Az EIZO messzemenőkig megfelel a HDR szabvány legfontosabb követelményeinek

Az IRT mérésről készített beszámolója pontosan bemutatja, hogy milyen teljesítményt nyújt az EIZO LCD technológiája:

Az 1B osztályú HDR referenciamonitor HLG és PQ színárnyalatgörbéi, színhőmérsékleti jellemzői, feketeértéke és dinamikatartománya egyaránt elsőrangú minőséget ígér.

Az EIZO büszke arra, hogy készüléke tökéletesen megfelelt az 1B osztály rendkívül szigorú besorolási követelményeinek. Az LCD monitorokkal különösen nehezen teljesíthető feketeérték- és dinamikatartománybeli jellemzők, valamint a kiváló HLG- és PQ színárnyalatgörbék pedig külön örömre adnak okot.

Az átviteli funkció, a színhőmérséklet, valamint a feketeérték és a dinamikatartomány, továbbá a színvisszaadás és az egységes megjelenítés tekintetében egyaránt 1. osztályúnak minősített SDR referenciamonitor.

Mivel a HDR referenciamonitorokat napjainkban egyre szélesebb körben használják SDR tartalmak színosztályozási feladatainak elvégzésére, az EIZO az SDR szabványt is alaposan áttanulmányozta. Itt a monitor a következő kategóriákban érte el az 1. osztályú besoroláshoz szükséges szintet: átviteli funkció, színhőmérséklet, feketeérték és dinamikatartomány, színvisszaadás és egységes megjelenítés.

Az OLED és LCD technológiák előnyeit ötvöző, kétrétegű panel

Kétrétegű LCD paneljének köszönhetően az EIZO ColorEdge PROMINENCE CG3145 monitorja az OLED és egyes LCD panelek minőségcsökkentő „ABL (Automatikus fényerő-korlátozás)”, illetve „Helyi fényerő-szabályozás” technológiáinak használata nélkül nyújt kiemelkedően kedvező, 1000 cd/m² és 0,0005 cd/m² közötti fényerőt. A folyamatosan 1000 cd/m² fényerejű háttérvilágítás jelentősen megnehezíti a fényerősség, a fehérpont és a színárnyalatgörbe állandó szinten tartását.

A mérésről készített beszámolóban az IRT vezetőmunkatársai a következő értékelést fogalmazták meg: "A monitor a képek jelentősebb kiterjedésű részleteit is nagy fényerővel jeleníti meg (függetlenül a mérettől és a fényerősségtől), a kétrétegű LCD technológiának köszönhetően pedig ezzel egyidejűleg különösen alacsony a feketeszint értéke."

Műsorszolgáltató Intézet

A több mint 60 éves tapasztalattal rendelkező IRT intézetet a műsor- és médiaszolgáltatással kapcsolatos technológiák világszerte elismert kutató- és innovációs központjaként tartják számon. A legfrissebb piaci feltételeknek és igényeknek megfelelő műsorszolgáltatási formák kidolgozása érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri, kiértékeli és továbbfejleszti a digitális audiovizuális médiával összefüggő technológiákat.

Finanszírozásáról többek között az ARD, ZDF, Deutschlandradio, ORF és SRG/SSR műsorszolgáltatók gondoskodnak. Ezen túlmenően az IRT a műsor- és médiaszolgáltatási ipar számos jelentős képviselőjével együttműködik.

Letöltések
  • PDF
    Sajtóközlemények - Az EIZO a Műsorszolgáltató Intézettel vizsgáltatta be ColorEdge PROMINENCE CG3145 típusú monitorját

    PDF | 243 KB