Szoftver

RadiCS

Átfogó jellegű minőségbiztosítást nyújtó szoftver: a kalibrálástól az eszközkezelésen keresztül egészen az ingadozási és állandósági mérésekig.

Termékkép RadiCS

RadiCS

A minőségirányítás nyomon követése

A RadiCS szoftver számos vizsgálati és automatikus kiigazítási lehetőség biztosításával segíti elő a RadiForce képernyőkön keresztüli állandó és következetes minőségű képmegjelenítést.

Radiológiai felhasználás esetén

Képalkotó rendszerek optimális minőségbiztosítása röntgenalkalmazásoknál

A monitor teljes körű minőségirányításáról a RadiCS minőségbiztosítási eszköz gondoskodik. A kalibrációtól az ingadozási és állandósági méréseken keresztül egészen a hálózatalapú minőségbiztosítási rendszerekig, a RadiNET Pro-val együttműködve. A diagnosztikai célokra szolgáló, korszerű RadiForce képernyők mérőérzékelőivel együttműködve a RadiCS az állandósági mérések teljes mértékben automatikus elvégzésére is tökéletesen alkalmas. A felhasználóbarát és egyszerűen kezelhető szoftver nem csak RadiForce monitoroknál használható. Az EIZO felhasználóbarát szoftverekből és érzékelőkből álló teljes körű megoldást kínál a minőségbiztosítási feladatok hatékony elvégzéséhez.

A monitorok és a PS alvó üzemmódjának meghatározása.

Mit nyújt Önnek a RadiCS:

  • QS-RL, DIN, ÖNORM, PAS1054 és AAPM szabványok szerinti ingadozási- és állandósági mérések, valamint számos egyéb hasznos funkció
  • Színárnyalat-karakterisztikák DICOM® szabvány szerinti kalibrálása
  • Teljes mértékben automatikus állandósági mérések a fényerősséget és a megvilágítást mérő érzékelőkkel felszerelt monitoroknál
  • Kalibrációs és vizsgálati jegyzőkönyvek archiválása
  • A fényerő és színárnyalat-karakterisztikák vezérlésére szolgáló belső érzékelők felügyelete
  • Naptár a referencia- és tesztképek ismétlődő ellenőrzéseihez kapcsolódó emlékeztető funkcióval

Felhasználóbarát kezelőfelület az egyszerű használat érdekében

A grafikák, szimbólumok és szövegek elrendezése gyors és egyszerű leolvashatóságot kölcsönöz a funkciók számára. Az áttekintő listára pillantva a felhasználó azonnal meggyőződhet a monitorok aktuális állapotáról. A felhasználóbarát programismertető jelentősen felgyorsítja a monitorok ellenőrzését és kalibrálását.

Interfész balra
Jobb oldali interfész

Precíziós kalibrálás

Az egyenletesen magas képvisszaadási minőség megállapításánál fontos a monitorok rendszeres kalibrálása. A színárnyalatok megjelenítésének szokásos használatnál is előforduló eltérései megbízható módon kiküszöbölhetők, többek között a DICOM® vagy a CIE alapján.

Precíziós kalibrálás

Ingadozási és állandósági mérések

A diagnosztikai monitorok üzembe helyezése ingadozási mérések elvégzését igényli. Ezenkívül a rendszeres állandósági mérések is nélkülözhetetlenek. A RadiCS szoftver mindezeket a DIN és AAPM szabványoknak megfelelő tesztminták alapján végzett vizuális vizsgálatokkal, valamint DIN, AAPM, IEC és JIS előírások szerinti fényesség-, színárnyalat- és homoganitásmérésekkel segíti elő. A DIN 6868-157 szabvány szerinti testtájakkal, illetve módszerekkel kapcsolatos ingadozási és állandósági méréseket a RadiCS úgynevezett alkalmazási osztályokká alakítja át, lehetővé téve ezzel az ingadozási és állandósági méréseknél alkalmazandó egyértelmű kategorizálást.

