Képoptimalizáló rendszerek

EVS1VX DuraVision

A DuraVision EVS1VX egy olyan képjavító rendszer, amely valós időben elemzi és dolgozza fel a videofelvételeket. Az EVS1VX fejlett beállítási lehetőségekkel és opcionális funkciókkal rendelkezik.

Termékkép EVS1VX DuraVision

Képoptimalizáló rendszer

A jobb láthatóságért

Számos alkalmazási terület

Az EIZO képjavító rendszerei számos olyan helyzetben javítják a láthatóságot, amikor a videótartalom pontos felülvizsgálatára van szükség, legyen szó akár emberek általi vizuális ellenőrzésről, akár gépi értékelésről, beleértve a mesterséges intelligenciát is.

Többek között a biztonság (pl. gyanús tevékenységek és tárgyak láthatósága), a felügyelet (szabálytalanságok és hibák észlelése), az infrastruktúra karbantartása (karbantartás és a veszélyek korai észlelése) és a képelemzés területén is hasznos  a videofelvételek optimalizált észlelhetősége.

Improved-visibility_Application-areas.jpg

Jobb láthatóság valós időben

Az EVS1VX az EIZO szabadalmaztatott Visibility Optimizer technológiájával van felszerelve, amely valós időben elemzi és pixelről pixelre módosítja a képeket.

Nehezen felismerhető képek optimalizálása

Az EVS1VX felismeri és korrigálja a kép azon területeit, amelyek a gyenge fényviszonyok vagy a homály miatt nehezen láthatóak. A megoldás a kép sötét és világos területeit egyaránt kezeli az egyes képpontok fényerejének beállításával, miközben megőrzi arészletességet a valósághű mélységérzet biztosításához . Ez nem csak az éjszakai vagy ködös megfigyeléshez hasznos, hanem a felületek, például a beton egyenetlenségeinek vagy repedéseinek felderítéséhez is.

A képfeldolgozás a Retinex-elméleten alapul, ahol a pixeleket egyenként optimalizálják.

Improved-visibility_VOX_Tunel_after.jpg

Optimalizált fényerővel

Improved-visibility_VOX_Tunel_before.jpg

Optimalizált fényerő nélkül

Zajcsökkentés magas ISO értékeknél

Az EVS1VX kombinálja a 2D és 3D zajcsökkentő funkciókat, amelyek javítják a kontúrokat és megkönnyítik a tárgyak megkülönböztetését, különösen éjszakai megfigyelés esetén.

A 3D zajcsökkentés az előző kép vizuális információit használja fel, és értékeli a különbséget a következő képekhez képest. Ez nagyon hatékony a statikus videók megfigyelésekor. A 2D zajcsökkentés képkockánként elemzi a tartalmat és optimális olyan videókhoz, amelyek mozgást vagy jelenetváltozásokat tartalmaznak.

Az EVS1VX automatikusan beállítja a zajcsökkentési módszert a megjelenített tartalomnak megfelelően.

Improved-visibility_VOX_ISOvalue-after.jpg

Zajcsökkentéssel

Improved-visibility_VOX_ISOvalue-before.jpg

Zajcsökkentés nélkül

Részletek megkülönböztetése monokróm képeken

Az EVS1VX javítja a láthatóságot az egyetlen szín által dominált képeken. A kis fényességkülönbségű színek könnyebben megkülönböztethetők. Ez különösen hasznos az endoszkópos és patológiai képek elemzésekor vagy a víz alatti képeken lévő objektumok felismerésekor.

Improved-visibility_VOX-Monochrome_images-after.jpg

Részletes ábrázolás

Improved-visibility_VOXmonochrome_images-before.jpg

Kevés részlet látható

Kiválasztott területek képjavítása

Az EVS1VX lehetővé teszi a kép meghatározott területeinek kiválasztását a képjavításhoz. Ez lehetővé teszi a néző számára, hogy az érdeklődésre számot tartó területekre koncentráljon vagy a képjavítást a lényeges területekre korlátozza.

