Dr. Sandeep Amin
Dr. Sandeep Amin diagnosztikai célokra RadiForce RX850, RIS konzolként pedig FlexScan EV2455 típusú monitort használ.

„A RadiLight komfortlámpának köszönhetően jóval figyelmesebbek és éberebbek a munkatársaink diagnosztizálás közben. A hattyúnyakat idéző, különösen korszerű formavilágú tartóelem végére szerelt kisméretű lámpa pedig a munkahelyi dokumentumok kényelmes elolvasását is lehetővé teszi."

Dr. Sandeep Amin, az oldenburgi kórház radiológus rezidense
RadiLight

Az oldenburgi kórház radiológiai osztályán a képalkotó eljárások gyakorlatilag mindegyike digitális, és a felvételek feldolgozása is digitalizált módon történik. Más intézetekhez hasonlóan a diagnosztikai helyiségeket itt is elsötétítik, hogy kiküszöböljék a diagnosztikai felvételeket kedvezőtlenül érintő környezeti fény zavaró hatásait. Ugyanakkor a pontos és szakszerű diagnózisok felállításához elengedhetetlenül szükséges említett feltételeket hosszú távon számos radiológus megerőltetőnek és szemterhelőnek érzi. Ezenkívül a sötét szobában gyakran nehéz felismerni a billentyűzet betűit, és a szükséges papíralapú dokumentumok és megjegyzések végigolvasása is fárasztóbb a megszokottnál.

A RadiLight komfortlámpa kifejlesztésekor az EIZO a diagnosztikai helyiségen belüli kényelmet, valamint a diagnosztizálást végző szakemberek által nyújtott összpontosítási képességet és hatékonyságot a diagnózisok megalapozottságának sérelme nélkül kívánta javítani. 

A RadiLight környezeti megvilágításra szolgáló fényforrása kellemes, szórt fénnyel világítja meg a monitor hátulját, miközben a hattyúnyakra emlékeztető tartóelemre szerelt olvasólámpa anélkül világítja meg az íróasztal munkafelületét és a billentyűzetet, hogy kedvezőtlenül érintené a képernyőn keresztüli megjelenítést. Mivel mindkét fényforrás szabályozható fényerejű, tökéletesen hozzáigazíthatók a környezeti feltételekhez. A monitorállvány hátlapjához egyszerű módon hozzáerősíthető RadiLight komfortlámpa nem foglal el értékes helyet az íróasztalon. A gyorsan és egyszerűen telepíthető lámpa tápellátása a monitor USB-csatlakozóján keresztül biztosítható. 

Az oldenburgi intézet mintegy két évvel ezelőtt kísérleti jelleggel vezette be a RadiLight komfortlámpa használatát. Időközben azonban a lámpatest annyira elnyerte a programban résztvevő radiológusok tetszését, hogy az intézet valamennyi diagnosztikai helyiségében rendszeresítették az EIZO komfortlámpáját. „A RadiLight komfortlámpának köszönhetően jóval figyelmesebbek és éberebbek a munkatársaink diagnosztizálás közben. A hattyúnyakat idéző, különösen korszerű formavilágú tartóelem végére szerelt kisméretű lámpa pedig a munkahelyi dokumentumok kényelmes elolvasását is lehetővé teszi” – mondja Dr. Sandeep Amin, az oldenburgi kórház radiológus rezidense. Josef Pohlgeers ehhez még hozzáfűzi: „A RadiLight javítja munkatársaink komfortérzetét és hatékonyságát, és eközben a környezeti fény zavaró hatásának kiküszöbölésével ideális diagnosztikai feltételeket teremt.”

A használt RadiLight-hoz

RadiLight
RadiLight Kiegészítő tartozékok

Komfortlámpa röntgenfelvételek megtekintéséhez