A beépített kalibrálás érzékelő a maximális színpontosságot szabályozza. Ez a kalibráláshoz automatikusan pozícionálja magát, majd a következő mérésig a képernyő keretében védett helyen bújik meg. Minden képernyő pontosan összehangolható egy érzékelő segítségével. Így például a mérőhely a felső képernyőkeretben korrelációban van a képközéppel, így azzal is, amit az érzékelő a középpontban mérne. Az integrált megoldással kizárható a sorozatgyártásból eredő szórás, ami külső mérőkészülék esetén előfordulhat. Még a környezeti megvilágítás hatása is meghatározásra kerül az érzékelő inicializálásakor, és ezt a kalibrálás során is figyelembe veszi a rendszer.

Minden a monitor kalibrálásáról

A kalibrálást a készülékek a beépített kalibrálás érzékelővel végzik, a felhasználó beavatkozása nélkül. Még a számítógépet sem kell bekapcsolni. Programozás után a kalibrálás éjjel, ebédszünetben vagy bármilyen más, egyedileg meghatározott időpontban elindul. A programozás kényelmesen elvégezhető a ColorNavigátorral vagy az OnScreen menün keresztül.

Minden a monitor kalibrálásáról

A megszokott 1D keresőtáblákon külön táblája van a piros, zöld és kék színnek. A különösen pontos színvezérlés érdekében az EIZO modelltől függően a színhozzárendelést egy egyszeri, háromdimenziós keresőtáblához (3D-LUT) kapcsolja, amely elvégzi az alapszínek pontos hozzáadását a tetszőleges színárnyalathoz - ez az ideális szürkeátmenet és a nagy pontosságú színvisszaadás kulcstechnológiája.

Speciálisan a RadiForce sorozat képmegjelenítő eszközeinek minőségbiztosítására lett kifejlesztve az EIZO RadiCS szoftvere. Ez számos vizsgálati és kiigazítási lehetőséget nyújt, azért hogy minden RadiForce LCD monitoron állandó és következetes legyen a képmegjelenítés, de más gyártók képernyőit is támogatja. A szoftver automatikusan végigvezet a tesztképeken és segíti az előírásoknak megfelelő mérések és megállapítások elvégzését - mindezt idő- és költséghatékonyan. A mérési eredmények pl. automatikusan a dokumentumokba jutnak és archiválódnak, és az optimális RadiNET Pro szoftver segítségével központilag lehet azokat kezelni. Az emlékeztető funkcióval ellátott naptár segítségével elvégezhetőek az ütemtervszerű felülvizsgálatok. A fényesség méréshez, beleértve a fátyolos fényerőt is, arra alkalmas mérőeszköz szükséges. A különböző fényességmérők mérési értékei a RadiCS szoftver segítségével automatikusan leolvashatók.

Szoftvere RadiCS

A Környezet- és Természetvédelemért, valamint a Nukleáris biztonságért felelős Német Szövetségi Minisztérium (BMU) szerint a minőségbiztosítás irányelve a röntgenrendelet (QS-RL) alapján: „Az emberek röntgengépekkel történő vizsgálata és kezelése esetén el kell végezni a minőségbiztosítást” a mérvadó.

A Környezet- és Természetvédelemért, valamint a Nukleáris biztonságért felelős Német Szövetségi Minisztériumnál.

DIN V 6868-157. Ez a DIN szabvány a képmegjelenítő rendszerek ingadozási és állandósági mérését szabályozza a radiográfiában, a kívánt képminőség elérése érdekében.

A módszerektől függően a különböző EIZO RadiForce képernyők megfelelnek a DIN 6868-157 szabvány szerinti képmegjelenítő rendszereknek. Az EIZO RadiCS elnevezésű minőségbiztosítási szoftvere ehhez I-VIII-ig terjedő csoportot tartalmaz. A következő táblázatban megtekintheti a megfelelő képernyők besorolását. 

Hasznos tudnivaló: Minden DIN 6868-157 szabványnak megfelelő diagnosztikai képmegjelenítő rendszerhez ingadozási mérés szükséges.

A testtájaktól/módszerektől függően a képmegjelenítő berendezésekkel szemben különböző minimális követelményeket támaszt a DIN 6868-157 szabvány. Az EIZO RadiCS elnevezésű minőségbiztosítási szoftvere ehhez I-VIII-ig terjedő csoportot tartalmaz. A következő táblázat tartalmazza az osztályok besorolását és a minimális követelményeket. 

Hasznos tudnivaló: Minden DIN 6868-157 szabványnak megfelelő diagnosztikai képmegjelenítő rendszerhez ingadozási mérés szükséges.

Először is: a képernyő teljesen rendben van, egyszerű oka és megoldása van. 

A színek elmosódottnak tűnnek, ha az operációs rendszer megjelenítési beállításaiban a nagy dinamikatartomány (HDR) van kiválasztva, miközben a ColorEdge monitor SDR módban van.

Ezzel szemben a színek rendkívül túlexponáltnak/világosnak tűnnek, ha a nagy dinamikatartomány (HDR) nincs kiválasztva (NEM) az operációs rendszer megjelenítési beállításaiban, miközben a ColorEdge monitor HDR módban van.

