Az EIZO termékek biztonságos fertőtlenítése és tisztítása (COVID-19)

Jelen dokumentum az összes EIZO márkájú termékre egyformán vonatkozik.

Az új koronavírus (COVID-19) terjedése következtében az EIZO fokozott érdeklődést tapasztalt termékei biztonságos fertőtlenítése és tisztítása iránt.

Kövesse az alábbi lépéseket, hogy minél kevesebb kárt okozzon az érintett termékekben azok fertőtlenítése közben.

  • A felületek tisztítása és fertőtlenítése közben viseljen egyszer használatos kesztyűt.
  • Kapcsolja ki a készüléket, és válassza azt le a váltakozó áramú hálózatról. Soha ne végezzen tisztítást bekapcsolt vagy hálózathoz csatlakoztatott termékeken!
  • Válassza le a külső eszközöket.
  • Soha ne permetezzen folyadékokat közvetlenül a termékre!
  • Kizárólag puha, foszlásmentes ruhát használjon. Az EIZO az EIZO ScreenCleaner készletéhez mellékelt mikroszálas törlőkendőt javasolja. A mikroszálas törlőkendőtől eltérő anyagok használata károsíthatja az adott terméket.
  • Nedvesítsen meg egy puha ruhát 70%-os izopropil-alkohol oldattal. Kérjük, hogy figyelmesen tartsa be a gyártó előírásait az izopropil-alkohol oldattal elvégzendő tisztítás és fertőtlenítés közben.
  • Nedvesítse meg a ruhát, de figyeljen arra, hogy az ne ázzon át.
  • A képernyő tisztításakor tisztítófolyadékkal megnedvesített ruhával törölje le a szennyeződéseket a kijelző felületéről. Ne nyomja meg túlságosan erősen a képernyőt vagy a keret szélét, mivel az a kijelző meghibásodását okozhatja. Ne használjon kefét, mivel az megkarcolhatja a panelt.
  • A készülék tisztítást követő bekapcsolása előtt ellenőrizze, hogy teljes mértékben megszáradtak-e annak felületei. Mielőtt bekapcsolná a készüléket, győződjön meg arról, hogy egyáltalán nem látható nedvesség annak felületein.
  • Minden egyes tisztítást követően dobja el a felhasznált egyszer használatos kesztyűket. A kesztyű eltávolítását és ártalmatlanítását követően haladéktalanul mossa meg a kezeit.

A fenti tisztítási eljárás következtében kifakulhatnak, illetve elhalványulhatnak az érintett felületek, veszíthet fényességéből a képernyő, vagy csökkenhet a képminőség.
Soha ne használjon hígítót, benzolt, viaszt vagy súrolószert, mivel azok károsíthatják a termékeket. Ne hagyja, hogy a vegyi anyagok közvetlenül kapcsolatba kerüljenek a termékekkel!
Kérjük, hogy a biztonságos és szakszerű használattal kapcsolatos tudnivalók alapos elsajátítása érdekében figyelmesen olvassa végig az adott termékek Használati útmutatóit és a korlátozott garanciára vonatkozó feltételeket.

A ColorNavigator nem ismeri fel a CG/CX/CS monitoromat. Mi lehet a hiba?

Gyakran elfelejtjük létrehozni a számítógép és a monitor közötti USB kapcsolatot. A ColorNavigator az USB kábelt használja a monitor kalibrálásához. Ezért bizonyosodjon meg róla, hogy az USB kábel helyesen van csatlakoztatva és működőképes.

Milyen mértékben alkalmas a C típusú USB aljzat a képjelek átvitelére?

Az EIZO monitorok úgynevezett DisplayPort Alternate módja a C típusú USB aljzatok támogatására szolgál. Ebben az értelemben a képjelek C típusú USB csatlakozókon keresztüli vételére is alkalmasak. Ugyanakkor a számítógépes rendszernek, illetve az azon található, C típusú USB csatlakozóknak is támogatnia kell az említett módot (mint például a Macbook pro és a Thunderbolt kezelőfelület esetében). Kérjük, hogy e vonatkozásban tekintse meg a számítógéphez mellékelt útmutatót.

Mit jelent az Auto EcoView?

Az EcoView automatika rövid gombnyomás segítségével bekapcsolható. Erősebb megvilágításnál megnöveli a képernyő fényerejét, míg gyengébb megvilágításnál csökkenti azt. Ezáltal a munkahelyen az állandó kontrasztnak köszönhetően a legoptimálisabb ergonómia biztosítható, ami mellékesen a pénztárcát és a környezetet is kíméli.

Miként állíthatók be a leghatékonyabban a monitor gamma és fehérpont értékei?

Az alábbi tudnivalók ColorEdge monitorokra vonatkoznak:

Fehérpont:
A fehérpont értékek beállítását a gyakorlatban leginkább a Lightbox-nak (nem pedig a munkafelület színterének) a kiegyensúlyozására használják. A D50-es referenciaérték például 5000 kelvinnek felel meg.
Természetes fény melletti ellenőrzéskor, vagy fényképezés esetén általában D65-ös értéket alkalmaznak.

