4K UHD csúcsmodell

Abszolút pontosság és élesség

4K UHD felbontás

Maximális élesség

CG2700X_4K-UHD-resolution.png
Az élesség találkozik a térrel - legyen szó 4K UHD filmekről vagy egyszerűen csak ultraéles fotókról. A 164 ppi-s részletfelbontással és a 27 hüvelykes képernyőátlóval a CG2700X egyszerre kínál hatalmas pixelsűrűséget és elegendő helyet az idővonal, az eszközök vagy a paletták számára.
Tudjon meg többet

Beépített érzékelő

Könnyed önkalibrálás

Calibration-sensor_CG2700SX_ColorEdge.jpg
A legjobb kalibrálás az, ami miatt nem kell aggódnia. A beépített kalibrációs érzékelővel a rendszeres újrakalibrálás automatikusan elvégezhető - akár a monitor működése vagy a számítógép kikapcsolása közben is. Így a monitor színpontossága mindig optimális.
Tudjon meg többet

Csatlakozás

Senki sem szereti az összegabalyodott kábeleket

Connectivity_FlexScan2.jpg
Egy kábel, sok funkció - az USB-C-n keresztül egyetlen kábel továbbítja a képjelet, táplálja az USB hubot és tölti a mobileszközöket. De ne aggódjon: a HDMI és a DisplayPort természetesen nem hiányzik.
Tudjon meg többet

Képminőség

Tökéletes reprodukció

Image-quality_ColorEdge.jpg
Tökéletes színek, abszolút homogenitás, valamint a színek és a szürkeárnyalatok egyenletes átmenetei - ez elengedhetetlen a fájlok érintetlen képéhez. A CG2700X nem jelent kihívást a 16 bites LUT-nak, a hatalmas színtérnek és a digitális egyenletes kiegyenlítőnek köszönhetően.
Tudjon meg többet

HDR módok

Előre telepített célok

Video-film_Presets_CG2700XS.jpg
Durch 500 cd/m2 Maximalhelligkeit, das Kontrastverhältnis von 1450:1 und vorinstallierte Farbmodi für PQ- und HLG-EOTF ist der CG2700X für die Postproduktion von HDR-Filminhalten bestens gerüstetA 500 cd/m2 maximális fényerő, 1450:1 kontrasztarány és előre telepített PQ és HLG EOTF színmódok, a CG2700X ideálisan felszerelt HDR filmtartalmak utómunkálataihoz.
Tudjon meg többet

Egy remekmű - minden szögből

Szkennelje be a QR-kódot okostelefonjával vagy táblagépével, hogy az EIZO-monitort "virtuálisan" felállítsa az asztalán a kiterjesztett valóság segítségével.

AR_Modul_ColorEdge.png

CG2700X ColorEdge

A 4K UHD, az 500 cd/m² maximális fényerő, a HDR-célok, a több mint 90 W Power Delivery-vel rendelkező USB-C és a LAN-csatlakozás a CG2700X-et a legigényesebb kreatívok ideális monitorává teszi.

  • 68,4 cm (27")
  • 3840 x 2160 (4K UHD)
  • IPS (Wide Gamut)
Termékkép CG2700X ColorEdge

Kivételesen precíz színmegjelenítés

Brilliancia, kontraszt és élesség

4K UHD felbontás

A 3840 x 2160 (4K UHD) felbontásnak köszönhetően a CG2700X hatalmas, 164 ppi-s pixelsűrűséggel rendelkezik. A monitoron látható képpontok így garantáltan a múlté, és már a monitor kijelzője nagyon sokatmondó benyomást kelt a későbbi nyomtatási felbontásról. Az IPS-panel maximális fényereje 500 cd/m², kontrasztaránya pedig 1450:1. A CG2700X segítségével a filmek teljes 4K UHD felbontásban bírálhatók, szerkeszthetők és osztályozhatók. Az LCD-modul a 178 fokozatok. Ezáltal a színtónusok és a kontrasztok stabilak maradnak a felhasználó látókúpjában.

A telített színekhez

Széles színtér

Ahhoz, hogy a modern fényképezőgépek teljes színspektrumát ki tudja használni, a lehető legnagyobb színtérrel rendelkező monitorra van szüksége. Ellenkező esetben a fájlban található telített színtónusok vizuális értékelése és feldolgozása nem lehetséges. Ezért a ColorEdge CG2700X IPS-panelje több mint 99 %-ban lefedi például az AdobeRGB nagy fotószínteret, valamint az ISO-Coated V2 CMYK nyomtatási színteret. Ez azt jelenti, hogy a modern fényképezőgépek teljes színspektruma változatlanul és hiánytalanul jelenik meg. A nyomtatási eredmény pontos szimulációja a softproof nézetben is garantált.

Precision-color_WideGamut_CG.jpg

Egyenletes és kifinomult színátmeneteket garantáló 16 bites keresőtábla (LUT) és 10 bites üzemmód

A CG2700X modell keresőtáblája (LUT – Look-Up-Table) hihetetlenül kiemelkedő, mintegy 16 bites színmélység kiszámítására, a készülék panelje pedig akár 10 bites jeltovábbításra is alkalmas. Következésképpen több milliárdnyi színárnyalat áll rendelkezésre annak kiszámításához, hogy a monitor megjelenítése tökéletesen pontossá váljon. Ily módon hatékonyan kiküszöbölhetők a megjelenítés monitor okozta esetleges hibái, mint például a színátmeneteket alkotó színárnyalatok felbomlását, vagy a szürkeárnyalatokkal összefüggő színhibákat kiváltó csíkozódások, illetve színugrások. A sötétebb vagy telítettebb színű képrészletek finom színárnyalatbeli eltérései és struktúrái is nagyszerűen megkülönböztethetők a különösen részletes megjelenítésnek köszönhetően.

