A 30 colos, 6 megapixel felbontású RadiForce RX660 monitor elsősorban a multimodális alkalmazásokhoz ideális választás. Új funkcióinak köszönhetően az eddigieknél hatékonyabb módon használható fel a radiológia területén.

A munkafolyamatok előmozdítását célzó kialakítással hely és idő takarítható meg: például a Kép a képben ablak megnyitásával a radiológusok egyetlen EIZO monitoron jeleníthetik meg a különböző számítógépekről származó felvételeket. Így szükségtelenné válik a további (például vizsgálati listák megjelenítése céljából alkalmazott) monitorok egyidejű használata – a képernyő sarkában mozgatott kurzorral bármikor megjeleníthető a Kép a képben ablak.

Szintén a munkafolyamatok hatékonyabbá tételét segíti elő, hogy a felhasználó a monitoron belüli USB átkapcsolás útján ugyanazzal az egérrel és billentyűzettel két számítógép kezelését is elláthatja. A csatlakoztatott számítógép használatához a felhasználónak mindössze a másik monitorhoz kell mozgatnia a kurzort. Az említett két funkció az információk egyszerűbb visszakeresése és a gördülékenyebb munkavégzés következtében jelentősen megnöveli a hatékonyságot. A szükséges felhasználói kezelőfelületet a mellékelt RadiCS LE szoftver tartalmazza.

A RadiForce RX660 monitor a hatékonyabb munkahelyi térhasznosítás érdekében keskeny, rendkívül kompakt készülékházzal rendelkezik. A monitor szélességét és mélységét a lehető legkisebbre csökkentették. Mivel a tápegység is rendkívül kompakt, azt beépítették a készülékbe. Az RX660 így rendkívül helytakarékos, több helyet hagyva szabadon a radiológusok egyéb jellegű feladatai számára.

A monitor Display Port 1.2 be- és kimeneteinek köszönhetően mindössze egyetlen kábel szükséges a 6 megapixeles felbontáshoz. A DisplayPort kimenet további monitorok kábelrengeteg nélküli összekapcsolását is lehetővé teszi.

A 6 megapixeles RadiForce RX660 monitor több alkalmazás párhuzamos megjelenítéséhez is elegendő helyet kínál, így két 3 megapixeles képernyő helyettesítésére is alkalmas. Az orvosok a több képernyőt alkalmazó rendszerekkel ellentétben a káva zavaró hatása nélkül jeleníthetik meg egymás mellett a szükséges röntgenfelvételeket.

A RadiForce RX660 monitort ezenkívül az EIZO elmosódottság-csökkentő funkciójával is ellátták. A funkció használatával helyreállítható a felvételek élessége, amit az orvosi monitorok nagy fényereje általában kedvezőtlenül befolyásol. Az eredmény: A felvételek kristálytisztán, és teljes mértékben valósághű módon jeleníthetők meg.