FDS1903-A DuraVision

A kifejezetten biztonsági és felügyeleti célokra kifejlesztett FDS1903 monitor egy HDMI- és egy BNC-kompozit bemeneten keresztül továbbítja a jeleket.

 • 48 cm (19")
 • 1280 x 1024
  Válasszon színt:
Termékkép FDS1903-ABK DuraVision
Termékkép FDF1903-AGY DuraVision

Sokoldalú csatlakoztathatóság

A legjobb kapcsolódás

Számos bemenet számítógépek és videofelvevők csatlakoztatásához

A készülék HDMI-bemenete a számítógépek csatlakoztatásán kívül a különböző digitális források, mint például a HDD-felvevőeszközök jeleinek vételére is alkalmas. A kompozit (BNC) bemenet analóg videofelügyeleti eszközök és térfigyelő videokamerák csatlakoztatására szolgál. A monitor az NTSC, PAL és SECAM jelformátumokat egyaránt támogatja.

Connectivity_FDS1903-A.jpg

Kényelmes kezelhetőség

Jellemzők a kényelmes munkavégzéshez

Választható Túlpásztázás és Normál nézet

A monitor a Túlpásztázást és a Normál nézet szerinti megtekintést egyaránt lehetővé teszi. A 100%-os képtartalmat megjelenítő Normál nézet ideális megoldás a szokásos videojelek megtekintéséhez. A Túlpásztázás funkció a képtartalomnak hozzávetőleg a 95%-át jeleníti meg, és eltávolítja a lényegtelen TV-jelekkel kapcsolatos adatokat a kép széleiről.

Comfortable-use_Overscan.jpg

Tiszta színek az Up View funkciónak köszönhetően

Az EIZO Up View funkció biztosítja, hogy a színek ne legyenek elmosódottak, amikor felpillantunk a képernyőre. Ez nagyon hasznos lehet például akkor, ha a monitort a falra vagy a mennyezetre erősítettük.

Comfortable-use_Upview-with.jpg

Up View funkcióval

Comfortable-use_Upview-without.jpg

UpView funkció nélkül

Képminőség

Pontosság, fényerő, kontraszt és élesség

Szabályozható felbontás

A monitor a HDMI-bemeneten keresztül fogadott Full HD (1920 x 1080) felbontású jelek saját natív, 1280 x 1024 felbontású megjelenítésére is alkalmas.

A natívtól eltérő felbontást arányosan skálázva vagy a teljes képernyő méretére nagyítva képes megjeleníteni. Ez különösen az alkalmazások, vagy az 1280 x 1024 képpont felbontás kezelésére nem alkalmas digitális, illetve analóg jelek használatakor hasznos.

Kevesebb képzaj és villódzás

A monitor az Y/C jeltípusnak köszönhetően villódzás- és torzításmentes képi megjelenítést tesz lehetővé. A Y/C jeltípusnál a luminancia (Y) és a szín (C) jelek elkülönítve kerülnek továbbításra, így elkerülhetők az áthallásból eredő hibák. Mindemellett a monitor 16,77 millió színt képes megjeleníteni kristálytisztán és élénken.

A szemkímélő használat jegyében

Flicker-mentes

A monitor bármilyen fényerőbeállítás mellett villódzásmentes marad. Mindez különösen hasznos a felhasználó számára: Nem fáradnak el olyan hamar a szemei, így hosszabb ideig dolgozhat a képernyő előtt.

Tartósság

És megbízhatóság

2 év garancia

Az EIZO 2 év garanciát biztosít. Ez a magasan fejlett gyártástechnológia következtében lehetséges, ami egy egyszerű sikerelven alapszik: átgondolt és innovatív technológia, prémium alapanyagokból előállítva.

2_years_garantie_across_hu.jpg

24/7 használat

A FDS1903-A 24 órás használatra készült és maximális megbízhatóság jellemzi.

Warranty-reliability_24-7.jpg

Fenntarthatóság

Vállalati felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok

Az FDS1903-A készülékeket társadalmilag felelős módon állítják elő. A gyártási folyamat teljes mértékben mentes a gyermek- és kényszermunka alkalmazásától. Az ellátási lánc gondosan megválasztott beszállítói szintén elkötelezték magukat a társadalmilag felelős termelés mellett. Ez különösen igaz az úgynevezett konfliktusövezetekből származó ásványkincsek beszállítóira. A társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeinket a vállalat önkéntes jelleggel közzétett éves jelentése ismerteti.

Sustainability_Production.jpg

Környezet- és klímavédelem

Az EIZO FDS1903-A készülékeket a cég saját gyártóüzemeiben állítják elő, az ISO 14001 és ISO 50001 szabvány szerinti környezet- és energiagazdálkodási rendszer alkalmazásával. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. Jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Tartós készülékek a fenntarthatóság jegyében

A FDS1903-A hosszú élettartamra van tervezve - általában jóval a garanciaidőn túl. A pótalkatrészek a gyártás befejezését követően még hosszú évekig elérhetők maradnak. Mivel a termék kifejlesztésekor az életciklus egészével kapcsolatos környezeti hatásokat is messzemenőkig figyelembe vették, a hosszú hasznos élettartam és a széles körű javíthatóság kedvező hatást gyakorol az erőforrások megőrzésére és a klíma megóvására. A kiváló minőségű alkatrészekből álló FDS1903-A előállításakor különös figyelmet fordítanak az erőforrások körültekintő felhasználására, valamint a gyártási folyamatok gondos kidolgozására.

