Mit jelent az Auto EcoView?

Az EcoView automatika rövid gombnyomás segítségével bekapcsolható. Erősebb megvilágításnál megnöveli a képernyő fényerejét, míg gyengébb megvilágításnál csökkenti azt. Ezáltal a munkahelyen az állandó kontrasztnak köszönhetően a legoptimálisabb ergonómia biztosítható, ami mellékesen a pénztárcát és a környezetet is kíméli.

A ColorNavigator nem ismeri fel a CG/CX/CS monitoromat. Mi lehet a hiba?

Gyakran elfelejtjük létrehozni a számítógép és a monitor közötti USB kapcsolatot. A ColorNavigator az USB kábelt használja a monitor kalibrálásához. Ezért bizonyosodjon meg róla, hogy az USB kábel helyesen van csatlakoztatva és működőképes.

Miként csatlakoztathatom Mac Book (Pro) készülékemet Thunderbolt 3, illetve C típusú USB csatlakozón keresztül EIZO monitorokhoz és azok DisplayPort bemeneteihez?

Ehhez a Thunderbolt, illetve a C típusú USB aljzatnak, valamint a monitor DisplayPort bementének megfelelő kábelen keresztüli egymáshoz csatlakoztatása szükséges. Előzetes vizsgálataink alapján a következő kábelt javasoljuk e célra.
Gyártó: StarTech
Termék neve: CDP2DPMM1MB (C típusú USB - DisplayPort kábel)
A kábel akár 4K DCI (4096 x 2560 képpont) felbontású jelek legfeljebb 60 Hz melletti átvitelére is alkalmas.

Mi célt szolgál a Power Resolution funkció, és mire kell figyelni a használatakor?

A Power Resolution funkcióval élesebben jeleníthetők meg a képernyőn a körvonalak és a finomstruktúrák. Így egyértelművé, valamint kifejezőbbé válik a megjelenítés. A fokozott színmélység gyakorlatilag térbeli megjelenést kölcsönöz a játékok, videók és képek számára. Ez különösen a kissé homályos és a fémesen tükröződő jelenetek megjelenítésekor előnyös. A különböző struktúrák és körvonalak igény szerint határozottabb vagy lágyabb módon jeleníthetők meg. A felhasználók a Power Resolution funkció aktiválását és használatának mértékét a képernyőn megjelenő menün keresztül állíthatják be.

Hasznos tudnivaló:
Nagy felbontású, 1 pontos képpont-minta (hálózatos minta) alkalmazásakor például a bokrokat és köveket ábrázoló mozgóképek optimális megjelenítése nagy teljesítményű grafikus kártya használatát igényli. Az alacsonyabb teljesítményű grafikus kártyák használatával járó késlekedések kiküszöbölése érdekében azt javasoljuk, hogy állítsa 1-es fokozatra, vagy kapcsolja ki a Power Resolution funkciót. Ezáltal késleltethető a fényerősség zavaró ingadozása.

Miként állíthatók be a leghatékonyabban a monitor gamma és fehérpont értékei?

Az alábbi tudnivalók ColorEdge monitorokra vonatkoznak:

Fehérpont:
A fehérpont értékek beállítását a gyakorlatban leginkább a Lightbox-nak (nem pedig a munkafelület színterének) a kiegyensúlyozására használják. A D50-es referenciaérték például 5000 kelvinnek felel meg.
Természetes fény melletti ellenőrzéskor, vagy fényképezés esetén általában D65-ös értéket alkalmaznak.

Gamma:
Azt javasoljuk, hogy a monitor színárnyalat karakterisztikáját úgy állítsa be, hogy az minél jobban illeszkedjen a munkafelület színteréhez. Így az alkalmazás, illetve az operációs rendszer színkezeléskor kisebb mértékben kell korrigálni a kívánt megjelenítésnek megfelelő színárnyalatokat.

Példa:
A PhotoRGB, AdobeRGB és sRGB színtartományok például 2,2-es gammaértéken alapulnak. Vagyis a képernyőt 2,2-es értékre kell kalibrálni. Az ECI-RGB színtartomány gammaértéke 1,8.

