C típusú USB-csatlakozó és dokkoló funkció

Hihetetlenül széles körű csatlakoztathatóság – a C típusú USB-csatlakozónak köszönhetően

A munkahely gyors és egyszerű beállítása egyre nagyobb jelentőséggel bír, különös tekintettel a mobil és a megosztott íróasztalon történő munkavégzés rohamos elterjedésére. A C típusú USB-csatlakozó pontosan ennek elősegítésére szolgál. Felejtse el a bosszantó dokkolóállomások használatát: A jövő munkahelyének megteremtéséhez mindössze egy EIZO monitor szükséges. Ily módon íróasztala rendezettségét is megőrizheti.

C típusú USB-kábel

Grafikus és audiojelek

A C típusú USB-csatlakozónak köszönhetően egyszerűen hozzácsatlakoztathatja notebookját vagy asztali számítógépét a monitorhoz – a grafikus és audiojelek továbbításáról a C típusú USB-kábel gondoskodik. A notebook és a monitor közötti kapcsolat egyszerű létrehozásának köszönhetően gyorsan felismerhetők az asztali monitorok notebook kijelzőkkel szembeni jelentős előnyei. A kedvezőbb ergonómia (például a helyes testtartás) csak egy ezek közül. Mindössze egyetlen kábel szükségez ahhoz, hogy a korszerű munkavégzési körülmények valamennyi előnyét kiélvezhesse. Az előnyök sora pedig meglehetősen hosszas.

A notebookok a C típusú USB-csatlakozón keresztül tölthetők fel

Töltési funkció

A monitor 70 W-os tápellátásra alkalmas, C típusú USB-csatlakozóján keresztül megbízhatóan feltölthetők a kisebb kapacitású számítógépek és a notebookok. Mivel így nincs szükség további számítógépes tápegységekre, több hely marad az íróasztalon. Felejtse el a notebook-töltőkábelek hordozása okozta kényelmetlenséget – a C típusú USB-csatlakozó nagyobb szabadságot és rugalmasságot kínál.

USB-csatlakozóval rendelkező perifériás eszközök

Dokkoló funkció

A több kimeneti USB-csatlakozónak és a C típusú bemeneti USB-csatlakozónak köszönhetően a különféle perifériás eszközök, mint például a webkamerák, az egér és a billentyűzet, vagy a memóriakártya-olvasók közvetlenül a monitorhoz csatlakoztathatók hozzá. Amint a notebook a C típusú USB-csatlakozón keresztül hozzácsatlakozott a monitorhoz, az összes perifériás eszköz rendelkezésre áll. Röviden: Dokkoló funkcióinkkal minden eddiginél rugalmasabban dolgozhat. A perifériás eszközök pedig különösen egyszerűen hozzácsatlakoztathatók a monitorhoz: Mivel a csatlakozók mindegyike a készülékház oldalán nyert elhelyezést, egyszerűen hozzáférhetők.

LAN-csatlakozó

LAN-csatlakozó

Az EIZO irodai monitorok némelyike beépített LAN-csatlakozóval is rendelkezik. Ez hozzáférést nyújt a teljes hálózati infrastruktúrához (internet-hozzáférés, hálózati nyomtató, hálózati kiszolgáló stb.). Mindössze a hálózati kábelt kell hozzácsatlakoztatnia a monitorhoz, a notebook, illetve a számítógép azután a C típusú USB-csatlakozón keresztül kapja a hálózati jelet. Ez különösen az olyan, újabb notebookoknál előnyös, amelyek már nem rendelkeznek LAN-csatlakozóval. Ily módon garantálhatóvá válik a többek között a videokonferenciákhoz is elengedhetetlenül fontos gyors és stabil adatátvitel.

További csatlakoztatási módok

Ennél sokoldalúbb csatlakoztathatóság már nem is lehetséges

Függetlenül attól, hogy mely eszközöket szeretné csatlakoztatni, az EIZO teljes rugalmasságot biztosít Önnek. Mert a Working with the Best mindig azt jelenti, hogy mindenre jól felkészültek vagyunk.

Grafikus jelcsatlakozók

A C típusú USB-csatlakozón kívül egyéb jelcsatlakozásokat is kínálnak az EIZO monitorjai. Egyrészt HDMI- és DisplayPort-bemeneteket a grafikus és audiojelek továbbításához. Másrészt bizonyos modelleken a korábbi fejlesztésű csatlakozók, így például a DVI-D- és DSub-bemenetek is megtalálhatók,
hogy a régebb óta üzemelő környezetekben is lehetővé tegyék a munkát.

