DCI-4K (4096 x 2160 képpont) felbontásával a ColorEdge PROMINENCE CG3146 a képek rendkívül világos és különösen sötét területeit is tökéletesen jeleníti meg 31,1 colos kijelzőjén, anélkül, hogy az a kép- vagy grafikai minőség rovására menne. Ilyen felhasználási módnál 1000 cd/m² (nit) (jellemző érték) maximális fényerőt és 1 000 000:1 kontrasztarányt nyújt a HDR technológiájú megjelenítés érdekében.

A HLG (Hybrid Log-Gamma) és PQ (Perceptuális kvantálás) gammagörbék támogatásának köszönhetően az EIZO referenciamonitor TV-műsorok, filmek és egyéb videotartalmak HDR technológiájú feldolgozására is alkalmas. A HLG- és PQ-görbéken kívül a fényerőt is pontosan az 1. referenciaosztály követelményeinek megfelelően állították be. A referenciakalibrálás többek között a következő szabványoknak is tökéletesen megfelel: BT.2020, BT.709, DCI-P3, PQ BT.2100, PQ DCI-P3 és HLG BT.2100.

A referenciamonitorokkal szemben alapvető elvárás, hogy megbízható minőségű fényerősséget, színvisszaadást és elektro-optikai átviteli függvény (EOTF) szerinti fénysűrűséget nyújtsanak. A ColorEdge PROMINENCE az első HDR referenciamonitor a világon, amelyet beépített kalibrációs érzékelővel láttak el. Referenciaminőségű és teljes mértékben automatikus újrakalibrálásra, valamint projektek szerinti kalibrálás céljára szolgál. A színek pontos és egyenletes minőségű megjelenítéséről a monitor veszteségmentes hardveres kalibrálást lehetővé tevő 24 bites 3D keresőtáblája (LUT – Look Up Table) gondoskodik. Az újrakalibrálás úgy is beállítható, hogy a CG3146 meghatározott időpontokban automatikusan újrakalibrálja önmagát. Ez akár éjjelre vagy hétvégére is beidőzíthető, hogy a fennmaradó időben ne kelljen megszakítani a kreatív munkafolyamatokat.

Mivel a ColorEdge PROMINENCE CG3146 készüléket hőmérséklet-érzékelővel is felszerelték, a színátmenetek, színárnyalatok, fényerő és egyéb jellemzők a környezeti hőmérséklet változásaitól függetlenül mindig pontosan jelennek meg. Az említett érzékelő precízen megméri a monitoron belüli hőmérsékletet, az MI (Mesterséges intelligencia) alapú algoritmus pedig megkülönbözteti egymástól az eltérő hőmérsékletváltozási mintákat és valós időben pontosan kiszámítja a szükségessé vált korrekciós értékeket. Az EIZO saját fejlesztésű DUE (Digital Uniformity Equalizer) technológiája a képmegjelenítési felület egészén pontos ábrázolást garantál, a műszaki megoldás vezérlése pedig tökéletesen kiegyenlíti a hőmérsékleti ingadozásokat.

A CG3146 különböző beállításainak gyors és egyszerű elérése, valamint az értékek egyéni beállítása érdekében az elülső panelen egy forgatható szabályzóelem található, amelyhez például a fényerővezérlés is hozzárendelhető. A képernyő átfogó alapfelszereltségéhez többek között az Aspect Marker, Blue Only, színskálával és fényerővel kapcsolatos figyelmeztetés, Clipping funkciók, valamint a D65 (CRT) támogatás is hozzá tartozik.

További termékjellemzők

 1. Egyszeres csatlakozón (Single Link) keresztüli 12G/6G/3G/HD-SDI-kapcsolat, és kettős (Dual Link) vagy négyszeres (Quad Link) csatlakozón keresztüli 3G/HD-SDI-kapcsolat, valamint HDMI- és DisplayPort-csatlakozók
 2. SDI csatlakoztatást lehetővé tevő VPID-támogatás
 3. HDMI- és DisplayPort-bemenetek
 4. A DCI-P3 színtér 99 százalékos lefedettsége
 5. Automatikus fényerő-korlátozás (ABL), illetve helyi fényerő-szabályozás alkalmazása nélküli, nagy színmélységű fekete árnyalatok, akár 1 000 000:1 kontrasztaránynál is
 6. 3D keresőtábla (LUT) az egyes színek RGB táblázat szerinti beállításához
 7. 24 bites keresőtáblán (LUT) alapuló 10 bites megjelenítés a finom színátmenetek érdekében
 8. A monitor beállításai a készülékház elülső oldalán található szabályozóelemmel gyorsan elvégezhetők
 9. Tartozék árnyékoló ernyővel
 10. 5 év gyártói garancia (igény esetén kettős helyszíni csereszolgáltatással)

Elérhető 2020 júniusától

Javasolt kiskereskedelmi ár: 30480  euró

CG3146 CG sorozat
CG3146 ColorEdge

Pontos képmegjelenítésének és kiváló színhűségének köszönhetően a CG3146 a fénysűrűséget jellemző elektro-optikai átviteli függvény (EOTF) egésze vonatkozásában lehetővé teszi a 4K felbontású tartalmak teljes körű előállítását, HDR és SDR megjelenítési technológiák alkalmazásával egyaránt.

 • 78,9 cm (31,1 coll)
 • 4096 x 2160 (4K), 17:9 Képarány
 • Dual Layer IPS (Wide Gamut, 10 Bit)
 • Beépített érzékelő önkalibrációhoz
35560,00 EUR
RRP incl. 27 % ÁFA.
 • 78,9 cm (31,1 coll)
 • 4096 x 2160 (4K), 17:9 Képarány
 • Dual Layer IPS (Wide Gamut, 10 Bit)
 • Beépített érzékelő önkalibrációhoz