Az utóbbi időben jelentős mértékű változáson mentek keresztül a kórházak. A minimálisan invazív sebészeten kívül számos egyéb újítást is bevezettek, többek között az intervenciós radiológiát (IVR). Az információtechnológia fejlődésének köszönhetően pedig zökkenőmentessé váltak a járóbeteg-ellátással, orvosi vizsgálatokkal, diagnosztikával, betegfelvétellel, műtéti beavatkozásokkal és kórházból való elbocsátásokkal kapcsolatos adatcsere folyamatok. Mindeközben a digitális képmegjelenítés egyre nagyobb jelentőségre tett szert a műtőkben és laboratóriumokban. Az EIZO kiváló minőségű monitorokkal és videokezelő rendszerekkel próbálja kielégíteni a dinamikusan fejlődő kórházi környezet egyre magasabb igényeit. 

RadiForce & CuratOR Logo

Az EIZO 2002-ben mutatta be a kifejezetten orvosi felhasználás céljára kifejlesztett, nagy felbontású diagnosztikai és megtekintő LCD monitorokból álló RadiForce sorozatát. 2011-ben jelent meg az EIZO forradalmian új, intervenciós radiológiai (IVR) célokra szolgáló 4K videokezelő rendszere. A 2014-től elérhető, teljes körű megoldást nyújtó CuratOR videokezelő rendszerek optimális képmegjelenítő munkakörnyezetet kínálnak a műtőkben dolgozó szakemberek számára.

Az EIZO eltökélt célja, hogy továbbra is lépést tartson az orvostudomány gyorsütemű fejlődésével, képalkotó termékeivel és megoldásaival pedig az egészségügyben dolgozó szakemberek munkájának megkönnyítésére törekszik. A következőkben az EIZO jelenlegi termékkínálatát tekintjük át.

Diagnosztikai és megtekintő monitorok

Az EIZO 2002-ben, RadiForce márkanév alatt bemutatott orvosi monitorai a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően tökéletesen megfelelnek a diagnosztikával és képmegjelenítéssel szemben támasztott követelményeknek. 2005-ben, DICOM-beállítások elnevezéssel az EIZO elsőként dolgozott ki önálló szabványt a megtekintő monitorok számára. 

Átfogó termékkínálat

Az orvostudomány területén alkalmazott eltérő képalkotási módszerek szürkeárnyalatos és színes képekkel jelenítik meg a különböző jellegű felvételeket. A RadiForce monitorok teljes körűen kielégítik a különböző egészségügyi intézmények által támasztott követelményeket. A DICOM szabvány szerinti kalibrálást is támogató monitorok rendkívül pontos diagnózisok felállítását teszik lehetővé. Az EIZO által javasolt és hitelesített grafikus kártyák teszik teljessé a kínálatot.

Multi-Modality monitorok

Az utóbbi években széles körben elterjedt a különböző képalkotó módszerek egymással történő kombinálása. Az alkalmazási területtől függően – például a diagnosztikai helyiségekben, a járóbetegeket ellátó osztályokon vagy a laboratóriumokban – egymástól jelentős mértékben eltérő monitorokat használnak. A különböző felvételek egyidejű megjelenítése iránti fokozott igények kielégítése érdekében az EIZO termékkínálatában számos, nagy képátlójú diagnosztikai monitor megtalálható. Ezek a színes és szürkeárnyalatos felvételek eltérő felbontások szerinti közvetlen összehasonlításán túlmenően számos konfigurációs lehetőségre nyújtanak módot.

A képértelmezés új módjai

A digitális és nagy teljesítményű orvosi képalkotás elterjedésével párhuzamosan napjaink diagnosztikai eljárásainál egyre több felvételt alkalmaznak. A radiológusoknak a korábbiakhoz képest jóval nagyobb adatmennyiség kiértékelésével kell megbirkózniuk. A rájuk nehezedő munkateher mérséklése érdekében az EIZO által kifejlesztett Work-and-Flow funkciók jelentősen megnövelik a képadatok kiértékelésének hatékonyságát, és felgyorsítják a felvételek értelmezését. A vizsgálati lap például csak szükség esetén – a kurzor segítségével megjelenítve – válik láthatóvá, egyébként rejtve marad.

Kezeléseket és műtéti beavatkozásokat elősegítő megoldásaink

A korszerű műtőkben a beavatkozás biztonságának és sikerének garantálása érdekében számos képadatot megjelenítenek. A különböző szakterületeken, többek között a sebészeti beavatkozásoknál, az intervenciós radiológiai kezeléseknél és az endoszkópos vizsgálatoknál az eljárás céljától függően eltérő képalkotó technikák alkalmazhatók.

A számtalan kép és adat az operáció biztonságos és sikeres elvégzésének előmozdítására szolgál. Más monitorgyártókhoz hasonlóan az EIZO is jelentős hangsúlyt fektet arra, hogy mindig a megfelelő helyen és időben jelenjenek meg a felhasználók számára szükséges képek és információk. A nagymennyiségű beérkező adat pontos összehangolása és kezelhetősége érdekében az EIZO folyamatosan bővíti termékválasztékát. A biztonságos és megbízható integrációt lehetővé tevő, számtalan követelménynek megfelelő CuratOR megoldásokat az EIZO kifejezetten a műtőkkel kapcsolatos elvárások alapján fejlesztette ki:

Fali konzolok

A műtők számára kínált készülékeink legfontosabb részét a számos konfigurációs és csatlakozási lehetőséggel rendelkező EIZO Sebészeti panelek képezik. Az ügyfelek igényeitől függően az adatkezelés, a kép- és hangátviteli beállítások, valamint a képelrendezés és az archiválás irányítása is elvégezhető a paneleken keresztül. Mindezt az EIZO sajátfejlesztésű Caliop szoftvere teszi lehetővé.

