Alert-to-Action

Biztonsági megoldás kórházak számára

See what you need, when you need it.

Stage-content_hospitals.jpg

Az egészségügyi intézményekben az ellátás iránti megnövekedett igény világszerte komoly kihívást jelent az egészségügyi rendszerek számára. Fejlett, integrált megoldásokra van szükség az egészségügyi személyzet terheinek csökkentése érdekében. Egy hatékonyan működő létesítmény nagymértékben függ attól, hogy az ápoló és biztonsági személyzet a megfelelő időben a megfelelő információkkal rendelkezzen, hogy gyorsan reagálni tudjanak a kritikus helyzetekre.

Az ápolószemélyzet támogatása a betegek optimális ellátása érdekében

Vészhelyzeti reagálás magas kihasználtság esetén

Az ápolószemélyzet a fekvőbetegek optimális ellátásának kulcsfontosságú eleme, és számos kulcsfontosságú funkciót lát el. A fekvőbetegek felügyelete mellett a látogatók kéréseinek, az ápolási dokumentációnak, a gyógyszerek előkészítésének és egyéb adminisztratív feladatoknak a segítése is a feladatuk. A magas kihasználtsági arány és az ebből adódó munkateher növeli a hatékony, valós idejű értesítések iránti igényt, amelyek minősítik a klinikai figyelem szükségességét, és lehetővé teszik az ápolószemélyzet számára, hogy gyorsan reagáljon a kritikus helyzetekre.

Image01.jpg

Az EIZO IP-dekóder megoldások a riasztástól a cselekvésig funkcióval lehetővé teszik a biztonsági, riasztó- és beléptető rendszerekkel való konfigurálható integrációt. Lehetővé teszik a kétirányú kommunikációt, és bizonyos kritikus helyzetekben közvetlenül a gondozóknak küldhetnek riasztási értesítéseket. Például a mozgásérzékelők vagy a hőkamerák érzékelhetik az elesésveszélyes vagy ágyhoz kötött beteg mozgását, és riasztást küldhetnek a monitornak a hálózaton keresztül. A monitor programozható úgy, hogy vészhelyzetre reagálva automatikusan nagyítsa fel a képmegjelenítést, vagy jelenítsen meg vizuális figyelmeztetéseket, például szöveges üzenetet vagy színes keretet. Ez az aktív riasztás lehetővé teszi az ápolószemélyzet gyorsabb reagálását. Ennek oka, hogy még egy központilag elhelyezett kórterem esetén sem mindig lehetséges minden betegszobát szemmel tartani. Egy riasztási megoldás segíthet abban, hogy a például kóborlásra hajlamos vagy szoros megfigyelést igénylő betegek, például az intenzív osztályokon fekvő betegek gyorsabban segítséget kapjanak.

Biztonságos környezet fenntartása 24/7

Hozzáférés-ellenőrzés

Mivel naponta rengeteg ember lép be az egészségügyi létesítményekbe, valós idejű értesítésekre van szükség az érzékeny területekhez való illetéktelen hozzáférés megakadályozásához és a kritikus helyzetekre való gyors reagáláshoz.

Image02.jpg

A helyi beléptető rendszerbe integrálva az EIZO IP dekóder megoldásai aktív szerepet vállalhatnak a kórházi helyiségek védelmében. A Alert-to-Action funkcióval a monitor vizuális riasztást indíthat, ha illetéktelen személy lép be egy érzékeny területre, például karantén vagy steril területre, ha ajtó- vagy ablakzárak engedély nélkül nyílnak ki, vagy ha ismeretlen vagy gyanús személyek lépnek be a létesítménybe, vagy furcsa viselkedést mutatnak. Konkrét példák: Ha valaki belép egy olyan területre, amelyhez személyazonosító igazolvány vagy belépési kód szükséges, a hitelesítő adatok automatikusan megjelenhetnek a képernyőn, vagy ha egy megfigyelő kamera követést észlel, a monitor automatikusan riasztást jeleníthet meg a képernyőn.

A szükségtelen betegkockázatok és pénzügyi veszteségek elkerülése

Prompt riasztások vészhelyzetben

A tűzjelzők és füstérzékelők néha téves riasztást váltanak ki, mert aeroszoloknak, gőznek, pornak vannak kitéve, vagy véletlenül aktiválódnak. A kórházi téves riasztások a betegellátás súlyos megszakítását okozzák.

Image03.jpg

A füstérzékelők vagy tűzérzékelők integrálása a biztonsági hálózatba lehetővé teszi a veszélyes helyzetek gyors és megbízható ellenőrzését. Ha egy érzékelő vészjelzést vált ki, riasztás küldhető az EIZO IP dekóder megoldásoknak. A riasztás beállítható úgy, hogy azonnal és teljes képernyőn jelenjen meg a monitoron, lehetővé téve a személyzet számára, hogy gyorsan megvizsgálja a lehetséges veszélyhelyzetet. Ha kiderül, hogy téves riasztás történt, a betegeket nem kell veszélyeztetni az evakuálással. Emellett a szokásos betegellátás is fenntartható. Ezenkívül a kiérkező tűzoltó- és mentőszolgálatok azonnal értesíthetők, ami értékes időt és erőforrásokat takarít meg.

Megoldás: Alert-to-Action

Testreszabható eseményválasz

Az EIZO IP dekódermegoldások webes API-ja támogatja a helyi biztonsági rendszerekkel és eszközökkel való egyedi integrációt, hogy lehetővé tegye a hálózaton keresztül történő kommunikációt és a riasztásokra való reagálást. Ha vészhelyzet lép fel, és riasztást küld az IP-kamerák, a beléptető rendszer, a fenyegetésérzékelő, a VMS vagy más rendszerek, az EIZO megoldása egy előre beállított művelettel reagál, például képbeállítással, riasztásjelzéssel, hangaktiválással, kamera beállításával, maszkolással és még sok mással, a modelltől függően. Egy intelligens vizuális riasztórendszer bevezetése megkönnyíti az ápolók, ápolók, biztonsági személyzet és más kórházi alkalmazottak gyors tempójú és információdús munkanapját - akiknek elsődleges célja az optimális betegellátás biztosítása és az infrastruktúra védelme.

Image3.jpg

Megfelelő termékek