A belső óránk és az ideális fényviszonyok közötti összefüggések

Tudományos bizonyítékok igazolják, hogy az elektromos készülékek által éjszaka kibocsátott kék fény negatív módon befolyásolja az alvás minőségét. Napközben azonban hasznos lehet a kék fény. Az emberek számára a Nap jelenti a legfőbb fényforrást. A kék hullámhosszú sugárzás hatására vagyunk ébren, illetve éberek. A belső óránknak számító napi biológiai órát cirkadián ritmusnak nevezik.

Lichtverhältnisse

A képmegjelenítéssel foglalkozó EIZO cég termékeit immáron hosszú évek óta kiváló ergonómiai és vizuális tulajdonságok jellemzik. 2010-től kezdődően számos monitormodellünket kevesebb kék fényt kibocsátó úgynevezett „Papír móddal“ láttuk el.

Paper Mode

2014-ben ScreenManager Pro elnevezésű szoftverünket „Cirkadián elsötétítés“ funkcióval (napi ritmikus fénytompítás) bővítettük ki. E funkció a monitor napi színhőmérséklet-szabályzására szolgál. Estefelé lecsökkenti a színhőmérsékletet. Ezáltal kevesebb kék fényt bocsát ki a monitor.

Time of Day

A „Cirkadián elsötétítés“ funkció aktiválása

  1. Csatlakoztassa a monitort a mellékelt USB-kábel segítségével a számítógéphez.
  2. Töltse le a ScreenManager Pro szoftvert.
  3. Végezze el a ScreenManager Pro szoftver telepítését.
  4. Indítsa el a szoftvert és nyissa meg a „Cirkadián elsötétítés“ fület. Jelölje be az „Enable Circadian Dimming“ (Napi ritmikus fénytompítás aktiválása) jelölőnégyzetet.
Screenmanager Pro
További tudnivalókért tekintse meg a fenti termékekhez mellékelt ScreenManager Pro Felhasználói kézikönyvet.