Színmélység az élénk képekért

True Black

A CG2700X kiemelkedő kontrasztarányának köszönhetően az olyan, nagy színmélységű feketeárnyalatok is kiváló minőségben jeleníthetők meg, melyek az LCD monitorokon a háttérvilágítás következtében gyakorta halványnak vagy elmosódottnak tűnnek. Különösen akkor, ha oldalirányból tekintik meg az ilyen monitort. A CG sorozatú készülékeket viszont olyan védőfóliával látták el, mely kompenzálja a kontraszt okozta színveszteséget, így nagyobb látószögeknél is lehetővé teszi az említett színmélységű feketeárnyalatok pontos megjelenítését. 

Precision-color_TrueBlack.jpg

Tökéletes minőségű megjelenítés a képernyő teljes felületén

Digital Uniformity Equalizer

Az EIZO gyár szakértői a monitorpanelek teljes felületére kiterjedő pontos méréseket végeznek. Ily módon felismerik és hatékonyan kiküszöbölik a fényerővel és a színmegjelenítéssel kapcsolatos esetleges egyenetlenségeket. A Digital Uniformity Equalizer elnevezésű eljárásnak köszönhetően az egyes színek a megjelenítés pontos helyétől függetlenül a monitor teljes élettartama alatt mindig azonos módon jelennek meg. Egyedül így érhető el a képfeldolgozás és a retusálás kívánt precizitása.

Beépített érzékelő az önkalibrálás érdekében

A beépített kalibrációs érzékelővel maximális mértékű színpontosság érhető el. Az érzékelő a színillesztés elvégzéséhez is ideális, mivel a környezeti hatások, például a megvilágítás kiegyenlítését, valamint a képek középső és szélső részeinek összehangolását is lehetővé teszi. Így a képernyő teljes felületén egyenletes megjelenítést biztosít.

A keret alatt elhelyezkedő érzékelő kizárólag a mérés során válik láthatóvá. A monitor optimális színhűségének eléréséhez így nem szükséges külső kalibrációs eszköz.

A CG2700X a legújabb szenzortechnológiával van felszerelve, amely lehetővé teszi a menet közbeni újrakalibrálást. Ez lehetővé teszi, hogy a monitor kalibrálása közben tovább dolgozhasson a színkritikus alkalmazásokkal. Az érzékelő a kalibrálás során csak kis helyet foglal el a képernyőn, ezért nem zavaró. A kalibrálás teljesen automatikusan is elvégezhető, meghatározott időpontokban, még akkor is, ha a számítógép ki van kapcsolva, vagy egyáltalán nincs csatlakoztatva a monitorhoz.

Precision-color_Calibration-sensor.jpg

Példa kép

Stabil kijelző az iparágvezető AI-nak köszönhetően

Annak érdekében, hogy az árnyalat, a szín, a fényerő és más jellemzők mindig pontosan jelenjenek meg, még akkor is, ha a környezeti hőmérséklet változik, a ColorEdge CG2700X hőmérsékletérzékelővel van felszerelve. Pontosan méri a monitoron belüli hőmérsékletet, miközben egy AI (mesterséges intelligencia) által támogatott korrekciós algoritmus* megkülönbözteti a különböző hőmérséklet-változási mintákat, és valós időben kiszámítja a pontos korrekciót.

*A szabadalom iránti kérelem

Stabil színvisszaadás mindössze 3 percen belül

A fényerő, valamint a színárnyalatok és színértékek megfelelő stabilizálódása a hagyományos monitoroknál legalább 30 percet vesz igénybe. A ColorEdge CG2700X esetében azonban ehhez mindössze 3 perc szükséges, vagyis a monitor már röviddel a bekapcsolását követően tökéletesen megbízható színmegjelenítést nyújt a felhasználó számára.

Precision-color_ColorReproduction_ColorEdge.jpg
ColorEdge
Precision-color_ColorReproduction_Other.jpg
Hagyományos monitor

Azonnal munkára fogható

Gyárilag tökéletesen beállított készülék

Annak érdekében, hogy a felhasználó a kicsomagolást követően azonnal használatba vehesse ColorEdge készülékét, már a gyárban elvégzik a ColorEdge CG2700X modellel kapcsolatos szükséges méréseket, és a képernyő optimális beállításait. Ennek részeként precízen megvizsgálják a piros-, zöld- és kékcsatornák gammagörbéit, és szükség esetén korrigálják azokat. Az EIZO készülékek egyedülállóan pontos gyári kalibrációjának köszönhetően a monitorok már közvetlenül a kicsomagolásukat követően előre beállított színterekkel használhatók. A minden részletre kiterjedő gyári kalibrálás további előnye, hogy a ColorNavigator szoftver használatával a felhasználó jóval gyorsabban végezheti el a monitor újbóli kalibrálását.

Precision-color_Factory-calibration.jpg

Kalibrációs jelentés

Minden ColorEdge CG2700X egyedi kalibrációs jelentéssel rendelkezik, amely a monitor gyári kalibrációjának mérési eredményeit mutatja be. A jelentés igazolja a monitor homogenitását, gammagörbéjét, színtér-lefedettségét és fehérpontját.

