Szoftver orvosi szakemberek számára

RadiCS (UX2-Kit)

Átfogó jellegű minőségbiztosítást nyújtó szoftver: a kalibrálástól az eszközkezelésen keresztül egészen az ingadozási és állandósági mérésekig.

Termékkép RadiCS (UX2-Kit)

RadiCS

A minőségirányítás nyomon követése

Die Software umfasst Kalibrierung, Abnahme- und Konstanzprüfung in einem Programm. Die Software ist leicht verständlich, einfach zu bedienen und kann sogar die messtechnischen Konstanzprüfungen völlig automatisieren.

Radiológiai felhasználás esetén

Képalkotó rendszerek optimális minőségbiztosítása röntgenalkalmazásoknál

A monitor teljes körű minőségirányításáról a RadiCS minőségbiztosítási eszköz gondoskodik. A kalibrációtól az ingadozási és állandósági méréseken keresztül egészen a hálózatalapú minőségbiztosítási rendszerekig, a RadiNET Pro-val együttműködve. A diagnosztikai célokra szolgáló, korszerű RadiForce képernyők mérőérzékelőivel együttműködve a RadiCS az állandósági mérések teljes mértékben automatikus elvégzésére is tökéletesen alkalmas. A felhasználóbarát és egyszerűen kezelhető szoftver nem csak RadiForce monitoroknál használható. Az EIZO felhasználóbarát szoftverekből és érzékelőkből álló teljes körű megoldást kínál a minőségbiztosítási feladatok hatékony elvégzéséhez.

RadiNET_Pro_en.png

Felhasználóbarát kezelőfelület az egyszerű használat érdekében

A grafikák, szimbólumok és szövegek elrendezése gyors és egyszerű leolvashatóságot kölcsönöz a funkciók számára. Az áttekintő listára pillantva a felhasználó azonnal meggyőződhet a monitorok aktuális állapotáról. A felhasználóbarát programismertető jelentősen felgyorsítja a monitorok ellenőrzését és kalibrálását.

RadiCS_Screenshot_1_EN.jpg
RadiCS_Screenshot_2_EN.jpg

Precíziós kalibrálás

Az egyenletesen magas képvisszaadási minőség megállapításánál fontos a monitorok rendszeres kalibrálása. A színárnyalatok megjelenítésének szokásos használatnál is előforduló eltérései megbízható módon kiküszöbölhetők, többek között a DICOM® vagy a CIE alapján.

Precíziós kalibrálás

Ingadozási és állandósági mérések

A diagnosztikai monitorok üzembe helyezése ingadozási mérések elvégzését igényli. Ezenkívül a rendszeres állandósági mérések is nélkülözhetetlenek. A RadiCS szoftver mindezeket a DIN és AAPM szabványoknak megfelelő tesztminták alapján végzett vizuális vizsgálatokkal, valamint DIN, AAPM, IEC és JIS előírások szerinti fényesség-, színárnyalat- és homoganitásmérésekkel segíti elő. A DIN 6868-157 szabvány szerinti testtájakkal, illetve módszerekkel kapcsolatos ingadozási és állandósági méréseket a RadiCS úgynevezett alkalmazási osztályokká alakítja át, lehetővé téve ezzel az ingadozási és állandósági méréseknél alkalmazandó egyértelmű kategorizálást.

RadiCS-Anwendungsklassen

Übersicht der EIZO RadiCS-Anwendungsklassen und die Empfehlung von EIZO Bildwiedergabegeräten gemäß den Körperregionen und Methoden aus der DIN 6868-157

RadiCS-Anwendungsklassen und Monitore im Überbick

Önkalibráció és önkorrekció

A RadiCS az önkalibráláson kívül önkorrekció elvégzésére is alkalmas. Ehhez az egyes képernyők gyári kalibrációs adatait használja fel. A RadiCS az adott RadiForce monitortól függően az előlapi érzékelő vagy a beépített fényérzékelő (háttérvilágítás érzékelő) használatával végzi el a szükséges kalibrálást. Az önkalibráció gyorsan, külön mérőeszköz alkalmazása nélkül történik. Egyenetlen vagy megváltozott fényerő észlelésekor az önkorrekciós folyamat hibaüzenettel jelzi a színárnyalat-görbék újrakalibrálásának szükségességét. Az önkorrekció úgy is beállítható, hogy arra a megadott üzemezés szerinti rendszeres időközönként, automatikusan kerüljön sor.

Monitor

Rugalmas ütemezés

A minőségbiztosítási feladatok elvégzésének időzítése, mint például a napi szemrevételezéses vizsgálatok vagy a félévente esedékes állandósági mérések az adott munkahely követelményeinek megfelelően szabhatók személyre. A teendők például a számítógépek bekapcsolásához igazíthatók, vagy közvetlenül egy adott alkalmazás megnyitását követően is elvégezhetők.

