Színkezelő szoftver kreatív szakemberek számára

A ColorNavigator 7 a színkezelő funkcióval rendelkező ColorEdge monitorokhoz kínált kalibrációs és minőségbiztosítási szoftverek legfrissebb verziója. Az előző verziók – ColorNavigator 6 és ColorNavigator NX – funkcióin kívül számos továbbfejlesztett megoldást tesz elérhetővé a különféle szakterületek kreatív alkotói számára. Az egyszerűbb hardveres kalibrálást lehetővé tevő szoftvernek köszönhetően kiszámíthatóbbá válnak a fotózási, tervezési, nyomtatási és videoszerkesztési munkafolyamatok.

Többféle színmód
Többféle színmód
A ColorNavigator szoftveren és a monitor képernyőmenüjén keresztül elérhető színmódok

A ColorNavigator számos különböző színmóddal rendelkezik. A kalibrációs célértékek hozzárendelhetők az egyes színmódokhoz. Mindössze egyetlen kattintással válthat át a különféle színmódok között. A színmódok elnevezései megegyeznek a monitor képernyőmenüjében használtakkal. A színmódok bármikor átnevezhetők, például az egyes projekteknek megfelelően.

Az összes színmód egyidejű kalibrálása
Egyidejű kalibrálás

A ColorNavigator szoftverrel az összes (alapértelmezett) színmód kalibrálása egyszerre végezhető el, így jelentős idő takarítható meg a használatával. A gyorsabb kalibrálást lehetővé tevő szoftvernek köszönhetően mindig biztos lehet benne, hogy a monitor pontosan jeleníti meg a színeket, bármilyen színmódot is használjon éppen.

Ütemezett automatikus újrakalibrálás
Ütemezett automatikus újrakalibrálás

Az egyenletes színpontosság elérése a monitor rendszeres jellegű kalibrálását igényli. A ColorNavigator oly módon is beállítható, hogy a beépített kalibrációs érzékelővel rendelkező monitor kalibrálására automatikusan, az előzetesen megadott időpontban, vagy rendszeres időközönként – akár a monitor kikapcsolását követően – kerüljön sor. Az olyan monitoroknál, amelyeknél a teljes mértékben automatikus kalibráció nem elérhető, a felhasználó egy általa meghatározott időközönként megjelenő emlékeztető beállításával gondoskodhat arról, hogy a színmegjelenítés az idő múlásával is egyenletes minőségű maradjon.

Számítógéptől független, egységes kalibrációs beállítások
Monitorhoz hozzárendelhető kalibrációs adatok
Monitorhoz hozzárendelhető kalibrációs adatok

A ColorNavigator használatával az aktív kalibrációs célértékek az operációs rendszer helyett a monitor különböző színmódjaihoz rendelhetők hozzá, illetve menthetők. Így a felhasználóknak akkor sem szükséges újrakalibrálniuk a monitort, ha a kalibráció céljára szolgálótól eltérő számítógépet használnak.

Filmeknél alkalmazott emuláció 3D LUT feldolgozással
Filmeknél alkalmazott emuláció 3D LUT feldolgozással

A ColorNavigator szoftvernek köszönhetően a videokészítésénél alkalmazott 3D-LUT fájlok színosztályozáshoz is felhasználhatók.

Kizárólag a CG sorozatú modelleknél támogatott. A CG2730, illetve CG2420 típusokra nem vonatkozik.

Kalibrációs finomhangolás
Kalibrációs finomhangolás

A különböző hordozóanyagokat és tintákat használó nyomtatókkal készített nyomatok jelentősen eltérhetnek egymástól. Ugyanakkor a projektekkel szemben támasztott különleges követelmények is szükségessé tehetik időnként a kalibrációs célértékek finomhangolását. A ColorNavigator segítségével a lehető legegységesebb vizuális összhatás megteremtése érdekében mind az elsődleges, mind pedig a másodlagos színek (piros, zöld, kék, ciánkék, bíborvörös, sárga) árnyalatai, valamint színmélységgel és szürkeegyensúllyal kapcsolatos jellemzői gond nélkül igazíthatók hozzá a referencianyomatokhoz.

Software Download

A ColorNavigator 7 szoftvert most ingyenesen töltheti le EIZO Global webhelyünkről. Ezenkívül a korábbi készülékekhez kínált ColorNavigator 6 szoftverünk is változatlanul letölthető.

Tovább a letöltési oldalra (angol nyelvű)

  • ColorNavigator

    A ColorNavigator szoftver a ColorEdge monitorok egyszerű és pontos kalibrálására szolgál.

  • Icon-
    ColorNavigator 7 Introduction Brochure

    This brochure briefly introduces EIZO's unique colour management software for ColorEdge monitors.

    PDF | 4,97 MB

A CN6 és CN7 nem telepíthető ugyanarra a számítógépre. A CN7-ben létrehozott célpontok eltűnhetnek, ha a CN6 verziót futtatja.

Rendszerkövetelmények
Nyomtatás asztal
Kompatibilis operációs rendszerek
Mac macOS Mojave (10.14) / macOS High Sierra (10.13) / macOS Sierra (10.12) / OS X El Capitan (10.11)
Windows Windows 10 (32-bit, 64-bit) / 8.1 (32-bit, 64-bit) / 7 (32-bit, 64-bit)
Linux Red Hat Enterprise Linux 7 (64-bit)

 

Nyomtatás asztal
Támogatott monitorok
CG319X, CG318-4K, CG248-4K, CG279X, CG277, CG2730, CG247X, CG2420, CG247, CS2730, CS2420
CG3145*, CG276*, CG275W*, CG246*,CG245W*, CX271*, CX270*, CX241*, CX240*, CS270*, CS240*, CS230*
* A színmód kiválasztása funkció nem elérhető; a beállítható értékek modellenként eltérnek
Kompatibilis mérőberendezések

A kompatibilis mérőberendezések listája az angol nyelvű EIZO Global webhelyen tekinthető meg.