További információ a kalibrációs jelentésről

EIZO szoftverek a kalibrálás gyors elvégzéséhez és nyomtatáshoz

Idővel minden egyes monitor megjelenítési jellemzői megváltoznak. Ennél fogva a teljes élettartamuk alatt azonos megjelenítési minőséget igénylő grafikus monitorok rendszereses jellegű kalibrálásra és korrekciókra szorulnak. Az EIZO ingyenesen elérhető ColorNavigator kalibrációs szoftverével a ColorEdge CG2700X szükséges korrekciói mindössze 90 másodpercen belül (MacBook Pro és EX4 eszközökkel mérve) egyszerűen és veszteségmentesen elvégezhetők. Vagyis ugyanaz a kép öt év elteltével is azonos minőségben jeleníthető meg a monitoron.
További információk a ColorNavigator szoftverről


Azoknak a felhasználóknak, akik a vállalaton belül több monitort szeretnének kalibrálni, az EIZO a ColorNavigator Network eszközt kínálja. Ez lehetővé teszi, hogy számos ColorEdge-monitor minőségkezelése központilag történjen. A rendszergazda többek között kalibrációs célokat adhat meg a felhasználóknak, és elindíthatja a CG sorozatú ColorEdge monitorok automatikus kalibrálását. Az EIZO által kínált biztonságos felhőszerver segítségével számos helyszínen vagy akár kontinensen keresztül lehet kezelni ezt a központi minőségirányítást.
További információ a ColorNavigator Network hálózatról

Precision-color_CN7_screenshot_EN.jpg

Az optimális színvisszaadásért

EIZO mikrochip

A CG2700X kiváló minőségű mikrochipjét (ASIC – Alkalmazás-specifikus integrált áramkör) az EIZO kifejezetten a magas színpontosságot igénylő munkafolyamatok speciális követelményei alapján fejlesztette ki. A ColorEdge készülékek központi elemének tekinthető mikrochip gondoskodik az EIZO termékeire jellemző pontos, egységes és azonos minőségű képmegjelenítésről.

Precision-color_Microchip_CE.jpg

Videó- és filmgyártás

Jellemzők az utómunkához

Pontos színvisszaadás a nagy felbontású 3D LUT-nak köszönhetően

A 3D LUT biztosítja a legpontosabb tónusérték-kiosztást és a rendkívül pontos színtónus-reprodukciót, ami többek között a szürke ékben is látható. Az LCD-kben a fényerősség modulonként változik a képjel és a vörös, zöld és kék színkeverés (összeadás) függvényében. Ezt csak különösen pontos mérőeszközök segítségével lehet pontosan rögzíteni és ellenőrizni.

Ex works, az EIZO ezért a CG sorozat minden egyes monitorát és annak szín- és tónusgörbéjét beállítja. Ez biztosítja a színhőmérséklet konzisztenciáját a teljes szürkeárnyalatban. Az eredmény: a színvisszaadás minden egyes CG2700X esetében azonos, pontos és megbízható.

HDR gamma

A ColorEdge CG2700X támogatja a HDR-videók két gammagörbéjét: a HLG (Hybrid Log-Gamma) görbét és a PQ (Perceptual Quantization) görbét. A 500 cd/m² maximális fényerőig a CG2700X így biztosítja a feldolgozott HDR-anyag értelmes benyomását, így a ColorEdge CG3146-hoz hasonló HDR-referenciamonitorra gyakran csak a végső gyártási lépésben van szükség.

Színtér-előbeállítások film- és videokészítéshez

A DCI-P3, BT.709 és BT.2020 színterekhez tartozó előbeállítások gyárilag pontosan kalibráltak, és biztosítják a helyes gammaértékekkel való munkavégzést. Ezenkívül a HDR-tartalmak megjelenítéséhez a PQ (DCI és BT.2100) és a HLG (BT.2100) színmódok is gyárilag előre be vannak állítva. A beépített kalibrációs érzékelőnek köszönhetően az egyes előbeállítások fényerősségének beállítása és újrakalibrálása kényelmesen elvégezhető. A Windows és a MAC OSX HDR üzemmódja közvetlenül támogatott. Így a tipikus HDR-videóalkalmazások nagyon egyszerűen használhatók a megfelelő tónusgörbével és a megfelelő monitorbeállítással.

Video-film_Presets_CG2700S-X.jpg

Biztonságban a Safe Area Makernek köszönhetően

Ideális feliratokhoz és kritikus képekhez: A Safe Area Makernek köszönhetően tudjuk, hogy a jelenet melyik területe jelenik meg más képarányban. Így azonnal láthatjó, hogy feliratok, szövegek vagy fontos képelemek a látható területen vannak-e. A SAM jelölő színét, méretét és képarányát úgy állíthatjuk be, hogy a jelölő minden képen jól látható legyen.

Video-film_SafeAreaMarker.jpg

Automatikus színbeállítások

Annak érdekében, hogy a színbeállítások a gyártási folyamat alatt mindvégig azonosak maradjanak, a ColorEdge CG2700X egy olyan jelszinkronizálási funkcióval is rendelkezik, amely a monitor különböző beállításait – így többek a jeltartományt és a színformátumot – a videojelhez igazítja hozzá.

Fényerősség figyelmeztetés

A fényerőre figyelmeztető jelzéssel a PQ mód használatakor jelölhetők azok a területek, amelyek egy bizonyos fényerőt (300, 500, 1000 vagy 4000 cd/m²) meghaladnak. Ezeket a területeket választhatóan sárga vagy magenta színnel jelöljük.

Gamut figyelmeztetés

A színkorlát-figyelmeztetés két üzemmódban használható: Rec. 2020 módnál szürkeárnyalattal jelenik meg az a képtartalom, mely a Rec. 709 színtérrel nem jeleníthető meg. Ezzel szemben Rec. 709 módban az szimulálható, hogy a Rec. 2020-tartalmak hogyan fognak megjelenni egy HDTV-készüléken.

Video-film_Gamut-warning.jpg

Legközelebbi szomszéd interpolációs beállítás

A ColorEdge CG2700X a kép méretezéséhez és újramintavételezéséhez a legközelebbi szomszéd interpolációs beállítást kínálja. Ezzel a felskálázással a “Nearest Neighbor” a szomszédos képpontokat másolja, miközben megőrzi a színhűséget. Ha a Nearest Neighbor (azaz Legközelebbi szomszéd) funkció ki van kapcsolva, a színtónusok a szomszédos pixelek között interpolálódnak, így simább átmenetet biztosítva. A felhasználók kiválaszthatják a projekthez legjobban illeszkedő interpolációs módszert a különböző felbontásokhoz.