Rugalmas ütemezés

A diagnosztikai munkafolyamatok optimalizálása

Az EIZO Work-and-Flow név alatt elérhető számos különböző funkciójával hatékonyabban végezhetők el a szükséges feladatok. Így többek között a Point-and-Focus funkcióval. Ennek segítségével a kívánt képrészletek gyorsan és egyszerűen, az egér vagy a billentyűzet használatával jelölhetők ki. A fényerő és a szürkeérték megfelelő beállításával a kívánt képrészletek kiemelése érdekében elsötétíthetők a szomszédos területek.

Több információ a Work-and-Flow-funkciókhoz

Dokumentáció

A szoftver a későbbi gyors és egyszerű hozzáférés érdekében külön archiválja az egyes monitorok kalibrációs, vizsgálati és önellenőrzési mérési eredményeit.

Eszközkezelés

A készülék- és modellneveken, az egészségügyi intézmények és az érintett osztályok nevein, valamint a telepítés helyén kívül az egyes képernyőkkel, számítógépekkel és grafikus kártyákkal kapcsolatos információk is pontosan dokumentálhatók.

Hosszabb hasznos élettartam az automatikus kikapcsolásnak köszönhetően

Az EIZO RadiForce képernyők automatikusan kikapcsolható háttérvilágítása (Backlight Saver) a RadiCS szoftver használatával állítható be. Ezzel meghosszabbítható a monitorok hasznos élettartama. A képernyőkímélőhöz hasonlóan kikapcsolja a használaton kívüli monitor háttérvilágítását.

Átfogó jellegű kompatibilitás

Az EIZO RadiCS szoftverének számos különböző funkciója a RadiForce termékcsaládon kívüli monitortípusokkal is kompatibilis. Így akár más gyártók monitorjain is zökkenőmentesen használhatók.

Műszaki adatok

Jellemzők/Működés

 

Article no.

UX2-KIT, RadiCS-Up-V5x

Felhasználói módok

Felhasználó (jelszó nélkül) és rendszergazda (jelszóval védett)

Funkciók felhasználói módban

Napi ellenőrzések, dokumentációk összeállítása, választható állandósági mérések és Work & Flow funkciók

Funkciók rendszergazda módban

Valamennyi felhasználói funkció, törzsadatok kezelése, monitorok konfigurálása, vizsgálati adatok szerkesztése stb.

Work & Flow funkciók

Point-and-Focus, Switch-and-Go, Hide-and-Seek

Támogatott fényerősségmérő berendezések

LX-Can, LX-Plus, CDmon, CA-210/CA310, MAVO-Spot 2 USB, RaySafe X2 Light, integrierte Sensoren

Fényerősségi jellemzők

DICOM szabvány 14. része (GSDF), CIE, exponenciális (gammaérték), loglineáris, lineáris, felhasználó által meghatározott

Interface támogatás

USB, RS232C, DDC

Nyelvek

német, angol, francia, kínai, japán

Szállítási terjedelem

UX2-KIT bestehend aus RadiCS Version 5.x auf DVD-ROM (RadiCS, Benutzerhandbuch) und einem UX2-Sensor, RadiCS-Up-V5x – Software-Upgrade für Nutzer von RadiCS in der Version 3.x oder 4.x

Opcionális tartozékok

További UX2 kalibrációs érzékelő orvosi monitorokhoz

Kompatibilis operációs rendszerek

 

Windows

Windows 11 / Windows 10 / Windows 7, 7 SP1 / Windows Server 2019, 2016 Standard / Windows Server 2012 R2 Standard

Mac

macOS Catalina (10.15) / macOS Mojave (10.14)

Minőségbiztosítás

 

Vizsgálati módszerek

Manuális bevitel, külső mérőberendezések adatkapcsolattal, belső monitorérzékelők

Szobai világítási teszt

Kézi, folyamatos és automatizált ellenőrzések az ellenőrzések részeként

Támogatott minőségbiztosítási szabványok

DIN 6868-157, QS-RL "minőségbiztosítási irányelv", DIN V 6868-57, ONR 195240-20:2017, PAS 1054, IPEM Report 91, EUREF "European Guidelines for Quality Assurance in Breast Cancer Screening and Diagnosis Fourth Edition", AAPM On-Line Report No.03, ACR-AAPM-SIIM "Practice Guideline for Determinants of Image Quality in Digital Mammography", New York State Department of Health Bureau of Environmental Radiation Protection Guide for Radiation Safety / Quality Assurance Program Primary Diagnostic Monitors, NYC Quality Assurance Guidelines for Primary Diagnostic Monitors, JESRA X-0093*B-2017, Quality Control Manual for Digital Mammography (Japan)

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

Adatlap - RadiCS

PDF | 630 KB