Első osztályú képminőség

A képernyő 1920 x 1080 (Full HD) pixeles tűéles felbontást és magas 5000:1 kontrasztarányt biztosít. A legújabb generációs LED háttérvilágítással rendelkező TN panelek nagy részletpontosságú, kiváló fényerejű éles képet adnak. Az EIZO UpView funkció igazi különlegesség: Biztosítja, hogy a színek ne legyenek elmosódottak, amikor felpillantunk a képernyőre. Ez a jelenség a hagyományos, TN panellel felszerelt monitoroknál gyakran előfordul.

UpView funkció nélkül
UpView funkció nélkül
UpView funkcióval
UpView funkcióval

Tükröződésmentes full-HD képernyő

A monitor 1 920 × 1 080 pixeles full-HD felbontása a teljes képernyőt kitölti. Így elegendő hely áll rendelkezésre nagy információmennyiség kényelmes megjelenítésére is. A full-HD kamerák képei részlethűen, zavaró fekete szegélyek nélkül jelennek meg. A tükröződésgátlásnak köszönhetően a visszavert fény szétszóródik. Ennek előnyei: Nem fárad el olyan hamar a szeme.

Tükröződésmentesítés nélküli képernyő
Tükröződésmentesítés nélküli képernyő
Képernyő tükröződésmentesítéssel
Képernyő tükröződésmentesítéssel

Visibility Optimizer a tiszta képért

A Visibly Optimizer rendszer a Defog, Low-Light-Correction és Outline Enhancer képjavító technológiák segítségével valós idejű, tiszta és pontos képet állít elő. Ennek előnyei: A képjavítás a monitorban megy végbe, és már egyszerűbb térfigyelő kamerák esetén is használható.

Defog

A Defog-funkcióval javul a köd, a hó, vagy más környezeti tényezők miatt homályos és életlen képek minősége.

Ohne Defog-Funktion
Mit Defog-Funktion
VELE
NÉLKÜL
Low-Light-Correction nélkül
Low-Light-Correction funkcióval
VELE
NÉLKÜL

Low-Light-Correction

A Low-Light-Correction felismeri a képernyőn a sötét és nehezen látható területeket, és a pixelek fényerejét azoknak megfelelően módosítja. A képernyőn valódi mélységérzetet keltő tökéletes képek jelennek meg, mivel a sötét területek világosabbá válnak, és a világos területek elmosódása megszűnik.

Outline Enhancer

Az Outline Enhancer funkció elemzi a megjelenített tartalmakat és gondoskodik arról, hogy a képzajok erősítése ne történjen meg. Ezzel egy időben javítja az életlen területeket, így a képminőség tovább finomodik. Nagy képmélység esetén az előtérben lévő tárgyak a valódi mélységélesség érzékeltetése érdekében erősen fókuszáltak.

Outline Enhancer nélkül
Outline Enhancer funkcióval
VELE
NÉLKÜL

Mélyfekete árnyalatok, kontrasztoptimalizálással

A ContrastEnhancer funkció a kamerajel fényerőhisztogramjának megfelelően szabályozza a LED háttérvilágítást. Az akár 5000:1 értéket is elérő kontrasztarány valódi, mélyfekete árnyalatokat eredményez. 


Pontos képi megjelenítés a 10 bites konvertálásnak köszönhetően

A monitor a 8 bites jeleket 10 bitesre konvertálja és az optimális színértékeket a 10 bites keresőtáblából (LUT) választja ki. Az eredmény: Színhű és finom felbontású képélmény. Az optimalizált adatok végül ismét 8 bites kimeneti jellé változnak. Ennek köszönhetően a színárnyalat megjelenítés fokozatmentes marad. Ez különösen a nehezen megkülönböztetheto személyek és objektumok azonosításakor hasznos.

10 bites konvertálás nélkül
10 bites konvertálás nélkül
10 bites konvertálással
10 bites konvertálással

Változatos felbontási értékek

A monitor a saját natív 1920 x 1080 (Full HD) képpontos felbontási értékéig támogatja a különböző felbontási beállításokat.  A natív felbontástól eltérő felbontást egy az egyben, arányosan skálázva vagy a teljes képernyő méretére nagyítva képes megjeleníteni. Mindez nagy segítség a natívtól eltérő felbontású képjelek fogadása esetén, vagy olyan alkalmazások használatánál, amelyek nem támogatják a 1920 x 1080 (Full HD) felbontást.


Energiatakarékos és szemkímélő: Auto-EcoView

Az érzékelők segítségével a monitor fényereje automatikusan igazodik a környezet fényviszonyaihoz. Ez azt jelenti, hogy a képernyő fényereje mindig optimális, függetlenül attól, hogy a nap melyik szakában használjuk. Ezáltal nem fárad el a szemünk olyan gyorsan. Sőt, a hagyományos beállításokhoz képest még energiát is megtakaríthatunk.


Tartozék távvezérlő

A távvezérlővel beállíthatjuk az OSD menüt, szabályozhatjuk a hangerőt, valamint válthatunk az előre beállított üzemmódok és bemeneti jelek között. Ezen kívül a monitort a távvezérlő használatával be- és kikapcsolhatjuk. A távvezérlő nagyon hasznos eszköz a nehezen elérhető helyen lévő, vagy falra szerelt monitorok esetén. 


