Tanúsított környezetmenedzsment rendszerek

Cégünk energiagazdálkodással és környezetvédelemmel kapcsolatos alapvető irányelvei alapján környezetvédelmi és energiagazdálkodási rendszert vezettünk be, amely 1998. júliusában az ISO 14001 szabvány szerinti tanúsítványt is elnyerte. Ezen túlmenően hatékony intézkedéseket tettünk a hulladékmennyiség csökkentése, valamint az erőforrások megőrzése és az energiatakarékosság érdekében. A környezetközpontú irányítási rendszer bevezetésének köszönhetően más területeken is sikerült haladást elérnünk, mivel kitűzött céljaink egybeesnek a környezetbarát termékek fokozott népszerűségével és az ökológiai termékek iránti növekvő érdeklődéssel.

Az EIZO által kidolgozott környezetvédelmi kezdeményezések teljes mértékben megfelelnek az átdolgozott ISO 14001: 2015 szabványok követelményeinek, azok gyakorlati megvalósítását pedig környezetgazdálkodási tisztviselő irányítja és ellenőrzi. Az említett kezdeményezések összhangban állnak a vezetőség irányítási politikájával és üzleti stratégiáinkkal. Az Általános Ügyek Osztályához tartozó Vállalati biztonsági részleg szakértő munkatársai üzleti tevékenységeink előmozdítása részeként pontosan figyelemmel kísérik székhelyeink és üzemeink energiafogyasztását, valamint a vegyi anyagok felhasználását és a hulladékgazdálkodást. A Műszaki folyamatokat felügyelő osztály tanúsítványokkal és szabványokkal foglalkozó részlegének szakértő munkatársai felelnek a termékeinkért, összegyűjtik a környezetvédelmi információkat a világ minden tájáról és ösztönzik a környezetbarát termékek fejlesztését. ISO 14001 szabvány szerinti tanúsítványunknak a 2018-as pénzügyi évben megtörtént ellenőrzését és megújítását egy független szervezet végezte. Ezen túlmenően ügyfeleink vegyi anyagok kezelésével kapcsolatos belső és egyéb jellegű ellenőrzéseket végeztek, a mérgező vegyi anyagokkal összefüggő tudatosságra vonatkozó, elmúlt években megszigorodó követelményeket is figyelembe véve.

A 2019-es pénzügyi évben ISO 50001 tanúsítványt is kaptunk egy független szervezettől.

A legújabb környezetvédelmi szabványoknak való megfelelés

A környezetbarát termékek jövőbemutató fejlesztése iránti törekvésünk keretében eleget teszünk Japán és más országok jogi követelményeinek, és gondoskodunk arról, hogy csúcsmodelljeink valamennyi piacon megfeleljenek a fontosabb, általában önkéntes tagságon alapuló környezetvédelmi egyezmények előírásainak.

Az EIZO termékei többek között a WEEE (az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló) és a RoHS (az egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben való alkalmazásának korlátozását célzó) irányelvek, valamint a REACH (a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról szóló) rendelet, továbbá az ErP (az energiával kapcsolatos termékek környezetbarát tervezésére vonatkozó) európai uniós irányelv rendelkezéseinek is megfelelnek.  Az említett jogszabályokban előírt intézkedések az Európán kívüli országokban végzett tevékenységeink tekintetében is zsinórmértékül szolgálnak.

Cégünk valamennyi termékén szabványosított környezetvédelmi címkéket alkalmaz, többek között a TCO Certified Generation 9 (a monitorok világszerte legelterjedtebb szabványai), az EPEAT (számítógépekre és monitorokra vonatkozó nemzetközi környezetvédelmi szabvány), az ENERGY STAR® (egyesült államokbeli energiahatékonysági szabvány) és a PC Green Label (számítógépekre és monitorokra vonatkozó japán környezetvédelmi szabvány) szabványoknak megfelelőket. Ezenkívül a TCO, az ENERGY STAR® és a PC Green Label szabványok további finomítását szolgáló egyeztetéseken is aktívan részt veszünk.

Az energiatakarékos funkciók továbbfejlesztése

Monitoraink számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek csökkentik az energiafogyasztást és a CO2-kibocsátást.

Akár 30%-kal alacsonyabb mértékű energiafogyasztás

Az EcoView-Optimizer funkció a képtartalom felismerése alapján a képminőség romlása nélkül, teljes mértékben automatikusan csökkenti le a háttérvilágítás intenzitását. Ezzel az energiafogyasztást is jelentős mértékben lecsökkenti.

