FlexScan referencia

A NEW AG munkatársai EIZO FlexScan EV2795 monitorokon keresztül építik a jövőt

Nagyterű iroda a NEW AG-nál.

A németországi Alsó-Rajna vidékén jelentős érdekeltségekkel rendelkező NEW egy önkormányzati szolgáltatásokat nyújtó vállalat. A vállalatcsoport számos – többek között Mönchengladbachban, Erkelenzben, Geilenkirchenben, Grevenbroichban, Viersenben, Schwalmtalban és Tönisvorstban működő – leányvállalatból áll. A regionális energia- és vízellátáson kívül a helyi tömegközlekedés és fürdők üzemeltetésében is részt vesznek. 2000 óta a NEW kizárólag EIZO monitorokat használ. Újonnan létesített munkaállomásaihoz a FlexScan EV2795 modellt választotta a vállalat.

2017-ben a NEW azt tűzte ki céljául, hogy korszerű munkakörnyezetet teremtsen alkalmazottai számára. „Ösztönözzük munkatársaikat” – szól a NEW cégcsoport stratégiai projektjének gyakorlatban is következetesen megvalósított jövőképe. Kiemelt figyelmet fordítanak alkalmazottaik munkahelyi jólétére. Ehhez az újszerű kialakítású irodákon és az átlátható munkaterületeken kívül az is hozzá tartozik, hogy korszerű technológiákkal ellátott olyan munkahelyeket teremtsenek alkalmazottaik számára, amelyek a távmunkát és az út közbeni munkavégzését is lehetővé teszik.

Munkahely a NEW AG-nál

FlexScan EV2795 monitorral felszerelt „Korszerű munkahelyek” a NEW AG vállalatnál.

2000 óta a NEW kizárólag EIZO monitorokat használ az egy vagy több, különböző méretű – jelenleg 24, 27 és 32 colos – képernyőből álló munkaállomásai kialakításához. „Az EIZO termékek kiváló minősége és tartóssága mindig lenyűgöz bennünket” – mondja Jürgen Trumm, a NEW informatikai rendszerüzemeltető részlegének vezetője, és hozzáteszi: „Abban a valószínűtlen esetben pedig, ha meghibásodna egy készülék, az EIZO garanciája nyújt megnyugvást. Mivel az EIZO által vállalt öt év helyszíni cseregarancia három évvel hosszabb a hasonló termékeknél megszokottnál.”

„Az EIZO vállalattal már hosszú ideje gyümölcsöző együttműködést folytatunk. Többek között azért is értékeljük nagyra az EIZO-t, mert jelentős hangsúlyt fektet szolgáltatásai minőségére és az ideális megoldások felkutatására” – teszi hozzá Sven-Matthias Schoss, a NEW informatikai beszerzésekért felelős vezetője.

Stefan Klein, a NEW felhasználóoldali informatikai megoldásaiért felelős csoportvezetője

Stefan Klein, a NEW felhasználóoldali informatikai megoldásaiért felelős csoportvezetője (Copyright: NEW AG)

Jürgen Trumm, a NEW informatikai rendszerüzemeltető részlegének vezetője

Jürgen Trumm, a NEW informatikai rendszerüzemeltető részlegének vezetője (Copyright: Andreas Baum)

Sven-Matthias Schoss, a NEW informatikai beszerzésekért felelős vezetője

Sven-Matthias Schoss, a NEW informatikai beszerzésekért felelős vezetője (Copyright: NEW AG)

A korszerű munkahelyek kialakítása szabványosított képernyők használatát igényli. A megfelelő modell keresésekor a NEW az EIZO FlexScan EV2795 mellett döntött. Mivel ez a monitort a mobil és a megosztott íróasztalon történő munkavégzés követelményeinek egyaránt tökéletesen megfelel.

„A 27 colos képátlójával ideális méretű EV2795 további előnyös tulajdonsága, hogy a C típusú USB-csatlakozójának köszönhetően dokkoló- és töltőállomásként is felhasználható. Valamennyi perifériás eszköz közvetlenül hozzácsatlakoztatható a monitorhoz. Amint egymáshoz csatlakoztattuk a notebookot és a monitort a C típusú USB-csatlakozón keresztül, ezek azonnal rendelkezésre állnak. Ugyanakkor a notebook a monitoron keresztül is feltölthető. Mivel a dokkolási funkció szükségtelenné teszi a további számítógépes tápegységek használatát, több hely áll rendelkezésre az íróasztalon az egyéb dolgok számára. Az EV2795 élvonalbeli funkciói pedig kifejezetten korszerű, gyakorlatilag keret nélküli formatervvel párosulnak” – magyarázza Stefan Klein, a NEW felhasználóoldali informatikai megoldásaiért felelős csoportvezetője.

Rendezett munkahely az EV2795 monitornak köszönhetően.

A C típusú USB-csatlakozójának köszönhetően dokkoló- és töltőállomásként is használható EV2795 monitorral mindig rendezett az íróasztal. (Copyright: NEW AG)

A klíma- és környezetvédelmen kívül a fenntarthatóság is fontos szerepet tölt be a NEW működésében. Arra a kérdésre, hogy milyen követelményeket támasztott a NEW vállalat az EV2795 monitorral szemben, Jürgen Trumm a következőt válaszolja: „A monitor különféle energiatakarékos funkciókkal rendelkezik, így például a képernyő fényerejét mindig a meglévő környezeti fényviszonyokhoz hozzáigazító Auto-EcoView funkcióval. Az EIZO monitorok további előnyös tulajdonsága, hogy az energiafogyasztásuk többéves időszakra kivetítve is kedvezőbb, mint a nagyobb képernyőátlójú képernyőké.

Az első 800 úgynevezett „Korszerű munkahelyet” már létre is hoztuk a NEW alkalmazottai számára. 2022-re az összes többi munkahelyet is ennek megfelelően alakítjuk ki. Terveink szerint az üzembe helyezett EV2795 monitorok száma akkorra már az 1800-at is meghaladja majd. Az alkalmazottak EV2795 modellel kapcsolatos első visszajelzései meglehetősen bíztatók: a C típusú USB-csatlakozó kínálta egykábeles megoldáshoz hasonlóan a monitor korszerű formaterve is tetszést aratott a körükben.

A NEW AG rövid ismertetése

Az Alsó-Rajna vidékén jelentős érdekeltségekkel rendelkező NEW egy önkormányzati szolgáltatásokat nyújtó vállalat. A vállalatcsoport számos – többek között Mönchengladbachban, Erkelenzben, Geilenkirchenben, Grevenbroichban, Viersenben, Schwalmtalban és Tönisvorstban működő – leányvállalatból áll. A különféle társulási megállapodások tagjaként innovatív energia- és vízellátást nyújtó NEW árammal csaknem 400 000, gázzal mintegy 150 000, vízzel pedig megközelítőleg 100 000 ügyfelet szolgál ki. A regionális szolgáltatások körén belül a helyi tömegközlekedés és fürdők üzemeltetésében is részt vesznek. A mönchengladbachi és vierseni önkormányzatok közműcsatornáinak működtetésében is részt vállaló NEW mintegy 2200 embert foglalkoztat.

A NEW AG honlapja