FlexScan Referencia

EIZO monitorok a Hauck & Aufhäuser bankokban és az otthoni irodákban

Hauck_Aufhaeuser_2256x1270.jpg

Az EIZO monitorok már régóta szerves részét képezik a Hauck & Aufhäuser hardveres felszerelésének. A hagyományos bankok minden alkalmazottja alapesetben két kijelzővel rendelkezik a munkahelyén, az alapoknál hárommal, a kereskedésben pedig néha hatnál is többel. Az első Corona-hullám 2020-as indulása után a bank az otthoni irodában dolgozó munkatársait két további monitorral szerelte fel, hogy otthon is kényelmesen és hatékonyan tudjanak dolgozni. A választás az EIZO FlexScan EV2460-ra esett.

Hauck_Aufhaeuser_Image_2_3000x2000.jpg

A Hauck & Aufhäuser számára a home office témája nem újdonság. Már a Covid 19 világjárvány előtt a bank egyes alkalmazottai egyénileg választhatták meg a munkahelyüket. A világjárvány azonban hirtelen sokkal nagyobb prioritást biztosított, és az első Corona-hullámot követő két héten belül az összes banki alkalmazott képes volt otthoni irodájából dolgozni.

Annak érdekében, hogy az alkalmazottak a lehető legkönnyebben válthassanak a bank és az otthoni irodák között, a Hauck & Aufhäuser informatikai részlege mindkét munkahelyen azonos hardveres felszerelést állított össze: laptop, billentyűzet, egér, headset, dokkolóállomás és legfeljebb két EV2460 monitor.

Hauck_Aufhaeuser_1500x1500.jpg

"A laptopok esetében szándékosan választottunk egy kis méretű változatot, hogy a felhasználók könnyen tudják szállítani a "munkahelyüket". Az olyan 24 hüvelykes monitorok, mint az EV2460, bővítésként sokat segítenek a mindennapi üzletmenetben. Az alapvető banki rendszereink nagy Excel-táblázatait vagy képernyőit nehéz megjeleníteni egy kis laptop képernyőjén, vagy nem kényelmes a napi munka során" - magyarázza Erik Schares, a Hauck & Aufhäuser IT-szolgáltatási vezetője.

"A további monitor továbbá azt az előnyt kínálja, hogy a telefonálási és videokonferencia-megoldásaink a laptopon keresztül történhetnek, miközben a képernyőn egyidejűleg a munkadokumentumok is nyitva vannak. A felhasználók nagyon elégedettek a megoldással, és a ragyogó képminőség mellett különösen értékelik az EV2460 keskeny élét" - teszi hozzá az informatikai vezető.

Erik Schares

A Hauck & Aufhäuser IT-szolgáltatási vezetője

Marina Stober, a Hauck & Aufhäuser vállalati kommunikáció és marketingszakértője is nagyon elégedett az EV2460-as készülékkel az otthoni irodában:

"Egy további, külső monitor sokkal könnyebbé teszi a munkát az otthoni irodában. És a Corona idején, amikor az emberek sokat dolgoznak otthonról, a laptopos átmeneti megoldás nem volt optimális.

Különösen akkor, ha egyszerre több alkalmazást szeretne megjeleníteni, egy további monitor a laptop mellett nagy könnyebbséget jelent a munkában. Például, ha Excel táblázatokkal dolgozik, vagy több dokumentumot szeretne összehasonlítani. Egy kis laptop monitorán ez elég nehézkes lenne, és ráadásul nem is lenne túlságosan szemkímélő."

Hauck_Aufhaeuser_Image_1440x960.jpg
Otthoni irodai munkaállomás FlexScan EV2460 készülékkel

Arra a kérdésre, hogy mikor és miért döntött a bank az EIZO termékek használata mellett, Erik Schares így válaszol: 

"Hét éve dolgozom a banknál. Így nem tudom pontosan megmondani, hogy a Hauck & Aufhäuser mióta használ EIZO monitorokat. De tudok olyan EIZO monitorokról a bankban, amelyek közül néhányat már tizenhárom éve használnak. Én magam azóta ismerem az EIZO-t, amióta az informatikában dolgozom, és meg vagyok győződve a monitorok minőségéről és hosszú élettartamáról.
Ha pedig garanciális igény merül fel, mindent nagyon gyorsan és problémamentesen kezelnek. Emellett az EIZO monitorok megfelelnek a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos követelményeinknek, amit az informatika területén nagyon fontosnak tartunk."

A Hauck & Aufhäuserről

A Hauck & Aufhäuser Privatbankiers 225 éves hagyományra tekinthet vissza. A bank két nagy múltú magánbank egyesüléséből jött létre: Az 1796-ban alapított Georg Hauck & Sohn Bankiers Frankfurt am Mainban, valamint az 1870 óta a müncheni piacon lévő Bankhaus H. Aufhäuser. A két ház 1998-ban egyesült. A Bank igazgatótanácsát Michael Bentlage igazgatótanácsi elnök, valamint Dr. Holger Sepp és Robert Sprogies igazgatótanácsi tagok alkotják. A Hauck & Aufhäuser hagyományos és ugyanakkor modern magánbanknak tekinti magát.

A Frankfurt am Mainban, Münchenben, Hamburgban, Düsseldorfban és Kölnben székhellyel rendelkező bank a magán- és vállalati ügyfelek számára nyújtott átfogó tanácsadásra és vagyonkezelésre, az intézményi befektetők számára nyújtott vagyonkezelésre, a pénzügyi és ingatlanvagyonra vonatkozó átfogó alapszolgáltatások nyújtására Németországban, Luxemburgban és Írországban, valamint a független vagyonkezelőkkel való együttműködésre összpontosít. Ezen túlmenően kutatási, értékesítési és kereskedési tevékenységet kínál, a német nyelvű országok kis- és közepes kapitalizációjú vállalataira specializálódva, valamint egyedi szolgáltatásokat nyújt tőzsdei bevezetések és tőkeemelések esetén. Üzleti tevékenységük középpontjában a holisztikus és személyes tanácsadás áll, amely alapján egyedi megoldásokat dolgoznak ki.