HDR munkafolyamat

A HDR tartalmak előállításához elengedhetetlenül fontos az olyan monitor, amelyen mind a fényerő, mind pedig a színek pontosan megvizsgálhatók és kiértékelhetők.

A kiváló teljesítményű, kifejezetten videók előállításához kifejlesztett ColorEdge CG sorozat tagjai olyan különleges funkciókkal rendelkeznek, melyek jelentősen felgyorsítják a munkafolyamatokat. A sorozat monitorai teljes mértékben támogatják a HDR munkafolyamat valamennyi lépését: a felvételek által tartalmazott adatok VFX-en keresztüli ellenőrzésétől a kompozitálási feladatokon át egészen a pontos színosztályozásig.

A HDR technológia részletes ismertetése – HDR munkafolyamat
HDR tartalmak előállítása

Meglévő monitorok HDR-frissítése

Felvételhez, valamint VFX- és kompozitálási feladatokhoz

Az EIZO a jelenleg elérhető, CG sorozatú ColorEdge monitorok többségéhez olyan frissítési lehetőséget kínál, melynek segítségével (a HLG és PQ gamma-görbék alkalmazásával) a HDR tartalmak is megjeleníthetővé válnak. Az előállítási folyamatot alkotó különböző lépések egyszerűsített, HDR előnézeteinek köszönhetően a végleges színek pontos ismeretében végezhető el a vágás.

Kompatibilis modellek:

ColorEdge CG318-4K
ColorEdge CG248-4K
ColorEdge CG277
ColorEdge CG247X


Részletek

A HDR-frissítés keretében a monitor meglévő színmódjait egy HLG és két PQ gamma-görbével (PQ1000 és PQ300) bővítik ki.

PQ1000 megjelenítési módban az 1000 cd/m² maximális fényerejű PQ gamma-görbe 300 cd/m² értékre tömörül, hogy megfeleljen a monitor fényerejének (lásd az alábbi PQ1000 grafikont).

PQ300 megjelenítési módban a fényerőgörbe az 1000 cd/m² maximális fényerejű PQ gamma-görbe szerint alakul, egészen a 300 cd/m² érték eléréséig, e felett pedig valamennyi színátmenet esetében állandó marad (lásd az alábbi PQ300 grafikont).

Mivel e gamma-görbe használatával egészen 300 cd/m² fényerőszintig pontosan jeleníthetők meg a színátmenetek, kiválóan alkalmas a kevesebb színátmenetet tartalmazó képrészletek színprofiljainak ellenőrzésére.

A telepítést követően a felhasználó a monitor előlapján található megfelelő gomb megnyomásával kapcsolhat át az éppen szükséges színmódra.

HDR: Monitor Upgrade Details

Új HDR referenciamonitor az EIZO-tól

A színátmenetek pontos ellenőrzéséhez

A ColorEdge PROMINENCE CG3145 az első olyan HDR referenciamonitor, mely hatékonyan kiküszöböli a jelenleg elérhető referenciamonitorok hátrányait. Pontos színkezelésének és színmegjelenítésének köszönhetően kiválóan alkalmas a színosztályozási feladatok precíz elvégzéséhez.

  • Méret: 31,1 col
  • Felbontás: DCI 4K (4096 × 2160)
  • Fényerő: 1000 cd/m² (jellemző érték)
  • Kontrasztarány: 1 000 000:1 (jellemző érték)
  • PQ és HLG típusú HDR gamma-görbékkel egyaránt kompatibilis
  • öt év garancia