Jelen írás az ITmedia eredetileg japán nyelven íródott, 2016. március 18-án megjelentetett cikkének fordítása. Copyright 2016 ITmedia Inc. Minden jog fenntartva.

Az új „Windows 10” operációs rendszer a használhatóságot tűzte zászlajára

2015. július 29-én a Windows bemutatta legújabb operációs rendszerét, a „Windows 10”-et. A Windows 7 vagy Windows 8.1 operációs rendszert futtató felhasználóknak 1 év állt rendelkezésükre ahhoz, hogy ingyenesen Windows 10-re frissítsenek. Az új operációs rendszerre történő költöztetés sokkal gyorsabban működik, mint az előző Windows verziók esetében. Még azok a vállalati felhasználók is, akik a stabilitást részesítik előnyben az innovációval szemben, lassan át fognak térni a Windows 10 operációs rendszerre, hiszen a Windows 7 támogatása 2020-ban megszűnik.

Ha Windows 10 operációs rendszert használ hordozható vagy asztali PC-jén, egy lényeges dolgot biztosan felfedez – a régi asztali felhasználófelület újjáéledését. Miután a komplett Start menüt eltávolították a Windows 8/8.1 operációs rendszerben, ez az újjáélesztett - korábban a Windows 7-ben és a korábbi verziókban használatos - kezelőfelület vegyes reakciókat váltott ki. A modern „csempe formátumnak” köszönhetően az új kezelőfelület sokkal egyszerűbben használható, miközben a virtuális asztal funkció tovább fokozza a párhuzamos feladatkezelés hatékonyságát, és a célszerűséget.

Mivel a fő hangsúly az asztali kezelőfelületen nyugszik, a Windows 10 magától értetődően finomítja a képernyőbeállításokat is. Jó példa erre a „többképernyős” funkció (egy számítógéphez több monitor csatlakozik és működik párhuzamosan), mely jelentős fejlődést mutat. Tekintsük most át ennek a - meglepő módon - kevésbé közismert Windows 10 funkciónak néhány jellemzőjét, mely mind asztali, mind hordozható számítógépen elérhető.

EV2455 LCD-monitor 13,3"-es 2in1 notebookhoz (VAIO Z) csatlakoztatva
Példa: EIZO FlexScan EV2455 LCD-monitor 13,3"-es 2in1 notebookhoz (VAIO Z) csatlakoztatva. A 13,3 hüvelykes képet egy 24,1"-es WUXGA (1920 x 1200 pixel) felbontású külső képernyőre kivetítve a munka hatékonysága jelentősen javítható.
The expanded display of two EIZO FlexScan EV2455 monitors connected to a desktop PC

A képernyőbeállítások működése Windows 10 alatt

Többképernyős munkakörnyezet létrehozása Windows 10 operációs rendszerrel szinte gyerekjáték. Amikor egy újabb monitort csatlakoztat a számítógéphez, a Windows automatikusan érzékeli azt, és megjeleníti rajta az asztali kezelőfelületet.
Ebben az esetben mi az asztali kezelőfelület használatával, a „Kivetítés” menün keresztül indítottuk el a többképernyős funkciót. A tálcán kattintson a Műveletközpont ikonra (a képernyő jobb alsó részén), és válassza a “Kivetítés” funkciót. Ugyanezt a Windows gomb és P billentyűkombinációval is megteheti. Ekkor megjelenik a “Kivetítés” menü. Négy kijelzési típus közül lehet választani. Ha a teljes asztali kezelőfelületet két monitorra kiterjesztve szeretné megjeleníteni, válassza a „Kiterjesztés” opciót.

 • Csak a számítógép képernyőjére: ha csak az eredeti képernyőt szeretné használni – a másik monitor üres marad
 • Megkettőzés: ugyanazt a képet jeleníti meg mindkét monitoron
 • Kiterjesztés: a teljes asztali kezelőfelületet két monitoron jelenik meg; a képernyő így „hosszabbnak” tűnik.’
 • Csak a második képernyőre: ha csak az új képernyőt szeretné használni – az eredeti monitor üres marad
Keresse meg a „Műveletközpont” ikont a képernyő jobb alsó részén, és kattintson a „Kivetítés” ikonra
Keresse meg a „Műveletközpont” ikont a képernyő jobb alsó részén, és kattintson a „Kivetítés” ikonra
A „Kivetítés” menüben megjelenő 4 lehetőség közül válassza ki a kívánt megjelenítési módot
A „Kivetítés” menüben megjelenő 4 lehetőség közül válassza ki a kívánt megjelenítési módot

A kiterjesztett képernyő további testre szabásához kattintson a jobb egérgombbal az Asztalra, majd a „Képernyő-beállítások” ablakban válassza ki a „Kijelző” lehetőséget.

