1. Az alkatrészek összeállítása: összeszerelés

A FlexScan monitorokat manuális és automatizált folyamatokat ötvöző gyártási eljárás alkalmazásával állítják elő. Így garantálják azt, hogy az egyes monitorok minősége a legszigorúbb követelményeknek is tökéletesen megfeleljen.

Az alábbiakban részletesebben is megismerkedhet a FlexScan monitorok összeszerelési lépéseivel:

1-1

Az irodai monitorok LCD paneljeit szigorúan a gyártást megelőzően választjuk ki, mivel különös hangsúlyt fektetünk a lehető legmagasabb szintű minőség elérésére. 

Az üzemben a gyártási folyamat azzal kezdődik, hogy a gyárilag előrecsomagolt LCD paneleket kiveszik az újrahasznosító anyagból készült védőzacskókból, majd habszivaccsal bevont munkafelületre helyezik azokat. A monitor összeszerelési lépéseit az LCD panelekhez társított vonalkódok rögzítik.

1-2

Az LCD panel hátoldalához rögzítenek egy olyan fém kábelköteget, amely aztán további komponensek csatlakoztatását is lehetővé teszi. Ezután az elektrosztatikus kapcsolót és a LED-es fényforrásokat tartalmazó műanyag védőburkolatot, valamint az EV sorozat mindössze 1 mm vastag, az LCD panel széleinek megóvására szolgáló keretét szerelik fel.

1-3

A FlexScan monitorok legfontosabb részegységei közé tartozó alaplapok fejlesztését és gyártását cégünk munkatársai végzik. Egyedül így garantálható a szigorú minőségi követelményeinkkel szembeni megfelelőség, és a beépítendő panelek kiemelkedő szintű funkcionalitása.

Az alaplapokat (nyák lapokat), tápegységeket és hangsugárzókat egy speciálisan felszerelt létesítmény külön gyártósorán készítik elő. Ezeket azután az LCD panel hátoldalára szerelik fel.

1-4

Az adattáblát (azaz a termékinformációkat feltüntető címkét), az EIZO emblémát és a megfelelőséget tanúsító megjelöléseket a monitor készülékházának hátoldalán helyezik el. A monitor összeszerelésének utolsó lépéseként hozzácsatlakoztatják a készülékházat az LCD panel hátoldalához.

1-5

Az állvány és a talplemez rögzítését követően szállítóraklapra helyezik a monitort, és csatlakoztatják a tápegységet. A raklapra helyezett monitor egy automatikusan működő szállítószalagon folytatja útját a következő munkaállomás felé. Az 1-1 lépésben létrehozott vonalkód a raklap RFID chipjéhez csatlakozik. Ez lehetővé teszi a következő lépések automatikus végrehajtását.

Making of a FlexScan

2. Türelem rózsát terem: öregbítési eljárás (Aging Process)

Az összeszerelést követően a monitor egy automatikusan működő szállítószalagon halad tovább. A monitorok szállítására szolgáló raklapra RFID (rádiófrekvenciás azonosító) címkét helyeznek. Ez lehetővé teszi a monitorok automatizált folyamatokon belüli azonosítását. Ezenkívül az optimális minőség-ellenőrzéshez szükséges pontos nyomon követhetőséget is garantálja.

2-1

Egyes modelleknél előzetes képernyővizsgálatot is végeznek CCD kamerával (töltéscsatolású eszközzel). Ha az RFID chip szerint szükségessé vált az adott modell ellenőrzése, a kamera automatikusan elindítja a vizsgálatot. Az előzetes vizsgálat az LCD panel nyilvánvaló hibáinak kizárására szolgál.

2-2

Az előzetes vizsgálatot követően úgynevezett öregbítési eljárásnak (Aging Process) vetik alá a monitort, amelynek időtartama modellenként eltérő. Ez a szállítószalag robotjának beprogramozása alapján automatikusan történik.

Az öregbítési eljárás célja:
a. a színmegjelenítés és a fényerősség stabilizálása, valamint
b. az esetleges hibák kiküszöbölése.

Az öregbítési eljárás közben ténylegesen láthatóvá válnak a monitorok fényerejével kapcsolatos kezdeti eltérések. A következő lépések ezen eltérések kiküszöbölésére szolgálnak.

3. Schau mir in die Augen: Anpassung und Inspektion

Az öregbítési eljárás befejezését követően a szállítószalag robotja a beállítás céljára szolgáló következő szállítószalagra helyezi a monitorokat.

3-1

Itt egy kamera megvizsgálja az egyes monitorok fényerejét, valamint a színek és szürkeárnyalatok megjelenítését, majd beállítja azokat a megfelelő szintre.

Ha egy monitor valamilyen okból nem állítható be, riasztás hallható, a szállítószalag pedig leáll, hogy eltávolíthassák az érintett készüléket.