Önkalibráció és önkorrekció

A RadiCS az önkalibráláson kívül önkorrekció elvégzésére is alkalmas. Ehhez az egyes képernyők gyári kalibrációs adatait használja fel. A RadiCS az adott RadiForce monitortól függően az előlapi érzékelő vagy a beépített fényérzékelő (háttérvilágítás érzékelő) használatával végzi el a szükséges kalibrálást. Az önkalibráció gyorsan, külön mérőeszköz alkalmazása nélkül történik. Egyenetlen vagy megváltozott fényerő észlelésekor az önkorrekciós folyamat hibaüzenettel jelzi a színárnyalat-görbék újrakalibrálásának szükségességét. Az önkorrekció úgy is beállítható, hogy arra a megadott üzemezés szerinti rendszeres időközönként, automatikusan kerüljön sor.

Monitor

Rugalmas ütemezés

A minőségbiztosítási feladatok elvégzésének időzítése, mint például a napi szemrevételezéses vizsgálatok vagy a félévente esedékes állandósági mérések az adott munkahely követelményeinek megfelelően szabhatók személyre. A teendők például a számítógépek bekapcsolásához igazíthatók, vagy közvetlenül egy adott alkalmazás megnyitását követően is elvégezhetők.

Rugalmas ütemezés

A diagnosztikai munkafolyamatok optimalizálása

Az EIZO Work-and-Flow név alatt elérhető számos különböző funkciójával hatékonyabban végezhetők el a szükséges feladatok. Így többek között a Point-and-Focus funkcióval. Ennek segítségével a kívánt képrészletek gyorsan és egyszerűen, az egér vagy a billentyűzet használatával jelölhetők ki. A fényerő és a szürkeérték megfelelő beállításával a kívánt képrészletek kiemelése érdekében elsötétíthetők a szomszédos területek.

Több információ a Work-and-Flow-funkciókhoz

Munka- és áramlási funkciók

Dokumentáció

A szoftver a későbbi gyors és egyszerű hozzáférés érdekében külön archiválja az egyes monitorok kalibrációs, vizsgálati és önellenőrzési mérési eredményeit.

Eszközkezelés

A készülék- és modellneveken, az egészségügyi intézmények és az érintett osztályok nevein, valamint a telepítés helyén kívül az egyes képernyőkkel, számítógépekkel és grafikus kártyákkal kapcsolatos információk is pontosan dokumentálhatók.

Hosszabb hasznos élettartam az automatikus kikapcsolásnak köszönhetően

Az EIZO RadiForce képernyők automatikusan kikapcsolható háttérvilágítása (Backlight Saver) a RadiCS szoftver használatával állítható be. Ezzel meghosszabbítható a monitorok hasznos élettartama. A képernyőkímélőhöz hasonlóan kikapcsolja a használaton kívüli monitor háttérvilágítását.

Átfogó jellegű kompatibilitás

Az EIZO RadiCS szoftverének számos különböző funkciója a RadiForce termékcsaládon kívüli monitortípusokkal is kompatibilis. Így akár más gyártók monitorjain is zökkenőmentesen használhatók.

A tökéletes kiegészítő

Több monitor egyidejű használatakor különösen célszerű a RadiNET Pro szoftver alkalmazása. Ezen a rendszeren keresztül központilag vezérelheti minden egyes monitor kalibrálását, és az előzményeket is ellenőrizheti. Így jelentős mértékű idő takarítható meg, és az intézmény egészében egységesen kiváló képminőség garantálható.

Tudjon meg többet a (külön megvásárolható) RadiNET Pro szoftverről

RadiCS

Műszaki adatok

A RadiCS műszaki jellemzői

 

Felhasználói módok

Felhasználó (jelszó nélkül) és rendszergazda (jelszóval védett)

Funkciók felhasználói módban

Napi ellenőrzések, dokumentációk összeállítása, választható állandósági mérések és Work & Flow funkciók

Funkciók rendszergazda módban

Valamennyi felhasználói funkció, törzsadatok kezelése, monitorok konfigurálása, vizsgálati adatok szerkesztése stb.

