10 bites színvisszaadás

Az LCD modulok képkocka-vezérlésével (FRC) összekapcsolva a CG képernyők - modelltől függően - 10 bites színfelbontást nyújtanak. Így a képernyő egymilliárd megjeleníthető színnel még a legfinomabb színárnyalat-különbségeket is hűen visszaadja. Előfeltétele a felhasználói szoftver és a grafikus kártya megfelelő, 10 bites támogatása.

16 bites keresőtábla (LUT)

Ha a munkavégzés során nagyon fontos a színpontosság, döntő jelentőségű hogyan különbözteti meg a monitor a színárnyalatokat. A maximális színmélység elérése, valamint a csíkozódás, a szellemkép és az elmosódás elkerülése érdekében az EIZO a tökéletességre épít: A 16 bites keresőtábla (LUT) pontos színfelbontást tesz lehetővé, ezáltal még a sötét képterületek legapróbb struktúrái is részlethűen visszaadhatók.

3D-LUT

A megszokott 1D keresőtáblákon külön táblája van a piros, zöld és kék színnek. A különösen pontos színvezérlés érdekében az EIZO modelltől függően a színhozzárendelést egy egyszeri, háromdimenziós keresőtáblához (3D-LUT) kapcsolja, amely elvégzi az alapszínek pontos hozzáadását a tetszőleges színárnyalathoz - ez az ideális szürkeátmenet és a nagy pontosságú színvisszaadás kulcstechnológiája.

Felbontás

Az LCD képernyő meghatározott számú képelemből (pixelből) áll, amelyek a képernyőtartalom megjelenítése érdekében világítanak. A kép vízszintes és függőleges pixelekből áll össze. Az LCD monitorok képminősége akkor a legjobb, ha minden pixelhez van adat hozzárendelve, azaz ha a számítógépen beállított felbontás megfelel az LCD képernyő felbontásának.

Auto EcoView

A megvilágításhoz történő automatikus alkalmazkodásnak köszönhetően az EcoView rendszerrel ellátott EIZO monitor akár 50% energiát is megtakarít az inaktív állapothoz képest. Az EcoView érzékelő felismeri a környezeti fény változását, és a képernyő fényerejét automatikusan a megváltozott fényviszonyokhoz igazítja. Erősebb megvilágításnál megnöveli a képernyő fényerejét, míg gyengébb megvilágításnál csökkenti azt. A fényviszonyokhoz történő folyamatos igazítás hatására állandó kontraszt jön létre, amely a munkahelyen a legjobb ergonómia eléréséhez vezet.

Látószög

A látószögre vonatkozó adat arra a szögre vonatkozik, amely esetén a kontraszt értéke jobb, mint 10:1. Ez az érték legtöbbször 160° és 178° között van. Ez azonban nem ad információt arról, milyen nagy lehet a kontrasztkülönbség a látószögön belül. A felhasználó számára a kontrasztnak nem szabadna jelentősen változnia függőleges és enyhén oldalirányú megtekintés esetén. Nem szabad különbséget érzékelni, ha a szemlélő a kép közepére, vagy a szélére néz. Azt, hogy hogyan változik a kontraszt a különböző LCD technológiák esetén, leginkább mérési diagrammal vagy a közvetlen vizuális összehasonlítás segítségével ellenőrizhetjük. Minél stabilabb a kontraszt a felhasználó látószögében, annál jobb a képi megjelenítés.

Koloriméter

A fényszínek méréséhez használt színmérő eszköz. A kolorimétert leginkább a monitor kalibrálásához és beállításához használják. Korlátozott mértékben a testszínek (visszavert fény) is mérhetők vele.

ColorNavigator

Az EIZO ColorEdge LCD monitorokkal együtt szállított kalibrációs szoftver. A képernyő színhozzárendelést tartalmazó tábláinak (keresőtáblák) aktív vezérléséért felel és a monitor megfelelő színprofilját hozza létre.

CUD

A Color Universal Design mód stimulálja a színvakok látásmódját – például weboldalak és tájékozódási rendszerek kialakítása érdekében.

Digital Uniformity Equalizer (DUE)

A különösen pontos képi megjelenítéshez elengedhetetlenül fontos a homogén fénysűrűség-eloszlás és a kiváló színtisztaság. Erre szolgál a DUE, azaz a digitális képkiegyenlítő (Digital Uniformity Equalizer) áramkör. Ez automatikusan kijavítja a képfelületen jelentkező fényerő- és színtelítettség egyenetlenségeket, minden egyes színárnyalatnál, képpontról képpontra.