Colourclass

Az EIZO által bemutatott „Colourclass Lofoten“ kiegészítéseként a német fotós mentor, Alexander Heinrichs a Colourclass sorozatban ismerteti a panoráma-, asztrofotózás és a vadon élő állatok fényképezésének alapjait. Mivel a fotózásra is alkalmas videokamerákkal történő filmezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, Stephan Klein operatőr hasznos tanácsokat oszt majd meg az időköz csúsztatásos felvételek készítésével és a filmes történetmesélés témakörével, valamint a videofelvételek utómunkálataival kapcsolatban. A szakszerű színkezelésnek pedig természetesen a Colourclass sorozaton belül is kiemelt jelentőséget tulajdonítunk: Christian Ohlig az EIZO színkezelési szakembere a fényképezőgépek alapvető színbeállításain és a képszerkesztő programok használatán kívül a kalibrációs célértékek kiválasztását és a külső fotólaboratóriumokban elvégzendő nyomtatáshoz szükséges próbanyomat-ellenőrzések végrehajtását is részletesen elmagyarázza majd.

Colourclass Namibia

Ez egyes epizódok tartalma:

Epizód 1:  Utazás és a felszerelésünk
Epizód 2:  A panorámafotózás alapjai
Epizód 3:  Az asztrofotózás alapjai
Epizód 4:  Az időköz csúsztatásos felvételkészítés alapjai
Epizód 5:  Legfontosabb tanácsaink a vadon élő állatok megörökítéséhez
Epizód 6:  Fotoszafarival kapcsolatos tanácsok
Epizód 7: Tanácsok gyorsan mozgó vadállatok automatikus fókusszal történő megörökítéséhez
Epizód 8: Videós történetmesélés
Epizód 9: Színbeállítások: Fényképezőgép, szoftver és kalibrációs célok
Epizód 10: Videók utómunkálataival kapcsolatos tanácsok
Epizód 11: Próbanyomat-ellenőrzések fotólaboratóriumban elvégzendő nyomtatáshoz

A főszereplők

A filmsorozat elkészítéséhez Alexander Heinrichs fotós és fotós mentor, az EIZO részéről Christian Ohlig fotós és színkezelési szakember, valamint Stephan Klein operatőr sok száz kilométert utaztak, hogy eljussanak Namíbiába.

Két, élményekben gazdag hetet töltöttek azzal, hogy bejárják Délnyugat-Afrika lenyűgöző szépségű tájait. Az ország pedig tökéletesen beváltotta a hozzáfűzött reményeiket.

A helyszín

Namíbiában számtalan megörökíteni való témát fedezhetnek fel maguknak a fotósok: a mélyvöröstől világossárgáig terjedő árnyalatú sivatagoktól kezdve a kopár sztyeppéken és a dús legelőkön keresztül egészen a tudományos-fantasztikus filmek világát idéző vöröses sziklaképződményekig, mely utóbbiak drámai hatású kontrasztot alkotnak a kék égbolttal. A minimális mértékű fényszennyezés következtében Namíbia a csillagászok számára is ideális megfigyelőhely. Nem kevésbé izgalmas a számos nemzeti parkban és rezervátumban megcsodálható namíbiai vadvilág. A sok helyen még napjainkban is visszaköszönő német gyarmati múltnak köszönhetően Namíbia ideális belépési ország az Afrikába utazni kívánók számára.

A felszerelés

A filmező fotósok, a fényképező filmesek, az állókép és a filmek még inkább összenőnek. A projekt teljes film- és fotóanyagát α sorozatú Sony kamerákkal készítettük.

A „Colourclass Namibia” filmsorozatot az EIZO a fotóipar legjelentősebb képviselőivel szoros együttműködésben alkotta meg: Köszönjük az Adobe, Epidemic Sound, f-stop gear, G-Technology, Gunther Wegner, Haida, Novoflex, Ricoh, SanDisk, Sony és Whitewall által nyújtott aktív támogatást.

A csapat ezen kívül a 2 400 kilométer hosszú nagyrészt kavicsos pályán sikeresen próbára tette az EIZO új ColorEdge CS2740 monitorának prototípusát.