Work & Flow funkciók

Point-and-Focus, Switch-and-Go, Hide-and-Seek

Támogatott fényerősségmérő berendezések

LX-Can, LX-Plus, CDmon, CA-210/CA310, MAVO-Spot 2 USB, RaySafe X2 Light, beépített érzékelők

Vizsgálati módszerek

Manuális bevitel, külső mérőberendezések adatkapcsolattal, belső monitorérzékelők

Helyi fényviszonyok ellenőrzése

Manuális, folyamatos és automatizált a vizsgálatok részeként

Támogatott minőségbiztosítási szabványok

DIN 6868-157

 

QS-RL minőségbiztosítási irányelv

 

DIN V 6868-57

 

ONR 195240-20: 2017

 

PAS 1054

 

91. számú IPEM jelentés

 

Az Európai Emlőszűrési és -diagnosztikai Szolgáltatások Minőségbiztosítási Ajánlási Szervezetének (EUREF) az emlőrákszűréssel és a diagnosztikai vizsgálatokkal összefüggő minőségbiztosítást szabályozó európai irányelvei, negyedik kiadás

 

AAPM 3. számú online jelentés

 

ACR-AAPM-SIIM, Gyakorlati útmutató a digitális mammográfiai felvételek képminőségének meghatározásához

 

New York-i Egészségügyi Hivatal Környezeti Sugárzásvédelmi osztálya, elsődleges diagnosztikai vizsgálatoknál alkalmazott monitorokra vonatkozó sugárzásvédelmi/minőségbiztosítási programokat szabályozó útmutató

 

NYC, elsődleges diagnosztikai vizsgálatoknál alkalmazott monitorokra vonatkozó minőségbiztosítási iránymutatások

 

JESRA X-0093*B-2017

 

Digitális mammográfiát szabályozó minőség-ellenőrzési útmutató (Japán)

Fényerősségi jellemzők

DICOM szabvány 14. része (GSDF), CIE, exponenciális (gammaérték), loglineáris, lineáris, felhasználó által meghatározott

Kompatibilis operációs rendszerek

Windows 11

 

Windows 10

 

Windows 8.1

 

Windows 7 / 7 SP1

 

Windows Server 2019 Standard

 

Windows Server 2016 Standard

 

Windows Server 2012 R2 Standard

 

macOS Catalina (10.15)

 

macOS Mojave (10.14)

Csatolófelületek

USB, RS232C, DDC

Nyelvek

Német, angol, francia, kínai, japán

A csomag tartalma

RadiCS DVD-ROM (RadiCS, felhasználói kézikönyv), UX2 érzékelő

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

Adatlap - RadiCS

PDF | 804 KB

RadiCS 5 flyer

(Angol)

PDF | 1 MB

Garancia

Az EIZO legfeljebb öt év garanciát vállal, bár egyes termékekre ettől eltérő garanciaidő vonatkozik. Az egyes termékekre vonatkozó pontos garanciaidőszakok vagy a fenti garanciális feltételekben, vagy az adatlapon, vagy az EIZO nemzetközi weboldalán találhatók. A hosszú garanciális időszakokat egy rendkívül fejlett gyártási folyamat teszi lehetővé, amely egy egyszerű sikerelvre épül: kifinomult és innovatív monitortechnológia, amelyet csúcskategóriás anyagokból gyártanak. Az 5 éves garancia az Ön számára nagyfokú beruházásbiztonságot és megtakarítást jelent a nyomonkövetési költségeken (teljes tulajdonlási költség), amelyek garanciális szolgáltatás nélkül például karbantartás és javítás esetén merülnének fel.

  • Innovatív szervizkoncepció az EIZO-tól, amely mércét állít és megfelel a hosszabb amortizációs időszakok felé mutató trendnek. Biztonság, amely meggyőz és amelyre számíthat.
  • Az első osztályú anyagok és a gondos kivitelezés biztosítják a rendkívüli hosszú élettartamot, és így lehetővé teszik a hosszú garanciális időszakokat.
  • Elkerülhetők azok a nyomonkövetési költségek, amelyek garanciális szerviz nélkül felmerülnének, pl. karbantartás és javítás esetén, és optimális költségátláthatóságot eredményeznek (Total Cost of Ownership (TCO)).
Az EIZO garanciális szolgáltatásainak részletei