Képalkotó rendszerek optimális minőségbiztosítása röntgenalkalmazásoknál

A monitor teljes körű minőségirányításáról a RadiCS minőségbiztosítási eszköz gondoskodik. A kalibrációtól az ingadozási és állandósági méréseken keresztül egészen a hálózatalapú minőségbiztosítási rendszerekig, a RadiNET Pro-val együttműködve. A diagnosztikai célokra szolgáló, korszerű RadiForce képernyők mérőérzékelőivel együttműködve a RadiCS az állandósági mérések teljes mértékben automatikus elvégzésére is tökéletesen alkalmas. A felhasználóbarát és egyszerűen kezelhető szoftver nem csak RadiForce monitoroknál használható. Az EIZO felhasználóbarát szoftverekből és érzékelőkből álló teljes körű megoldást kínál a minőségbiztosítási feladatok hatékony elvégzéséhez.

RadiCS Workspace

Mit nyújt Önnek a RadiCS:

  1. QS-RL, DIN, ÖNORM, PAS1054 és AAPM szabványok szerinti ingadozási- és állandósági mérések, valamint számos egyéb hasznos funkció
  2. Színárnyalat-karakterisztikák DICOM® szabvány szerinti kalibrálása
  3. Teljes mértékben automatikus állandósági mérések a fényerősséget és a megvilágítást mérő érzékelőkkel felszerelt monitoroknál
  4. Kalibrációs és vizsgálati jegyzőkönyvek archiválása
  5. A fényerő és színárnyalat-karakterisztikák vezérlésére szolgáló belső érzékelők felügyelete
  6. Naptár a referencia- és tesztképek ismétlődő ellenőrzéseihez kapcsolódó emlékeztető funkcióval

Felhasználóbarát kezelőfelület az egyszerű használat érdekében

A grafikák, szimbólumok és szövegek elrendezése gyors és egyszerű leolvashatóságot kölcsönöz a funkciók számára. Az áttekintő listára pillantva a felhasználó azonnal meggyőződhet a monitorok aktuális állapotáról. A felhasználóbarát programismertető jelentősen felgyorsítja a monitorok ellenőrzését és kalibrálását.

RadiCs User interface_left
RadiCS User interface_right

Precíziós kalibrálás

Az egyenletesen magas képvisszaadási minőség megállapításánál fontos a monitorok rendszeres kalibrálása. A színárnyalatok megjelenítésének szokásos használatnál is előforduló eltérései megbízható módon kiküszöbölhetők, többek között a DICOM® vagy a CIE alapján.

Precíziós kalibrálás

Ingadozási és állandósági mérések

A diagnosztikai monitorok üzembe helyezése ingadozási mérések elvégzését igényli. Ezenkívül a rendszeres állandósági mérések is nélkülözhetetlenek. A RadiCS szoftver mindezeket a DIN és AAPM szabványoknak megfelelő tesztminták alapján végzett vizuális vizsgálatokkal, valamint DIN, AAPM, IEC és JIS előírások szerinti fényesség-, színárnyalat- és homoganitásmérésekkel segíti elő. A DIN 6868-157 szabvány szerinti testtájakkal, illetve módszerekkel kapcsolatos ingadozási és állandósági méréseket a RadiCS úgynevezett alkalmazási osztályokká alakítja át, lehetővé téve ezzel az ingadozási és állandósági méréseknél alkalmazandó egyértelmű kategorizálást.

RadiCS alkalmazási osztályok

Az EIZO RadiCS alkalmazási osztályok és az EIZO által javasolt képmegjelenítő eszközök áttekintése testtájak, valamint a DIN 6868-157 szabványban meghatározott módszerek szerint.

A RadiCS alkalmazási osztályok és a javasolt monitorok áttekintése

Önkalibráció és önkorrekció

A RadiCS az önkalibráláson kívül önkorrekció elvégzésére is alkalmas. Ehhez az egyes képernyők gyári kalibrációs adatait használja fel. A RadiCS az adott RadiForce monitortól függően az előlapi érzékelő vagy a beépített fényérzékelő (háttérvilágítás érzékelő) használatával végzi el a szükséges kalibrálást. Az önkalibráció gyorsan, külön mérőeszköz alkalmazása nélkül történik. Egyenetlen vagy megváltozott fényerő észlelésekor az önkorrekciós folyamat hibaüzenettel jelzi a színárnyalat-görbék újrakalibrálásának szükségességét. Az önkorrekció úgy is beállítható, hogy arra a megadott üzemezés szerinti rendszeres időközönként, automatikusan kerüljön sor.

IFS

Rugalmas ütemezhetőség

A minőségbiztosítási feladatok elvégzésének időzítése, mint például a napi szemrevételezéses vizsgálatok vagy a félévente esedékes állandósági mérések az adott munkahely követelményeinek megfelelően szabhatók személyre. A teendők például a számítógépek bekapcsolásához igazíthatók, vagy közvetlenül egy adott alkalmazás megnyitását követően is elvégezhetők.

Rugalmas ütemezhetőség

A diagnosztikai munkafolyamatok optimalizálása

Az EIZO Work-and-Flow név alatt elérhető számos különböző funkciójával hatékonyabban végezhetők el a szükséges feladatok. Így többek között a Point-and-Focus funkcióval. Ennek segítségével a kívánt képrészletek gyorsan és egyszerűen, az egér vagy a billentyűzet használatával jelölhetők ki. A fényerő és a szürkeérték megfelelő beállításával a kívánt képrészletek kiemelése érdekében elsötétíthetők a szomszédos területek.