Kérjük, válassza ki a dinamikatartományt az operációs rendszer megjelenítési beállításaiban a monitor kiválasztott színmódjának megfelelően, vagy módosítsa a monitor színmódját az operációs rendszer beállításának megfelelően.

Az egyes képernyőmodellek SDR/HDR színmódjaival kapcsolatos információkat a felhasználói kézikönyvben talál.

Kattintson ide az operációs rendszer HDR-beállításának eléréséhez:

Windows: 
Beállítások -> Rendszer -> Megjelenítés -> HDR -> "HDR használata": Ki/Bekapcsolva

macOS: 
Apple -> Rendszerbeállítások -> Megjelenítés -> Megjelenítési beállítások -> "Nagy dinamikatartomány": Ki/Kapcsolva

Color Mode (Monitor): HDR / HDR setting (OS): On
Color Mode (Monitor): HDR / HDR setting (OS): Off
Color Mode (Monitor): SDR / HDR setting (OS): On
Color Mode (Monitor): SDR / HDR setting (OS): Off

A HDR-támogatással rendelkező EIZO ColorEdge monitorokat macOS alatt is használhatja.

A részletes választ itt olvashatja.

Igen, ez lehetséges a notebook nyitott és zárt állapotában a monitor tápellátási funkcióján keresztül. Ehhez deaktiválja a notebook USB-C tápellátását üresjárati üzemmódban a monitor Administrator menüjében.

Kompatibilitási mód bekapcsolva = tápellátás aktív üresjáratban
Kompatibilitási mód kikapcsolva = tápellátás csak bekapcsolt állapotban

A notebook bekapcsolt monitorral történő indításához aktiválja a BIOS/UEFI-ben a "Power On with AC attach" funkciót.
A számítógéptől függően a funkció neve némileg eltérő lehet.

I monitor ColorEdge vengono forniti con un software per la calibrazione, ColorNavigator che effettua la calibrazione automatica in pochi minuti. ColorNavigator interagisce con sensori integrati e con una vasta gamma di dispositivi di misurazione da porre sullo schermo (non in dotazione).)

Ahhoz, hogy a monitor mindig újnak nézzen ki és megnöveljük az élettartamát, javasolt azt rendszeresen tisztítani. A burkolatot és a képernyő felületet az alább leírtaknak megfelelően tisztítsa:

FONTOS: Soha ne használjon hígítót, benzolt, alkoholt (etanolt, metanolt vagy izopropil-alkoholt), súrolókrémet vagy más erős oldószert, mivel ezek roncsolhatják a burkolatot és az LCD kijelzőt.

Burkolat
A foltokat a burkolatról puha textília segítségével távolítsa el, melyet előtte kímélő tisztítószerrel nedvesítsen be. Semmi esetre se permetezzen fényesítőszert vagy tisztítószert közvetlenül a burkolatra. (A pontos részleteket megtalálja a kézikönyvben.)

LCD képernyő
Szükség esetén a képernyő felületét puha textíliával (pl. pamut vagy szemüvegtisztító kendő) tisztíthatja meg. A makacs foltok rendszerint enyhén megnedvesített ruhával egyszerűen eltávolíthatók.

Az EIZO a ColorNavigation szoftverek különböző verzióit kínálja. Ezek kompatibilisek a Windows és Mac operációs rendszerekkel.

A támogatott operációs rendszerekkel kapcsolatos részletek itt találhatók.

A felhasználó által a helyszínen végzett kalibrálás során a kívánt fehérpont és gamma görbe mérésének és számításának kombinációja átkerül a szürke tengelyre. Ez az EIZO-ra jellemző eljárás kevesebb időt vesz igénybe és precízebb, mint a legtöbb nagyobb hibaarányú kézi mérőeszközzel végzett színárnyalatmérés. Az érzékeny labor mérőeszközökkel végzett gyártó általi kalibrálás pontossága biztos alapként szolgál.

Minden a monitor kalibrálásáról

A különösen pontos képi megjelenítéshez elengedhetetlenül fontos a homogén fénysűrűség-eloszlás és a kiváló színtisztaság. Erre szolgál a DUE, azaz a digitális képkiegyenlítő (Digital Uniformity Equalizer) áramkör. Ez automatikusan kijavítja a képfelületen jelentkező fényerő- és színtelítettség egyenetlenségeket, minden egyes színárnyalatnál, képpontról képpontra.

Ha a munkavégzés során nagyon fontos a színpontosság, döntő jelentőségű hogyan különbözteti meg a monitor a színárnyalatokat. A maximális színmélység elérése, valamint a csíkozódás, a szellemkép és az elmosódás elkerülése érdekében az EIZO a tökéletességre épít: A 16 bites keresőtábla (LUT) pontos színfelbontást tesz lehetővé, ezáltal még a sötét képterületek legapróbb struktúrái is részlethűen visszaadhatók.

Az LCD modulok képkocka-vezérlésével (FRC) összekapcsolva a CG képernyők - modelltől függően - 10 bites színfelbontást nyújtanak. Így a képernyő egymilliárd megjeleníthető színnel még a legfinomabb színárnyalat-különbségeket is hűen visszaadja. Előfeltétele a felhasználói szoftver és a grafikus kártya megfelelő, 10 bites támogatása.