Ebben a menüben módosíthatja a két képernyő egymáshoz viszonyított helyzetét, a kijelzések (pl. a szöveg) méretét (kiterjesztési arány), a képernyő tájolását, az előzőekben részletezett négy megjelenítési módot, illetve a fő-/segédképernyő beállításait. Ha a menüben nem jelenik meg a csatlakoztatott második monitor, kattintson az „Észlelés” gombra (ha ekkor sem jelenik meg, javasoljuk a vezeték újracsatlakoztatását és/vagy a számítógép újraindítását).

A szürkével kitöltött [1] és [2] jelzésű dobozokban a két monitor egymáshoz viszonyított helyzete látható. A fogd és vidd módszerrel helyezze el a monitorokat a tényleges pozíciójuknak megfelelően.

Napjainkban egyre több hordozható számítógépet szerelnek fel nagyfelbontású kijelzővel, melyeknél a pixelsűrűség meghaladja a full HD felbontást is. Amikor az ilyen készüléket külső monitorhoz csatlakoztatják, a karakterek és az ikonok mérete jelentősen megváltozik, ami gyakran megnehezíti a munkát. Ilyen esetben az „A szöveg, az alkalmazások és más elemek méretének módosítása” csúszka használatával közel azonos méretűvé alakíthatja a kijelzéseket.

Kattintson jobb egérgombbal az Asztalra, és válassza a „Képernyő-beállítások” lehetőséget.
Kattintson jobb egérgombbal az Asztalra, és válassza a „Képernyő-beállítások” lehetőséget.
Display set-ups
A „Rendszer > Kijelző” menüben beállíthatja a képernyő helyzetét, a kijelzések méretét (nagyítási arány), a képernyő tájolását, a többképernyős megjelenítési módot és a fő-/segédképernyő paramétereit.

Ha a „Kijelző” menüképernyő aljára görget, találhat egy „Speciális megjelenítési beállítások” hivatkozást. Erre rákattintva beállíthatja a monitorok képfelbontását. Ezen a képernyőn találhat egy „Szöveg és más elemek fejlett méretezése” elnevezésű hivatkozást is, melyet követve részletesebben is beállíthatja a különböző szövegelemeket.

„Speciális megjelenítési beállítások” menüben
A „Speciális megjelenítési beállítások” menüben beállíthatja a képernyőfelbontást.

A Windows 10 tehát egy a fentiekben ismertetett új beállítómenüvel rendelkezik, melynek használatát javasoljuk. Természetesen használható a Windows 8 és korábbi operációs rendszerek Vezérlőpultja is erre a célra. A gyakorlott számítógépfelhasználók továbbra is használhatják a Vezérlőpult nyújtotta hagyományos beállítási eljárást.

Az ablakok kezelése még egyszerűbb Windows 10 alatt

A Windows 10 operációs rendszer ablakigazító segédje, mely a képernyő széleihez igazítja az ablakokat, most még kényelmesebb használatot tesz lehetővé. Ha az ablakot balra vagy jobbra mozgatja, az ablak mérete úgy változik meg, hogy kitöltse a képernyő felét. Ez a lehetőség kiterjesztett képernyő-üzemmódban is használható, és ilyenkor 2-2 ablak helyezhető az egyes monitorok bal és jobb oldalára, így összesen 4 ablak lehet megnyitva. Ezt a műveletet a következő billentyűparanccsal is végrehajthatja: Windows + bal vagy jobb nyílgomb.

