FlexScan referencia

Fenntarthatóság és hosszú távú megtérülés

Miért éppen a FlexScan irodai monitorokra esett az Royal Automobile Association választása?

RAA_1920-Testimonial.jpg

Az ausztrál RAA (Royal Automobile Association – Királyi Automobil Szövetség) hosszú utat tett meg, mióta 1903-ban a motorizáció néhány lelkes úttörője úgy döntött, hogy szervezetbe tömörül. Az autózáson kívül otthoni és utazási termékeket és szolgáltatásokat is kínáló dél-ausztrál szövetség napjainkra már több mint 750 000 taggal büszkélkedhet.

Az RAA kiemelt hangsúlyt fektet a tagjai számára nyújtott szolgáltatások színvonalára. Ennélfogva az autóklub folyamatosan keresi az olyan új lehetőségeket, amelyek segítségével még több hozzáadott értéket teremthet tagjai számára, hogy azok kizárólag a fontos teendőkre összpontosíthassanak. Ehhez azonban az RAA szövetségnek élvonalbeli szakembereket és erőforrásokat kell alkalmaznia, és a minőségi munkához szükséges eszközöknek is a rendelkezésükre kell állniuk.

A felszereltség frissítése

Annak érdekében, hogy a szervezet mindig a lehető legkiemelkedőbb szolgáltatást nyújtsa tagjai számára, a vezetőség rendszeresen ellenőrzi az irodák felszereltségét. A legutóbbi ellenőrzés alkalmával az RAA szövetségnél használatos monitorok lecserélése is esedékessé vált. Ezért alaposan megvizsgálták a szóba jöhető lehetőségeket.

Michael Staats, a műszaki támogatásért felelős vezető erről a következőket mesélte: „Már korábban is együttműködtem az EIZO Europe társasággal. Felvettem hát a kapcsolatot az EIZO óceániai kirendeltségének munkatársával, hogy megvitassuk a lehetőségeket. Az erőforrások optimális elosztása érdekében úgy döntöttünk, hogy több mint 800 EIZO FlexScan monitort helyezünk üzembe.”

Különböző monitorok a különféle követelményekhez

Az RAA alkalmazottai – a távmunka formájában foglalkoztatott munkatársakat is ideértve – alapesetben 24 colos EV2460 monitoron dolgoznak. Tetszetős formatervüknek és kompakt méreteiknek köszönhetően a monitorok a legkorszerűbb munkaállomásokat is tökéletesen kiegészítik, az irodában és otthon egyaránt.

A videofelügyeletért és a forgalom ellenőrzéséért felelős munkatársak számára FlexScan EV2785 (Utódmodell: EV2740X) modelleket rendeltünk.

A tervezéssel és gyártási folyamatokkal foglalkozó munkacsoportok számára a nagyobb képernyőfelületet kínáló, 32 colos EV3285 (Utódmodell: EV3240X) bizonyult ideális választásnak, mivel számos részlet megjelenítésére alkalmasak. Tekintettel arra, hogy több képernyő is kiváltható a használatukkal, azt is lehetővé teszik a munkatársaink számára, hogy egyidejűleg több projekten dolgozzanak.

RAA_Desk_1.jpg
RAA_Desk_2.jpg
RAA_Employee.jpg

A fenntarthatóság, mint kiemelt szempont

Mivel az RAA kiemelt hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, különféle irányelvek és eljárások alkalmazásával gondosan ellenőrzik annak megvalósítását.

„Az EIZO-t elsősorban azért ajánlottam a vezetőség figyelmébe, mert a Triodos Bank belső fenntarthatósági listáján is szerepel a vállalat. Ahhoz, hogy egy cég felkerüljön erre a listára, rendkívül szigorú követelményeknek kell megfelelnie. A gyermekmunka teljes mértékű tilalma, az ásványi anyagok konfliktusmentes övezetekből történő beszerzése és a gyártási eljárások klímasemlegessége alapvető elvárás. Az EIZO mindezeknek a követelményeknek tökéletesen megfelelt” – mondja Michael Staats.

Értékalapú vállalati kultúra

Az RAA megalapítása óta a tagság érdekeire helyezi a legfőbb hangsúlyt.

„A megfelelő hozzáadott érték megteremtése érdekében a szervezeti döntések meghozatalakor kiemelt jelentőséget tulajdonítunk befektetéseink megtérülésére (ROI – Return on Investment). Az EIZO monitorok többek között hosszú élettartamukról és előnyös garanciális feltételeikről ismertek. Vagyis gyorsan megszületett a döntés” – mondja Michael.

„Meggyőződésem, hogy az EIZO FlexScan monitorok tökéletesen összhangban állnak cégünk hosszú távú megtérülésre vonatkozó irányelveivel. Mivel az árfekvés, képminőség, energiahatékonyság, ergonómia és a felhasználóbarát kivitelezés szempontjából minden igényt nagyszerűen kielégítenek.”