A legtöbb modell esetén az EIZO RadiForce monitorok garanciája 5 év, beleérte a helyszíni csereszolgáltatást. A diagnosztikai monitorok esetén az EIZO az QS-RL szerinti minimális követelménynél jelentősen magasabb képernyő fényerőt javasol. Az EIZO garantálja ezt a javasolt fényerőt.
A megfelelő termékadatlapok tartalmazzák, hogy melyik RadiForce modellre mennyi garancia vonatkozik.

Az LCD-modulok színvisszaadása a hőmérséklet függvényében változik, és például nyáron, 30 °C-on vagy annál magasabb hőmérsékleten több mint 5 ΔE lehet. Még egy éppen bekapcsolt LCD-modul is akár 5 ΔE eltérést mutat, amíg fel nem melegszik. A színeltolódás-korrekció a képernyőbe épített hőmérővel együtt ellensúlyozza ezt, és biztosítja a megbízható színvisszaadást.

Az adatok átköltöztetésekor a RadiCS 5 telepítő varázslója és a RadiNET Pro megfelelő funkciója egyaránt frissül.

Fontos követelmény: A telepített RadiCS 4-nek 4.6.1 vagy annál frissebb verziójúnak kell lennie. Ennél korábbi verziójú RadiCS 4 esetén előbb végezze el a szükséges frissítést.

Az integrált KVM kapcsolónak köszönhetően modelltől függően egyidejűleg akár három számítógép is hozzácsatlakoztatható a monitorhoz. A monitor USB-aljzataihoz csatlakoztatott különböző eszközök, mint például a billentyűzet és az egér felváltva használhatók.

Ehhez végezze el a következő csatlakoztatásokat:

 • Csatlakoztasson hozzá egy számítógépet a monitor hátlapján található (videobemenetet jelző címkével ellátott) C típusú USB-aljzathoz.
 • A második (esetleg harmadik) számítógépet a HDMI- vagy DisplayPort-aljzathoz, és a monitor hátlapján található B típusú USB-aljzathoz csatlakoztassa hozzá.
 • A különféle egyéb eszközöket, mint például az egeret és a billentyűzetet a monitor oldalán elhelyezett kimeneti (Downstream) USB-aljzathoz csatlakoztathatja hozzá.

A KVM funkció aktiválása esetén a monitor automatikusan átkapcsolja a vezérlést az aktív videobemenetnek megfelelően. A C típusú USB-csatlakozóval rendelkező eszköz a C típusú USB-kábelen keresztül csatlakozik hozzá a perifériákhoz. A HDMI/DisplayPort-csatlakozóval rendelkező eszköz pedig a B típusú USB-csatlakozáson keresztül lép kapcsoltba a perifériákkal.

A monitor és a számítógép egy szaknyelven kézfogásnak nevezett eljárás keretében teljes mértékben önállóan kezelik a tápellátást. Ennélfogva a tápellátás túlterhelésbiztos, a kábel csatlakoztatásán kívül pedig semmilyen egyéb műveletet nem igényel a felhasználó részéről. Javaslat: használja a mellékelt C típusú USB-kábelt, mivel az 5 amperes töltőáram használatát is támogatja.

Az EIZO monitorok USB-C interfészükkel támogatják a DisplayPort Alternate Mode-ot. E tekintetben képesek a Thunderbolt 3 vagy Thunderbolt 4 csatlakozásokról származó képjelek USB-C kapcsolaton keresztüli helyes megjelenítésére. Az EIZO által a monitorhoz mellékelt USB-C jelkábel optimálisan alkalmas.

Alternatívaként DisplayPort aljzattal rendelkező monitorok is csatlakoztathatók egy megfelelő kábel segítségével. Az EIZO által kínált CP200 jelkábel (USB-C (TB3/TB4) - DisplayPort) ideális erre a célra.
 
A Thunderbolt 3 vagy Thunderbolt 4 portok és a monitor HDMI-csatlakozója közötti kapcsolat megfelelő aktív adapterekkel/kábelekkel működhet. Javasoljuk azonban a monitor USB-C vagy DisplayPort interfészének használatát.

Igen, az EIZO monitorok USB LAN-csatlakozója általában alkalmas a használatra. A szoftver telepítése és az ügyfélgépek rendszerkarbantartása során történő hitelesítéshez a MAC-címek helyett a biztonságos és egyedi GUID/UUID (Universally Unique Identifier) használatát javasoljuk. 

Megjegyzés: A MAC-címek használata hiányos lehet, mivel az olyan hálózati kártyák, mint az USB LAN-adapterek, dokkolók vagy monitorok saját MAC-címmel rendelkeznek, és a LAN-porttal nem rendelkező számítógépek nem rendelkeznek a hálózati kártya MAC-címével. Ezenkívül - nem ritkán - előfordulhatnak inkompatibilitások a különböző gyártók hardverei között. A GUID/UUID használata gyártótól független.

A GUID/UUID hitelesítés a PXE által kezdeményezett telepítésekhez elég egyszerűen beállítható a System Center Configuration Managerben.