Energiatakarékosság a készülék kikapcsolásával

Valamennyi FlexScan monitor mechanikus főkapcsolóval rendelkezik. Ha a főkapcsolóval kapcsolja ki a monitort, a készülék egyáltalán nem fogyaszt áramot. Az energiafogyasztás azonban még készenléti üzemmódban is – modelltől függően – mindössze 0,5 W vagy annál kevesebb.

Több, mint egy egyszerű ergonomikus funkció

Az Auto EcoView funkció mindig a környezeti megvilágításhoz igazítja hozzá a képernyő fényerejét, így a készülék energiafogyasztása a teljes mértékű fényerővel működtetett monitornak akár a felére is lecsökkenthető.

Többképernyős felhasználás céljára is tökéletes

Az EIZO Screen InStyle szoftverével akár többképernyős felhasználásnál is elvégezhetők az áramfogyasztással kapcsolatos és egyéb beállítások. A Screen InStyle Server kiszolgáló-alkalmazás pedig ezen felül a számítógéphez csatlakoztatott összes monitor vezérlését is lehetővé teszi a rendszergazdák számára. Ily módon a hálózathoz tartozó valamennyi EIZO monitor központilag kezelhető.

Tudjon meg többet itt

Környezetbarát kialakítás

Monitorházainkhoz korlátozott mértékben használunk égésgátlót tartalmazó műanyagokat és festékeket. Ezzel csökkentjük a környezetre és az emberekre gyakorolt negatív hatásokat, és javítjuk termékeink újrahasznosíthatóságát.

Többéves kutatással sikerült elérnünk, hogy a monitorok háza lakk használata nélkül is sima, homogén színű és textúrájú legyen.

Számos FlexScan EV monitorunk esetében már több mint 60%-ban újrahasznosított műanyagot használunk a készülékház műanyagaihoz.

Fenntartható csomagolás és termék-újrahasznosítás

Balra: hagyományos csomagolás / Jobbra: környezetbarát anyagok

Termékeink csomagolásához újrahasznosított papírból készült kartont használunk, és a FlexScan EV monitorok szállítási betétei is 100%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek. Ezen kívül a kábeleket műanyag zacskók helyett környezetbarát cellulózfóliába csomagolják. Ez csökkenti a környezetbe kerülő műanyaghulladék mennyiségét, kíméli az erőforrásokat és elősegíti az anyagok újrafelhasználását.

Japánban, Európa egyes részein és az Egyesült Államokban visszavesszük a használt monitorokat újrahasznosításra, hogy a termékeink hasznos élettartamán túl is eleget tegyünk felelősségünknek.

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése

Az üvegházhatású gázok csökkentése sürgős globális probléma. Az EIZO felismerte, hogy CO2-kibocsátásunk nagy része a villamosenergia-fogyasztásból származik, ezért a 2040-es pénzügyi évre szén-dioxid-semlegességet kíván elérni. További információ

EIZO Sustainabilty: Environmental impact
Üzleti tevékenységünk környezeti hatásainak áttekintése
EIZO: CO2-kibocsátás és energiafelhasználás
CO2-kibocsátás és energiafelhasználás
A CO2-kibocsátás csökkentésére vonatkozó célkitűzések
A CO2-kibocsátás csökkentésére vonatkozó célkitűzések

A megújuló energiákra való átállással szeretnénk hozzájárulni a CO2-kibocsátás csökkentéséhez. 2016-ban gyárunk tetején 715 darab 180 kW teljesítményű napelemet telepítettünk. Ezenkívül további 1014 darab 250 kW-os napelemet telepítettünk a közeli földre.

A modulok évente 373 000 kWh villamos energiát termelnek. Ezzel évente 239 tonna CO2-kibocsátást takaríthatunk meg.

Folyamatos optimalizálás az ellátási láncon belül

Létrehoztuk saját EIZO zöld beszerzési szabványainkat, és előnyben részesítjük a környezetbarát termékek, alkatrészek és anyagok (beleértve a csomagolást is) beszerzését, amelyek megfelelnek minőségi, funkcionális és költségkövetelményeinknek.

További információ a zöldbeszerzésiszabványainkról (az EIZO nemzetközi weboldalán).

A vegyi anyagok független ellenőrzése

A legfontosabb környezetvédelmi szabványoknak és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően minden felhasznált komponens esetében tiltjuk vagy ellenőrizzük a tiltott vegyi anyagok használatát.