Az energiatakarékos funkciók továbbfejlesztése

Monitoraink számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek csökkentik az energiafogyasztást és a CO2-kibocsátást.

Akár 30%-kal alacsonyabb mértékű energiafogyasztás

Az EcoView-Optimizer funkció a képtartalom felismerése alapján a képminőség romlása nélkül, teljes mértékben automatikusan csökkenti le a háttérvilágítás intenzitását. Ezzel az energiafogyasztást is jelentős mértékben lecsökkenti.

Energiatakarékosság a készülék kikapcsolásával

Valamennyi FlexScan monitor mechanikus főkapcsolóval rendelkezik. Ha a főkapcsolóval kapcsolja ki a monitort, a készülék egyáltalán nem fogyaszt áramot. Az energiafogyasztás azonban még készenléti üzemmódban is – modelltől függően – mindössze 0,5 W vagy annál kevesebb.

Több, mint egy egyszerű ergonomikus funkció

Az Auto EcoView funkció mindig a környezeti megvilágításhoz igazítja hozzá a képernyő fényerejét, így a készülék energiafogyasztása a teljes mértékű fényerővel működtetett monitornak akár a felére is lecsökkenthető.

Többképernyős felhasználás céljára is tökéletes

Az EIZO Screen InStyle szoftverével akár többképernyős felhasználásnál is elvégezhetők az áramfogyasztással kapcsolatos és egyéb beállítások. A Screen InStyle Server kiszolgáló-alkalmazás pedig ezen felül a számítógéphez csatlakoztatott összes monitor vezérlését is lehetővé teszi a rendszergazdák számára. Ily módon a hálózathoz tartozó valamennyi EIZO monitor központilag kezelhető.

Tudjon meg többet itt

Környezet- és éghajlatbarát gyártás

Az EIZO-nál a termékminőség kéz a kézben jár a környezetileg és társadalmilag felelősségteljes tervezéssel, anyagbeszerzéssel és gyártással. Ez az értéktartósság lehetővé teszi, hogy fenntartható befektetést eszközöljön egy modern és megbízható monitorba.

Környezetbarát kialakítás

Monitorházainkhoz korlátozott mértékben használunk égésgátlót tartalmazó műanyagokat és festékeket. Ezzel csökkentjük a környezetre és az emberekre gyakorolt negatív hatásokat, és javítjuk termékeink újrahasznosíthatóságát.

Többéves kutatással sikerült elérnünk, hogy a monitorok háza lakk használata nélkül is sima, homogén színű és textúrájú legyen.

Számos FlexScan EV monitorunk esetében már több mint 60%-ban újrahasznosított műanyagot használunk a készülékház műanyagaihoz.

Fenntartható csomagolás és termék-újrahasznosítás

Balra: hagyományos csomagolás / Jobbra: környezetbarát anyagok

Termékeink csomagolásához újrahasznosított papírból készült kartont használunk, és a FlexScan EV monitorok szállítási betétei is 100%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek. Ezen kívül a kábeleket műanyag zacskók helyett környezetbarát cellulózfóliába csomagolják. Ez csökkenti a környezetbe kerülő műanyaghulladék mennyiségét, kíméli az erőforrásokat és elősegíti az anyagok újrafelhasználását.

Japánban, Európa egyes részein és az Egyesült Államokban visszavesszük a használt monitorokat újrahasznosításra, hogy a termékeink hasznos élettartamán túl is eleget tegyünk felelősségünknek.

A vegyi anyagok független ellenőrzése

A legfontosabb környezetvédelmi szabványoknak és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően minden felhasznált komponens esetében tiltjuk vagy ellenőrizzük a tiltott vegyi anyagok használatát.

Tartósság és javíthatóság

Az EIZO monitorokat hosszú élettartamra terveztik - általában jóval az irodai monitorok ötéves garanciája felett. A legtöbb modellhez a gyártás megszüntetése után akár öt évig is kaphatók pótalkatrészek.

 A hosszú hasznos élettartam és a széles körű javíthatóság kedvező hatást gyakorol az erőforrások megőrzésére és a klíma megóvására.

Tanúsított környezetvédelmi irányítási rendszerek

Saját gyárunkban gyártunk, amely ISO 14001 tanúsítvánnyal rendelkező környezetközpuntú irányítási rendszerrel rendelkezik. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. CSR (Vállalati társadalmi felelősségvállalás) jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről.

