FlexScan referencia

A monitor helyettesíti a dokkolóállomást

Az Aedes ismét az EIZO monitorokat választja, és feleslegessé teszi a dokkolóállomást.

AEDES-3.jpg

Az Aedes úgy döntött, hogy a vállalat számára 2015-ben vásárolt EIZO monitorokat újabb modellekre cseréli, mivel nem minden laptopot lehetett könnyen csatlakoztatni az elavult monitorokhoz. A cél az volt, hogy az összes munkaállomást energiatakarékos monitorokkal és modern csatlakozási lehetőségekkel, azaz USB-C és HDMI csatlakozókkal szereljék fel. Emellett az alkalmazottak kifejezték azt az igényüket, hogy egyszerre több monitoron is dolgozhassanak.

Monitor kiválasztása

A különböző EIZO monitorok alapos tesztelése után a választás a FlexScan EV2495, EV2485 és EV2795 modellekre esett. A legtöbb rugalmas munkaállomás már egy EV2495-öt és egy további EV2485-öt tartalmaz, amelyek USB-C-n keresztül láncba vannak kapcsolva (daisy-chain). Korábban ezek a munkaállomások nem rendelkeztek többképernyős megoldásokkal. A legtöbb munkatárs azonban izgatottan várja, hogy egyszerre és egymás mellett két monitoron több irodai alkalmazást is használhasson. A többi munkaállomás, különösen a vezetőség és a HR osztályok munkahelyei FlexScan EV2795-tel vannak felszerelve.

Csatlakoztathatóság és energiahatékonyság

Az új monitorok kiválasztásakor különösen fontos volt a csatlakoztathatóság és az energiahatékonyság. Ezért USB-C és HDMI csatlakozókkal és a daisy chaining lehetőségével rendelkező monitorokat választottunk. Így nincs szükség dokkolóállomásra, ami csökkenti a beszerzési árat és a karbantartást, de természetesen a munkaállomások energiafogyasztását is. Ráadásul a dokkolóállomás nélküli íróasztal sokkal rendezettebb, és az USB-C-nek köszönhetően kizárólag egy kábelre van szükség minden csatlakoztatásához. Csak a monitor kap áramot, a laptophoz vagy más perifériákhoz szükséges adapter felesleges. A daisy chain-en keresztül a képjelet továbbítja a második monitorra, így a munkahelyen is elkerülhető a kábeltömeg.

AEDES-1.jpg
AEDES-2.jpg

CG2700S a grafikusok számára

A vállalat grafikusa számára a ColorEdge CG2700S lett kiválasztva. Minden nyomtatott és online grafikai anyag ezen készül.

A ColorEdge monitorokat kifejezetten a különböző Adobe programokkal és színterekkel való munkálatokra tervezték.

Egyszerű telepítés és beállítás

A monitorok telepítése zökkenőmentesen zajlott. Az EIZO munkatársak az Aedes számára bármilyen kérdésben segítőkészen rendelkezésre álltak, így a monitorok gyorsan ki lehettek szállítva és telepítve, és hamar használatra készen álltak.

Az EIZO-monitorok kiválasztásakor döntő tényező volt a beépített dokkoló funkció, amely kiküszöböli a külön dokkolóállomás szükségességét. Ez karbantartást takarít meg számunkra, csökkenti az energiafogyasztást, és természetesen hatással van a teljes beruházásra.

Connie Smaardijk

ICT tanácsadó az Aedesnél

AEDES-4.jpg

Az Aedesről

Aedes a hollandiai lakásszövetkezetek szakmai szövetsége, és segít abban, hogy 262 szövetség 28 000 alkalmazottja a lehető legjobban végezhesse munkáját. Az Aedes képviseli a (csatlakozott) egyesületek érdekeit Hágában és Brüsszelben. Emellett biztosítja, hogy a lakásszövetkezeti szektor tovább fejlődjön, és hogy az egyesületek között érdemi programok és projektek révén megtörténjen a tudáscsere.