A teleradiológiának köszönhetően a kórházak alkalmassá váltak arra, hogy kielégítsék a radiológusok távmunkával kapcsolatos igényeit, így a diagnózisok ma már a létesítmény falain kívül, akár otthonról is felállíthatók. A távolból dolgozó radiológusok számára azonban a korlátozott költségvetés következtében kihívást okozhat az orvostechnikai eszközökre vonatkozó szigorú előírások betartása, valamint az optimális munkavégzést lehetővé tevő diagnosztikai környezet megteremtése.

Az alábbiakban a radiológiai távdiagnosztika céljára szolgáló monitorok kiválasztásakor figyelembe veendő legfontosabb szempontokat ismertetjük. Ezek garantálják azt, hogy a tényleges diagnosztikai helyiségekben végzett vizsgálatokkal azonos pontosságú diagnózisokat állíthassanak fel a szakemberek.

Gyógyászati monitor: Röntgenfelvételek megjelenítésére is alkalmas készülék

A teleradiológia céljára alkalmas környezet megteremtésekor különös figyelmet kell fordítani az orvosi felvételek megtekintésére szolgáló monitor megfelelőségére. Az Egyesült Államokban például a Szövetségi Gyógyszerügynökség által kiállított FDA 510(k) jóváhagyások igazolják azt, hogy az egyes monitorok megfelelnek a diagnosztikai használatra vonatkozó szigorú követelményeknek. Más országokban az irányelvek és/vagy a szabványok tartalmazzák a kötelező jellegű előírásokat. Németországban például a vonatkozó minőségbiztosítási iránymutatás a DIN 6868-157 szabvány alkalmazását írja elő. Az ilyen szabványoknak megfelelő monitorok megbízhatóan felhasználhatók az általános radiográfiai és a jóváhagyásaik, illetve tanúsítványaik szerinti egyéb szakterületeken használatos orvosi felvételek kielemzése céljára. Alapvető fontosságú szempont, hogy teleradiológiai feladatokhoz kizárólag orvosi képmegjelenítés céljára alkalmas gyógyászati monitorok használatok, az irodai monitorok ugyanis alkalmatlanok az ilyen alkalmazásokra. Ily módon a megbízható diagnózisok a munkahelyen és otthon egyaránt biztonságosan felállíthatók.

Magán célú használatra szolgáló monitor és gyógyászati monitorok összehasonlítása

Minden körülmények között következetes minőségű képmegjelenítés a DICOM® szabványnak megfelelően: Beépített kalibrációs érzékelő

A DICOM® szabvány követelményeit nem teljesítő monitorok nem alkalmasak a színek, illetve a szürkeárnyalatok megfelelő megjelenítésére. Következésképpen előfordulhat, hogy a szakemberek átsiklanak a diagnózissal kapcsolatos lényeges információk felett, ami kedvezőtlenül érintheti az érintett beteg ellátását. Ahhoz, hogy a monitor a szürkeárnyalatokat az említett szabványoknak megfelelően jelenítse meg, rendszeres kalibrációs korrekció szükséges. Bizonyos RadiForce gyógyászati monitorok beépített kalibrációs érzékelővel rendelkeznek, amely megméri a fényerőt és a szürkeárnyalatok szintjét, majd pedig elvégzi a DICOM® szabvány szerinti kalibrálást. Ily módon következetes, feladatközpontú megjelenítés érhető el. Az érzékelő automatikusan működik, nem csökkenti a látómezőt, a teleradiológusok számára pedig biztonságos és kényelmes munkavégzést tesz lehetővé.

Beépített kalibrációs érzékelővel rendelkező és anélküli monitorok

Intelligensen megtervezett munkahely: Helytakarékos és könnyű készülékek

Nem minden teleradiológiai és otthoni munkakörnyezet alkalmas a nagyméretű készülékek használatára. Helytakarékos monitort választva mindig kényelmesen áttekinthető marad a munkakörnyezet. Az EIZO kifejezetten teleradiológiai igények szerint kifejlesztett modelljei, a RadiForce MX315W és az RX250 a keskeny kialakítást beépített tápegységgel ötvözi. Így áttekinthető és rendezett marad a telepítés helye. Ezen túlmenően a monitorok kis tömege a szállítást és a pontos elhelyezést is egyszerűbbé teszi.

Helytakarékos és könnyű készülékek beépített tápegységekkel
Helytakarékos és könnyű készülékek beépített tápegységekkel

Kényelmes munkavégzés: Optimális beállítás

Ha a monitort nem megfelelően helyezték el, a hosszan tartó munkavégzés következtében megfeszülhet a felhasználó válla, és hátfájdalom is kialakulhat. A sokoldalú állványnak köszönhetően széles határok között állítható be a monitor magassága, valamint dőlés- és forgásszöge, így az ideálisan beállítható a felvételek kényelmes megtekintéséhez. Ez egyúttal a munka hatékonyságát és a figyelmet is fokozza.

