FlexScan referencia

A GLS Bank mindennél többre értékeli a fenntarthatóságot

GLS_Bank_Header_neu.jpg

A bochumi székhelyű GLS Bank különösen nagy hangsúlyt fektet a társadalmi és környezeti felelősségvállalás kérdésére. A társaság ennek jegyében elfogadott fenntarthatósági stratégiája a bank valamennyi üzleti döntését meghatározza.

A GLS Bank tehát 2016 óta használ EIZO monitorokat. Azóta az összes "régi monitort" fokozatosan az EIZO FlexScan EV2450 (24") és EV2750 (27") modellre cserélte. Ezután több mint 1000 EIZO monitor lesz használatban a GLS Banknál.

A következő interjúban Martin Wiegers, a GLS Bank vezető tanácsadója és projektvezetője meséli el, hogy miért éppen az EIZO FlexScan monitorjait választotta magának a GLS Bank.

Hogyan szereztek tudomást az EIZO termékeiről?
Az EIZO, mint monitorgyártó természetesen már korábban is ismert volt a számunkra. A kiváló teszteredmények önmagukért beszéltek. A csereprogram elindítását megelőzően az Eizo illetékes üzletkötője mutatta be számunkra a konkrét modelleket.

A fenntarthatóság különösen fontos szerepet tölt be cégünk életében. Milyen mértékben határozta ez meg a monitorválasztással kapcsolatos döntésüket?
Tisztában vagyunk vele, hogy a műszaki cikkek, így többek között a monitorok fenntartható módon történő előállítása egy meglehetősen összetett folyamat. Ennek ellenére természetesen itt is rendkívül lényeges ennek szem előtt tartása.  Az EIZO szigorú és nyomon követhető fenntarthatósági követelményeket állított fel gyártóüzemeiben. A termelés Japánban zajlik. A cég készülékeinek korszerű, energiatakarékos üzemmódjaival jelentős mértékű energia takarítható meg.

Az EIZO monitorok hosszú hasznos élettartama szintén kulcsfontosságú tényező a fenntarthatóság szempontjából. A képernyők lecserélése jóval később válik szükségessé, mint számos egyéb, kevésbé tartós készülék esetében. Ez a természeti erőforrások megőrzését is nagyban elősegíti.

GLS_Bank_-_Image_03.jpg
GLS_Bank_-_Image_02_3000.jpg
GLS_Bank_-_Image_01_3000.JPG

Véleménye szerint milyen egyéb szempontok szólnak még az EIZO monitorok mellett?
Számos további, így többek között a kiváló képminőség, a kiemelkedő termékminőség, a széles körű csatlakoztathatóság, a kifejezetten hosszú, és a cserekészülék helyszíni rendelkezésre bocsátását is magában foglaló 5 év garancia, az elegáns formaterv, a nagyszerű ergonómia és a hosszú távú rendelkezésre állás.

Milyen területeken használják a két modellt?
Az EV2750 a Kommunikációs és Fejlesztési Osztályon, valamint az átfogó jellegű táblázatok feldolgozásával foglalkozó munkaállomásokon használatos. Az EV2450-es típust alapvetően a kétképernyős felhasználási módokat igénylő feladatok ellátásánál, így elsősorban a tanácsadásnál és az ügyfélszolgálatnál alkalmazzuk, hogy munkatársaink egyidejűleg akár több alkalmazást is megjeleníthessenek rajtuk.

Időközben már számos készüléket üzembe állítottak. Milyenek az eddigi tapasztalatok? Érkezett-e esetleg visszajelzés a felhasználóktól?
Kizárólag kedvező felhasználói véleményekről számolhatok be. Munkatársaink az új, vagyis EIZO gyártmányú monitorok szemkímélő működését dicsérték eddig leginkább, valamint kiemelték, hogy ezáltal egyáltalán nem okoz fejfájást a monitorhasználat. A kiemelkedő színmegjelenítési minőség szintén nagyon elnyerte a tetszésüket.

2021 óta a GLS Bank további munkaállomásait szerelték fel az EV2460 modellel, amely az EIZO energiahatékonysági osztályát tekintve jelenleg a legtartósabb kijelző az EIZO-tól.