A müncheni Studio Isar Animation első alkotása a „Maja, a méhecske – Az aranygömb” (bemutatás előtt álló) címet viselte. A Studio 100 anyavállalat korábban számos CGI feladatot kiszervezés útján készíttetett el.

Jelenleg azonban már a Studio Isar Animation végzi a többek között modellezésből, textúrázásból, árnyékolásból, megvilágításból, speciális effektek készítéséből, kompozitálásból és renderelésből álló munkákat. A stúdió említett szolgáltatásai külső cégek és koprodukciók számára is elérhetők. Mintegy negyven, EIZO ColorEdge és FlexScan monitorokkal felszerelt munkaállomás áll a művészek rendelkezésére, hogy életre keltsék a világhírű méhek kalandjait bemutató, immáron harmadik mozifilmet. Ily módon a Studio 100 és a vele együttműködő animációs stúdiók – az ausztrál Flying Bark Productions, a francia Studio 100 Animation és az egyesült államokbeli Little Airplane Productions – a filmkészítéssel összefüggő feladatok teljes körét önállóan láthatják el. „Mivel az irodáink a Studio 100 központjának közvetlen közelében, a müncheni Neumarkter utcában működnek, rendkívül hatékony a cégünk és az anyavállalat közötti kommunikáció” – árulja el Sinje Gebauer, Studio Isar Animation stúdióvezetője. Így különösön gyorsan zajlanak a szükséges egyeztetések.

EIZO ColorEdge monitorok használat közben a Studio Isar animációs stúdióban
Animációs művész EIZO monitorokkal felszerelt korszerű munkaállomása

„A stúdió felszerelésekor a kiváló készülékminőségre és a kényelmes alkotói munkakörnyezet megteremtésére helyeztük a legnagyobb hangsúlyt” – magyarázza Fabio Ticca, az informatikai rendszer kiépítésével megbízott Espace Technology GmbH üzletfejlesztési igazgatója. „Éppen ezért egyedül az EIZO monitorjai jöhettek csak szóba” – meséli az alkotófolyamatokkal foglalkozó cégekre szakosodott informatikai vállalat stúdiószakértője. Ez az oka annak is, hogy a munkaállomásokat az épület központi részén, az alagsorban alakították ki. Az alkotók így nyugodt és kellemes hőmérsékletű környezetben dolgozhatnak. „Célunk, hogy a lehető legjobb művészekkel dolgozhassunk együtt. Ehhez azonban ideális munkakörülményeket kell teremtenünk” – magyarázza Christian Korneck, a Studio Isar Animation informatikai vezetője. Az állítható magasságú íróasztalokon ezért kizárólag EIZO monitorok találhatók. Minden egyes munkaállomáshoz két képernyő tartozik, egy EIZO ColorEdge CG2730 és egy FlexScan EV2750. A nagyfokú színhűséget igénylő kreatív munkafolyamatokhoz ColorEdge monitort használnak a munkatársaink. A különösen kompakt EV2750 modellnek köszönhetően pedig kétszeresére nőt az íróasztalokon rendelkezésre álló szabad hely más típusokhoz képest, rendkívül kényelmessé téve ezzel a képernyőhasználatot.

Négy, teljes egészében EIZO monitorokkal felszerelt munkaállomás

A stúdiót hosszú távra tervezték. Ennélfogva már az új mozifilmmel kapcsolatos munkálatok megkezdésekor több mint harminc, teljes körűen felszerelt munkaállomás állt az alkotók rendelkezésére. „A munkaerő főállású alkalmazottakkal és szabadúszó szakemberekkel történő feltöltését fokozatos módon kívánjuk végrehajtani, hogy mindenkinek elegendő idő álljon a rendelkezésére a megfelelő beilleszkedésre. A tervek szerint 2019 végére érjük el a teljes kapacitást” – magyarázza Sascha Kremers, vizuális effektek kidolgozásáért felelős főmunkatárs.

Azt követően a Studio Isar Animation a szülők kedvencei közé tartozó Maján és Willin kívül várhatóan még sok más mesehős kalandjaival örvendeztetik majd meg a fiatal filmnézőket.

A Studio Isar Animation a müncheni székhelyű Studio 100 Media AG leányvállalata. Az utóbbi anyavállalata a belga Studio 100 NV társaság. A számtalan klasszikus filmalkotás tulajdonjogával rendelkező Studio 100 Media az animációs sorozatok készítésén és megvásárlásán kívül a tulajdonában álló filmes jogok világméretű terjesztését, valamint harmadik féltől származó alkotások forgalmazását is ellátja. A Studio 100 Media ezen túlmenően számos nagysikerű animációs gyermekfilm – többek között a „Maja, a méhecske – A mozifilm” és a „Maja, a méhecske – A mézcsata” címűek – elkészítésében is közreműködött már.

A Studio 100 vállalatcsoport részeként a Studio 100 Media márka hat különböző tematikus vidámparkon belül is képviselteti magát Belgiumban, Hollandiában és Németországban.

További termékinformációk

CG2730 CG sorozat
CG2730 ColorEdge

Der vollausgestattete CG2730 erfüllt mit seinem True-Black-Panel, der 16-Bit-Look-Up-Table sowie der mitgelieferten Lichtschutzblende die Anforderungen anspruchsvollster Fotografen und Designer.

  • 68,4 cm (27 coll)
  • 2560 x 1440, 16:9 Képarány
  • IPS (Wide Gamut)
  • Beépített érzékelő önkalibrációhoz
1899,00 EUR
RRP incl. 27 % ÁFA.
  • 68,4 cm (27 coll)
  • 2560 x 1440, 16:9 Képarány
  • IPS (Wide Gamut)
  • Beépített érzékelő önkalibrációhoz