Miután az automatikus igazítással a képernyő jobb vagy bal oldalához igazította az ablakot, a szabadon maradó területen megjelennek azok az alkalmazások, melyekkel kitölthető az üres rész. Ez szintén egy új funkció a Windows 10-ben.

window split
Ha Windows 10 alatt az automatikus igazítással a képernyő jobb vagy bal oldalához igazította az ablakot, az üresen maradt ellenkező oldalon indexképek formájában megjelennek azok az alkalmazások, melyekkel kitölthető az üres rész. Válasszon ki egyet ezek közül, és az alkalmazás máris kitölti a képernyő másik felét.

Ezen kívül, ha Windows 10 alatt egy ablakot a képernyő valamelyik sarkába mozgat, az ablak mérete automatikusan a képernyőméret 1/4-ére zsugorodik, így egyszerre négy ablak jeleníthető meg. Ha többképernyős környezetben túl sok ablakot nyitott meg, és az Asztal áttekinthetetlenné vált, fogja meg a megtekinteni kívánt ablakot, és gyorsan rázza meg. Ekkor a többi megnyitott ablak minimális méretre kapcsol. Használhatja a Windows és Home billentyűkombinációt is.

1/4 snap-function
A félképernyős és az 1/4 képernyős módszer használatával az ablakok a fent látható elrendezéssel, hézagok nélkül jeleníthetők meg.

Többképernyős megjelenítés még egyszerűbben, a tálca használatával

Bemutatjuk, hogyan növelhető a többképernyős megjelenítési funkció hatékonysága a tálca használatával. Jobb egérgombbal kattintson a tálcára, és válassza a „Beállítások” lehetőséget. Ekkor megjelenik a „Beállítások -> Tálca” menüképernyő. Tekintsük át, milyen többképernyős beállítási lehetőségek várnak ránk itt. Ha a tálcát szeretné megjeleníteni a másik monitoron, kapcsolja „Be” a „Tálca megjelenítése minden megjelenítőn” opciót.

“Settings > Taskbar” menu
Kattintson jobb egérgombbal a tálcára, és válassza a „Beállítások” lehetőséget (bal oldali kép). A „Beállítások -> Tálca” ablakban görgessen lefelé a „Több képernyő” opcióig, ahol beállíthatja a tálca megjelenítési módját az egyes eszközökön.

Három megjelenítési lehetőség közül választhat. A „Minden tálcán” opció használatakor a tálca mindkét képernyőn egyformán jelenik meg, így a futó alkalmazások ikonjai mindkét tálcán láthatóak lesznek. Ha az „A fő tálcán, és ahol ablak van megnyitva” opciót választja, az elsődleges képernyő tálcáján megjelenik minden futó alkalmazás ikonja, míg a második képernyőn csak az ott futtatott alkalmazásé lesz látható. És végül az „Ahol ablak van megnyitva” esetén a tálca mindkét képernyőn megjelenik, de a futó program ikonja csak annak a képernyőnek a tálcáján jelenik meg, amelyiken az adott program fut.

taskbar
A fenti ábrákon a „Minden tálcán”, az „A fő tálcán, és ahol ablak van megnyitva”, illetve az „Ahol ablak van megnyitva” opciók közötti különbség látható. Az első monitoron minden esetben megjelenik a Windows 10 alatt futó Cortana személyi titkár, az időkijelzés és az értesítési terület.

Törje át a hordozható számítógép megjelenítési korlátait külső monitor használatával

Ha notebook számítógépéhez külső monitort csatlakoztat, olyan nagyképernyős, kétkijelzős megjelenítési környezetet tud megalkotni, mely jelentősen javítja a munkavégzés hatékonyságát. Egyre több olyan eszköz lát világot napjainkban, melynek képernyőfelbontása a full HD-t is meghaladja, de ha ezekhez 13 vagy 14 hüvelykes monitorral ellátott laptopot csatlakoztatunk, a kép oly mértékben zsugorodik, hogy az olvasás nehézségekbe ütközik. Ezért az ilyen képet 150% vagy 200%-kal is fel kell nagyítani. Éppen ezért a felbontás = munkaterület képlet már nem lesz igaz, sokkal inkább a képernyőméret fogja meghatározni a munkaterület nagyságát.

Ha azonban egy kiváló minőségű 23–24" full HD (1920 x 1080 pixel) vagy WUXGA (1920 x 1200 pixel) felbontású monitort csatlakoztatunk, az a notebook képernyőjéhez hasonló méretben fogja megjeleníteni a képet, ami már megszokott a felhasználó számára, és bőséges munkaterületet biztosít.