Ideális megoldás videokészítés és filmgyártás céljára: HDMI

A filmeket általában 24 fps képkocka-frissítési sebességgel rögzítik. A monitorok esetében azonban a 60 Hz sebességű megjelenítés a felhasználók számára már kevésbé tűnik természetesnek. A monitor a 24 és 60 Hz képkocka-frissítési frekvenciát támogatja. A filmfelvételek a megtekintés és a feldolgozás során ugyanolyan módon jelennek meg, mint ahogy rögzítették azokat. 

A HDMI jeleket 60, 50, 30, 25 és 24 Hz-es képfrissítési frekvenciával dolgozza fel. Ezen túlmenően a monitor I/P átalakításra is alkalmas.

4K zoom

A finom részletek és a képélesség kiértékelése érdekében a monitor különböző képterületei egyszerűen és gyorsan, a menürendszeren keresztül kiválaszthatók és felnagyíthatók.

Video-film_4K-Zoom.jpg

DCI 4K vágás

A DCI 4K vágási funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy DCI 4K (4096 x 2160) jelet jelenítsenek meg, és a panel natív 4K UHD (3840 x 2160) felbontásának határain kívülre vágják a tartalmat. A felhasználók három lehetőség közül választhatnak, amelyek meghatározzák, hogy a kép melyik része jelenjen meg.

Video-film_DCI-4K-Cropping.jpg

Sokoldalú csatlakoztathatóság

A legjobb kapcsolódás

A legkorszerűbb eszközök csatlakoztatását is lehetővé tevő C típusú USB-aljzat

Képjel, USB adatátvitel, valamint akár 94 W wattos áramellátás, mindez és még sok más is megvalósítható egyetlen USB-C kábellel. Ezáltal a ColorEdge CG2700X a grafikai munkafolyamat központi dokkolója. Perifériás eszközök, például egér, billentyűzet vagy nyomtató közvetlenül csatlakoztathatók az USB-A portokhoz. Az USB-C kábelen keresztül akár 94 W tölthetők az olyan mobil eszközök, mint a laptopok vagy a táblagépek – akár 92wattal az USB-C kábelen keresztül. Így egy laptop és CG2700X egy gyors mozdulattal teljes értékű asztali munkaállomássá alakítható át.

Tudjon meg többet az USB-C-ről az EIZO Academy.

Connectivity_USB-C_ColorEdge_HU.jpg

Egy monitor, sokféle csatlakozó

A CG2700X az USB-C, HDMI és DisplayPort interfészeken keresztül támogatja a videoformátumok széles skáláját. Ez azt jelenti, hogy a monitor nemcsak PC-alapú munkafolyamatokba integrálható, hanem HDMI-bemenetekkel is használható.

A megbízható hálózati kapcsolat érdekében

LAN-csatlakozó

A megbízható vezetékes hálózati kapcsolatot a monitor LAN-csatlakozója garantálja. A notebookok vagy számítógépek és a CG2700X USB-kábellel történő egymáshoz csatlakoztatását követően a monitoron keresztül válik hozzáférhetővé a hálózati jel. Ez különösen az olyan, újabb notebookoknál előnyös, amelyek már nem rendelkeznek LAN-csatlakozóval. Ez lehetővé teszi a többek között a videokonferenciákhoz is elengedhetetlenül fontos stabil adatátvitelt. Hálózati eszközként a monitor saját MAC-címmel rendelkezik.

Opcionálisan az "EIZO MAC Address Clone Utility" szoftver Windowshoz ideiglenesen hozzárendelheti a csatlakoztatott számítógép MAC-címét a monitorhoz. Ez az átláthatóság biztosítja a hitelesített számítógépek hálózati hozzáférését a monitoron keresztül.

Connectivity_LAN.jpg

Két számítógép, egyetlen kezelőfelület

KVM kapcsoló

Soha nem volt még ilyen egyszerű a különböző PC-ket egyetlen egérrel és billentyűzettel kezelni. Az USB upstream portoknak köszönhetően a CG2700X integrált KVM (Keyboard Video Mouse) kapcsolóval rendelkezik. A monitor automatikusan összekapcsolja a webkamerát, a mikrofont, a hangszórókat, az egeret és a billentyűzetet az éppen aktív forrásszámítógéppel. Ez azt jelenti, hogy például egy asztali számítógép és egy laptop vagy akár egy üzleti és egy magán PC is működtethető ugyanazon a monitor USB-eszköz kombináción. Ez biztosítja a megszakítás nélküli munkavégzést és a rendezett munkaterületet.

Connectivity_KVM-Switch_2PCs.gif

Ergonómia

Pihentető munka

A szemkímélő használat jegyében

Flicker-mentes

A monitor bármilyen fényerőbeállítás mellett villódzásmentes marad. Mindez különösen hasznos a felhasználó számára: Nem fáradnak el olyan hamar a szemei, így hosszabb ideig dolgozhat a képernyő előtt.

Antireflexiós felület: jobb képminőség, kevesebb tükröződés

A CG2700X monitort hatékony antireflexiós felülettel láttuk el. A visszaverődő fény szétszórásával minimális szintűre mérséklődik a visszatükröződés, így a CG2700X hatékonyan megelőzi a tükröződést és a szem túlzott mértékű megerőltetését. Ezáltal jelentősen csökkenhető a szemfáradékonyság és kényelmes munkavégzés biztosítható, mivel a tükröződés elkerüléséhez az ülőhelyzetünket sem kell megváltoztatni.

Ergonomics_Anti-glare.png

Ergonomikus állvány

Képernyőink magassága fokozatosan állítható, és modelltől függően akár az állvány talpának legaljáig is süllyeszthető. Ez optimális ergonómiát tesz lehetővé, függetlenül attól, hogy a képernyő előtt állunk vagy ülünk. Ezen kívül a monitorlábat úgy fordíthatja, forgathatja és döntheti, ahogy az ülő helyzethez az a legkényelmesebb.