C típusú USB-csatlakozó nélküli dokkolás

A monitor akár C típusú USB-csatlakozó nélkül is használható dokkolóállomásként. Ehhez mindössze annyi a teendő, hogy a grafikus jelcsatlakozáson túlmenően a monitor bemeneti (Upstream) USB-csatlakozóját egy másik kábellel hozzácsatlakoztassák a notebookhoz. Ily módon a monitor USB-aljzataihoz csatlakoztatott perifériás eszközök használata – és egyben feltöltése – is lehetségessé válik.

Láncba kapcsolás (Daisy-Chain eljárás)

Kevesebb kábelt igénylő többképernyős megoldások

A láncba kapcsolásnak (Daisy-Chain eljárás) köszönhetően akár több monitor csatlakoztatását is zavaró és összetett kábelezési teendők nélkül végezheti el: A DisplayPort- vagy a (modelltől függően elérhető) C típusú USB-csatlakozók használatával a különböző monitorok egymáshoz csatlakoztatása is egyszerűen elvégezhető. Vagyis mindössze egyetlen monitort kell hozzácsatlakoztatni a számítógéphez – az összes többi monitort ezután csak egymáshoz kell csatlakoztatni. Ezzel jelentősen lecsökkenthető a számítógépből kivezető kábelek száma.

Monitorok Daisy-Chain funkció nélküli láncba kapcsolása
Hagyományos megoldás: rendezetlen kábelelvezetés
Monitorok Daisy-Chain funkcióval történő láncba kapcsolása
Láncba kapcsolás: rendezett kábelkezelés

Megszakítás nélkül a munkájára összpontosíthat

A lehető legideálisabb feltételek több feladat egyidejű elvégzéséhez vagy a különféle alkalmazások egyszerre történő megjelenítéséhez: Monitorjaink különösen keskeny kialakításának köszönhetően a többképernyős felhasználásnál elvégzendő feladatok is úgy hajthatók végre, hogy azt nem zavarják meg széles keretek.

Gyakorlatilag keretnélküli EIZO monitorok a többképernyős felhasználási módokhoz
KVM kapcsoló és Kép a kép mellett megjelenítési mód

Kettős irányítás, dupla kényelem

A teljes körű irányítást és maximálisan kényelmes íróasztal-használatot lehetővé tevő KVM kapcsolónak és Kép a kép mellett megjelenítési módnak köszönhetően minden eddiginél egyszerűbbé vált két számítógép egyidejű kezelése. Az íróasztala pedig rendezettebbé válik, és rengeteg hely szabadul fel rajta.

KVM kapcsoló – két számítógép, egyetlen kezelőfelület

Egyes monitorjaink két bemeneti (Upstream) USB-csatlakozóval és integrált KVM (Keyboard Video Mouse – Billentyűzet, videó, egér) kapcsolóval is rendelkeznek, így akár billentyűzet-, illetve egérkapcsolóként is használhatók. Így mindössze egyetlen billentyűzet és egér szükséges két számítógép működtetéséhez. Így például otthoni munkavégzéskor ugyanazon a monitoron keresztül használhatja az otthoni és a céges számítógépét.

A KVM kapcsoló nyújtotta előnyök gyors áttekintése:

  1. kevesebb perifériás eszköz (egér/billentyűzet) használatát teszi szükségessé
  2. jelforrások közötti egyszerű átváltás
  3. rendezettebb munkahely
  4. ergonomikusabb munkakörnyezet
EIZO monitor KVM kapcsolóval

Kép a kép mellett megjelenítési mód

A Kép a kép mellett megjelenítési mód használatával akár két számítógép képjeleit is egyszerűen és egyidejűleg jelenítheti meg ugyanazon a monitoron. A Kép a kép mellett mód használatával azonos képernyőn jeleníthetők meg a különböző jelforrások. A felhasználó választhatja ki, hogy melyik jel jelenjen meg a képernyő jobb oldalán, és melyik annak bal oldalán.

Anélkül Picture-by-Picture
Anélkül Picture-by-Picture
A Picture-by-Picture
A Picture-by-Picture
Thin-Client tartóelem

Ha íróasztalát mindig rendezetlennek találja...

... és még több helyet szeretne felszabadítani rajta, a közvetlenül a monitorra felszerelhető Thin-Client tartóelemet kifejezetten Önnek találták ki. A végeláthatatlan kábelrengeteg ezennel már a múlté.

EIZO monitorra szerelt Thin-Client tartóelem
Tovább az irodai megoldások áttekintő oldalára

Számítógépes monitorjainkkal kapcsolatos információk
Tekintse meg most

Tovább a termékáttekintéshez

Az irodai monitorok gyors áttekintése
Az összes irodai monitor