Improved-visibility_VOX_Local-Image-Enhancement.jpg

Kényelmes kezelhetőség

Jellemzők a kényelmes munkavégzéshez

Megjelenítési módok és képélesség beállítása

Az EVS képoptimalizáló vezérlővel a megjelenítési módok finomhangolhatók és a kép élessége maximalizálható a kontúrok, a kontraszt és a fényerő javításával.

Az EVS képoptimalizáló vezérlés ingyenes. A használathoz Windows PC-hez USB-n keresztül történő csatlakozás szükséges (kábel nem tartozék).

Minden helyzethez a megfelelő megjelenítési mód

Négy előre telepített kijelzési mód (Standard, Kiegyensúlyozott, Magas, Alacsony) áll a felhasználó rendelkezésére. Ezenkívül akár öt egyéni üzemmód is hozzáadható, amelyek az adott megtekintési környezethez igazíthatók. Az EVS1VX akár 10 kijelzési módot is regisztrálhat, amelyek között a kezelő az előlapi gombok segítségével válthat. Az áttekinthetőség és a könnyebb használat érdekében a nem használt megjelenítési módok eltávolíthatók a listából.

Operation_RightDisplayMode.jpg

Példa előre beállított kijelzési módok: 1. standard, 2. kiegyensúlyozott, 3. magas

Állóképek mentése közvetlenül USB-re

Az EVS1VX lehetővé teszi a kezelők számára, hogy állóképeket rögzítsenek bármilyen továbbfejlesztett jelenetről, és azokat közvetlenül egy USB flash meghajtóra mentsék az USB numerikus billentyűzet segítségével. A rögzített állóképek átveszik az aktuálisan beállított képjavításokat, így másodszor is felhasználhatók a felülvizsgálathoz vagy nyomozati célokra. Ez a funkció hasznos az infrastruktúrában, például az utakban keletkezett károk vagy a termékgyártás során keletkezett hibák nyomon követésére is.

Operation_SaveToUSB.jpg

1. monitor, 2. USB-s numerikus billentyűzet, 3. USB-stick, amelyre az optimalizált képek exportálhatók és menthetők

Rugalmas csatlakoztathatóság

Az EVS1VX két HDMI bemenettel és egy HDMI kimenettel rendelkezik, továbbá egy Ethernet-porttal van felszerelve a firmware böngészőn keresztüli frissítéséhez.

Operation_EVS-connectivity.jpg

* Perifériás csatlakozások csak az EVS1VX esetében

Tartósság

És megbízhatóság

2 év garancia

Az EIZO 2 év garanciát biztosít. Ez a magasan fejlett gyártástechnológia következtében lehetséges, ami egy egyszerű sikerelven alapszik: átgondolt és innovatív technológia, prémium alapanyagokból előállítva.

2_years_garantie_across_hu.jpg

24/7 használat

A EVS1VX 24 órás használatra készült és maximális megbízhatóság jellemzi.

Warranty-reliability_24-7.jpg

Fenntarthatóság

Vállalati felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok

Az EVS1VX készülékeket társadalmilag felelős módon állítják elő. A gyártási folyamat teljes mértékben mentes a gyermek- és kényszermunka alkalmazásától. Az ellátási lánc gondosan megválasztott beszállítói szintén elkötelezték magukat a társadalmilag felelős termelés mellett. Ez különösen igaz az úgynevezett konfliktusövezetekből származó ásványkincsek beszállítóira. A társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeinket a vállalat önkéntes jelleggel közzétett éves jelentése ismerteti.

Sustainability_Production.jpg

Környezet- és klímavédelem

Az EIZO EVS1VX készülékeket a cég saját gyártóüzemeiben állítják elő, az ISO 14001 és ISO 50001 szabvány szerinti környezet- és energiagazdálkodási rendszer alkalmazásával. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. Jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Tartós készülékek a fenntarthatóság jegyében

A EVS1VX hosszú élettartamra van tervezve - általában jóval a garanciaidőn túl. A pótalkatrészek a gyártás befejezését követően még hosszú évekig elérhetők maradnak. Mivel a termék kifejlesztésekor az életciklus egészével kapcsolatos környezeti hatásokat is messzemenőkig figyelembe vették, a hosszú hasznos élettartam és a széles körű javíthatóság kedvező hatást gyakorol az erőforrások megőrzésére és a klíma megóvására. A kiváló minőségű alkatrészekből álló EVS1VX előállításakor különös figyelmet fordítanak az erőforrások körültekintő felhasználására, valamint a gyártási folyamatok gondos kidolgozására.