A CG2700X úgy is elforgatható, hogy a képernyőn állóformátumban jelenjenek meg a képek, ami többek között az azonnali visszajelzéssel készített portréfotóknál különösen hasznos.

foot_height.png
Magasságállítás

155 mm

foot_tilt_FlexScan.png
Dőlésszög

5° előre és 35° hátrafelé

foot_swivel_FlexScan.png
Elfordítás

344°

foot_pivot_right.png
Elforgatás

jobbra

Felhasználó-specifikus billentyűkiosztás

A modelltől függően az elülső oldalon található legfeljebb két érzékelőgombhoz hozzárendelhetők funkciók a képernyőn megjelenő menüből. Előnye: közvetlen hozzáférést biztosít a gyakran használt funkciókhoz.

Védelem a tükröződések és a vakítás ellen

Fényvédő motorháztető

Az árnyékoló ernyő a tükröződés és a képernyőre beeső fény csökkentésével óvja a felhasználó szemeit. Az ernyő felszerelésével jelentős mértékben csökkenthető a felülről és oldalirányból beeső fény.

Ergonomics_Hood_CG2700.jpg

Fenntarthatóság

Vállalati felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok

Az CG2700X készülékeket társadalmilag felelős módon állítják elő. A gyártási folyamat teljes mértékben mentes a gyermek- és kényszermunka alkalmazásától. Az ellátási lánc gondosan megválasztott beszállítói szintén elkötelezték magukat a társadalmilag felelős termelés mellett. Ez különösen igaz az úgynevezett konfliktusövezetekből származó ásványkincsek beszállítóira. A társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeinket a vállalat önkéntes jelleggel közzétett éves jelentése ismerteti.

Sustainability_Production.jpg

Környezet- és klímavédelem

Az EIZO CG2700X készülékeket a cég saját gyártóüzemeiben állítják elő, az ISO 14001 és ISO 50001 szabvány szerinti környezet- és energiagazdálkodási rendszer alkalmazásával. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. Jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Tartós készülékek a fenntarthatóság jegyében

A kifejezetten hosszú hasznos élettartamú CG2700X kifejlesztésekor az életciklus egészével kapcsolatos környezeti hatásokat is messzemenőkig figyelembe vették. Ennek köszönhetően az öt év garancia lejártát követően még hosszú ideig megbízható és környezetbarát módon használható. A pótalkatrészek a gyártás befejezését követően még további 5 évig elérhetők maradnak. A hosszú hasznos élettartam és a széles körű javíthatóság kedvező hatást gyakorol az erőforrások megőrzésére és a klíma megóvására. A kiváló minőségű alkatrészekből álló CG2700X előállításakor különös figyelmet fordítanak az erőforrások körültekintő felhasználására, valamint a gyártási folyamatok gondos kidolgozására.

Sustainabilty_Durable_ColorEdge.jpg

Garancia

Legmagasabb befektetési biztonság

5 év garancia

Az EIZO öt év garanciát biztosít helyszíni csereszervizzel. Ez a magasan fejlett gyártástechnológia következtében lehetséges, ami egy egyszerű sikerelven alapszik: átgondolt és innovatív technológia, prémium alapanyagokból előállítva.

5_years_garantie_across_HU.jpg

Garantált fényerő és színvisszaadás

A CG2700X szín- és fényerő-garanciája a vásárlástól számított öt év, 10000 üzemórára, 120 cd/m² maximális fényerősség mellett, 5000 és 6500 K közötti színhőmérsékleten.

color_brightness_garantie_across_HU.jpg

Videók

Product presentation

With 4K UHD resolution, a maximum brightness of 500cd/m² and HDR presets, the CG2700X is the ultimate flagship 27-inch high-end monitors for creatives. The CG2700S model features a WQHD resolution of 2560 x 1440 pixels, a maximum brightness of 400 cd/m² and a contrast ratio of 1600:1, for maximum precision and the greatest possible comfort.

Other features include the huge color space coverage of the IPS panels, the 16-bit 3D LUT, the 10-bit mode, and the True Black panel. The integrated sensor for self-calibration ensures that both monitors maintain an extremely precise and flawless image display over the entire usage period. Modern connections such as USB-C and LAN port also make it the perfect visual interface with mobile devices.