A legújabb környezetvédelmi szabványoknak való megfelelés

A környezetbarát termékek jövőbemutató fejlesztése iránti törekvésünk keretében eleget teszünk Japán és más országok jogi követelményeinek, és gondoskodunk arról, hogy csúcsmodelljeink valamennyi piacon megfeleljenek a fontosabb, általában önkéntes tagságon alapuló környezetvédelmi egyezmények előírásainak.

Az EIZO termékei többek között a WEEE (az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló) és a RoHS (az egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben való alkalmazásának korlátozását célzó) irányelvek, valamint a REACH (a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról szóló) rendelet, továbbá az ErP (az energiával kapcsolatos termékek környezetbarát tervezésére vonatkozó) európai uniós irányelv rendelkezéseinek is megfelelnek.  Az említett jogszabályokban előírt intézkedések az Európán kívüli országokban végzett tevékenységeink tekintetében is zsinórmértékül szolgálnak.

Cégünk valamennyi termékén szabványosított környezetvédelmi címkéket alkalmaz, többek között a TCO Certified Generation 9 (a monitorok világszerte legelterjedtebb szabványai), az EPEAT (számítógépekre és monitorokra vonatkozó nemzetközi környezetvédelmi szabvány), az ENERGY STAR® (egyesült államokbeli energiahatékonysági szabvány) és a PC Green Label (számítógépekre és monitorokra vonatkozó japán környezetvédelmi szabvány) szabványoknak megfelelőket. Ezenkívül a TCO, az ENERGY STAR® és a PC Green Label szabványok további finomítását szolgáló egyeztetéseken is aktívan részt veszünk.

Nemzetközi kezdeményezésekben való részvétel

Az EIZO egyértelműen állást foglal az elfogadhatatlan viselkedéssel szemben. Ezért részt veszünk az ENSZ Globális Megállapodásában, amely a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) alapvető munkahelyi elvekről és jogokról szóló nyilatkozatának munkaügyi elvein alapul. Csatlakoztunk a Felelős Vállalkozások Szövetségéhez (RBA) is, és elköteleztük magunkat a globális ellátási láncunk folyamatos optimalizálása mellett.

Az EIZO 2012 szeptemberében csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásához. Az ENSZ Globális Megállapodása egy olyan, önkéntes tagságon alapuló kezdeményezés, amelynek célja a fenntartható világgazdaság létrehozása. A részt vevő társaságok a megállapodás aláírásával felelősségteljes és kreatív üzletvitel folytatása mellett kötelezik el magukat, hogy ily módon „a társadalom jó polgáraivá” váljanak. Az ENSZ Globális Megállapodásához csatlakozó vállalatok kötelezettséget vállalnak arra, hogy az emberi és munkajogok, a környezetvédelem és a korrupció elleni küzdelem tekintetében a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) tíz alapelvének betartásával járnak el. Az ENSZ Globális Megállapodás tíz alapelvének betartásával vállaljuk társadalmi felelősségünket a globális közjóért és növeljük vállalatunk értékét.

További információk az Egyesült Nemzetek Szervezete Globális Megállapodásáról

A Felelősségteljes Üzleti Szövetséghez (RBA) 2020. januárjában csatlakozott EIZO Corporation teljes mértékben támogatja az RBA jövőképét és célkitűzéseit.

Az RBA olyan vállalatok szövetsége, amelyek hatékonyan előmozdítják a vállalati társadalmi felelősségvállalás ügyét az elektronikai ipar globális ellátási lánca tekintetében. Az EIZO elkötelezte magát amellett, hogy fokozatosan hozzáigazítja üzletvitelét az RBA Magatartási kódexéhez, valamint vállalta, hogy közvetlen beszállítóit is erre ösztönzi, és támogatja azok ilyen irányú erőfeszítéseit.

Az EIZO tiszteletben tartja az emberi jogokat az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) szerint. Az „EIZO vállalat Magatartási kódexe – Hét ígéret” dokumentumot az Egyesült Nemzetek Szervezete által életre hívott – és az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) egyezményein alapuló – Globális Megállapodás iránymutatásai alapján alkották meg.

Következésképpen az EIZO határozottan ellenzi a kényszer- és gyermekmunka bármilyen formáját, olyat semmilyen körülmények között nem alkalmaz, és egyéb módon sem folyamodik hozzá. Az EIZO támogatja a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelmet és tiszteletben tartja alkalmazottai emberi jogait.

A termék áttekintéséhez

Az összes FlexScan-monitor áttekintése
Minden monitor az irodában

Felelősségtudatunk

Cégünk alapelvei
További információ