Az alábbi fórumon olvasható, hogyan működik:
Reusing the same NIC for multiple PXE initiated deployments in System Center Configuration Manager OSD - Microsoft Community Hub

Igen, az EIZO monitorok USB LAN-csatlakozója alkalmas erre. Minden hálózati adapter saját MAC-címmel rendelkezik, ezért számítógépes hitelesítési eljárásokra van szükség ahhoz, hogy a monitor MAC-címét a számítógép címével helyettesítsük.

Az úgynevezett MAC-cím áthaladására vonatkozó eljárások azonban védettek, és a PC-gyártók befolyási körébe tartoznak. A különböző gyártóktól származó hardverek nem feltétlenül kompatibilisek egymással. E tekintetben a tényleges működést a számítógép gyártójának kell ellenőriznie vagy megerősítenie.

Ha a számítógép vagy annak BIOS-a nem támogatja az EIZO-kompatibilitást, a számítógép MAC-címe klónozható az EIZO-monitorba. Erre a célra az "EIZO MAC Address Clone Utility" ingyenes szoftvert kínáljuk Windowshoz. Ez a megoldás gyártófüggetlen.

Az ismert módszerekkel általában a monitoroknak továbbított MAC-cím a számítógép leállítása vagy eltávolítása után nem változik. Ez vonatkozik az "EIZO MAC Address Clone Utility" segédprogramra is.

Megjegyzés: A LAN-csatlakozóval rendelkező EIZO monitorok támogatják a PXE-t. A PXE-hez és a hitelesítéshez a szoftver telepítése és az ügyfélgépek rendszerkarbantartása során a MAC-címek és azok klónjai helyett a biztonságos és egyedi GUID/UUID (Universally Unique Identifier) használatát javasoljuk (lásd még a PXE-ről szóló GYIK-et).

Felkészülés a transzferre:

Először győződjön meg arról, hogy a RadiCS megnyitható az előző számítógépen. Javaslatunk: Ha szükséges, frissítse a RadiCS-t az előző számítógépen ugyanarra a verzióra, amelyet az új számítógépen is használni fog.

A transzfer végrehajtása: 

 1. Állítsa le a RadiCS5Service szolgáltatást az előző gépen a szolgáltatások között. 
 2. Másolja a db mappát és a C:\ProgramData\EIZO\RadiCS5 (rejtett könyvtár) alatti biztonsági mentés mappát egy megfelelő adathordozóra vagy hálózati meghajtóra.
 3. Telepítse az aktuális RadiCS5 verziót az új számítógépre (ha RadiNET Pro-t használ, a RadiCSGatewaySettings.xml fájlnak a RadiCS telepítési könyvtárában kell lennie). 
 4. Most állítsa le a RadiCS5 szolgáltatást a Szolgáltatások menüpont alatt. 
 5. Nevezze át az új számítógépen a RadiCS5 könyvtárban lévő db és backup mappát _db és _Backup mappákra. 
 6. Másolja az előző számítógép db és biztonsági mentés mappáit az adathordozóról az új számítógép C:\ProgramData\EIZO\RadiCS5 könyvtárába.
 7. Indítsa el a RadiCS5Service szolgáltatást.
 8. Most nyissa meg a RadiCS5-öt, és győződjön meg róla, hogy minden adat vissza lett állítva.
   

Kérjük, vegye figyelembe a következő pontokat:

 • A GPU-nak/grafikus kártyának támogatnia kell a DisplayPort 1.2 Multi-Stream Transport (MST) vagy egy magasabb verzióját.
 • A Daisy chain funkciót aktiválni kell a monitor beállítási menüjében.
 • A macOS nem támogatja a daisy chaininget.
 • A monitorok maximális száma, beleértve a laptop képernyőjét is, korlátozott. A kimeneti felbontás a grafikus kártyától/GPU-tól függően változhat. Szükség esetén kapcsolja ki a laptop képernyőjét az operációs rendszer beállítások menüjében, ha három vagy négy 24"-es vagy két 27"-es monitort szeretne használni.
 • Használjon jó jelkábeleket (pl.):
  • USB Type-C kábel: CC200SS-5A (az EV2795 tartozéka), CC100 (külön megvásárolható)
  • USB Type-C és DisplayPort közötti kábel: CP200 (külön megvásárolható)
 • Használja az operációs rendszer gyártója által biztosított legújabb grafikus kártyaillesztőprogramokat.
 • A monitor rendszergazdai menüjének segítségével kapcsolja be a kompatibilitási üzemmódot, ha a készenléti üzemmódból való visszatérés problémákat okoz. 

Megjegyzés: A LAN-kábelt - ha a LAN-kapcsolatot kívánja használni - a lánc első monitorához kell csatlakoztatni.

Az USB-C kapcsolat nem jön létre, instabil vagy szórványosan meghibásodik.
Hogyan tudom ezt megelőzni/gyógyítani?

Eseti alapon az alábbi intézkedések közül egy vagy több is segíthet.

Gyakran elfelejtjük létrehozni a számítógép és a monitor közötti USB kapcsolatot. A ColorNavigator az USB kábelt használja a monitor kalibrálásához. Ezért bizonyosodjon meg róla, hogy az USB kábel helyesen van csatlakoztatva és működőképes.

