. Ily módon biztonságosan összeköthetjük a monitort az íróasztallal, vagy más rögzítőeszközzel, így megelőzhetjük a lopást vagy a leesést.


Beépített tápegység

A beépített tápegységnek köszönhetően a monitort követlenül a hálózati aljzathoz csatlakoztathatjuk.


Sokoldalú csatlakoztathatóság

A monitor DVI-D (24 tűs) és D-Sub (mini 15 tűs) bemenettel rendelkezik. Így digitális és analóg készülékek egyaránt csatlakoztathatók hozzá. A két HDMI bemenet mind a számítógépből érkező jeleket, mind a video- és audiojeleket képes fogadni. A monitort így közvetlenül összekapcsolhatjuk a videokamerával és egyéb AV-készülékkel.


Garantált 24 órás üzemeltethetőség

Ezt a kimagaslóan megbízható monitort kifejezetten 24 órás üzemeltetésre terveztük. Ennek alátámasztásaként az EIZO 2 év év garanciát biztosít a készülékre. 


Kép: Változó fényviszonyokhoz illeszkedő széles fényerőtartomány
Változó fényviszonyokhoz illeszkedő széles fényerőtartomány

Ideális nappali és éjszakai használatra is: A 3 cd/m2 és akár 250 cd/m2 közötti tompíthatósági tartománynak köszönhetően a monitor tökéletesen használható változó fényviszonyok esetén is. A monitor fényereje bármilyen környezeti megvilágítás esetén optimálisan beállítható, és sötét helyiségekben is kifogástalanul látható.


Gyakran Ismételt Kérdések
Meghibásodás esetén hogyan javíttathatom az EIZO monitoromat?

Meghibásodás esetén hogyan javíttathatom az EIZO monitoromat?
A javításokat és a helyszíni csereszolgáltatást a szervizpartnerünk végzi:

Reworks Szerviz Kft.
1139 Budapest
Frangepán u. 46.
www.display.hu

Kérjük hívja a segélyvonalat a +36.1.340.9951-es számon.
A munkatársak hétfőtől péntekig, 9.00 és 17.00 óra között fogadják a hívásokat.

Mivel tisztítsam az EIZO LCD monitorom képernyőjét?

Ahhoz, hogy a monitor mindig újnak nézzen ki és megnöveljük az élettartamát, javasolt azt rendszeresen tisztítani. A burkolatot és a képernyő felületet az alább leírtaknak megfelelően tisztítsa:

FONTOS: Soha ne használjon hígítót, benzolt, alkoholt (etanolt, metanolt vagy izopropil-alkoholt), súrolókrémet vagy más erős oldószert, mivel ezek roncsolhatják a burkolatot és az LCD kijelzőt.

Burkolat
A foltokat a burkolatról puha textília segítségével távolítsa el, melyet előtte kímélő tisztítószerrel nedvesítsen be. Semmi esetre se permetezzen fényesítőszert vagy tisztítószert közvetlenül a burkolatra. (A pontos részleteket megtalálja a kézikönyvben.)

LCD képernyő
Szükség esetén a képernyő felületét puha textíliával (pl. pamut vagy szemüvegtisztító kendő) tisztíthatja meg. A makacs foltok rendszerint enyhén megnedvesített ruhával egyszerűen eltávolíthatók.

Milyen grafikus kártyát javasol az EIZO?

Konkrét javaslatot nem tudunk adni. A kimeneti jel legyen digitális és támogassa a monitor maximális felbontását.

Mit jelent a látószögre vonatkozó adat?

A látószögre vonatkozó adat arra a szögre vonatkozik, amely esetén a kontraszt értéke jobb, mint 10:1. Ez az érték legtöbbször 160° és 178° között van. Ez azonban nem ad információt arról, milyen nagy lehet a kontrasztkülönbség a látószögön belül. A felhasználó számára a kontrasztnak nem szabadna jelentősen változnia a merőleges és az enyhén oldalirányú pillantás esetén. Nem szabad különbséget érzékelni, ha a szemlélő a kép közepére, vagy a szélére néz. Azt, hogy hogyan változik a kontraszt a különböző LCD technológiák esetén, leginkább mérési diagrammal vagy a közvetlen vizuális összehasonlítás segítségével ellenőrizhetjük. Minél stabilabb a kontraszt a felhasználó látószögében, annál jobb a képi megjelenítés.

Mit jelent a kontrasztra vonatkozó adat?

A kontraszt a fehér és a fekete arányát jelenti, és monitorok esetén leggyakrabban ellenőrzött laborkörnyezetben, a sötét szoba kontrasztjaként adják meg. Nyomtatott papírnál a jellemző kontraszt értéke napilapok esetén 6:1, lézernyomtató esetén 31:1, fotópapír esetén 49:1. Iroda esetén nem érhető el a sötét szoba kontrasztértéke, mert a mélyfekete árnyalat normál környezeti fény esetén elérhetetlen.

A termékkel kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdéseket a GYIK pont alatt találja.

Tovább a GYIK-hez