Csak néhány példa: egy webböngészőben több lapot jeleníthetünk meg összehasonlítás céljából; egy munkafüzet adataiból grafikont készíthetünk, és átmásolhatjuk azt egy bemutatóba, miközben PDF-dokumentum szövegét olvassuk; dolgozhatunk az egyik monitoron, miközben videót nézünk vagy a közösségi oldalakat böngésszük a másikon; videojátékot játszhatunk az egyik képernyőn, miközben a végigjátszás lépéseit figyelhetjük a másikon, de lehetőség nyílik arra is, hogy a megfelelő színbeállítás érdekében színkalibráló monitort csatlakoztassunk. Használjon külső monitort hordozható számítógépéhez, és mindezeket a lehetőségeket problémamentesen, az ablakok közötti kapcsolgatás nélkül tudja megvalósítani.

Példa: EIZO 24,1 hüvelykes WUXGA monitort (FlexScan EV2455) csatlakoztattunk egy nagy teljesítményű 2in1 VAIO Z notebookhoz (innentől kezdve minden példában ez az összeállítás szerepel). A VAIO Z notebook kijelzője rendkívül magas, 2560 x 1440 pixel felbontású, de mivel csak egy „mobil” 13,3 hüvelykes képernyőről van szó, a Windows 200%-ra nagyítja a képet. Ha ezt a FlexScan EV2455 típusú monitor 24,1 hüvelykes, 1920 x 1200 képpont felbontású képernyőjén jelenítjük meg, hatalmas munkaterülettel rendelkezünk. A FlexScan EV2455 nagy képernyőterülete és az 1920 x 1200 pixeles felbontás miatt természetesen a notebook képe 100%-ban megjeleníthető, az 1920 x 1200 képpontos felbontás növelése nélkül is. Ily módon több weboldal is kényelmesen megjeleníthető, ahogyan a képen is látható.

EIZO 24.1 inch WUXGA display (FlexScan EV2455) connected to a high-spec 2in1 VAIO Z notebook PC

Youtube

Példa: A nagyméretű külső monitoron online videó nézhető, miközben a hozzátartozó információk a notebook képernyőjén ellenőrizhetők. Természetesen az internetes szörfözés bármilyen eszközön lehetséges, de a nagyméretű külső képernyő ideális a videotartalmak megtekintésére.


Ha van egy kitűnő színes képernyővel felszerelt külső monitora, a notebook grafikus szoftverének használata közben tükrözheti a képet a külső monitoron; ily módon tökéletes színhűség érhető el munkája során. A fenti képen a „Fresh Paint” alkalmazás látható használat közben.

mirroring

Engedjenek meg egy hasznos tanácsot a notebookhoz csatlakoztatandó külső monitor kiválasztásához. Kétképernyős környezetben az egyszerűbb áttekinthetőség érdekében célszerű, ha a tálca mindkét képernyő alján azonos méretű. Mivel azonban a notebook képernyő magassága nem változtatható, olyan külső megjelenítőt érdemes választani, amelyiken ez könnyen megtehető. Ezen kívül, a notebook képernyője meglehetősen alacsonyan van, ezért olyan külső monitort javasolt választani, mely az asztal lapjáig süllyeszthető.

Alternatív megoldásként olyan monitor is számításba jöhet, mely magasra felemelhető, így a notebookot alá helyezve keskeny munkaállomás is kialakítható. Tovább bővítheti a lehetőségeket egy olyan monitor, mely függőleges helyzetbe is elforgatható, hiszen így egy olyan hosszú képernyőt kapunk, mely ideális weboldalak és SNS idővonalak megjelenítésére, illetve dokumentumok olvasására.

FlexScan EV2455
Ha a külső LCD-képernyő magassága széles tartományban állítható, ehhez hasonló, függőleges elrendezésű többképernyős környezetet hozhat létre, csökkentve így a munkaállomás vízszintes irányú kiterjedését. Az ábrán egy VAIO Z és egy FlexScan EV2455 kombinációja látható, de ha a VAIO Z képernyőjét hátrabillenti, a FlexScan EV2455 monitorral nem kerül átfedésbe, és valódi kétképernyős munkaállomás alakítható ki.
vertical position
Ha a külső monitort függőleges tájolással helyezi el, az ilyen tájolású fotók és a hosszú listák kényelmesen megjeleníthetők. A notebook képernyője nem használható ilyen tájolással.

