A NAGYOBB KÉNYELEMÉRT A MUNKAHELYEN

Ergonomikus irodai monitorok az EIZO-tól

EIZO_FlexScan_Ergonomie_1338_v4_sRGB_3000x2000.jpg

Akár az irodában vagy home office-ban, a munkavállalók több, mint fele számítógép előtt ül - és ez a tendencia növekvőben van. A modern számítógépes munkaállomással szemben támasztott követelmények is egyre magasabbak, különösen az ergonómia területén.

Hogyan feleljen meg tehát a modern munkahelyek magas követelményeinek és egyéni igényeinek, ugyanakkor védje a hátát és a szemét? Egyszerű: az EIZO innovatív, tartós és ergonomikus csúcskategóriás monitoraival.
Mi úgy gondoljuk: A munkahelynek kell alkalmazkodnia Önhöz, nem pedig fordítva.

Automatikus fényerő-beállítás – Auto EcoView

Sokkal több, mint egy szemkímélő megoldás.

Mivel a nap folyamán a monitor környezetében változnak a fényviszonyok, kifejlesztettük többek között az egyedülálló Auto EcoView funkciót. Ennek segítségével a monitor fényereje tökéletesen igazodik a fényviszonyokhoz. Nemcsak a szemfáradtságot enyhíti, de emellett akár 50 % energiát is megtakarít – mindezt teljesen automatikusan.

Auto_EcoView_HU.png

Az Auto EcoView gyors áttekintése

 • A képernyő fényerejének automatikus beállítása változó környezeti fényviszonyok mellett

 • Az EcoView tényező megmutatja, hogy jelenleg mennyire környezetkímélő a képernyő beállítása

 • A képernyő fényerejének legalacsonyabb és legmagasabb szintje szabadon meghatározható

 • Az EcoView automatika be- és kikapcsolható

 • Ergonomikus és környezetkímélő

 • Kevesebb szemfáradtság

Automatikus színmód

Mindig a legjobb beállítás.

Az automatikus színmóddal egyedi megjelenítési módokat kölcsönözhet a különböző alkalmazások számára. Az alkalmazás elindításakor a képernyő automatikusan átvált az előzetesen meghatározott módra. Az automatikus színmód mindig ideális beállítást biztosít függetlenül attól, hogy Ön az interneten szörfözik, Office grafikonokat tekint meg vagy szövegszerkesztő programot használ.

Ha például Word fájlokkal dolgozik, a képernyő közvetlenül átvált Papír üzemmódra. Ez optimalizálja a kontraszt, a fényerő és a szín beállításait, így szimulálva a valódi papíron végzett olvasást. Ezen kívül a Papír üzemmód csökkenti a kék fény arányát, ezáltal a munkahelyi szemfáradtságot.

Az automatikus színmódot a monitor és a számítógép közötti USB-kapcsolaton keresztül a Windowshoz készült EIZO Screen InStyle szoftver engedélyezi.

paper_mode@2x.png

A Papír üzemmód gyors áttekintése

 • A fényerő, kontraszt és színhőmérséklet automatikus optimalizálása
 • A nyomtatott dokumentumokból ismert kellemes olvasási élmény
 • Jelentősen kevesebb kék fény

Kiváló megjelenítés bármilyen látószög esetén

Tökéletesen látható. Minden látószögből.

A látószög határozza meg a szín intenzitását, az élességet és a kontrasztot. A látószög helytelen megválasztása ezért rendkívüli mértékben korlátozhatja a láthatóságot és jelentősen torzíthatja a színeket.

Az innovatív paneltechnológia alkalmazásával az irodai monitoraink kitűnő látószög-stabilitást érnek el. A színek és a kontraszt a képernyősarkokban ugyanolyan, mint a képernyő közepén, így a képernyő tartalmát – bármely látószögből – mindig borotvaélesen látja.

EIZO_FlexScan_Wirtschaftlichkeit_Sideshot_DSF4291_sRGB_3000x2000.jpg

Hibrid technológia

Villódzásmentes – sötétben is.

Számtalan olyan tényező létezik, ami szemfáradtságot okozhat. Számos LED-es háttérvilágítás a fényerősség beállításakor olyan frekvenciákon villog, amit az arra érzékenyek villódzásként érzékelnek. Ez meglehetősen fárasztó a felhasználó számára. Mivel a villódzó monitorok alkalmatlanok a professzionális használatra, az EIZO kifejlesztett egy különleges hibrid technológiát, amely a fényerőbeállítás két módszerét ötvözi: a PWM eljárást (PWM = impulzusszélesség moduláció) és az egyenáramú fényerőcsökkentést.

eizo-hybridtechnologie-76c.jpg

Nagyobb fényerősségnél a villódzásmentes egyenáramú fényerőcsökkentés a meghatározó: a szem nem fárad el olyan gyorsan.

eizo-hybridtechnologie-a07.jpg

Alacsony fényerőnél a PWM dimmelés nagy frekvenciával veszi át az irányítást: ez lehetővé teszi az alacsony fényerő elérését káprázás vagy villogás nélkül.

Az EIZO által fejlesztett hibrid vezérlés eredménye: a bármilyen körülmény mellett is villódzásmentes és szemkímélő kép.