Az EcoView automatika rövid gombnyomás segítségével bekapcsolható. Erősebb megvilágításnál megnöveli a képernyő fényerejét, míg gyengébb megvilágításnál csökkenti azt. Ezáltal a munkahelyen az állandó kontrasztnak köszönhetően a legoptimálisabb ergonómia biztosítható, ami mellékesen a pénztárcát és a környezetet is kíméli.

Az internetes böngészők többsége nem támogatja a színkezelést. Vagyis a képek a színprofilok figyelembe vétele nélkül jelennek meg a böngészőben. Így például az sRGB képek a (széles színskálájú) monitor teljes színterének alkalmazásával jelennek meg. Ezért tűnnek túltelítettnek a képek. Ez a színkezelést nem támogató képmegjelenítő szoftverekre is érvényes.
A valamennyi EIZO monitoron elérhető sRGB mód a képernyő színeit az sRGB színtérnek megfelelően állítja be. E beállításnak köszönhetően megfelelő módon jelennek meg az sRGB képek az EIZO monitoron megnyitott böngészőben, illetve képmegjelenítő alkalmazásban. Vagyis az EIZO monitor korrigálja a böngésző, illetve a képmegjelenítő szoftver által figyelembe nem vett feltételeket.

A ColorNavigator szoftver a ColorEdge monitorok egyszerű és pontos kalibrálására szolgál.

A betegek közelében használható EIZO RadiForce monitorok megfelelnek az EN60601-1 ill. a CE-gyógyászati segédeszköz irányelvnek. A mindenkori termék adatlapon szerepel, hogy a RadiForce modell megfelel-e az elektromos biztonságnak.

Rendszerint az EIZO RadiForce LCD monitorok eltávolíthatók az állványról. A hátoldalon négy VESA kompatibilis furat található a másfajta tartóeszközre szereléshez. A rögzítés előtt ellenőrizze a tartóeszköz maximális teherbírását.

A 4K-UHD a 3840 x 2160-as felbontást, míg a 4K-DCI 4096 x 2160-as felbontást jelent.
A 4K-DCI-t leggyakrabban filmiparban használják.

Itt megtalálja a Windows-illesztőprogramokat a grafikus kártyájához, valamint egy listát arról, hogy az EIZO által ajánlott grafikus kártyák közül melyek támogatják a Windows 10-et:

Tovább az áttekintéshez

 

A DisplayPort-HDMI átalakító kábelek a DisplayPort kimenetnek a grafikus kártyához és a HDMI bemenetnek a monitorhoz való csatlakoztatására szolgálnak. A HDMI nem támogatja a DisplayPort jelet. Ezért az ilyen kábelek fordított irányban nem működnek. Kérjük, más módon csatlakoztassa a monitort, például a DisplayPort kimeneten vagy az USB-C kimeneten keresztül DisplayPort-Alt-móddal. Javasoljuk a monitor DisplayPort bemenetét, mivel egyes számítógépek és/vagy operációs rendszerek speciális jelbeállításokat alkalmaznak egy HDMI-eszközre, pl. korlátozott jeltartományt vagy színskála beállításokat.

A DisplayPort-DVI átalakító kábeleket úgy tervezték, hogy a DisplayPort kimenetet a grafikus kártyához, a DVI bemenetet pedig a monitorhoz csatlakoztassák. A DVI kimenetek nem támogatják a DisplayPort jelet. Ezért az ilyen kábelek fordított irányban nem működnek. Kérjük, a monitort más módon csatlakoztassa, például a számítógép DisplayPort kimenetén és a monitor DVI bemenetén keresztül. Ha a DVI-kimenetet kell használnia, akkor egy DVI-HDMI átalakító kábelt használhat a monitor HDMI-bemenetéhez való csatlakozáshoz. A kábel kiválasztásakor figyeljen arra, hogy a jel Dual Link DVI vagy Single Link DVI.

A legtöbb adapter DisplayPort-HDMI adapter, azaz DisplayPort/forrás/PC és HDMI/vevő/monitor között.
A számítógép DisplayPort kimenete felismeri a HDMI-monitort, és a DisplayPort kimeneten keresztül HDMI-jelet küld. Ezek az adapterek csak ebben az irányban működnek. Nem működnek a HDMI/forrás/PC  irányából a DisplayPort/vevőegység/monitor irányában. A HDMI-kimenetek nem tudnak DisplayPort jelet küldeni. Kérjük, használjon más adaptert, például USB-C-ről DisplayPortra, HDMI-ről DVI-re, vagy használjon speciális aktív HDMI-ről DisplayPortra átalakítót.

Optimális eredmények eléréséhez érdemes mélyebben foglalkozni a Colormanagement témájával.

Nem, nincs szükség illesztőprogramra. A monitorok felismerése a jelvezetékeken keresztül történik, és hagyományos vagy Plug & Play monitorként telepíthetők.

Konkrét javaslatot nem tudunk adni. A kimeneti jel legyen digitális és támogassa a monitor maximális felbontását.

Digitális jelkódolási rendszer a digitális tartalmak, például videó, zene stb. másolásának megakadályozása céljából. A digitális tartalmak engedély nélküli megosztása ellen véd azáltal, hogy a tartalmakat a küldő oldalon kódolva, DVI kimeneten keresztül továbbítja, és a fogadó oldalon ismét dekódolja azokat. A digitális tartalmakat nem lehet újra előállítani, ha a küldő- és fogadó készülék egyike sem támogatja a HDCP funkciót.

