Chris Burkard

Burkard képei a természet, az utazás, a kaland, a szörfözés és az életmód témáit ölelik fel, és zabolátlan, hatalmas tájakat ábrázolnak. Célja, hogy a közösségi médián keresztül emberek millióival ossza meg a vadregényes helyekről alkotott elképzeléseit, és arra inspirálja őket, hogy maguk is felfedezőkké váljanak.  Látnoki szemlélete lehetőséget adott neki arra, hogy a Fortune 500 ügyféllel együtt dolgozzon nagyszabású globális kampányokon, a TED színpadán álljon, termékcsaládokat fejlesszen, tanítson, és egyre több könyvet adjon ki. Burkard és csapata a kaliforniai Central Coaston található, termelési stúdió és művészeti galéria kombinációjában dolgozik.

Mi a fontos számodra a munkád létrehozásában?

Végső soron arra szeretném ösztönözni az embereket, hogy menjenek ki a természetbe, és keressék meg a vadregényes helyeket, és szeretném megmutatni ezeket a helyeket a maguk szépségével együtt. Big Surban nőttem fel, a kaliforniai Central Coaston, a maga elszigetelt strandjaival, ahol élvezheted az elszigeteltséget. Megtanulod, milyen szép lehet egyedül barangolni a tengerparton. Engem ezek az élmények hoztak közelebb a természethez, nem pedig a strandok, ahol emberek tömege veszi körül az embert, akik mind ugyanazt keresik. Ezt szeretném ma munkámmal közvetíteni. Fontos számomra, hogy a munkám kapcsolódik a természethez. Szeretném megvédeni ezeket a vadregényes helyeket, és arra ösztönözni az embereket, hogy menjenek ki és fedezzék fel!

Chris Burkard

Melyik volt a legérdemesebb úti célod?

Ez számomra egyértelműen Izland. Véleményem szerint Izland a világ egyik legszebb helye. Több mint 40 alkalommal jártam ott, és még messze nem unom meg. Látogatásaim során erős kötődést alakítottam ki az országhoz és a természet szépségéhez. Az első ottani utazásaimon a hullámokat kergettem. Azóta sok barátot szereztem Izlandon, és különböző projekteken dolgoztam, köztük a legutóbbi könyvemen, az At Glacier's End-en. Ez a munka segített megerősíteni a kapcsolatomat az ottani emberekkel, és hangot adni Izlandnak az országot érintő környezetvédelmi kérdésekben. Ez egy rendkívül kifizetődő élmény volt.

Flugzeuge
Landschaft

Milyen elvárásai voltak a Burkard csapatnak az EIZO-val való együttműködés kezdetén? És hogyan reagált a csapat a monitorokra?

Azt hiszem, a monitorok legnagyobb kihívása a színvisszaadás. A képszerkesztésnél persze rendkívül fontos - nem szeretném, ha egy hely irreálisan nézne ki, vagy ha egy kép színei nem lennének megfelelőek. Amikor elkezdtük használni ezeket az EIZO monitorokat, azonnal észrevettük, hogy a színek sokkal élethűbbek, mint más, általunk ismert monitorokon. Minél szélesebb a monitor színskálája, annál pontosabb színminőséget biztosít. Ezek a monitorok az Adobe RGB színtér 99%-át lefedik. DUE technológiájuk biztosítja az egyenletes reprodukciót a teljes képernyőn. Még ha a monitornak csak egy kis területét kalibrálja is, a színeket az egész monitoron egyenletesen adja vissza. A Burkard Studio által használt monitorok (CS2731 és CG2730) 10 bites IPS LCD panelek 16 bites LUT-tal. A 16 bites LUT azért fontos, mert alapvetően több színválasztékot biztosít, kiküszöbölve a sávos vagy helyettesítő színeket. A 16 bites LUT 276,7 trillióval több színt ad, mint a 14 bites. Ezek a monitorok felülmúlták várakozásainkat attól a pillanattól kezdve, hogy kicsomagoltuk őket!

Chris Burkard

Milyen előnyei vannak az EIZO monitoroknak?

Az EIZO monitorok egyik legnagyobb előnye az önkalibrációs képességük. Mint korábban említettük, a képek szerkesztésekor a színvisszaadás a legfontosabb szempont. A múltban harmadik féltől származó kalibrációs szoftvereket és eszközöket használtam. Az EIZO egyes monitorai (a mi CG2730 monitorunk) azonban beépített kalibrációs eszközzel rendelkeznek, amely megkönnyíti és pontosabbá teszi a kalibrálást. Ezenkívül beállíthatja, hogy a monitorok kalibrálják magukat, így nem kell munka közben elvégeznie a kalibrálást.

Chris Burkard

Milyen szerepet játszik egy színpontos monitor az Instagramra feltöltött fotók közzététele során?

A nyomatokhoz hasonlóan rendkívül fontos számomra, hogy az online nyilvánosan megosztott képeim színei pontosan reprodukálódjanak. Manapság a képeket gyakran túlságosan feldolgozzák és manipulálják. Büszke vagyok a minimális szerkesztésre. Így biztosítom, hogy a fotók hűek legyenek a helyszínekhez. Nincs annál rosszabb, mint amikor egy fotó szerkesztése után rájössz, hogy a színek nem stimmelnek, amikor megnyitod egy másik eszközön.

Chris Burkard

Chris Burkardról itt tudhat meg többet:

Website | Facebook | Instagram