A környezet védelme

Fenntartható monitorok az EIZO-tól

Sustainability_Stage_CSR_Motiv_.jpg

Az EIZO FlexScan monitorai kifinomult energiatakarékossági funkciókkal rendelkeznek, a nemzetközi környezetvédelmi előírásoknak megfelelően készülnek, és hosszú élettartamuknak köszönhetően kímélik az erőforrásokat.

Környezet- és éghajlatbarát termelés

Környezetbarát anyaghasználat

Az EIZO FlexScan monitorok között vannak olyan modellek, amelyek több mint 80%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek. Ez csökkenti a környezetbe kerülő műanyaghulladék mennyiségét, kíméli az erőforrásokat és elősegíti az anyagok újrafelhasználását.

Az illékony szerves vegyületek (VOC) használatának csökkentése az anyaggyártás során, például egyes festékekben és lakkokban, szintén globális érdek.

Az EIZO-nak többéves kutatással sikerült elérnie, hogy monitorainak háza lakk használata nélkül is sima, homogén színű és textúrájú legyen.
 

Sustainability_Plastic_FS.jpg

Fenntartható csomagolás

A monitorok csomagolásánál az EIZO búcsút int a műanyagnak és a polisztirolnak, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt hatást. Ehelyett a monitorokat újrahasznosított kartonpapírból és újságpapírból készült formázott cellulózzal csomagolják biztonságosan. A mellékelt kábelek műanyag zacskók helyett papírba lettek csomagolva.

Sustainabilty_Eco-friendly-Packaging.jpg

Igény szerinti gyűjtőcsomagolás

A mennyiségtől és a szállítási időtől függően az EIZO alternatív csomagolási lehetőséget kínál, amely négy monitort és négy különálló állványt tartalmaz egy-egy szállítási egységben.

Ez csökkenti a csomagolási hulladékot, növeli a szállítási hatékonyságot, és lerövidíti a kicsomagolási és telepítési időt.

Collective_packaging.jpg

Helytakarékos gyűjtőcsomagolás: 1) monitorok, 2) állványok

Régi készülékek újrahasznosítása

Gyártóként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy felelősségteljesen nyomon kövessük termékeink életciklusát a kezdetektől a végéig, beleértve a használat utáni időszakot is. Japánban, Európa egyes részein és az USA-ban visszavesszük a használt monitorokat újrahasznosításra, hogy a termékeink hasznos élettartamán túl is teljesítsük felelősségünket.

Tartósság és javíthatóság

Az EIZO monitorokat hosszú élettartamra tervezték - általában jóval az irodai monitorok ötéves garanciája felett. Amodellek többségéhez a gyártás befejezése után akár öt évig is kaphatók pótalkatrészek.

A teljes használati ciklus figyelembe veszi a környezetre gyakorolt hatást, mivel a tartósság és a javíthatóság kíméli az erőforrásokat és az éghajlatot.

Tanúsított környezetvédelmi vezetési rendszerek

Saját gyárunkban gyártunk, amely ISO 14001 tanúsítványúkörnyezetirányítási rendszerrel rendelkezik. Ez magában foglalja a hulladék, a szennyvíz és a kibocsátások, valamint az erőforrás- és energiafogyasztás csökkentésére irányuló intézkedéseket, egészen a munkatársak környezettudatos magatartásának előmozdításáig. Ezekről az intézkedésekről évente nyilvánosan számot adunk.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Tanúsított fenntarthatóság

Nemcsak a nemzetközi környezetvédelmi törvényeknek és előírásoknak felelünk meg, hanem a legújabb környezetvédelmi szabványoknak és tanúsítványoknak is.

 

A jogszabályoknak való megfelelés

Az EIZO betartja a környezetvédelemre és az energia hatékony felhasználására vonatkozó nemzetközi törvényeket és előírásokat. Ezeket az előírásokat úgy is értelmezzük, mint ösztönzőt arra, hogy Európán kívüli országokban is hasonló intézkedéseket hozzanak.