Méri a környezeti megvilágítás mértékét, és teljesen automatikusan úgy állítja be a képernyő fényerejét, hogy az állandó kontrasztot biztosítson. Erősebb megvilágításnál megnöveli a képernyő fényerejét, míg gyengébb megvilágításnál csökkenti azt. A fényerősség manuálisan is beállítható.

A széles színtartomány egy olyan színskála, amely jelentősen meghaladja a hagyományos LCD monitorok látható színskáláját. Modelltől függően lefedi a NTSC 100%-át és az Adobe-RGB színskála 99%-át. Ezen monitorok színhűsége meghaladja a hagyományos LCD monitorokét, és tökéletesen valósághű képminőséget nyújt.

Elvileg nincs szükség különleges kompatibilitásra az EIZO monitorok és a Windows 11 között. Ha a grafikus kártya vagy chip és annak illesztőprogramja támogatja, akkor minden monitor és felbontás felismerésre és alkalmazásra kerül.
Az EIZO szoftver a jövőben az alábbiak szerint támogatja a Windows 11-et:

Windows 11 támogatás
Kérjük, olvassa el a táblázat alatti lábjegyzetet.

Az EIZO helyszíni csereszolgáltatását a Reworks Szerviz Kft. szervizpartnerünk végzi. Kérjük hívja a következő segélyvonalat: +36.1.340.9951. A munkatársak hétfőtől péntekig, 9.00 és 17.00 óra között fogadják a hívásokat. Amennyiben a készülék cseréjére van szükség, pár munkanapon belül azonos értékű cserét biztosítunk. Egy munkatársunk elviszi és leadja a cserekészüléket vállalatának áruátvételi pontján, vagy a portán. A hibás készüléket pedig magával viszi onnan.

A képernyők képelemek millióit tartalmazzák, melyek felülete egyenként kevesebb mint egy század mm2. Természetesen előfordulnak hibás elemek, melyek állandóan vagy egyáltalán nem világítanak. Láthatóságuk alapvetően a környezetüktől függ. A világító elemek pl. világos környezet esetén szinte teljesen láthatatlanok. A pixelhibát tekintve minden LCD képernyő egyedi.
Azért, hogy egyértelmű választ adjunk, milyen gyakoriságú pixelhibát nem tartunk elfogadhatónak, az EIZO képernyőket a nemzetközileg elismert előírásoknak megfelelően ellenőrizzük. Átlagosan minden eszköz jelentősen a tűréshatár alatt van. Az EIZO nem használja azokat az LCD modulokat, amelyek nem teljesítik ezeket a követelményeket.  Modelltől függően az EIZO monitorok nulla pixelhiba garanciával rendelkeznek a teljesen világító alpixelekre vonatkozóan (a kép részelemei ISO 9241-307). Mindez a vásárlás dátumától számított hat hónapig érvényes.

Meghibásodás esetén hogyan javíttathatom az EIZO monitoromat?
A javításokat és a helyszíni csereszolgáltatást a szervizpartnerünk végzi:

Reworks Szerviz Kft.
1139 Budapest
Frangepán u. 46.
www.display.hu

Kérjük hívja a segélyvonalat a +36.1.340.9951-es számon.
A munkatársak hétfőtől péntekig, 9.00 és 17.00 óra között fogadják a hívásokat.

Garancia & Szervizszolgáltatás

A német elektromos és elektronikai törvény 2006. március 24.-i hatályba lépése óta az elektromos eszközöket már nem szabad a szemétbe dobni. Környezetkímélő módon kell azokat ártalmatlanítani és újrahasznosítani. Mindez az EIZO régi eszközeire is vonatkozik.

Otthoni végfelhasználóként a régi monitorát egyszerűen adja le a kommunális gyűjtőhelyen. Ez Önnek nem jár költséggel. A legközelebbi gyűjtőhelyről érdeklődjön az önkormányzatnál.

Amennyiben Ön üzleti partnerünk, egyszerűen lépjen kapcsolatba velünk.

Az ICC profilok a nemzetközi EIZO weboldal letöltési területén találhatók.

Kattintson ide

Ha szükséges, először frissítse a számítógépét egy aktuális BIOS-verzióra, majd ellenőrizze az UEFI/BIOS beállításokat a DisplayPort beállítások tekintetében. Néhány PC-gyártó már kínál megoldást. Csak akkor segíthet a monitor firmware-frissítése, ha ezek a lépések nem segítenek. Minden más esetben nincs szükség a monitor firmware-frissítésére.

A részletek és a firmware megtalálható nemzetközi weboldalunkon.

Kérjük forduljon szervizpartnerünkhöz:

Reworks Szerviz Kft.
1139 Budapest
Frangepán u. 46.
www.display.hu

Segélyvonal a +36.1.340.9951-es számon. A munkatársak hétfőtől péntekig, 9.00 és 17:00 óra között fogadják a hívásokat.