Műszaki adatok

Általános
Termékszám
CG2700X
Burkolatszín
Fekete
Felhasználási terület Fotó, videó & grafika
Termékcsalád ColorEdge
Felhasználási terület Fotózás, képszerkesztés és retusálás, Videóvágás, utómunka és színminősítés, Tervezés, alkotás és illusztráció, Nyomtatás és Fine-Art-nyomtatás, Textilipar és divatipar
Speciális rendszerkövetelmények Nincs, kompatibilis a legtöbb számítógéppel és operációs rendszerrel, beleértve a macOS-t és a Windows-t is.
EAN
4995047063643
Képernyő
Képátló [col] 27
Képátló [cm] 68,4
Képarány 16:9
Látható felület (szélesség x magasság) [mm-ben] 596 x 335
Ideális/ajánlott felbontás 3840 x 2160 (4K UHD)
Képpont távolság [v mm] 0,155 x 0,155
Pixelsűrűség [v ppi] 164
Támogatott felbontás 3840 x 2160 (4K UHD), 2560 x 1440, 1920 x 1200, 1920 x 1080 (Full HD), 1200p (@ 60 Hz), 1080p (@ 60 Hz), 1080i (@ 60 Hz), 1080p (@ 50 Hz), 1080i (@ 50 Hz), 1080p (@ 30/25/24 Hz), 720p (@ 60 Hz), 720p (@ 50 Hz), 576p (@ 50 Hz), 576i (@ 50 Hz), 480p (@ 60 Hz), 480i (@ 60 Hz)
Paneltechnológia IPS (Wide Gamut)
Max. látószög (vízszintes) 178
Max. látószög (függőleges) 178
Megjeleníthető színek vagy szürkeszintek 1,07 milliárd szín (USB-C, 10 bit), 1,07 milliárd szín (HDMI, 10 bit), 1,07 milliárd szín (DisplayPort, 10 bit)
Színskála/keresőtábla 278 milliárd színárnyalat / 16 bit
Max. színtér (jellemző) AdobeRGB (>99%), DCI P3 (>98%), ISO Coated V2 (>99%), Rec709 (100%), EBU (100%), SMPTE-C (100%), sRGB (100%)
Hdr Gamma PQ, HLG
Max. fényerő (jellemző ) [cd/m²] 500
Ajánlott fényerő [cd/m²] 120
Max. sötétkamrás kontraszt 1450:1
Reakció idő szürke-szürke váltás (jellemző) [ms] 13
Max. snímková frekvence [v Hz] 60
Háttérvilágítás LED
Jellemzők és működés
USB-C docking
KVM switch
A fényerő, a fehér pont és a gamma/EOTF hardveres kalibrálása
Beépített érzékelő önkalibrációhoz
Ütemterv funkció önkalibrációhoz
Előre beállított szín-/szürkeszint mód 1x manuális memóriahely, BT.2020, BT.709, BT.2100 HLG, AdobeRGB, DCI-P3, DCI-P3 PQ, sRGB, további memóriaterületek kalibrálással, Sync Signal
Hőmérsékletvezérelt színelcsúszáskorrekció
Fényerőkorrekció
Digital Uniformity Equalizer (homogenitás korrekció)
A hibridvezérlésnek köszönhetően villódzásmentes
True Black
Safe Area Marker
I/P átalakítás
Zajelnyomás (HDMI)
HDCP dekóder
Színskálával kapcsolatos figyelmeztetés
Fényerővel kapcsolatos figyelmeztetés
Gamut Clipping
Automatikus jelbemenet felismerés
Képernyőmenü nyelv de, en, fr, es, it, se
Beállítási lehetőségek Szín mód, Fényerő, Kontraszt, Színhőmérséklet/Fehérpont, Gamma, Színárnyalat, Színtelítettség, 6 Colors, Színmátrix YUV/ RGB, Input Range, Image noise reduction, DCI 4K vágás, Menu Rotation, Felhasználó által meghatározható funkciójú gombok, OSD nyelv, Bemeneti jel, DUE prioritás
Button Guide
Beépített tápegység
Csatlakozások
LAN/RJ-45
Jelbemenetek HDMI (Deep Color, HDCP 1.4/2.3), USB-C (DisplayPort Alt Mode, HDCP 1.3/2.3), DisplayPort (HDCP 1.3)
USB-csatlakozókkal kapcsolatos termékjellemzők USB 5Gbps (USB 3)
USB upstream csatlakozó 1 x C típusú (DisplayPort Alt Mode, max. 94 W tápellátással), 1 x B típusú
USB downstream csatlakozó 4 x Typ A ( 2 x 5Gbps (USB 3), 2 x USB 2)
Hálózati csatlakoztatás RJ-45
LAN standards IEEE802.3ab (1000BASE-T)
Grafikus jel DisplayPort (RGB, YCbCr), HDMI (RGB, YCbCr)
Elektromos adatok
Vízszintes/függőleges frekvenciák USB Type-C, DisplayPort: 26 - 137 kHz / 23 - 61 Hz; HDMI: 15 - 135 kHz / 23 - 61 Hz
Energiafogyasztás (tipikus) [wattban] 34
Teljesítményfogyasztás (maximális) [wattban] 225 (maximális fényerőnél, valamint az összes jelbemenet és USB csatlakozó üzemelésekor)
Max. Spotřeba energie v pohotovostním režimu [ve wattech] 0.5
Spotřeba energie při vypnutém napájení [ve wattech] 0
Energiahatékonysági osztály G
Energiafogyasztás/1000h [kWh-ban] 36
Tápegység AC 100-240V, 50/60Hz
Max. USB-C Power Delivery [Watt-ban] 94
Méretek és súly
Méretek (állvánnyal együtt) (szélesség x magasság x mélység) [mm-ben] 638 x 416-571 x 245
Súly (állvánnyal együtt) [kg-ban] 9.8
Műszaki rajz (PDF) Műszaki rajz (PDF)
Az állvány elforgathatósága [°-ban] 344
Dönthetőség előre/hátrafelé [°-ban] 5 / 35
Forgathatóság vízszintes/függőleges elrendezés (forgástengely) jobbra
Magasságbeállítási tartomány [mm-ben] 155
VESA furatok távolsága 100 x 100
Tanúsítás és szabványok
Certification CE, CB, TÜV/GS, TÜV/Ergonomics (beleértve az ISO 9241-307), TÜV/Color Accuracy (Quick Stability), RCM, cTÜVus, FCC-B, CAN ICES-3 (B), TÜV/S, PSE, VCCI-B, RoHS, WEEE, China RoHS, CCC, EAC
Szoftver és tartozékok
Kapcsolódó szoftverek és egyéb tartozékok letöltése való elérhetősége ColorNavigator, ColorNavigator Network
További szállítási terjedelem Kalibrációs jelentés, Jelkábel HDMI - HDMI, USB/jelkábel (USB-C - USB-C), Kábel USB (típusú A - típusú B), Kézikönyv via download, Tápkábel, Rövid útmutató
Választható tartozékok CP200, PP200-K, EX4
Árnyékoló panel
Garancia
Garanciaidőszak 5 év a készülékre és az LCD-modulra, legfeljebb 30 000 üzemórára, attól függően, hogy melyik következik be előbb.
Tartalmazott garancia A legalább 120 cd/négyzetméteres fényerő 5000 K és 6500 K közötti színhőmérsékleten 5 évig vagy 10 000 üzemórára garantált, attól függően, hogy melyik következik be előbb., Nulla pixelhiba garancia; nincs teljesen megvilágított alpixel (alpixelek ISO 9241-307) a vásárlástól számított hat hónapig.

