Előreléptetés a szemének

A legmagasabb képminőség az EIZO monitorokkal

EIZO_FlexScan_Bildqualitaet_1893_v5_sRGB_3000x2000.jpg

Sok minden szól a FlexScan monitoraink mellett. Egyik különleges előnyük, amelyből Ön nap mint nap érezhetően profitálhat: a kiemelkedő képminőség. A FlexScan monitorok képmegjelenítése éles, pontos, kontrasztgazdag és mindig pontosan a megfelelő fényerővel rendelkezik. Szeretné tudni, hogyan érjük ezt el? Akkor csak olvasson tovább!

TÖKÉLETES KÉPMINŐSÉG AZ ÍRÓASZTALON

Mitől lesz valójában jó egy monitorkép?

A kérdést nem is olyan könnyű megválaszolni, ugye? Talán azért, mert egy jó monitor általában megbízhatóan és észrevétlenül teszi a dolgát, és a képminőség számos dimenziója csak akkor tűnik fel igazán, ha hiányzik.

Ezért könnyebb felismerni, ha nincs jó monitorkép előttünk: például amikor rövid idő után elfárad a szemünk, a monitor képe vagy a betűtípusok nem tűnnek igazán élesnek, vagy a színábrázolás nyilvánvalóan pontatlan. Mindezek a rossz képminőség jelei, és első jelzéseket adnak arra vonatkozóan, hogy milyen minőségi kritériumok vonatkoznak a monitorok képmegjelenítésére.

EIZO_FlexScan_Sideshot_CAD_35368_sRGB_3000x2000.jpg

De milyen is egy jó monitorkép? A képnek élesnek és világosnak kell lennie. A betűtípusoknak jól olvashatónak kell lenniük, a képeknek pedig a megfelelő színekben kell megjelenniük, kontrasztban gazdagnak, ugyanakkor valósághűnek és semlegesnek. A videóknak simán és rázkódás nélkül kell futniuk. A monitor képe ne legyen vakító, ugyanakkor ne legyen túl sötét. Ezenkívül a lehető legkevesebb zavaró tükröződés homályosítsa el a képet. És végül, de nem utolsósorban a monitornak ideálisan kell alkalmazkodnia a felhasználó ergonómiai preferenciáihoz.

Mindezek a jellemzők szükségesek ahhoz, hogy egy számítógépes monitoron kiváló képminőséget lehessen produkálni.

Honnan tudjuk ezt ilyen jól? Már jóval több mint negyven éve gyártunk számítógépes monitorokat, és az irodai alkalmazásokra kifejlesztett "FlexScan" LCD-monitor sorozatunk is több mint 25 éve létezik. Ezt az időt arra használtuk fel, hogy egyre tökéletesítsük monitorainkat, és eljuttassuk őket arra a kiválósági szintre, amelyről ma ismertek.

De hogyan érjük el a kiváló képminőséget konkrétan? A kérdés megválaszolásához vessünk egy pillantást a monitor "motorházteteje alá", és nézzünk be "a kulisszák mögé", hogy termékfejlesztésünk, elektronikánk és gyártásunk hogyan járul hozzá a bevált EIZO minőséghez.

A képmegjelenítés méretei

A legjobb képminőség kompromisszumok nélkül

Ez a három tényező hozzájárul a szövegek, táblázatok és diagramok különösen jó olvashatóságához. Ezek a nélkülözhetetlen paraméterek az alapot jelentik, amelyre a képminőség épül.

Fényerő

A jó monitorképnek megfelelően világosnak kell lennie ahhoz, hogy még egy erősen megvilágított irodában is kényelmesen lehessen nézni a kijelzőt és hogy kisebb megvilágítás esetén is tükröződésmentes legyen. Ezért a FlexScan sorozat minden monitora az irodai használatra alkalmas maximális fényerőszintek mellett kifinomult és villódzásmentes fényerőszabályozással is rendelkezik.

Kontraszt

A fényes monitorkép önmagában kevés értéket képvisel, ha a felismerhetőséghez hiányzik a jó kontraszt. Itt az EIZO számára a jelfeldolgozás fontos szerepet játszik a fényerőszintek megkülönböztetésében, a tükröződésmentes bevonat a környezeti megvilágítás hatásában, az elektronika pedig a képstabilitásban.

Élesség

Csak ha a monitor felbontása elég nagy, akkor számíthat éles képre és tisztán kirajzolódó betűtípusokra. Ezért 27" FlexScan monitoraink legalább 2560 x 1440 pixeles WQHD felbontással és 110 ppi részletességgel rendelkeznek. A még nagyobb részletesség érdekében 4K monitoraink még magasabb, 164 ppi (27") és 140 ppi (32") felbontást kínálnak.

EIZO_FlexScan_Bildqualitaet_Sideshot_1967_sRGB_3000x2000.jpg

Egy pillantás a motorháztető alá

Intelligens funkciók

Automatikus fényerő-beállítás

A fényes és nagy kontrasztú monitor a kiváló képminőség fontos feltétele. A monitornak azonban nem kell mindig teljes fényerővel ragyognia. Ez egyrészt nagyon vakítaná a szemet, és eltekintve ettől szükségtelenül fokozná az áramfogyasztást és ezzel a villanyszámlát. Inkább az a kívánatos, ha a monitor mindig az ideális fényerővel rendelkezik, nem túl világos és nem túl sötét. Ez a szoba fényviszonyaitól, azaz a környezeti fényerőtől függ. Ezért minden FlexScan EV monitor rendelkezik egy kifinomult automatikus fényerő-szabályozási funkcióval, az Auto EcoView-val, amelyet a felhasználók igényeik szerint módosíthatnak.