Miután az összes monitor pontos beállítása megtörtént, a szállítószalag a következő munkaállomáshoz továbbítja a készülékeket.

3-2

A következő lépés az EIZO méltán elismert szemrevételezéses vizsgálata. Bár a kismértékű színátmenetekkel jellemezhető szürkeárnyalatok ellenőrzéséhez az automatizált gépi vizsgálat is elegendő, a középtónusok és a színárnyalatok megfelelő megjelenítésének kiértékeléséhez továbbra is az emberi szem a legalkalmasabb eszköz.

A nagyszámú képmintát megjelenítő alkalmazottak a képernyő teljes felületét átvizsgálják az esetleges eltérések feltárása és kiküszöbölése érdekében. Fejhallgató csatlakoztatásával a hangkimenetek megfelelő működését is megvizsgálják.

Végül egy párnázott rúddal finoman megkopogtatják a monitort, hogy meggyőződhessenek az enyhébb ütésekkel szembeni ellenálló képességéről.

EIZO Human Eye Test

3-3

Ezt követően megvizsgálják a monitor elektromos rendszerének biztonságát az irányadó nemzetközi, többek között CE és CCC szabványok előírásai alapján.

Ezekkel a vizsgálatokkal győződnek meg arról, hogy a monitor szigetelése és kábelezése eléggé stabil ahhoz, hogy az esetleges vonalzavarok és a mindennapi használat ne okozzanak áramütést.

3-4

Ekkor ellenőrzik a monitor külső megjelenését. A kijelölt alkalmazott alaposan átvizsgálja a készülékházat, ellenőrzi, hogy nem hajlottak-e el a bemeneti kapcsok peckei, és meggyőződik a monitor tiszta és szennyeződésmentes állapotáról.

A monitor kinyomtatott sorozatszámát az adattáblára illesztik fel. Mivel a sorozatszámot a saját adatbázisunkban is megőrizzük, az esetleges jövőbeli meghibásodások alkalmával gyorsan és egyszerűen ellenőrizhetővé válnak az érintett monitor gyártási előzményei.

4. Útra készen: csomagolás és kiszállítás

Utolsó lépésként gondosan előkészítik a monitort a becsomagoláshoz és a kiszállításhoz.

4-1

A készülék becsomagolását megelőzően előkészítik a tartozékokat. Ez alatt a Kezelési útmutató, a tartalékcsavarok, a garanciális tájékoztató és a kábelek összekészítése értendő.

A Kezelési útmutatók kinyomtatását, hajtogatását és összetűzését az üzem speciális nyomtatóin végzik el.

4-2

Az egyes modellekhez mellékelendő Kezelési útmutatókat, tartalékcsavarokat és kábeleket újrahasznosítható zsákba helyezik, majd a csomagolóállomáshoz továbbítják azt. Ott kiürítik a zsákot, a tartozékokat behelyezik a készülékek kartondobozaiba, majd visszajuttatják a zsákot.

A kettős csomagolási rendszernek köszönhetően egyetlen kábel sem marad ki, a különböző modellekhez pedig mindig a megfelelő Kezelési útmutatót mellékelik.

4-3

Az automatikusan működő szállítószalag mindig az adott modellnek megfelelő csomagolóállomáshoz továbbítja a monitorokat. A modell nevét és sorozatszámát tartalmazó címkét a monitor újrahasznosítható kartondobozának külső oldalára ragasztják rá.

4-4

A csomagolás céljára szolgáló kartondoboz előkészítését és a hungarocell védőelemek behelyezését a csomagolóállomáson végzik el. A monitor talpazatát habszivacs lappal óvják meg, a képernyőt pedig habosított védőfóliába csomagolják.

Ezután óvatosan az alsó hungarocell védőelemhez szorítják a monitort, és finoman behelyezik a kartondobozba.

EIZO Monitor in Box

4-5

A Kezelési útmutatót a monitor mellé helyezik, majd beillesztik a felső hungarocell védőelemet, hogy a monitor ne mozdulhasson el szállítás közben. A kábeleket a hungarocellből készült csomagolás speciális nyílásaiba helyezik, majd leragasztják és raklapra helyezik a kartondobozt.

A csomagolási folyamat utolsó szakasza monitoronként hozzávetőleg mindössze 30 másodpercet vesz igénybe.

4-6

A megtelt raklapokat műanyagba csomagolják, és megkezdik az ügyfelekhez történő kiszállításukat.

Palette wird in Kunststoff verpackt.
Tovább az irodai megoldások áttekintő oldalára

Számítógépes monitorjainkkal kapcsolatos információk
Tekintse meg most

Tovább a termékáttekintéshez

A FlexScan monitorok gyors áttekintése
Az összes irodai monitor