Az EIZO FlexScan monitorok minden szempontból meggyőzők

Long-term ROI

„Amint azt már említettem, az RAA szervezeti döntései a hosszú távú megtérülésen alapulnak. Az EIZO termékekre vállalt öt év garancia ezért jelentős szerepet játszott a döntéshozatalnál. A monitorgyártók többségénél általában jóval rövidebb a garanciális időszak. Cégünk korábbi képernyőire mindössze egy-két év garancia vonatkozott. Mivel így a megfelelő karbantartás érdekében a monitorok raktározására is gondot kellett fordítanunk, megnőttek a működési költségek.

A kedvező árfekvésen kívül az energiafogyasztás és az esetleges javítások költségei is az EIZO mellett szóltak.

 

Képminőség

Az RAA szövetségen belüli sokféle felhasználási mód ellenére általános jellegű elvárások is megfogalmazódtak: A kellőképpen részletes megjelenítés minden esetben alapkövetelmény. A FlexScan monitorok számos különféle beállítást kínálnak a fényerő szabályozására, a kék fény arányának csökkentésére stb. „A FlexScan monitorok egyenletes minőségű megjelenítése rendkívül kényelmessé teszi a használatot. Nincs elmosódás, a fényerő nem ingadozik és a képernyő sem villódzik. Az igények szerinti beállítások elvégzése pedig gyerekjáték.”

 

Energiahatékonyság

A számítógépes monitorok energiafogyasztását a cégek gyakorta figyelmen kívül hagyják a működési költségek kiszámításakor. Az EIZO FlexScan monitorok energiatakarékos funkcióinak köszönhetően azonban jelentős mértékben csökkentek a működéssel összefüggő költségeink.

 

Ergonomikus kialakítás

Michael a FlexScan monitorok kiváló ergonómiájáról is elismeréssel nyilatkozik: „A monitorok magasságállítási tartománya minden igényünket kielégítette. Rendkívül magasra beállítható, de szükség esetén akár az asztallapig is leereszthető. Ez különösen azon munkatársaink számára hasznos, akik egyszerre két monitoron dolgoznak, mivel gyorsan és egyszerűen elvégezhetik a képernyők azonos magasság szerinti beállítását.”

„További előny, hogy a monitorok keretei rendkívül keskenyek. Így egyrészt értékes hely takarítható meg, másrészt a munkatársaink zökkenőmentesen válthatnak át az egyik készülékről a másikra.”

Az egyszerű csatlakoztathatóság jelentős mértékben elősegíti az íróasztalok és a munkaállomások használatát az RAA különböző részlegein.

 

Hatékony munkavégzés, akár hosszabb időn keresztül is

Michael megerősíti munkatársai visszajelzéseit: „A munkatársak rendkívül kedvezően fogadták az EIZO monitorokat. Néhányuknak az is feltűnt, hogy a munkanap végére kevésbé fáradt el a szemük. Ráadásul még azelőtt, hogy megismertettük volna velük a szemfáradtság mérséklésére szolgáló funkciókat!”

A FlexScan monitorok villódzásmentes kijelzőinek és a környezeti fényviszonyoknak megfelelően beállítható fényerőnek (Auto-EcoView funkció) köszönhetően az alkalmazottak hosszabb ideig tudnak összpontosítani anélkül, hogy elfáradna a szemük, ideális feltételeket teremtve ezzel a hatékonyság javításához.

Minimális mértékű működésbeli fennakadásokat okozó kiszállítások

Az infrastrukturális beruházások gyakorlati megvalósítása gyakorta okoz fennakadásokat a működés tekintetében.

„A szállítások pontos ütemezése érdekében folyamatosan kapcsolatban álltunk az EIZO munkatársaival. Az első készülékek kiszállítását az egyeztetést követő két hétre iktattuk be. Ehhez munkatársaink segítségét is igénybe vettük. Nemrégiben érkezett egy újabb (mintegy 140 készülékből álló) szállítmány. Mivel a képernyők elhelyezésére szolgáló íróasztalok elrendezését egy adott szakterület szempontjainak rendeltük alá, az üzembe helyezéssel az egyik partnerünket bíztuk meg.
Az EIZO-val folytatott szoros együttműködésnek és a monitorgyártó kezdeményezőkészségének köszönhetően mindig naprakész tájékoztatásban részesültünk a Covid-világjárvány vagy a kikötői sztrájkok okozta esetleges késedelmekről.”

Rendkívül elégedettek vagyunk a FlexScan monitorokkal és azzal, ahogy a készülékek üzembe helyezését lebonyolították. Az EIZO csapata ideális üzleti partnernek bizonyult.

Michael Staats

Manager – Technology Support RAA