FlexScan Referencia

Az Attiva SpA az EIZO monitorokkal való hibrid munkavégzésre áll át

EIZO ügyfélreferencia az Attiva segítségével

Az elmúlt két évben a munka világa sokat változott, és egyre inkább a rugalmas munkavégzés irányába mozdul el, az iroda és az otthoni munkavégzés közötti gyakori váltásokkal. Az Attiva SpA az EIZO monitorokat választotta az otthoni és az irodai használatra egyaránt. Ezzel Olaszország vezető szórakoztatóelektronikai forgalmazója kiváló minőségű és megbízható készülékeket biztosít alkalmazottainak, ezzel is hangsúlyozva, hogy a vállalat milyen fontosnak tartja a "digitális jólétet".

Hibrid munka az EIZO monitorokkal

A változás szükségessége

A Covid 19 világjárvány 2020 tavaszán történő megjelenésével felmerült a kérdés, hogy hogyan és milyen módon befolyásolja mind ez majd mindennapi életünket és munkánkat. Egy dolog biztos, a világjárvány következtében a helytől független munkavégzés megnövekedett, sőt szükségszerűvé vált.

Kilátás az Attiva nyitott terű irodájába

Az Attiva SpA-nál az alkalmazottak többsége beépített monitorral ellátott asztali számítógépet használt. Ez a megoldás a világjárvány terjedése miatt már nem volt fenntartható. Az otthoni munkavégzés szükségessége azt jelentette, hogy minden egyes alkalmazottnak a munkahelyéről az otthonába - és fordítva - kellett szállítani az asztali számítógépét, az ezzel járó összes kényelmetlenséggel együtt. Ezért a két környezet közötti rugalmas és hibrid munkamódszer alapvető követelménnyé vált a helyzetnek megfelelő reagálás érdekében.

Az első lépés ezért az volt, hogy minden alkalmazottat új laptopokkal szereltek fel, hogy otthonról is dolgozhassanak. Ennek során azonban a következő kérdések merültek fel: Hogyan védhető meg az egyes munkavállalók munkaergonómiája, kényelme és egészsége? Hogyan garantálható a munkavállalók számára a magas termelékenység? A válasz a vállalat monitorflottájának teljes megújítása lett, mind az irodai, mind az otthoni monitorok esetében.

Az Attiva SpA összesen 70 eszközzel, minden alkalmazottat két monitorral látott el: az elsőt állandóan a vállalati irodában, a másodikat pedig az otthoni irodában.

Ügyfélreferencia Attiva és Ruggero Boraso között

"A klasszikus asztali megoldás elhagyásának gondolata egy hibrid megoldás javára kezdetben fejfájást okozott nekünk, még akkor is, ha a távmunka bevezetésének szükségessége miatt kellett meghoznunk ezt a döntést. A kérdések a következők voltak: Munkatársaink ugyanolyan kényelmes és produktív környezetben tudnak majd dolgozni? Csökken-e a munka minősége? Ezekre a kérdésekre gyorsan választ kaptunk, amikor az első EIZO monitorok megérkeztek. Mindenki nagyon elégedett volt a megoldással, és az EIZO 24 hüvelykes külső monitorát kiváló szövetségesnek találták a napi feladatokhoz.

Ruggero Boraso

az Attiva SpA operatív igazgatója

Az ötlet

Hibrid megoldás

Az új monitorok közül az EIZO 24 hüvelykes FlexScan EV2451-re esett a választás. Rendkívül keskeny keretének és kompakt kialakításának köszönhetően ez a monitor tökéletesen illeszkedik bármilyen munkakörnyezetbe, és megfelel a vállalati követelményeknek.

Az Auto EcoView funkcióval a monitor folyamatosan érzékeli a környezet fényviszonyait, és beállítja a képernyő fényerejét, hogy a szemek ne fáradjanak el olyan gyorsan. Az EIZO által a háttérvilágítás szabályozására kifejlesztett hibrid technológiának köszönhetően az eredmény egy villódzás- és tükröződésmentes, a dolgozók szemét is kímélő nézési élmény.

Home Office munkahely az Attiva-nál

Otthoni irodai munkaállomás EIZO FlexScan EV2451 készülékkel

Már bizonyított

EIZO FlexScan EV2451 - a tökéletes választás

Egy év használat után több előnye is nyilvánvalóvá válik: Az alkalmazottak bármilyen környezetben képesek megfelelően dolgozni, és az irodai felszereltségnek megfelelő professzionális felszereléssel rendelkeznek. Fontos szerepet játszott az a tény, hogy az EIZO FlexScan EV2451 kiválasztása kiváló munkaergonómiát garantált az irodai és otthoni munkavégzéshez, miközben a dolgozók egészségét is védte. Az alkalmazottak által nagyra értékelt egyéb technikai előnyök közé tartozik a többféle USB-port, a dokumentumok papírnézet üzemmódban történő olvasásának lehetősége, a magasság állíthatósága és az energiatakarékosság. Az automatikus fényerőszabályozásnak köszönhetően az EV2451 akár 50 % energiát is megtakarít egy állandóan teljes fényerőn működő monitorhoz képest - ez különösen az otthon dolgozók számára jelent fontos előnyt.

Attiva munkatárs a hazai irodában az EIZO monitor mellett