Példák azokra az európai szabályozásokra, amelyeknek az EIZO megfelel:

  • RoHS irányelv (egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben való alkalmazásának korlátozása)
  • WEEE-irányelv (elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak begyűjtése és újrahasznosítása)
  • REACH-rendelet (vegyi anyagok kezelése)
  • ErP-irányelv (az energiával kapcsolatos termékek környezetbarát tervezése)
  • WF-irányelv (a hulladékártalmatlanításra szánt anyagok kezelésére vonatkozó adatbázis-regisztráció)

 

A legújabb fenntarthatósági szabványoknak való megfelelés

A FlexScan monitorok a legújabb környezetvédelmi szabványoknak is megfelelnek. Különösen a svéd TCO tanúsítványnak, amely a társadalmilag felelős gyártásra és a környezettudatosságra utal.

Emellett a legtöbb FlexScan-monitor a legmagasabb szintű, szigorú fenntarthatósági szabványoknak való megfelelésért arany vagy ezüst EPEAT-regisztrációval rendelkezik, amelyet még a tudományosan megalapozott éghajlatvédelmi szabványokra vonatkozó Climate+-díj is kiegészít.

Példák az EIZO monitorok által teljesített környezetvédelmi szabványokra:

  • TCO Certified Generation 9 (globális környezetvédelmi szabvány az IT-termékek számára)
  • ENERGY STAR (nemzetközi energiahatékonysági szabvány az USA-ból)
  • EPEAT (az Egyesült Államokban létrehozott nemzetközi környezetvédelmi szabvány a PC-k/monitorok számára)
  • PC Green Label (japán környezetvédelmi szabvány PC-kre/monitorokra)
Sustainability_EnvironmentalStandards.jpg

Hozzájárulásunk a fenntartható fejlődési célokhoz

Vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) tevékenységeinek részeként az EIZO hozzájárul az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz.

Sustainability_SDG_1728x1152_BK.jpg

Energiatakarékosság az EIZO FlexScan monitorokkal

Sustainability-384.jpg

Akár 30% energiamegtakarítás az EcoView Optimizerrel

Energiatakarékosság minőségromlás nélkül: Az EcoView Optimalizáló teljesen automatikusan csökkenti a sötét képek háttérvilágítását. Ez akár 30 %-kal csökkenti az energiafogyasztást. Ezzel egyidejűleg a jel felerősödik, és a színtónus értékek beállítódnak. Az eredmény: a megszokott képminőséget tapasztalhatja meg alacsonyabb fogyasztás mellett.

Automatikus fényerő-beállítás az Auto EcoView funkcióval

Mivel a monitor körüli fényviszonyok a nap folyamán változnak, kifejlesztettük többek között az egyedülálló Auto EcoView funkciót. Ez lehetővé teszi, hogy a monitor fényereje tökéletesen alkalmazkodjon a fényviszonyokhoz.
Az automatikus fényerőszabályozásnak köszönhetően akár 50 % energiát is megtakaríthat egy állandóan teljes fényerőn működő monitorhoz képest.

Sustainability-cdd.jpg
Sustainability-068.jpg

Nulla watt fogyasztás a hálózati kapcsolónak köszönhetően

A monitorok beépített mechanikus hálózati kapcsolóval rendelkeznek. Ez rendkívül praktikus és energiatakarékos: ha a bekapcsolóval kikapcsolja a monitort, a készülék egyáltalán nem fogyaszt áramot. Készenléti üzemmódban a fogyasztás nem több mint 0,5 watt.

Termékjavaslatok a fenntartható monitorokhoz

Még mindig vannak kérdései?

Mi és meghatalmazott partnereink szívesen segítenek Önnek a környezetéhez megfelelő modell kiválasztásában. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolatfelvétel
H07_Kontakt.jpg