Lopás elleni védelem

A monitor biztonsági zárral ellátott konzollal rendelkezik. Ily módon biztonságosan összeköthetjük a monitort az íróasztallal, vagy más rögzítőeszközzel, így megelőzhetjük a lopást vagy a leesést.


Beépített tápegység

A beépített tápegységnek köszönhetően a monitort követlenül a hálózati aljzathoz csatlakoztathatjuk.


Sokoldalú csatlakoztathatóság

A monitor DVI-D (24 tűs) és D-Sub (mini 15 tűs) bemenettel rendelkezik. Így digitális és analóg készülékek egyaránt csatlakoztathatók hozzá. A két HDMI bemenet mind a számítógépből érkező jeleket, mind a video- és audiojeleket képes fogadni. A monitort így közvetlenül összekapcsolhatjuk a videokamerával és egyéb AV-készülékkel.


Garantált 24 órás üzemeltethetőség

Ezt a kimagaslóan megbízható monitort kifejezetten 24 órás üzemeltetésre terveztük. Ennek alátámasztásaként az EIZO 2 év év garanciát biztosít a készülékre. 


Kép: Változó fényviszonyokhoz illeszkedő széles fényerőtartomány
Változó fényviszonyokhoz illeszkedő széles fényerőtartomány

Ideális nappali és éjszakai használatra is: A 3 cd/m2 és akár 250 cd/m2 közötti tompíthatósági tartománynak köszönhetően a monitor tökéletesen használható változó fényviszonyok esetén is. A monitor fényereje bármilyen környezeti megvilágítás esetén optimálisan beállítható, és sötét helyiségekben is kifogástalanul látható.


Gyakran Ismételt Kérdések
Milyen grafikus kártyát javasol az EIZO?

Konkrét javaslatot nem tudunk adni. A kimeneti jel legyen digitális és támogassa a monitor maximális felbontását.

Mivel tisztítsam az EIZO LCD monitorom képernyőjét?

Ahhoz, hogy a monitor mindig újnak nézzen ki és megnöveljük az élettartamát, javasolt azt rendszeresen tisztítani. A burkolatot és a képernyő felületet az alább leírtaknak megfelelően tisztítsa:

FONTOS: Soha ne használjon hígítót, benzolt, alkoholt (etanolt, metanolt vagy izopropil-alkoholt), súrolókrémet vagy más erős oldószert, mivel ezek roncsolhatják a burkolatot és az LCD kijelzőt.

Burkolat
A foltokat a burkolatról puha textília segítségével távolítsa el, melyet előtte kímélő tisztítószerrel nedvesítsen be. Semmi esetre se permetezzen fényesítőszert vagy tisztítószert közvetlenül a burkolatra. (A pontos részleteket megtalálja a kézikönyvben.)

LCD képernyő
Szükség esetén a képernyő felületét puha textíliával (pl. pamut vagy szemüvegtisztító kendő) tisztíthatja meg. A makacs foltok rendszerint enyhén megnedvesített ruhával egyszerűen eltávolíthatók.

Meghibásodás esetén hogyan javíttathatom az EIZO monitoromat?

Meghibásodás esetén hogyan javíttathatom az EIZO monitoromat?
A javításokat és a helyszíni csereszolgáltatást a szervizpartnerünk végzi:

Reworks Szerviz Kft.
1139 Budapest
Frangepán u. 46.
www.display.hu

Kérjük hívja a segélyvonalat a +36.1.340.9951-es számon.
A munkatársak hétfőtől péntekig, 9.00 és 17.00 óra között fogadják a hívásokat.

Mit jelent a kontrasztra vonatkozó adat?

A kontraszt a fehér és a fekete arányát jelenti, és monitorok esetén leggyakrabban ellenőrzött laborkörnyezetben, a sötét szoba kontrasztjaként adják meg. Nyomtatott papírnál a jellemző kontraszt értéke napilapok esetén 6:1, lézernyomtató esetén 31:1, fotópapír esetén 49:1. Iroda esetén nem érhető el a sötét szoba kontrasztértéke, mert a mélyfekete árnyalat normál környezeti fény esetén elérhetetlen.

Mit jelent a látószögre vonatkozó adat?

A látószögre vonatkozó adat arra a szögre vonatkozik, amely esetén a kontraszt értéke jobb, mint 10:1. Ez az érték legtöbbször 160° és 178° között van. Ez azonban nem ad információt arról, milyen nagy lehet a kontrasztkülönbség a látószögön belül. A felhasználó számára a kontrasztnak nem szabadna jelentősen változnia a merőleges és az enyhén oldalirányú pillantás esetén. Nem szabad különbséget érzékelni, ha a szemlélő a kép közepére, vagy a szélére néz. Azt, hogy hogyan változik a kontraszt a különböző LCD technológiák esetén, leginkább mérési diagrammal vagy a közvetlen vizuális összehasonlítás segítségével ellenőrizhetjük. Minél stabilabb a kontraszt a felhasználó látószögében, annál jobb a képi megjelenítés.