A változás szükségessége

A Covid 19 világjárvány 2020 tavaszán történő megjelenésével felmerült a kérdés, hogy hogyan és milyen módon befolyásolja mind ez majd mindennapi életünket és munkánkat. Egy dolog biztos, a világjárvány következtében a helytől független munkavégzés megnövekedett, sőt szükségszerűvé vált.

Az Attiva SpA-nál az alkalmazottak többsége beépített monitorral ellátott asztali számítógépet használt. Ez a megoldás a világjárvány terjedése miatt már nem volt fenntartható. Az otthoni munkavégzés szükségessége azt jelentette, hogy minden egyes alkalmazottnak a munkahelyéről az otthonába - és fordítva - kellett szállítani az asztali számítógépét, az ezzel járó összes kényelmetlenséggel együtt. Ezért a két környezet közötti rugalmas és hibrid munkamódszer alapvető követelménnyé vált a helyzetnek megfelelő reagálás érdekében.

Az első lépés ezért az volt, hogy minden alkalmazottat új laptopokkal szereltek fel, hogy otthonról is dolgozhassanak. Ennek során azonban a következő kérdések merültek fel: Hogyan védhető meg az egyes munkavállalók munkaergonómiája, kényelme és egészsége? Hogyan garantálható a munkavállalók számára a magas termelékenység? A válasz a vállalat monitorflottájának teljes megújítása lett, mind az irodai, mind az otthoni monitorok esetében.

Az Attiva SpA összesen 70 eszközzel, minden alkalmazottat két monitorral látott el: az elsőt állandóan a vállalati irodában, a másodikat pedig az otthoni irodában.

Ruggero Boraso, az Attiva SpA operatív igazgatója elmagyarázza:

"A klasszikus asztali megoldás elhagyásának gondolata egy hibrid megoldás javára kezdetben fejfájást okozott nekünk, még akkor is, ha a távmunka bevezetésének szükségessége miatt kellett meghoznunk ezt a döntést. A kérdések a következők voltak: Munkatársaink ugyanolyan kényelmes és produktív környezetben tudnak majd dolgozni? Csökken-e a munka minősége? Ezekre a kérdésekre gyorsan választ kaptunk, amikor az első EIZO monitorok megérkeztek. Mindenki nagyon elégedett volt a megoldással, és az EIZO 24 hüvelykes külső monitorát kiváló szövetségesnek találták a napi feladatokhoz.

Flexscan EV2451
Otthoni irodai munkaállomás FlexScan EV2451 készülékkel

Hibrid megoldás

Az új monitorok közül az EIZO 24 hüvelykes FlexScan EV2451-re esett a választás. Rendkívül keskeny keretének és kompakt kialakításának köszönhetően ez a monitor tökéletesen illeszkedik bármilyen munkakörnyezetbe, és megfelel a vállalati követelményeknek.

Az Auto EcoView funkcióval a monitor folyamatosan érzékeli a környezet fényviszonyait, és beállítja a képernyő fényerejét, hogy a szemek ne fáradjanak el olyan gyorsan. Az EIZO által a háttérvilágítás szabályozására kifejlesztett hibrid technológiának köszönhetően az eredmény egy villódzás- és tükröződésmentes, a dolgozók szemét is kímélő nézési élmény.

EIZO FlexScan EV2451 - a tökéletes választás

Egy év használat után több előnye is nyilvánvalóvá válik: Az alkalmazottak bármilyen környezetben képesek megfelelően dolgozni, és az irodai felszereltségnek megfelelő professzionális felszereléssel rendelkeznek. Fontos szerepet játszott az a tény, hogy az EIZO FlexScan EV2451 kiválasztása kiváló munkaergonómiát garantált az irodai és otthoni munkavégzéshez, miközben a dolgozók egészségét is védte. Az alkalmazottak által nagyra értékelt egyéb technikai előnyök közé tartozik a többféle USB-port, a dokumentumok papírnézet üzemmódban történő olvasásának lehetősége, a magasság állíthatósága és az energiatakarékosság. Az automatikus fényerőszabályozásnak köszönhetően az EV2451 akár 50 % energiát is megtakarít egy állandóan teljes fényerőn működő monitorhoz képest - ez különösen az otthon dolgozók számára jelent fontos előnyt.

További termékinformációk

EV2451 EcoView sorozat
EV2451-BK FlexScan

Az EV2451 típusú monitor rendkívül keskeny kialakítású készülékháza azonnal magára vonja a tekintetet. Ugyanakkor a készülék oldalsó és hátsó része is rendkívül keskeny és elegáns. A kompakt kivitelű monitor a korszerű irodai környezet tökéletes kiegészítője.

  • 60,4 cm (23,8 coll)
  • 1920 x 1080 (Full HD), 16:9 Képarány
  • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4), D-sub
436,00 EUR
RRP incl. 27 % ÁFA.
  • 60,4 cm (23,8 coll)
  • 1920 x 1080 (Full HD), 16:9 Képarány
  • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4), D-sub