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

Kézikönyv - CG2700X

Adatlap - CG2700X

PDF | 9 MB

Termék kép CG2700X

ZIP | 14 MB

ColorEdge Prospektus

(Angol)

PDF | 3 MB

ColorNavigator 7 Introduction

(Angol)

PDF | 5 MB

Quick Color Match Guide

(Angol)

PDF | 3 MB

Szoftver

Eszközmeghajtók - CG2700X

ColorNavigator

A ColorNavigator szoftver a ColorEdge monitorok egyszerű és pontos kalibrálására szolgál.

ColorNavigator Network

A ColorNavigator Network a ColorEdge monitorok központosított minőségellenőrzését is lehetővé teszi.

Monitor teszt

Az EIZO saját fejlesztésű szoftverével gyorsan és egyszerűen elvégezhető a monitor paramétereinek és egyéb jellemzőinek vizsgálata.

Quick Color Match

Az EIZO a Quick Color Match szoftvert az Adobe, Canon és Epson cégekkel együttműködve fejlesztette ki. A piacvezető vállalatokkal folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően az EIZO új szoftverével lényegesen gyorsabbá és egyszerűbbé válik a fényképek

GYIK

A beépített kalibrálás érzékelő a maximális színpontosságot szabályozza. Ez a kalibráláshoz automatikusan pozícionálja magát, majd a következő mérésig a képernyő keretében védett helyen bújik meg. Minden képernyő pontosan összehangolható egy érzékelő segítségével. Így például a mérőhely a felső képernyőkeretben korrelációban van a képközéppel, így azzal is, amit az érzékelő a középpontban mérne. Az integrált megoldással kizárható a sorozatgyártásból eredő szórás, ami külső mérőkészülék esetén előfordulhat. Még a környezeti megvilágítás hatása is meghatározásra kerül az érzékelő inicializálásakor, és ezt a kalibrálás során is figyelembe veszi a rendszer.

Minden a monitor kalibrálásáról

A kalibrálást a készülékek a beépített kalibrálás érzékelővel végzik, a felhasználó beavatkozása nélkül. Még a számítógépet sem kell bekapcsolni. Programozás után a kalibrálás éjjel, ebédszünetben vagy bármilyen más, egyedileg meghatározott időpontban elindul. A programozás kényelmesen elvégezhető a ColorNavigátorral vagy az OnScreen menün keresztül.

Minden a monitor kalibrálásáról

A megszokott 1D keresőtáblákon külön táblája van a piros, zöld és kék színnek. A különösen pontos színvezérlés érdekében az EIZO modelltől függően a színhozzárendelést egy egyszeri, háromdimenziós keresőtáblához (3D-LUT) kapcsolja, amely elvégzi az alapszínek pontos hozzáadását a tetszőleges színárnyalathoz - ez az ideális szürkeátmenet és a nagy pontosságú színvisszaadás kulcstechnológiája.

Először is: a képernyő teljesen rendben van, egyszerű oka és megoldása van. 

A színek elmosódottnak tűnnek, ha az operációs rendszer megjelenítési beállításaiban a nagy dinamikatartomány (HDR) van kiválasztva, miközben a ColorEdge monitor SDR módban van.

Ezzel szemben a színek rendkívül túlexponáltnak/világosnak tűnnek, ha a nagy dinamikatartomány (HDR) nincs kiválasztva (NEM) az operációs rendszer megjelenítési beállításaiban, miközben a ColorEdge monitor HDR módban van.

Kérjük, válassza ki a dinamikatartományt az operációs rendszer megjelenítési beállításaiban a monitor kiválasztott színmódjának megfelelően, vagy módosítsa a monitor színmódját az operációs rendszer beállításának megfelelően.

Az egyes képernyőmodellek SDR/HDR színmódjaival kapcsolatos információkat a felhasználói kézikönyvben talál.

Kattintson ide az operációs rendszer HDR-beállításának eléréséhez:

Windows: 
Beállítások -> Rendszer -> Megjelenítés -> HDR -> "HDR használata": Ki/Bekapcsolva

macOS: 
Apple -> Rendszerbeállítások -> Megjelenítés -> Megjelenítési beállítások -> "Nagy dinamikatartomány": Ki/Kapcsolva

Color Mode (Monitor): HDR / HDR setting (OS): On
Color Mode (Monitor): HDR / HDR setting (OS): Off
Color Mode (Monitor): SDR / HDR setting (OS): On
Color Mode (Monitor): SDR / HDR setting (OS): Off

A HDR-támogatással rendelkező EIZO ColorEdge monitorokat macOS alatt is használhatja.

A részletes választ itt olvashatja.

Igen, ez lehetséges a notebook nyitott és zárt állapotában a monitor tápellátási funkcióján keresztül. Ehhez deaktiválja a notebook USB-C tápellátását üresjárati üzemmódban a monitor Administrator menüjében.

Kompatibilitási mód bekapcsolva = tápellátás aktív üresjáratban
Kompatibilitási mód kikapcsolva = tápellátás csak bekapcsolt állapotban

A notebook bekapcsolt monitorral történő indításához aktiválja a BIOS/UEFI-ben a "Power On with AC attach" funkciót.
A számítógéptől függően a funkció neve némileg eltérő lehet.

I monitor ColorEdge vengono forniti con un software per la calibrazione, ColorNavigator che effettua la calibrazione automatica in pochi minuti. ColorNavigator interagisce con sensori integrati e con una vasta gamma di dispositivi di misurazione da porre sullo schermo (non in dotazione).)

Ahhoz, hogy a monitor mindig újnak nézzen ki és megnöveljük az élettartamát, javasolt azt rendszeresen tisztítani. A burkolatot és a képernyő felületet az alább leírtaknak megfelelően tisztítsa:

FONTOS: Soha ne használjon hígítót, benzolt, alkoholt (etanolt, metanolt vagy izopropil-alkoholt), súrolókrémet vagy más erős oldószert, mivel ezek roncsolhatják a burkolatot és az LCD kijelzőt.