Garancia & Szervizszolgáltatás

A számok után álló betűk a következőt jelentik:

 • BK: A burkolat színe fekete
 • GY: A burkolat színe szürke
 • WS: A burkolat színe fehér-ezüst
 • WT: A burkolat színe fehér

Az EIZO monitorok legtöbbször egy- vagy több jelbemenettel vannak ellátva. A monitor elülső részén található gomb segítségével kettő vagy akár annál több számítógép között is gond nélkül átkapcsolhat. A KVM kapcsolóval rendelkező készülékeknél ezzel egyidejűleg az USB-elosztó is átkapcsol a megfelelő számítógépre.

Mivel 1920 x 1200 képpontot meghaladó felbontás esetén a sávszélesség 165 MHz feletti, DualLink jelkábelek használata szükséges

Ennek oka lehet pl. a grafikus kártya illesztőprogramja. Kérem telepítse a grafikus kártya legfrissebb illesztőprogramját és indítsa újra a számítógépet a monitorral együtt.
Lehet, hogy a régebbi grafikus kártyák nem is képesek ezeket a felbontásokat megjeleníteni, ebben az esetben megfelelő kimenettel rendelkező új grafikus kártyára van szüksége.

A spektrálfotométer és a koloriméter is a fény színét méri. Mind a kettőt jól használhatja az EIZO ColorNavigator monitorkalibráló szoftverrel. A spektrálfotométerrel ezen kívül a bőr színe is mérhető. A szkennerek, nyomtatók és egyéb kimeneti eszközök kalibrálásához azonban a mérőeszköz gyártójának további szoftvere szükséges.

Mindenekelőtt ellenőrizze az LCD képernyő felbontását. Ügyeljen az ajánlott felbontásra, mely az adott LCD képernyőre vonatkozóan meg van adva. Amennyiben az ajánlottnál kisebb felbontást állított be, akkor ez életlenséget okozhat.

Az LCD képernyő meghatározott számú képelemből (pixelből) áll, amelyek a képernyőtartalom megjelenítése érdekében világítanak. A kép vízszintes és függőleges pixelekből áll össze. Az LCD monitorok képminősége akkor a legjobb, ha minden pixelhez van adat hozzárendelve, azaz ha a számítógépen beállított felbontás megfelel az LCD képernyő felbontásának.

A színhőmérséklet a fehér fény összetételének mérőszáma, melyet Kelvinben adunk meg. Magas hőmérséklet esetén a fehér fény enyhén kékes színű, míg alacsony hőmérséklet esetén inkább pirosas színt tapasztalhatunk.
5000 K: Gyakran használják a nyomdaiparban.
6500 K: Fényképek és videofelvételek megjelenítésére alkalmas.

A színvisszaadás szoros összefüggésben áll a bemeneti jelszint változásával. Ezt a viszonyt általában gamma karakterisztikának hívjuk. A képi megjelenítésnél az alacsony gammaértékek fehéres képet, a magas gammaértékek kontrasztosabb képet eredményeznek.

A RGB a színtartomány nemzetközi szabványa. A különböző alkalmazások és eszközök például monitorok, szkennerek és digitális kamerák színeinek összehangolása érdekében meghatároztak egy színtartományt, melyet a legtöbb készülék alkalmazni képes. Az sRGB készüléken előállított, vagy lejátszott sRGB képek csak a teljes sRGB színtartománnyal rendelkeznek, és semmiképp sem tartalmaznak az sRGB színtartományon kívüli színeket. A színek besorolása, valamint a fehérpont és gamma érték pontosan meghatározottak.

USB-kompatibilis számítógéppel összekapcsolva a monitor USB-elosztóként szolgál, amelyre további USB-kompatibilis perifériás eszközöket csatlakoztathat.

A látószögre vonatkozó adat arra a szögre vonatkozik, amely esetén a kontraszt értéke jobb, mint 10:1. Ez az érték legtöbbször 160° és 178° között van. Ez azonban nem ad információt arról, milyen nagy lehet a kontrasztkülönbség a látószögön belül. A felhasználó számára a kontrasztnak nem szabadna jelentősen változnia a merőleges és az enyhén oldalirányú pillantás esetén. Nem szabad különbséget érzékelni, ha a szemlélő a kép közepére, vagy a szélére néz. Azt, hogy hogyan változik a kontraszt a különböző LCD technológiák esetén, leginkább mérési diagrammal vagy a közvetlen vizuális összehasonlítás segítségével ellenőrizhetjük. Minél stabilabb a kontraszt a felhasználó látószögében, annál jobb a képi megjelenítés.

High Definition Multimedia Interface/Nagy felbontású multimédiás csatolófelület Digitális audio- és videoadatok átvitelének bemenetei

Full High Definition/Teljes képernyős felbontás Nagyfelbontású képi megjelenítés 1920 képponttal, 1080 képsorban. A Full HD vagy teljes képernyős módban 1080p (progresszív), vagy félképernyős eljárásban 1080i (váltottsoros) formában jelenik meg a kép.

Ez a funkció előre kiszámítja a képpontokat és intelligens technológiával felgyorsítja azokat, így nem csak a fekete-fehér váltás, hanem az apró színváltozások is gyorsan végbemennek. A képváltás gyors videofelvételek, 3D-CAD animációk és videojátékok esetén is zavaró utánhúzás nélkül történik.