Példáinkban az EIZO 24,1 hüvelykes FlexScan EV2455 típusú WUXGA képernyőjét használjuk, mert ennek a függőleges állíthatósági tartománya 131 mm, és a tájolása is változtatható, így könnyedén kombinálható a hordozható számítógépekkel. Ráadásul a keskeny, „keret nélküli” kivitelnek köszönhetően a fekete szegély és a káva (azaz a zaj) a lehető legkisebbre csökkenthető. Így már könnyen elképzelhető, mennyivel kíméletesebb a szem számára az egyik képernyőről a másikra történő váltás. Ez a monitor kiválóan alkalmas fényképek utómunkálataira és tartalomszerkesztésre is, hiszen hibátlanul jeleníti meg az sRGB színteret; más szavakkal ugyanazokat a színeket jeleníti meg, ami a legtöbb notebookon látható.

Meg kell említenünk, hogy Windows 10 alatt a „táblagép üzemmód” nem használható többképernyős környezetben. Windows 8/8.1 alapú notebook számítógépeknél megoldható, hogy a saját képernyőn a modern kezelőfelület, míg a külső monitoron az asztali kezelőfelülete jelenjen meg. Windows 10 alatt azonban csak az asztali kezelőfelület jeleníthető meg többképernyős környezetben. Ez az egyik olyan újjáélesztett funkció, mely Windows 7 operációs rendszerben rendkívül hasznos volt.

Többképernyős munkaállomás kialakítása asztali számítógéppel

Habár az elmúlt néhány évben a notebookok térhódítása jelentősen megnövekedett, az asztali számítógépek még mindig népszerűek azon felhasználók körében, akik nagyteljesítményű vagy hatékonyabb megoldásokat igényelnek. Azok számára, akik szeretnék kihasználni a nagy teljesítményű számítógépük lehetőségeit, és fokozni kívánják a termelékenységet, javasoljuk többképernyős környezet létrehozását. Egy ilyen környezetben a nagyméretű, magas felbontású monitorok felülmúlhatatlan előnyt nyújtanak.

Mivel a notebookokkal ellentétben nincs korlátozva a képernyő mérete és felbontása, a többképernyős asztali környezetben - a helytől, az anyagi forrásoktól és a célalkalmazástól függően - szabadon kombinálható a monitorok mérete és felbontása. Ha tehát hajlunk erre a megoldásra, az előzőekben említett EIZO monitort figyelembe véve az 5760 x 1080 pixel 3 monitorral, az 5760 x 2160 pixel pedig 6 monitorral valósítható meg, de még számos más variáció is létezik.

Természetesen már a nem túlságosan gépigényes környezetben is jelentősen növelhető a hatékonyság, ha egy helyett két átlagos teljesítményű, 23-24 hüvelykes full HD (1920 x 1080 pixel)/WUXGA (1920 x 1200 pixel) monitort alkalmazunk.

Íme egy példa arra, hogyan használható a többképernyős munkaállomás üzleti környezetben. A bal oldali képernyőn a statisztikai adatok táblázatai és számításai, illetve azok grafikus összevetése látható, míg a jobb oldalon a kiértékelést összefoglaló dokumentum szerepel. Ha csupán egyetlen monitorunk lenne, állandóan váltogatni kellene az ablakok között, de így, két monitor alkalmazásával minden egyszerre áttekinthető, kapcsolgatás nélkül; ez jelentősen növeli a hatékonyságot és csökkenti az átírási hibák számát.

An example of how a multi-display environment can be used in the business scene.

Íme egy másik felhasználási példa a térkép-alapú szolgáltatások köréből. Egyetlen képernyőn a térképek megjelenítési tartománya meglehetősen szűkös, két monitoron viszont egyszerre áttekinthető a térkép, a légifotó, a helyinformációk, és a helyszíni felvételek. A nagyméretű képernyő valósághű megjelenítési jellemzői kiválóan felhasználhatók például az útvonal virtuális bejárására is.