 

EIZO_FlexScan_Wirtschaftlichkeit_Sideshot_35976_sRGB_3000x2000.jpg
EIZO_FlexScan_Bildqualitaet_Sideshot_2249_sRGB_3000x2000.jpg

A tökéletes képhez tökéletes színek kellenek

Minden monitorban van egy úgynevezett Look-Up-Table (LUT). Ez egy elektronikus táblázat, amely meghatározza, hogy a monitor hogyan keverje a színeket a vörös, zöld és kék alapszínekből. A sok monitorba beépített hagyományos 8 bites LUT segítségével a színváltozatok korlátozottak. Ezért a FlexScan monitorok legalább 10 bites LUT-tal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy négyszer annyi színátmenet áll rendelkezésre. A pontos színek és a sima színátmenetek így garantáltak.

Antireflexiós bevonat: jobb kép, kevesebb visszaverődés

A legjobb monitor képe is haszontalan, ha az ablakok, lámpák vagy önmaga tükröződései megzavarják. Ha egy monitorpanel nem eléggé tükröződésmentes, az ember hajlamos kényelmetlen pozíciókat felvenni a monitor előtt, hogy így a tükröződés a lehető legkevésbé észrevehető legyen. A túl sok tükröződésmentesítő bevonat azonban negatívan hat a kontrasztra és az élességre. Ezért fontos megtalálni az aranypontot a tükröződéscsökkentő bevonat tekintetében - a tükröződések lehető legnagyobb mértékű csökkentése, valamint a kontraszt és az élesség minimalizálása érdekében. Minden FlexScan-monitor hatékony tükröződésgátló bevonattal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy órákon át fáradtság nélkül dolgozhasson a képernyőn. Ugyanakkor éles, ragyogó és nagy kontrasztú képmegjelenítést érünk el.

EIZO_FlexScan_Wirtschaftlichkeit_Sideshot_DSF4291_sRGB_3000x2000.jpg
EIZO_FlexScan_Bildqualitaet_Sideshot_DSF3411_sRGB_3000x2000.jpg

Villódzásmentes munka - az Ön szemének érdekében

Az, hogy egy monitor képe villódzásmentes, magától értetődő tény kell hogy legyen. Azonban a villódzás, amiről most beszélünk, az olyan villódzás, amit nem veszünk észre tudatosan. A kiválasztott tompítási módszertől függően a LED-háttérvilágítás miatt különösen alacsony képernyőfényerőnél előfordulhat olyan tudatalatti villogás, amely számunkra tudatosan alig észrevehető, de ennek ellenére megerőlteti a szemünket, és gyorsan elfáradunk a képernyőn való munka közben. Ennek megelőzése érdekében a FlexScan monitorok kifinomult hibrid fényerőszabályozással rendelkeznek, amely megakadályozza a zavaró villódzást.

Egy pillantás a kulisszák mögé

High-end a legapróbb részletekig

A legmagasabb minőségű alkatrészek

Az EIZO különös gondossággal választja ki a monitorok egyes komponenseit. A fontos egyedi alkatrészeket mi magunk fejlesztjük és gyártjuk. Japánban működő kutatási és fejlesztési részlegünkben az egyes komponenseket ezután tökéletesen egymáshoz igazítjuk és egymáshoz illesztjük, hogy a komplex kölcsönhatásban maximálisan ki tudják fejleszteni potenciáljukat. Természetesen minden új modellt számos hosszú távú tesztnek vetünk alá, hogy bizonyítsuk a mindennapi használatra való alkalmasságát és tartósságát, mielőtt sorozatgyártásba kerülne. A monitorok ezután a legnagyobb gondossággal készülnek saját japán gyártóüzemünkben.

EIZO_Microchip.png
Justage.JPG

Tökéletesen beállított

A legjobb alkatrészek sem képesek maximális teljesítményt nyújtani, ha nincsenek pontosan beállítva. Japánban található gyárunkban minden egyes FlexScan-monitort pontosan bemérünk és beállítunk. Így tudjuk biztosítani, hogy a színhőmérséklet, a gamma, a fehéregyensúly és a fényerő pontosan úgy legyen beállítva, ahogyan Önnek szüksége van rá a pontos monitorképhez. Az ellenőrzéseket pedig kétszeresen is komolyan vesszük: minden egyes monitort az EIZO egyik munkatársának gyakorlott szemei is ellenőriznek.

Képminőség használat közben

Minden hivatkozás
AEDES-4.jpg

Aedes

Az Aedes ismét az EIZO monitorokat választja, és megszünteti a dokkolóállomás szükségességét.

Tudjon meg többet
960x540_case_003.jpg

Attiva SpA

Az olasz forgalmazó, az Attiva SpA az EIZO FlexScan EV2451-et teszi elérhetővé az irodai és otthoni dolgozók számára. A kompakt kialakítás tökéletesen illeszkedik bármilyen munkakörnyezetbe, és mindkét helyen kiváló munkaergonómiát garantál.

Tudjon meg többet
NEW_teaser.jpg

NEW AG

A mönchengladbachi NEW AG 2000 óta kizárólag EIZO monitorokat használ. Az új munkaállomások esetében a vállalat most a FlexScan EV2795-re támaszkodik.

Tudjon meg többet
Minden hivatkozás

Kérdése van?

Mi és meghatalmazott partnereink szívesen segítenek Önnek a környezetéhez megfelelő modell kiválasztásában. Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolat
H07_Kontakt.jpg