"Kiemelkedő minőségük miatt választottuk az EIZO készülékeit. A pontos színmegjelenítés, a széles színtér és a kiváló minőség különösen fontos a számunkra, az EIZO pedig mindezt meglehetősen kedvező áron kínálja."

Roularta Media Group

Az RMG csoport korábban 50%-os részesedést szerzett a televíziós és rádiós szolgáltatásokat nyújtó Medialaan NV vállalatban. A szélesebb közönséget elérő VTM TV-csatorna elsősorban családi műsorokat sugároz. A Q2 szórakoztató csatorna túlnyomórészt amerikai sorozatokat és filmeket, valamint sportközvetítéseket és valóságshow-kat kínál. A Vitaya és CaZ nevű csatornák műsorprogramjait a hölgyek, illetve az urak érdeklődési körének megfelelően állítják össze. A Medialaan NV rádióállomásait tömörítő Q csoport portfóliójából a „Qmusic” az aktív életet élők, a „Joe” pedig a harmincas és negyvenes éveikben járó fiatalok számára kínál hallgatnivalót.

Az RMG 50%-os tulajdonában álló Regionale Media Maatschappij működteti többek között a Focus TV és WTV nevű nyugat-flamand TV-csatornákat. A médiacsoport ezenkívül a regionális műsorszolgáltatók országos reklámügynökségében, az RTVM-ben is 50%-os részesedéssel rendelkezik. A kifejezetten hír- és üzleti csatornaként működő, belga (a Roularta 100%-os tulajdonát képező) Kanaal Z/Canal Z műsorai hetente több mint 1,3 millió nézőt vonzanak a képernyők elé.

A Roularta „Local Media” részlege teljes körű internetszolgáltatásokat nyújt a helyi hirdetők számára. A „Digilocal” weboldalak és internetes üzletek létrehozásához nyújt segítséget. Támogatja a Google Adwords és a Proxistore regionális hirdetéseit a legnagyobb weboldalakon, a Facebookon keresztüli reklámtevékenységet, valamint az elektronikus hírleveleket (Proxiletter). A helyi kereskedelem előmozdítására szolgáló, 2016-ban elindított e-kereskedelmi platformhoz már a bevezetés évében több mint 1000 üzlet csatlakozott.

Ellátogattunk a Roeselaréban található üzembe, és megkérdeztük, hogy miért pont az EIZO termékeire esett a választásuk?

Kiemelkedő minőségük miatt választottuk az EIZO készülékeit. A pontos színmegjelenítés, a széles színtér és a kiváló minőség különösen fontos a számunkra, az EIZO pedig mindezt meglehetősen kedvező áron kínálja. Többek között azért is döntöttünk az EIZO monitorok mellett, mivel munkánk során alapvető szempont a Delta-E színátmenetek pontos és egységes beállítása.

A számos ügyféllel együttműködő Roularta tevékenységének egy meghatározó részét külső helyszíneken végzi. Míg korábban személyesen kellett bemutatnunk a papíralapú színmintákat az ügyfeleknek, hogy kiválaszthassák közülük a számukra megfelelőt, addig napjainkban mindössze annyi a teendőnk, hogy beállítsuk a kívánt színprofilokat az EIZO monitorokon, mivel a Kodak InSiteColor programmal bármely helyszínen pontosan ugyanazok a színárnyalatok jeleníthetők meg.

EIZO-Roularta-CaseStudy
EIZO-Roularta-CaseStudy

A Roularta egyben a Webes Ofszet Munkacsoport (WOWG) egyik alapítója. Főtevékenységként a WOWG a különböző papírtípusokhoz tartozó szabványprofilok kidolgozásával foglalkozik, többek között az Európai Színkezelő Rendszer (ECI) szakértőivel együttműködve. Az említett feladatok megfelelő minőségű elvégzéséhez elengedhetetlenül fontos egy monitor, mely különösen megbízható. Cégünk az EIZO ColorEdge készülékeit választotta.

Az EIZO rendszeresen tájékoztatja a Roularta Médiacsoport munkatársait a különböző termékcsaládok legfrissebb tagjainak várható megjelenéséről, évente egy alkalommal pedig külön termékbemutatót szervez a cég számára.

A megfelelő képmegjelenítésen kívül a kiváló ergonómia is rendkívül fontos. A monitor előtt dolgozó alkalmazottak számára szervezett, félévenkénti szemvizsgálat szintén az EIZO mellett szólt.

Az EIZO nagyon büszke arra, hogy a Roularta Médiacsoport az ő készülékeit választotta, és ezúton is köszöni Danis és Couckuyt uraknak, valamint Pinoy asszonynak a cég termékeibe fektetett bizalmat.