An example of how map-based services can be used.

A következő példában azt érzékeltetjük, hogyan segíti a többképernyős környezetet a fénykép utómunkálatokat. Az egyik monitort függőleges helyzetbe forgatva hatékonyabban szerkeszthetjük az álló tájolású fotókat, a hosszabb dokumentumokat vagy a weboldalakat. Ehhez olyan monitorra van szükség, mely függőleges helyzetbe is elfordítható, vagy a meglévő képernyőhöz be kell szerezni egy forgatható monitorállványt.

An example of how the multi-display environment can help with photo re-touching.

A többképernyős környezet kiépítése rendszerint úgy történik, hogy kezdetben csupán egy monitort használunk, majd később, utólagosan vásárolunk még egyet. Az ideális azonban az lenne, ha már a kezdetekkor beszereznénk két azonos típusú monitort. Így a képméret és a felbontás könnyedén egymáshoz igazítható, de a színharmónia és az esztétikai elvárások is teljesülnek. De ami talán ennél is fontosabb - mivel két azonos korú monitorról van szó -, a legapróbb képhibák (pl. színeltérés) már a korai szakaszban felismerhetők az egymás melletti elhelyezésnek köszönhetően.

Megfontolandó tanács lehet azok számára, akik többképernyős környezet kiépítésében gondolkodnak, hogy a rendszerbe befoglalni kívánt monitorok számával együtt a betekintési szög is növekszik. Ha mindegyik monitort tisztán szeretné látni, anélkül hogy elmozdulna a helyéről, olyan típust kell választania, mely nagy betekintési szöggel rendelkezik. Ezen kívül, minél több monitort használunk, annál nehezebb megakadályozni a zavaró tükröződéseket. Éppen ezért olyan képernyőt javasolt választani, melynek felülete tükröződésgátló bevonattal ellátott, mert így egyrészt jobban látható a megjelenített tartalom, másrészt kevésbé fárasztó a szem számára. Mint a fentiekben már említettük, mindenképpen előnyösebbek a keskeny kávával és vékony fekete szegéllyel rendelkező típusok, mind helytakarékosság, mind láthatóság szempontjából.

Az általunk használt 24,1 hüvelykes FlexScan EV2455 WUXGA képernyő jellemzői az IPS LCD-panel, a nagy betekintési szög és a tükröződéscsökkentő felület. Ráadásul a képernyőkeret is rendkívül keskeny, mindössze 6,2 mm (1 mm-es káva, 5,2 mm-es fekete szegély). Ily módon a két egymás mellé helyezett monitor között csupán 12,4 mm-es határfelület lesz, ami gyakorlatilag hézagmentes többképernyős környezetet jelent. Mindezek mellett az automatikus fényerőcsökkentési funkció (Auto Eco View) mérsékli a szemterhelést és az energiafogyasztást.

FlexScan EV2455 has a narrow frame design
A FlexScan EV2455 képernyőkerete rendkívül keskeny, mindössze 6,2 mm (1 mm-es káva, 5,2 mm-es fekete szegély). Ez mindössze 12,4 mm-es határfelületet jelent, ha két monitort egymás mellé helyezünk, így a káva semmiképpen nem tűnik zavaró tényezőnek.

A leggazdaságosabb modell kiválasztása többképernyős környezet kialakításához

A korábbiakban bemutattuk, hogyan lehet többképernyős munkaállomást kialakítani Windows 10 alatt, és konkrét példákat is ismertettünk. Akár notebook PC-t, akár a hagyományosabbnak tekinthető asztali számítógépet használ, ha a munka hatékonyságát szeretné növelni Windows 10 környezetben, a többképernyős munkaállomás a legelsők között szerepel.

A megfelelő készülék kiválasztásának szempontjai között természetesen a képminőség szerepel az első helyen, de a nagy betekintési szög, a tükröződéscsökkentés, a keskeny, szinte észrevehetetlen káva, a változatos elhelyezést kínáló állvány, a szem fáradását megelőző funkciók és az energiatakarékos jellemzők ugyanilyen fontosak.