Videokezelés

Az EIZO CuratOR termékcsaládját alkotó négy különböző megoldás közül az úgynevezett Large Monitor Manager készülékek, valamint az IP-címen keresztüli videokezelésen (VMoIP) alapuló Alipe rendszerek lehetővé teszik a műtőkben és azokon kívül alkalmazott számtalan videoforrás és videojel hatékony kezelését, valamint a meglévő kijelzők közötti megosztását, hogy a szükséges felvételek mindig optimális módon jelenjenek meg. A különböző videobemenetekből származó képeket egyesítő és egymással összehangoló Large Monitor Manager az igények szerint rendezi el a felvételeket, a szükséges összeállítást pedig megjeleníti a monitoron. Az Alipe rendszerekkel késleltetés- és veszteségmentesen továbbíthatók a kép- és videoadatok, a műtőn belül ugyanúgy, mint például az előadótermekben.

Monitorok műtők számára

A műtőkkel szemben támasztott elvárások alapján kialakított sebészeti EIZO monitorok egyedülálló képminőséget nyújtanak. A higiénikus kivitelű készülékeken számos különböző csatlakozási lehetőség és megjelenítési mód elérhető. A kifejezetten az endoszkópos vizsgálatok céljára kifejlesztett 2D és 3D EIZO monitorok nagy felbontás, fényerő és kontraszt alkalmazásával, valósághű módon jelenítik meg a sebészeti felvételeket.

Nagy képátlójú diagnosztikai monitorok intervenciós radiológiai (IVR) célokra

A képadatok nagy képátlójú és felbontású, diagnosztikai célokra szolgáló monitorokon keresztüli megjelenítésével hatékonyan és zökkenőmentesen végezhetők el az intervenciós radiológiai eljárások.

Az EIZO minden igényt kielégítő, RadiForce és CuratOR termékcsaládjai a lehető legkorszerűbb megoldásokat nyújtják a különféle orvosi alkalmazásokhoz.

Referenciák áttekintése

Készülékek adminisztrációs feladatokhoz

Az EIZO széles termékkínálatában a diagnosztikán és képmegjelenítésen, valamint a kezelésekkel és műtétekkel kapcsolatos felhasználási módokon túlmenően számos egyéb egészségügyi feladat ellátására szolgáló készülék is megtalálható.

Felhasználóbarát kivitelezés

A kórházi osztályokon, a klinikák konzultációs szobáiban, a recepciós pultoknál, valamint az informatikai helyiségekben dolgozók sok időt töltenek a képernyő előtt. Ez gyorsan szemfáradtságot okoz. Mivel az EIZO szemkímélő funkciókkal rendelkező FlexScan monitorai megelőzik a szemfáradtság kialakulását, különösen alkalmasak az említett felhasználási módokra. Többek között a következő szemkímélő funkciók gondoskodnak a szemfáradtság megelőzéséről: a kék fény csökkentése (Papír mód), a villódzásmentesség (EyeCare Dimming), az automatikus fényerőszabályzás (Auto EcoView), a tükröződéscsökkentő bevonat, a keskeny keret és az ergonomikus állvány.

Üzembiztosság

Az egészségügyi létesítmények, például a kórházak és a sürgősségi osztályok 24 órás orvosi ellátást nyújtanak. Következésképpen a nővérpultoknál és a sürgősségi osztályokon használt monitoroknak a nap 24 órájában megbízhatóan kell működniük. Ennélfogva számos kórház döntött úgy, hogy a megbízható és különösen üzembiztos FlexScan, illetve RadiForce monitorokkal látja el nővérpultjait és sürgősségi osztályait.

Minőségirányítás

Mivel a digitális felvételek egyre fontosabb szerepet töltenek be az orvostudományban, egyre hangsúlyosabbá válik a monitorok képminőségének biztosítása. Az EIZO szakképzett és tapasztalt monitorszakértőként pontos monitorellenőrzést és átfogó monitorkezelést lehetővé tevő RadiCS és RadiNet Pro szoftvereket kínál a képminőség biztosítása céljára, hozzájárulva ezzel az orvosi ellátás minőségének fenntartásához.

Az EIZO minden igényt kielégítő, RadiForce és CuratOR termékcsaládjai a lehető legkorszerűbb megoldásokat nyújtják a különféle orvosi alkalmazásokhoz.

Referenciák áttekintése

Jövőbemutató megoldások az EIZO-tól

Az EIZO a kiváló minőségű és kimagaslóan megbízható megjelenítési technológiák szinonimájává vált. A jelenlegi termékválasztékunk bővítésén túlmenően a legújabb megoldásokat, például az optikai kötést és az antireflexiós technológiát (AR) alkalmazó monitorok fejlesztésére kívánjuk helyezni a hangsúlyt.

Az 1-8 megapixeles felbontású, szürkeárnyalatos vagy színes RadiForce monitorokat az egészségügyi intézmények változatos igényei alapján fejlesztették ki.

Tovább a RadiForce monitorokhoz