Az L*-színteret nem érinti a gamma funkció, az L ugyanis egyenlő távolságot takar. A cél, hogy minél kisebbé váljon a színárnyalatok közötti különbség.
A színkezelési funkció a monitorprofil beállított gammaértékei figyelembe vételével végzi el a szükséges számításokat. Az optimális eredmény érdekében a monitor gammaértékeit a színtér hasonló jellemzői alapján kell kiválasztani. Az L* esetében a gammaértékekkel azonos módon kell eljárni a monitor és a színtér beállításakor. A színkezelés egyedül az ellenőrzéshez kapcsolódó megvilágítás esetében nem érvényesül megfelelőképpen. Ezért a képernyő fehérpontját az ellenőrzéshez kapcsolódó megvilágítás alapján, nem pedig a színtér szerint kell kiválasztani.

A következő értékek Flexscan monitorokra vonatkoznak:
gamma = 2,2; fehérpont = 6500

Meddig érvényes az EIZO gyógyászati monitorainak garanciája?

A legtöbb modell esetén az EIZO RadiForce monitorok garanciája 5 év, beleérte a helyszíni csereszolgáltatást. A diagnosztikai monitorok esetén az EIZO az QS-RL szerinti minimális követelménynél jelentősen magasabb képernyő fényerőt javasol. Az EIZO garantálja ezt a javasolt fényerőt.
A megfelelő termékadatlapok tartalmazzák, hogy melyik RadiForce modellre mennyi garancia vonatkozik.

Az EIZO monitorok bármilyen típusú grafikus kártyával kompatibilisek?

Ha a monitorokon elérhető csatlakozókat tekintjük: a válasz, hogy gyakorlatilag igen. 4K felbontású monitor esetén DisplayPort 1.2 vagy több csatlakozóval ellátott grafikus kártya használatát javasoljuk.

Milyen mértékben alkalmas a C típusú USB aljzat a képjelek átvitelére?

Az EIZO monitorok úgynevezett DisplayPort Alternate módja a C típusú USB aljzatok támogatására szolgál. Ebben az értelemben a képjelek C típusú USB csatlakozókon keresztüli vételére is alkalmasak. Ugyanakkor a számítógépes rendszernek, illetve az azon található, C típusú USB csatlakozóknak is támogatnia kell az említett módot (mint például a Macbook pro és a Thunderbolt kezelőfelület esetében). Kérjük, hogy e vonatkozásban tekintse meg a számítógéphez mellékelt útmutatót.

Nem működnek a hangszórók, mit tegyek?

Ellenőrizze, hogy létrehozta-e a számítógép és a monitor közötti (HDMI- vagy DisplayPort csatlakozón, vagy hangkábelen keresztüli) audiocsatlakozást. Ennek megfelelően válassza ki a hangbemenetet, és állítsa be a hangerőszintet.

Milyen mértékben támogatja a FORIS FS2735 monitor a G-Sync funkció használatát?

Cégünk a képtörés kiküszöbölése terén a hardver-független AMD FreeSync szoftvert alkalmazza. A G-Sync szoftver azonban továbbra is elérhető az EIZO mikroprocesszorokhoz. Használata ugyanakkor negatívan érintené a képjavító eszközök alkalmazását és veszélyeztetné a képminőséget. Ezért nem támogatjuk a G-Sync szoftver használatát.

A nagy teljesítményű grafikus kártyák FreeSync nélküli használata nem befolyásolja a magasabb, 120, illetve 144 Hz-es képfrissítési frekvenciák alkalmazását. Önmagában a magasabb képfrissítési frekvenciák használata észrevehető mértékben csökkenti a mozgásból származó homályosságot. Szükség esetén a monitor elmosódottság-csökkentő funkciója is bekapcsolható. Nem igényel speciális szinkronizálási technológiát, a kapcsolási idő pedig kevesebb mint 1 milliszekundum.

Korábbi EIZO modellek

A korábbi EIZO modellekre vonatkozó információkat az EIZO Global weboldalon találja.

Tovább az EIZO Global weboldalra