Working ergonomically

Egészen a legapróbb részletekig: 8 megapixeles felbontás

8 megapixel (4K)

Otthon nem mindig lehetséges a többképernyős munkakörnyezet kiépítése. Egyetlen, adott esetben túlságosan kisméretű vagy alacsony felbontású monitor használatakor a radiológusok csak korlátozott módon jeleníthetik meg a kulcsfontosságú alkalmazásokat, ami csökkentheti a munka hatékonyságát. Egy olyan nagyméretű monitoron azonban, mint amilyen például a 8 megapixel (4096 × 2160 képpont) felbontású RadiForce MX315W, sokkal kiemelkedőbb minőségben és tisztábban jeleníthetők meg a részletes és nagy felbontású orvosi felvételek. A nagyobb felületű kijelző pedig több ablak és alkalmazás rugalmas elrendezését is lehetővé teszi. Ily módon az alaposabb összehasonlítás érdekében egymás mellett jeleníthetők meg a CT és MRI vizsgálatok felvételei.

Kényelmesen megtekinthető felvételek: Work-and-Flow technológia

A radiológia egyes ágazatainak növekvő mértékű digitalizálásával egyre több akadály merül fel az információk megfelelő képi megjelenítésével. A RadiForce gyógyászati monitorok Work-and-Flow technológiájának, valamint a kifejezetten a radiológiai szükségleteknek megfelelően kifejlesztett funkcióknak köszönhetően a bonyolult képmegjelenítési igényekre is megoldás született.
 

  1. Gyorsan előhívható információk egérrel megjeleníthető Kép a képben ablakkal
  2. Akadályok nélküli, egyszerű munkavégzés beépített USB kapcsolóval
  3. A kívánt területek szerint vezérelhető megtekintés egyszerűbbé teszi a fókuszálást
  4. Ideális képmegjelenítési környezet a különböző vizsgálati módszerek közötti automatikus módváltással

Tökéletes ár-érték arány

A rugalmas jellegű távmunka által megkövetelt alkalmazkodóképességgel párhuzamosan a radiológusok távmunkára történő felkészítése is kihívást okozhat a kórházak számára. Akár ideiglenes, akár állandó jellegű munkakörnyezetet kívánnak kialakítani, a felszerelés egészségügyi előírásokkal szembeni megfelelőségén kívül arra is kiemelt figyelmet kell fordítani, hogy a kiadások ne haladják meg a gyakran meglehetősen szűk költségkeretet. Az EIZO MX sorozatú egészségügyi monitorjait kiváló ár-érték arány jellemzi. Az említett modellek anélkül teszik lehetővé a DICOM® szabvány szerint optimalizált orvosi felvételek kiváló minőségű megjelenítését, hogy a gyógyítás színvonala veszélybe kerülne.

A nagy teljesítményű diagnosztikai monitor és a költséghatékony megtekintő monitor összehasonlítsa

Nagyobb biztonság, kevesebb erőfeszítés: Egyszerűen elvégezhető minőségbiztosítás

A monitor teljes körű minőségirányításáról a RadiCS minőségbiztosítási eszköz gondoskodik. A kalibrációtól az ingadozási és állandósági méréseken keresztül egészen a hálózatalapú minőségbiztosítási rendszerekig, a RadiNET Pro-val együttműködve. A diagnosztikai célokra szolgáló, korszerű RadiForce képernyők mérőérzékelőivel együttműködve a RadiCS az állandósági mérések teljes mértékben automatikus elvégzésére is tökéletesen alkalmas. A felhasználóbarát szoftver egyszerűen kezelhető. Az EIZO felhasználóbarát szoftverekből és érzékelőkből álló teljes körű megoldást kínál a minőségbiztosítási feladatok hatékony elvégzéséhez.

Ügyfeleink véleményei

„A világjárványra való tekintettel otthoni munkahelyet kellett berendeznem a felesleges utazások elkerülése érdekében. Így az EIZO és a Taurus Medical Solutions készülékei mellett döntöttem. Mivel a kompatibilis grafikus kártyával is ellátott EIZO RadiForce MX315W készüléket mindössze három napon belül kiszállították, gyorsan munkához láthattam. A 31,1 colos monitor kivételesen tiszta képmegjelenítést nyújt. Az egyetlen szélesvásznú képernyőből álló rendszer jóval könnyebb, mint a kétképernyős megoldások. A RadiLight fényforrással rendelkező háttérvilágításnak köszönhetően pedig akkor sem fáradnak el a szemeim, ha hosszabb időt töltök a képernyő előtt. Összességében ez bizonyult a legjobb befektetésnek a munkafolyamatom fejlesztéséhez. A gyors és egyszerűen igénybe vehető szolgáltatásnak köszönhetően pedig mind az EIZO, mind pedig a Taurus készülékek megvásárlása zavartalanul zajlott.”

Dr. Calvin Soh, a Manchester Royal Infirmary kórház neuroradiológai konzultánsa

További kérdése van?

Örömmel nyújtunk segítséget a leginkább megfelelő modell kiválasztásához.
Forduljon hozzánk bizalommal

Orvosi EIZO termékek referenciái

Az EIZO RadiForce készülékei már számos felhasználó bizalmát elnyerték.
Tovább a referenciákhoz