Itt a színárnyalat-szintek jelértékeinek a monitorkimenetekhez történő hozzárendeléséről van szó. A precíz színvezérlés érdekében az EIZO monitorok a hagyományos 8 bites keresőtábla (LUT) helyett 24-, 16-, 14- vagy 10 bites LUT-okkal rendelkeznek. Precíziós technológia, melyet egy az EIZO által kifejlesztett nagy teljesítményű chip képvisel.

A kitűnő színvisszaadáshoz elengedhetetlen a fényerő állandósága. A szokásos monitorok esetében egy-két órába is beletelik, amíg fényerejük eléri a végleges értéket. Ám ezt követően is érzékenyen reagálnak a hőmérsékletingadozásokra. A háttérvilágítást bizonyos modelleknél egy szabadalmaztatott elektronikus funkció szabályozza. Ez automatikusan gondoskodik a – használat idejétől vagy a hőmérséklettől független – konstans megvilágításról.

Egy gombnyomásra megjelenik a képernyőn az EcoView index. Ez megmutatja, jelenleg mennyire környezetkímélő a képernyő beállítása. Így könnyen ellenőrizhető, milyen mértékben energia- és költséghatékony az aktuális fényerő.

Fehér LED diódák esetén a háttérvilágítás azonos fényerejű, mint a CCFL háttérvilágítás, viszont csak fele annyi energiát fogyaszt. Ez kivételes energiahatékonyságot és jelentősen mérsékelhető villamosenergia-költséget jelent. Még egy előny: A fénycsövekkel ellentétben a LED diódák nem tartalmaznak mérgező és környezetkárosító higanyt.

Digitális jelbemenet kép- és hangjelek számára, nagy átviteli sávszélességgel és kompakt hálózati csatlakozóval rendelkező számítógépes monitorokhoz.

Ahol számít az energiatakarékosság, ott fontos az EcoView-Sense funkció. Teljesen automatikusan kapcsolja ki, illetve be a monitort attól függően, hogy a felhasználó éppen a képernyő előtt tartózkodik-e, vagy sem. Már azelőtt felismeri a felhasználó jelenlétét az EcoView-Sence funkció, hogy az megérintené az egeret vagy a billentyűzetet. Így a képernyő bármikor kész az azonnali használatra, miközben a készülék a felhasználó távollétében feleslegesen nem fogyaszt energiát.

A kontraszt a fehér és a fekete arányát jelenti, és monitorok esetén leggyakrabban ellenőrzött laborkörnyezetben, a sötét szoba kontrasztjaként adják meg. Nyomtatott papírnál a jellemző kontraszt értéke napilapok esetén 6:1, lézernyomtató esetén 31:1, fotópapír esetén 49:1. Iroda esetén nem érhető el a sötét szoba kontrasztértéke, mert a mélyfekete árnyalat normál környezeti fény esetén elérhetetlen.

A Smart Insight úgy optimalizálja a sötét képterületek megjelenítését, hogy azok jobban láthatóak és világosabbak legyenek.

Legyen szó képkidolgozásról, film- vagy tévéműsor gyártásról, nyomdai előkészítésről vagy fotózásról, professzionális vagy otthoni felhasználásról - az EIZO ColorEdge monitorai pontos és tökéletes színvisszaadást garantálnak.

Grafikus monitorok

A 4K felbontás 60 Hz frekvenciánál történő megjelenítéséhez 1.2 (vagy annál frissebb) verziójú DisplayPort csatlakozón vagy a 4K felbontást és a 60 Hz-es frekvenciát egyaránt támogató HDMI-csatlakozón keresztüli bemeneti jeltovábbítás szükséges.

Az MST két félképernyőre (jobb és bal) közvetít 2x2K-val 30 vagy 60 Hz-en. Az operációs rendszer a képrészeket különálló képernyőként kezeli mindaddig, amíg illesztőprogram vagy kiegészítő szoftver segítségével össze nem kapcsoljuk azokat. Ez a módszer a modern 4K képernyők esetén elavult, mert az 1.2 Display porton keresztül a teljes 4K kép feldolgozható. Ez az SST továbbítási módszer. Ebben az esetben a teljes kép, vagyis a teljes 4K felbontás 60 Hz-en továbbítódik és jelenik meg a monitoron.

Nem. Általában minden jó minőségű Dispaly port vezeték képes a 4K megjelenítést 60 Hz-en továbbítani.

Navigáljon a monitor Administrator (Rendszergazda) menüjéhez. Válassza ki az Opcionális beállításoknál a Signalauswahl (Jel kiválasztása) lehetőséget és a számítógépnek megfelelően állítsa be a jelformátumot. Erősítse meg a módosításokat, a monitor ekkor újraindul.

Az EIZO monitorok úgynevezett DisplayPort Alternate módja a C típusú USB aljzatok támogatására szolgál. Ebben az értelemben a képjelek C típusú USB csatlakozókon keresztüli vételére is alkalmasak. Ugyanakkor a számítógépes rendszernek, illetve az azon található, C típusú USB csatlakozóknak is támogatnia kell az említett módot (mint például a Macbook pro és a Thunderbolt kezelőfelület esetében). Kérjük, hogy e vonatkozásban tekintse meg a számítógéphez mellékelt útmutatót.