A FORIS NOVA készüléket az EIZO a ColorEdge színkezelő monitorokból álló termékcsalád fejlesztésével kapcsolatban szerzett, sokéves tapasztalata alapján alkotta meg. E készülékeink rendkívül népszerűek a média- és szórakoztatóipar pontos színkezelést igénylő feladatait ellátó szakemberek körében.

Az egyedülálló monitor 21,6 colos OLED panelje szerves fénykibocsátó diódákat (OLED) tartalmaz. Az OLED technológia legfőbb előnye, hogy minden egyes képpont önállóan világít és pontosan vezérelhető. Ily módon szükségtelenné válik az LCD paneleknél megszokott háttérvilágítás alkalmazása.

Ennek eredményeként kiemelkedő szintű, 1 000 000:1 kontrasztarány érhető el. A technológia a differenciált, nagy színmélységű feketeárnyalatok és a finoman árnyalt fényhatások olyan minőségű megjelenítését is lehetővé teszi, amelyre a hagyományos monitorok általában nem alkalmasak. Ezen felül a monitor a HDR10 és HLG (Hybrid Log-Gamma) formátumok megjelenítését is támogatja. A HDR (nagy dinamikatartományú kép) technológiával még inkább valósághűvé válnak a különféle színárnyalatok és a fényerő, káprázatosan részletes és dinamikus ábrázolást nyújtva ezzel az emberi szem számára. Az említett funkciók és a BT.2020 színtér mintegy 80%-os lefedettsége, valamint az 1 milliárdnál is több színárnyalat megjeleníthetősége egyedülállóan magával ragadó vizuális élménnyel ajándékozza meg a felhasználót.

A hihetetlenül gyors, mindössze 0,04 ezredmásodpercet igénylő reakcióképesség pedig felejthetetlenül élvezetessé varázsolja a videojátékokat. Teljes képernyős módban, 4K/60p vagy Full HD (1920 × 1080) felbontásnál történő lejátszáskor mindössze 1,67 ezredmásodperc a bemenőjel és a tényleges megjelenítés közötti késleltetés (Input Lag).

A kifejezetten kompakt kivitelű, mindössze 21,6 col méretű monitor különösen kevés helyet foglal, így ideális választás a különféle médiatartalmak otthoni, kiemelkedő minőségű megtekintéséhez. Az alumíniumból készült készülékház tökéletes egységet képez a kivételesen keskeny és páratlanul intelligens OLED panellel. A háromféle, gondosan megválasztott szürkeárnyalatban pompázó felületeknek köszönhetően a visszafogott stílusú monitor bármilyen környezet számára eleganciát kölcsönöz.

Elérhetőség

A FORIS NOVA januárjától végétől válik elérhetővé Európában.