Az előny: Szeme lassabban fárad el. A koncentráció elvesztése nélkül hosszú időn keresztül dolgozhat a monitor előtt – még sötétben is. Mivel a képernyő fényerejét gyengén megvilágított helyiségekben is beállíthatja a legmagasabb érték kevesebb mint 1%-ára, a képernyő ilyen körülmények között is tükröződésmentes marad.

Extra vékony káva

Különösen keskeny. Különösen ergonomikus.

EIZO_FlexScan_Ergonomie_Sideshot_DSF3005_sRGB_3000x2000.jpg

Több képernyőt használó munkahelyeken a képet gyakran megszakítja a széles káva. Ez zavaró a felhasználó számára. Monitorainkat ezért olyan kerettel láttuk el, amelyek annyira keskenyek, hogy alig lehet őket észrevenni. Ez mindenekelőtt fokozza az olvasás örömét, és egyben csökkenti a fej és a szemek mozgatását.

Rugalmas állvány

Helyezze magát kényelembe.

Szinte minden embernek fájt már élete során legalább egyszer a háta. Különösen érintettek ebben a problémában a munkavállalók, mert ennek a kiváltó oka a kényelmetlen testtartásban történő munkavégzés.

Az EIZO megtalálta a megoldást erre a problémára. Monitoraink egyedülállóan rugalmasak és egyedileg igazíthatók az adott felhasználóhoz. Így minden képernyő megfelel az Ön személyes szükségleteinek.

EIZO_FlexScan_Ergonomie_Sideshot_DSF3181_sRGB_3000x2000.jpg

Minden EIZO monitor magassága, dőlésszöge rugalmasan állítható és elforgatható. Mit is jelent ez pontosan? Képernyőink magassága fokozatosan állítható, és modelltől függően akár az állvány talpának legaljáig is süllyeszthető. Ez optimális ergonómiát tesz lehetővé, függetlenül attól, hogy a képernyő előtt állunk vagy ülünk. Ezen kívül a monitorlábat úgy fordíthatja, forgathatja és döntheti, ahogy az ülő helyzethez az a legkényelmesebb.

Így nagyon egyszerűen elkerülheti a kényelmetlen fej- és testtartást, és helyette a fontos dolgokra koncentrálhat.

Tudjon meg többet a képernyős munkaállomás optimális és ergonomikus beállításáról az EIZO Akadémián.

Tükröződésmentes monitor

Koncentráljon.

EIZO_FlexScan_Ergonomie_Sideshot_DSF2975_sRGB_3000x2000.jpg

Semmi sem zavaróbb annál, mint a monitor felületének vakító visszaverődése. Ezért minden monitorunk tükröződésmentes. Ez nemcsak megvédi a szemet a túlterheléstől, hanem azt is megakadályozza, hogy kényelmetlen pozícióban helyezkedjünk el a monitor előtt és elfáradjon a fejünk és az izomzatunk. Az EIZO monitorokkal tehát mindig nyugodtan dolgozhat. Bármilyen megvilágítás esetén.

Screen InStyle

Ergonómiai és egyéb szoftverek.

Nemcsak magán a monitoron végezhet optimális munkahelyi ergonómiai beállításokat. Ez a Screen InStyle for Windows ingyenes EIZO szoftverrel is lehetséges. Az ergonómiai jellemzőkön kívül más hasznos funkciókat is kínál. Különösen praktikus: hagyja, hogy a szoftver dolgozzon Ön helyett, és szinkronizálja a konfigurációkat az összes csatlakoztatott monitoron.

 

Az InStyle képernyő ergonómiai jellemzői

 • Mouse Pointer Utility az egér optimalizált működéséhez,
 • Automatikus színmód a színmódok egyes alkalmazásokhoz való kapcsolásához, és
 • Circadian Dimming a nappali ritmikus színbeállításhoz.

Ergonómia az irodában

RAA_teaser.jpg

Fenntarthatóság és hosszú távú megtérülés

A fenntarthatóság és a hosszú távú megtérülés döntő jelentőséggel bírt a Royal Automobile Association (Királyi Automobil Szövetség) számára az EIZO FlexScan monitorok kiválasztásakor.

Tudjon meg többet
NEW_stage1536.jpg

A NEW AG munkatársai EIZO FlexScan EV2795 monitorokon keresztül építik a jövőt

A korszerű munkahelyek kialakítása szabványosított képernyők használatát igényli. A megfelelő modell keresésekor a NEW az EIZO FlexScan EV2795 mellett döntött. Mivel ez a monitort a mobil és a megosztott íróasztalon történő munkavégzés követelményeinek egyaránt tökéletesen megfelel.

Tudjon meg többet
attiva_stage.jpg

Az Attiva SpA az EIZO monitorokkal való hibrid munkavégzésre áll át

Az elmúlt két évben a munka világa sokat változott, és egyre inkább a rugalmas munkavégzés irányába mozdul el, az iroda és az otthoni munkavégzés közötti gyakori váltásokkal. Hogyan védhető meg az egyes munkavállalók munkaergonómiája, kényelme és egészsége?

Tudjon meg többet
AEDES-3.jpg

A monitor helyettesíti a dokkolóállomást

Az Aedes ismét az EIZO monitorokat választja, és feleslegessé teszi a dokkolóállomást.

Tudjon meg többet

Még mindig vannak kérdései?

Mi és meghatalmazott partnereink szívesen segítenek Önnek a környezetéhez megfelelő modell kiválasztásában. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolatfelvétel
H07_Kontakt.jpg