Adobe, Canon, Epson és EIZO – egységben az erő!

Az EIZO a Quick Color Match szoftvert az Adobe, Canon és Epson cégekkel együttműködve fejlesztette ki. A piacvezető vállalatokkal folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően az EIZO új szoftverével lényegesen gyorsabbá és egyszerűbbé válik a fényképek otthoni, tintasugaras fotónyomtatókon keresztüli kinyomtatása.

Mindössze néhány kattintás: gyors és egyszerű színkezelés

A hardveres és szoftveres beállítások összehangolása hiányában még a legkiemelkedőbb számítógépes rendszerek sem alkalmasak a színek megfelelő megjelenítésére. Ehhez előbb a monitornak a képfeldolgozó szoftver színkezelésének megfelelő beállítása, majd a nyomtatóbeállítások elvégzése szükséges. Ha az említett beállításoknak akár csak az egyikére nem kerül sor, nagy valószínűséggel különbözni fog egymástól a kép monitoron és nyomaton történő megjelenítése.

A Quick Color Matchnek köszönhetően a felhasználónak csak a kívánt papírtípust kell kiválasztania, a szükséges színkezelési beállításokat a szoftver végzi el, így a monitor és a nyomatok közötti színillesztési feladatok gyorsan és egyszerűen, mindössze néhány egérkattintással végrehajthatók.

A Quick Color Match szoftverrel egyszerűbbé válnak a színkezelés alábbi lépései
1. A monitor beállítása
1. A monitor beállítása

A kívánt fényképnek a Quick Color Match kezelőfelületére történő behúzását követően a szoftver automatikusan végzi el a ColorEdge monitorhoz tartozó fehérpont-, fényerő- és gammaértékek, valamint a színtér (AdobeRGB) szükséges beállításait, a kapcsolódó profilt pedig az operációs rendszerben őrzi meg.

2. A képfeldolgozó szoftver beállítása
2. A képfeldolgozó szoftver beállítása

A Quick Color Match megnyitását követően megjelenik a kívánt kép a képfeldolgozó szoftveren (a Photoshop CC használatát javasoljuk) keresztül, és aktiválódik a csatlakoztatott nyomtatóhoz, illetve az alkalmazott papírtípushoz illeszkedő próbanyomat-ellenőrzési nézet. Így a felhasználó azonnal ellenőrizheti, hogy az adott téma miként mutat majd a kiválasztott papírtípuson.

3. A nyomtató beállítása
3. A nyomtató beállítása

Miután elkészült a kép, a Quick Color Match továbbítja azt az Epson Print Layout, illetve Canon Print Studio Pro beépülő modul számára, és kiválasztja az EIZO által javasolt színbeállítást. A felhasználónak ezután mindössze a kép és a szegély méretét kell kiválasztania.

4. A kép kiértékelése
4. A kép kiértékelése

A monitoron történő megjelenítés és a nyomat összevetése során a megfelelő megvilágítás kiemelkedő jelentőséggel bír. Azt javasoljuk, hogy 5000 vagy 6500 Kelvin alapértelmezett színhőmérséklettel rendelkező fényforrást (normál fényt) használjon. A monitor fehérpont jellemzőjeként is ezt az értéket kell beállítani a Quick Color Match szoftveren keresztül. Így a nyomtatás során is torzításmentes megjelenítés érhető el.

EIZO ColorNavigator vagy Quick Color Match?
ColorNavigator

A monitor kalibrálására szolgáló, professzionális ColorNavigator szoftver alkalmazásával a felhasználó számtalan lehetőség közül választhat a ColorEdge monitorok hardveres beállításai során. A kezdő felhasználók számára is egyszerű kezelhetőséget nyújtó ColorNavigator szoftver a rendkívül összetett kalibrálási eljárások elvégzését is lehetővé teszi. A képfeldolgozó szoftver, illetve a nyomtató beállításai nem érintik a ColorNavigator szoftver működését.

Quick Color Match

Az otthoni, tintasugaras nyomtatók használatakor a képfeldolgozó munkafolyamattal kapcsolatos valamennyi színkezelési beállítást a Quick Color Match végzi el. Ezáltal a monitor és a nyomatok közötti színillesztési feladatokat a színkezelés témakörében kevésbé jártas felhasználók is gyorsan és egyszerűen végezhetik el. A Quick Color Match szoftver ezenkívül a monitor rendszeres jellegű kalibrálását is lehetővé teszi.

Quick Color Match szoftverrel kompatibilis készülékek

Monitorok EIZO ColorEdge monitorok
Canon nyomtatók PIXMA PRO-1, PIXMA PRO-10, PIXMA PRO-10S, PIXMA PRO-100, PIXMA PRO-100S, imagePROGRAF PRO-1000
Epson nyomtatók SC-P400, SC-P600 Series, SC-P800 Series, Stylus Photo R2000, Stylus Photo R3000
Canon beépülő modulok Print Studio Pro (2.1.0 verziótól)
Epson beépülő modulok Epson Print Layout (1.3.1 verziótól)
Szoftverek Adobe Photoshop CC / CS6 (ajánlott), Adobe Photoshop Lightroom, Adobe Photoshop Elements, Canon Digital Professional, Nikon ViewNX-i (e szoftverek használatakor a szükséges beállításokat manuális módon kell elvégezni). A színillesztés a nyomtatóhoz tartozó, beépülő modulon, nem pedig a képfeldolgozó szoftveren keresztül történik
Operációs rendszerek Windows 10 / 8.1 / 8 / 7, Mac OS X 10.9 vagy újabb
Canon papírtípusok Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Pro Luster, Photo Paper Pro Premium Matte, Photo Paper Plus Semi-Gloss
Epson papírtípusok Premium Glossy, Semigloss, Luster, Archival Matte, Velvet Fine Art Paper, Epson Matte, UltraSmooth Fine Art Paper
Quick Color Match – Letöltés és prospektus
 • Illesztőprogram
  Quick Color Match (www.eizoglobal.com)

  A Quick Color Match szoftvert itt töltheti le.

  ILLESZTŐPROGRAM
  More
 • PDF
  Quick Color Match prospektus

  (angol nyelvű)

  PDF | 7 MB
  Download