Egy jó monitor még a számítógéphez viszonyítva is hosszútávú befektetésnek számít. Éppen ezért azt javasoljuk Önnek, ne engedjen a minőségből; ha közép- vagy hosszútávon gondolkodik, a megnövelt munkahatékonyság, a szervezet alacsonyabb terhelése és a csökkentett energiafogyasztás miatti megtakarítások szempontjából a minőségi képernyők kulcsszerepet játszanak. Tekintettel arra, hogy az EIZO „FlexScan EV” sorozatából a FlexScan EV2455 modell a fenti összes követelménynek eleget tesz, ráadásul a garancia időtartama 5 év, az egyik legkiválóbb eszköz lehet a többképernyős munkaállomások kialakításához.

Többképernyős rendszerekhez ajánlott készülékek

EV2450 EcoView sorozat
EV2450-BK FlexScan

24 colos, 16:9 képarányú EV2450-BK monitor mindössze 1 mm vastag kerettel, 10 bites LUT-tal és IPS panellel. Többképernyős alkalmazásokhoz is ideális.

 • 60,4 cm (23,8 coll)
 • 1920 x 1080 (Full HD)
 • IPS
 • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4), Dsub
 • Képarány 16:9
340,00 EUR
RRP incl. 27 % ÁFA.
 • 60,4 cm (23,8 coll)
 • 1920 x 1080 (Full HD)
 • IPS
 • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4), Dsub
 • Képarány 16:9
EV2750-BK EcoView sorozat
Kedvezmény
EV2750-BK FlexScan

27 colos, 16:9 képarányú EV2750-BK monitor mindössze 1 mm vastag kerettel, 10 bites LUT-tal és IPS panellel. Különösen keskeny, teljesen sík kivitel.

 • 68,4 cm (27 coll)
 • 2560 x 1440
 • IPS
 • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4)
 • Képarány 16:9
Az ajánlott promóciósár érvényes: 2019. július 31.-ig.
745,00 EUR
852,00 EUR
RRP incl. 27 % ÁFA.
 • 68,4 cm (27 coll)
 • 2560 x 1440
 • IPS
 • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4)
 • Képarány 16:9
EV2780-BK EcoView sorozat
EV2780-BK FlexScan

A magas műszaki színvonalat képviselő, tetszetős kialakítású EV2780 modell a képernyőket alkalmazó korszerű munkahelyek tökéletes kiegészítője. Irodákban és a nagyközönség által használt nyilvános intézményekben egyaránt nagyszerűen megállja a helyét.

 • 68,4 cm (27 coll)
 • 2560 x 1440
 • IPS
 • USB Type-C (DisplayPort Alt Mode, HDCP 1.3), DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4)
 • Képarány 16:9
1052,00 EUR
RRP incl. 27 % ÁFA.
 • 68,4 cm (27 coll)
 • 2560 x 1440
 • IPS
 • USB Type-C (DisplayPort Alt Mode, HDCP 1.3), DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4)
 • Képarány 16:9
EV2456 EcoView sorozat
Árcsökkenés
EV2456-BK FlexScan

A különösen keskeny kialakítású keret rendkívül kompakt megjelenést kölcsönöz az EV2456 monitor számára. A hatékonyabb áttekinthetőség különösen többképernyős felhasználási mód esetén előnyös.

 • 61,1 cm (24,1 coll)
 • 1920 x 1200
 • IPS
 • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4), Dsub
 • Képarány 16:10
532,00 EUR
607,00 EUR
RRP incl. 27 % ÁFA.
 • 61,1 cm (24,1 coll)
 • 1920 x 1200
 • IPS
 • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4), Dsub
 • Képarány 16:10
EV2451 EcoView sorozat
EV2451-BK FlexScan

Az EV2451 típusú monitor rendkívül keskeny kialakítású készülékháza azonnal magára vonja a tekintetet. Ugyanakkor a készülék oldalsó és hátsó része is rendkívül keskeny és elegáns. A kompakt kivitelű monitor a korszerű irodai környezet tökéletes kiegészítője.

 • 60,4 cm (23,8 coll)
 • 1920 x 1080 (Full HD)
 • IPS
 • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4), Dsub
 • Képarány 16:9
415,00 EUR
RRP incl. 27 % ÁFA.
 • 60,4 cm (23,8 coll)
 • 1920 x 1080 (Full HD)
 • IPS
 • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4), Dsub
 • Képarány 16:9