Gamma:
Azt javasoljuk, hogy a monitor színárnyalat karakterisztikáját úgy állítsa be, hogy az minél jobban illeszkedjen a munkafelület színteréhez. Így az alkalmazás, illetve az operációs rendszer színkezeléskor kisebb mértékben kell korrigálni a kívánt megjelenítésnek megfelelő színárnyalatokat.

Példa:
A PhotoRGB, AdobeRGB és sRGB színtartományok például 2,2-es gammaértéken alapulnak. Vagyis a képernyőt 2,2-es értékre kell kalibrálni. Az ECI-RGB színtartomány gammaértéke 1,8.

Az L*-színteret nem érinti a gamma funkció, az L ugyanis egyenlő távolságot takar. A cél, hogy minél kisebbé váljon a színárnyalatok közötti különbség.
A színkezelési funkció a monitorprofil beállított gammaértékei figyelembe vételével végzi el a szükséges számításokat. Az optimális eredmény érdekében a monitor gammaértékeit a színtér hasonló jellemzői alapján kell kiválasztani. Az L* esetében a gammaértékekkel azonos módon kell eljárni a monitor és a színtér beállításakor. A színkezelés egyedül az ellenőrzéshez kapcsolódó megvilágítás esetében nem érvényesül megfelelőképpen. Ezért a képernyő fehérpontját az ellenőrzéshez kapcsolódó megvilágítás alapján, nem pedig a színtér szerint kell kiválasztani.

A következő értékek Flexscan monitorokra vonatkoznak:
gamma = 2,2; fehérpont = 6500

Nem működnek a hangszórók, mit tegyek?

Ellenőrizze, hogy létrehozta-e a számítógép és a monitor közötti (HDMI- vagy DisplayPort csatlakozón, vagy hangkábelen keresztüli) audiocsatlakozást. Ennek megfelelően válassza ki a hangbemenetet, és állítsa be a hangerőszintet.

Mi célt szolgál a Power Resolution funkció, és mire kell figyelni a használatakor?

A Power Resolution funkcióval élesebben jeleníthetők meg a képernyőn a körvonalak és a finomstruktúrák. Így egyértelművé, valamint kifejezőbbé válik a megjelenítés. A fokozott színmélység gyakorlatilag térbeli megjelenést kölcsönöz a játékok, videók és képek számára. Ez különösen a kissé homályos és a fémesen tükröződő jelenetek megjelenítésekor előnyös. A különböző struktúrák és körvonalak igény szerint határozottabb vagy lágyabb módon jeleníthetők meg. A felhasználók a Power Resolution funkció aktiválását és használatának mértékét a képernyőn megjelenő menün keresztül állíthatják be.

Hasznos tudnivaló:
Nagy felbontású, 1 pontos képpont-minta (hálózatos minta) alkalmazásakor például a bokrokat és köveket ábrázoló mozgóképek optimális megjelenítése nagy teljesítményű grafikus kártya használatát igényli. Az alacsonyabb teljesítményű grafikus kártyák használatával járó késlekedések kiküszöbölése érdekében azt javasoljuk, hogy állítsa 1-es fokozatra, vagy kapcsolja ki a Power Resolution funkciót. Ezáltal késleltethető a fényerősség zavaró ingadozása.

Meddig érvényes az EIZO RadiForce monitorainak garanciája?

A legtöbb modell esetén az EIZO RadiForce monitorok garanciája 5 év, beleérte a helyszíni csereszolgáltatást. A diagnosztikai monitorok esetén az EIZO az QS-RL szerinti minimális követelménynél jelentősen magasabb képernyő fényerőt javasol. Az EIZO garantálja ezt a javasolt fényerőt.
A megfelelő termékadatlapok tartalmazzák, hogy melyik RadiForce modellre mennyi garancia vonatkozik.

Az EIZO monitorok bármilyen típusú grafikus kártyával kompatibilisek?

Ha a monitorokon elérhető csatlakozókat tekintjük: a válasz, hogy gyakorlatilag igen. 4K felbontású monitor esetén DisplayPort 1.2 vagy több csatlakozóval ellátott grafikus kártya használatát javasoljuk.

Milyen követelmények teljesítése szükséges ahhoz, hogy a 4K felbontás 60 Hz frekvenciánál is elérhetővé váljon?

A 4K felbontás 60 Hz frekvenciánál történő megjelenítéséhez 1.2 (vagy annál frissebb) verziójú DisplayPort csatlakozón vagy a 4K felbontást és a 60 Hz-es frekvenciát egyaránt támogató HDMI-csatlakozón keresztüli bemeneti jeltovábbítás szükséges.

Korábbi EIZO modellek

A korábbi EIZO modellekre vonatkozó információkat az EIZO Global weboldalon találja.

Tovább az EIZO Global weboldalra