Burkolat
A foltokat a burkolatról puha textília segítségével távolítsa el, melyet előtte kímélő tisztítószerrel nedvesítsen be. Semmi esetre se permetezzen fényesítőszert vagy tisztítószert közvetlenül a burkolatra. (A pontos részleteket megtalálja a kézikönyvben.)

LCD képernyő
Szükség esetén a képernyő felületét puha textíliával (pl. pamut vagy szemüvegtisztító kendő) tisztíthatja meg. A makacs foltok rendszerint enyhén megnedvesített ruhával egyszerűen eltávolíthatók.

Az EIZO a ColorNavigation szoftverek különböző verzióit kínálja. Ezek kompatibilisek a Windows és Mac operációs rendszerekkel.

A támogatott operációs rendszerekkel kapcsolatos részletek itt találhatók.

A felhasználó által a helyszínen végzett kalibrálás során a kívánt fehérpont és gamma görbe mérésének és számításának kombinációja átkerül a szürke tengelyre. Ez az EIZO-ra jellemző eljárás kevesebb időt vesz igénybe és precízebb, mint a legtöbb nagyobb hibaarányú kézi mérőeszközzel végzett színárnyalatmérés. Az érzékeny labor mérőeszközökkel végzett gyártó általi kalibrálás pontossága biztos alapként szolgál.

Minden a monitor kalibrálásáról

10 a 54 GYIK-ekből jelenik meg

Garancia

Az EIZO legfeljebb öt év garanciát vállal, bár egyes termékekre ettől eltérő garanciaidő vonatkozik. Az egyes termékekre vonatkozó pontos garanciaidőszakok vagy a fenti garanciális feltételekben, vagy az adatlapon, vagy az EIZO nemzetközi weboldalán találhatók. A hosszú garanciális időszakokat egy rendkívül fejlett gyártási folyamat teszi lehetővé, amely egy egyszerű sikerelvre épül: kifinomult és innovatív monitortechnológia, amelyet csúcskategóriás anyagokból gyártanak. Az 5 éves garancia az Ön számára nagyfokú beruházásbiztonságot és megtakarítást jelent a nyomonkövetési költségeken (teljes tulajdonlási költség), amelyek garanciális szolgáltatás nélkül például karbantartás és javítás esetén merülnének fel.

  • Innovatív szervizkoncepció az EIZO-tól, amely mércét állít és megfelel a hosszabb amortizációs időszakok felé mutató trendnek. Biztonság, amely meggyőz és amelyre számíthat.
  • Az első osztályú anyagok és a gondos kivitelezés biztosítják a rendkívüli hosszú élettartamot, és így lehetővé teszik a hosszú garanciális időszakokat.
  • Elkerülhetők azok a nyomonkövetési költségek, amelyek garanciális szerviz nélkül felmerülnének, pl. karbantartás és javítás esetén, és optimális költségátláthatóságot eredményeznek (Total Cost of Ownership (TCO)).
Az EIZO garanciális szolgáltatásainak részletei

Tesztjelentések

Reviews International

Tesztjelentések

02/2023

PRAD: „Profi grafikus UHD felbontással“

„Az EIZO CG2700X a híres ColorEdge termékcsalád igazi gazdagítása. UHD felbontásának köszönhetően olyan felhasználói csoportok felé is nyit, akik számára a CG2700S pixelsűrűsége korábban nem volt elegendő. […] A nagy felbontású, látószög-stabil és viszonylag nagy kontrasztú IPS-panel ideális alapot képez, amelyre az EIZO fejlesztési know-how-jával építhet. A DUE-nak köszönhetően felületi homogenitása kiváló, míg nagy színskálája lehetővé teszi a legigényesebb képretusálást és a színbiztos próbaszimulációkat. Központi jelentőségű a saját fejlesztésű skálázó is, amely veszteségmentesen és nagy pontossággal dolgozza fel a bemeneti jelet. A ColorNavigatorral egy olyan szoftver áll rendelkezésre a hardver kalibráció vezérlésére, amely rövid betanulási idő után alig hagy kívánnivalót maga után. A színtér-emulációnak a kalibrációs folyamatba történő integrálása maximális színmegbízhatóságot biztosít még a színkezelésre nem képes alkalmazásokban is. […]“

Bővebben
01/2023

01/2023 | PRAD – Profi grafikus UHD felbontással

A 27" 4K grafikus monitor kiváló felületi homogenitást és nagyon nagy színskálát kínál a legigényesebb képretusáláshoz és színbiztos proof-szimulációkhoz.    

Bővebben

Angol nyelvű tesztjelentések

12/2023

digitec – Verdict: worth every penny

The Eizo CG2700X is a monitor that’s been thought through down to the last detail. It displays images correctly and is easy to operate. Sounds trivial, but I’ve never seen this done before.(…)

Read more
02/2023

„The EIZO CG2700X is a real enrichment of the renowned ColorEdge product line. Thanks to its UHD resolution, it also opens up to user groups for whom the pixel density of the CG2700S was previously not sufficient. […] The high-resolution, viewing-angle stable and comparatively high-contrast IPS panel forms an ideal basis on which EIZO can build with its development know-how. Thanks to DUE, its surface homogeneity is excellent, while its high colour gamut enables the most demanding image retouching and colour-safe proof simulations. Of central importance is also the in-house developed scaler, which processes the input signal loss-free and with high precision. With ColorNavigator, a software for controlling the hardware calibration is available that leaves hardly anything to be desired after a short training period. The integration of a colour space emulation into the calibration process ensures maximum colour reliability even in applications that are not colour management-capable. […]“

Read more
01/2023

PRAD – Graphics professional with UHD resolution

27" 4K graphics monitor offers excellent surface homogeneity and a very high colour gamut for the most demanding image retouching and colour-safe proof simulations    

Read more