Sustainability_Sustainable-durable.jpg

Műszaki adatok

Általános
Felhasználási terület Videófelügyelet, Iparág
Termékcsalád DuraVision
Felhasználási terület Képoptimalizáló rendszerek, Videófelügyelet
Jellemzők és működés
Választható funkciók (licencelés szükséges) állóképek rögzítése és mentése, tömörítési artefaktumok csökkentése, fejlett színdifferenciálás, 3D zajcsökkentés
24/7 működés
Képjavítási folyamat Előre beállított, Képszelvény kiválasztása, Visibility Optimizer X
Videoformátumok 1080/50p, 720/50p, 720/59,94p, 720/60p, 1080/59,94p, 1080/60p
Csatlakozások
Jelbemenetek 2x HDMI (HDCP 1.4)
Jelkimenetek 1x HDMI
USB-csatlakozókkal kapcsolatos termékjellemzők USB 2
USB upstream csatlakozó 1 x B típusú
Perifériás kapcsolatok 2 x Typ A
Hálózati csatlakoztatás RJ-45
Control port USB-Protocol, Ethernet
Elektromos adatok
Teljesítményfogyasztás (maximális) [wattban] 45
Tápegység AC 100-240V, 50/60Hz
Méretek és súly
Méretek (szélesség x magasság x mélység) [mm-ben] 240,5 x 53,2 x 143,8
Súly [kg-ban] 1.4
Műszaki rajz (PDF) Műszaki rajz (PDF)
Tanúsítás és szabványok
Környezeti feltételek 0 - 40 °C / 20-80 % (R.H., non condensing)
Certification CE, UKCA, CB, RCM, cTÜVus, FCC-A, CAN ICES-3 (A), VCCI-A, RoHS, WEEE
Szoftver és tartozékok
További szállítási terjedelem AC adapter, Jelkábel HDMI - HDMI, Kézikönyv via download
Garancia
Garanciaidőszak 2 év

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

Adatlap - EVS1VX

PDF | 4 MB

Termék kép EVS1VX, EVS1VS

ZIP | 5 MB

EIZO Security & Surveillance Visual Solutions

(Angol)

PDF | 9 MB

Image Optimisation Systems

(Angol)

PDF | 478 KB

Garancia

Az EIZO legfeljebb öt év garanciát vállal, bár egyes termékekre ettől eltérő garanciaidő vonatkozik. Az egyes termékekre vonatkozó pontos garanciaidőszakok vagy a fenti garanciális feltételekben, vagy az adatlapon, vagy az EIZO nemzetközi weboldalán találhatók. A hosszú garanciális időszakokat egy rendkívül fejlett gyártási folyamat teszi lehetővé, amely egy egyszerű sikerelvre épül: kifinomult és innovatív monitortechnológia, amelyet csúcskategóriás anyagokból gyártanak. Az 5 éves garancia az Ön számára nagyfokú beruházásbiztonságot és megtakarítást jelent a nyomonkövetési költségeken (teljes tulajdonlási költség), amelyek garanciális szolgáltatás nélkül például karbantartás és javítás esetén merülnének fel.

  • Innovatív szervizkoncepció az EIZO-tól, amely mércét állít és megfelel a hosszabb amortizációs időszakok felé mutató trendnek. Biztonság, amely meggyőz és amelyre számíthat.
  • Az első osztályú anyagok és a gondos kivitelezés biztosítják a rendkívüli hosszú élettartamot, és így lehetővé teszik a hosszú garanciális időszakokat.
  • Elkerülhetők azok a nyomonkövetési költségek, amelyek garanciális szerviz nélkül felmerülnének, pl. karbantartás és javítás esetén, és optimális költségátláthatóságot eredményeznek (Total Cost of Ownership (TCO)).
Az EIZO garanciális szolgáltatásainak részletei