Több információ a Work-and-Flow-funkciókhoz

RadiCs Work-and-Flow-Funktionen

Dokumentáció

A szoftver a későbbi gyors és egyszerű hozzáférés érdekében külön archiválja az egyes monitorok kalibrációs, vizsgálati és önellenőrzési mérési eredményeit.

Eszközkezelés

A készülék- és modellneveken, az egészségügyi intézmények és az érintett osztályok nevein, valamint a telepítés helyén kívül az egyes képernyőkkel, számítógépekkel és grafikus kártyákkal kapcsolatos információk is pontosan dokumentálhatók.

Hosszabb hasznos élettartam az automatikus kikapcsolásnak köszönhetően

Az EIZO RadiForce képernyők automatikusan kikapcsolható háttérvilágítása (Backlight Saver) a RadiCS szoftver használatával állítható be. Ezzel meghosszabbítható a monitorok hasznos élettartama. A képernyőkímélőhöz hasonlóan kikapcsolja a használaton kívüli monitor háttérvilágítását.

Átfogó jellegű kompatibilitás

Az EIZO RadiCS szoftverének számos különböző funkciója a RadiForce termékcsaládon kívüli monitortípusokkal is kompatibilis. Így akár más gyártók monitorjain is zökkenőmentesen használhatók.

A tökéletes kiegészítő

Több monitor egyidejű használatakor különösen célszerű a RadiNET Pro szoftver alkalmazása. Ezen a rendszeren keresztül központilag vezérelheti minden egyes monitor kalibrálását, és az előzményeket is ellenőrizheti. Így jelentős mértékű idő takarítható meg, és az intézmény egészében egységesen kiváló képminőség garantálható.

Tudjon meg többet a (külön megvásárolható) RadiNET Pro szoftverről

Nyomtatás asztal
A RadiCS műszaki jellemzői
Felhasználói módok Felhasználó (jelszó nélkül) és rendszergazda (jelszóval védett)
Funkciók felhasználói módban Napi ellenőrzések, dokumentációk összeállítása, választható állandósági mérések és Work & Flow funkciók
Funkciók rendszergazda módban Valamennyi felhasználói funkció, törzsadatok kezelése, monitorok konfigurálása, vizsgálati adatok szerkesztése stb.
Work & Flow funkciók Point-and-Focus, Switch-and-Go, Hide-and-Seek
Támogatott fényerősségmérő berendezések LX-Can, LX-Plus, CDmon, CA-210/CA310, MAVO-Spot 2 USB, RaySafe X2 Light, beépített érzékelők
Vizsgálati módszerek Manuális bevitel, külső mérőberendezések adatkapcsolattal, belső monitorérzékelők
Helyi fényviszonyok ellenőrzése Manuális, folyamatos és automatizált a vizsgálatok részeként
Támogatott minőségbiztosítási szabványok DIN 6868-157
QS-RL minőségbiztosítási irányelv
DIN V 6868-57
ONR 195240-20: 2017
PAS 1054
91. számú IPEM jelentés
Az Európai Emlőszűrési és -diagnosztikai Szolgáltatások Minőségbiztosítási Ajánlási Szervezetének (EUREF) az emlőrákszűréssel és a diagnosztikai vizsgálatokkal összefüggő minőségbiztosítást szabályozó európai irányelvei, negyedik kiadás
AAPM 3. számú online jelentés
ACR-AAPM-SIIM, Gyakorlati útmutató a digitális mammográfiai felvételek képminőségének meghatározásához
New York-i Egészségügyi Hivatal Környezeti Sugárzásvédelmi osztálya, elsődleges diagnosztikai vizsgálatoknál alkalmazott monitorokra vonatkozó sugárzásvédelmi/minőségbiztosítási programokat szabályozó útmutató
NYC, elsődleges diagnosztikai vizsgálatoknál alkalmazott monitorokra vonatkozó minőségbiztosítási iránymutatások
JESRA X-0093*B-2017
Digitális mammográfiát szabályozó minőség-ellenőrzési útmutató (Japán)
Fényerősségi jellemzők DICOM szabvány 14. része (GSDF), CIE, exponenciális (gammaérték), loglineáris, lineáris, felhasználó által meghatározott
Kompatibilis operációs rendszerek Windows 11
Windows 10
Windows 8.1
Windows 7 / 7 SP1
Windows Server 2019 Standard
Windows Server 2016 Standard
Windows Server 2012 R2 Standard
macOS Catalina (10.15)
macOS Mojave (10.14)
Csatolófelületek USB, RS232C, DDC
Nyelvek Német, angol, francia, kínai, japán
A csomag tartalma RadiCS DVD-ROM (RadiCS, felhasználói kézikönyv), UX2 érzékelő
További kérdése van?

Örömmel nyújtunk segítséget a leginkább megfelelő modell kiválasztásához.
Forduljon hozzánk bizalommal

Orvosi EIZO termékek referenciái

Az EIZO RadiForce készülékei már számos felhasználó bizalmát elnyerték.
Tovább a referenciákhoz