Sustainability_Sustainable-durable.jpg

Műszaki adatok

Általános
Termékszám
FDS1903-ABK
FDF1903-AGY
Burkolatszín
Fekete
Világosszürke
Felhasználási terület Videófelügyelet, Iparág
Termékcsalád DuraVision
Felhasználási terület Érintéses és videomonitorok, Videófelügyelet
EAN
4995047053965
4995047053958
Képernyő
Képátló [col] 19
Képátló [cm] 48
Képarány 5:4
Látható felület (szélesség x magasság) [mm-ben] 376 x 301
Ideális/ajánlott felbontás 1280 x 1024
Képpont távolság [v mm] 0,29 x 0,29
Paneltechnológia TN
Max. látószög (vízszintes) 170
Max. látószög (függőleges) 160
Megjeleníthető színek vagy szürkeszintek 16,7 millió szín (BNC, 8 bit), 16,7 millió szín (HDMI, 8 bit)
Max. fényerő (jellemző ) [cd/m²] 325
Max. sötétkamrás kontraszt 1000:1
Háttérvilágítás LED
Jellemzők és működés
24/7 működés
Underscan
Beépített hangszóró
Képernyőmenü nyelv de, en
Beállítási lehetőségek Jelinformációk, Fényerő, Kontraszt, Színhőmérséklet/Fehérpont, Színárnyalat, Színtelítettség, Nézőpont, Bemeneti jel, Hangerő, Elmosódottság-csökkentő
Beépített tápegység
Csatlakozások
Jelbemenetek HDMI (HDCP 1.4), BNC
Grafikus jel Composite Video Input, DVI Single Link (TMDS)
Audio bemenet 3,5 mm sztereó jack csatlakozó
Elektromos adatok
Vízszintes/függőleges frekvenciák Digital: 15-68kHz/24-61 Hz
Teljesítményfogyasztás (maximális) [wattban] 24
Max. Spotřeba energie v pohotovostním režimu [ve wattech] 0.4
Spotřeba energie při vypnutém napájení [ve wattech] 0
Energiahatékonysági osztály E
Energiafogyasztás/1000h [kWh-ban] 15
Tápegység AC 100-240V, 50/60Hz
Power management
Méretek és súly
Méretek (állvánnyal együtt) (szélesség x magasság x mélység) [mm-ben] 405 x 407 - 507 x 205
Súly (állvány nélkül) [kg-ban] 5.9
Műszaki rajz (PDF) Műszaki rajz (PDF)
Dönthetőség előre/hátrafelé [°-ban] 0 / 0
VESA furatok távolsága 100 x 100
Tanúsítás és szabványok
Környezeti feltételek 0 - 35 °C / 20 - 80 % (R.H., non condensing)
Certification CE, UKCA, CB, cTÜVus, FCC-A, CAN ICES-3 (A), VCCI-A, RoHS, WEEE
Szoftver és tartozékok
További szállítási terjedelem Kézikönyv via download
Garancia
Garanciaidőszak 2 év

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

Adatlap - FDS1903-A

PDF | 3 MB

Termék kép FDS1903-A

ZIP | 3 MB

EIZO DuraVision and FlexScan solutions for control rooms

(Angol)

PDF | 928 KB

Szoftver

Monitor teszt

Az EIZO saját fejlesztésű szoftverével gyorsan és egyszerűen elvégezhető a monitor paramétereinek és egyéb jellemzőinek vizsgálata.

GYIK

Ahhoz, hogy a monitor mindig újnak nézzen ki és megnöveljük az élettartamát, javasolt azt rendszeresen tisztítani. A burkolatot és a képernyő felületet az alább leírtaknak megfelelően tisztítsa:

FONTOS: Soha ne használjon hígítót, benzolt, alkoholt (etanolt, metanolt vagy izopropil-alkoholt), súrolókrémet vagy más erős oldószert, mivel ezek roncsolhatják a burkolatot és az LCD kijelzőt.

Burkolat
A foltokat a burkolatról puha textília segítségével távolítsa el, melyet előtte kímélő tisztítószerrel nedvesítsen be. Semmi esetre se permetezzen fényesítőszert vagy tisztítószert közvetlenül a burkolatra. (A pontos részleteket megtalálja a kézikönyvben.)

LCD képernyő
Szükség esetén a képernyő felületét puha textíliával (pl. pamut vagy szemüvegtisztító kendő) tisztíthatja meg. A makacs foltok rendszerint enyhén megnedvesített ruhával egyszerűen eltávolíthatók.

Nem, nincs szükség illesztőprogramra. A monitorok felismerése a jelvezetékeken keresztül történik, és hagyományos vagy Plug & Play monitorként telepíthetők.

Konkrét javaslatot nem tudunk adni. A kimeneti jel legyen digitális és támogassa a monitor maximális felbontását.

Digitális jelkódolási rendszer a digitális tartalmak, például videó, zene stb. másolásának megakadályozása céljából. A digitális tartalmak engedély nélküli megosztása ellen véd azáltal, hogy a tartalmakat a küldő oldalon kódolva, DVI kimeneten keresztül továbbítja, és a fogadó oldalon ismét dekódolja azokat. A digitális tartalmakat nem lehet újra előállítani, ha a küldő- és fogadó készülék egyike sem támogatja a HDCP funkciót.

A képernyők képelemek millióit tartalmazzák, melyek felülete egyenként kevesebb mint egy század mm2. Természetesen előfordulnak hibás elemek, melyek állandóan vagy egyáltalán nem világítanak. Láthatóságuk alapvetően a környezetüktől függ. A világító elemek pl. világos környezet esetén szinte teljesen láthatatlanok. A pixelhibát tekintve minden LCD képernyő egyedi.
Azért, hogy egyértelmű választ adjunk, milyen gyakoriságú pixelhibát nem tartunk elfogadhatónak, az EIZO képernyőket a nemzetközileg elismert előírásoknak megfelelően ellenőrizzük. Átlagosan minden eszköz jelentősen a tűréshatár alatt van. Az EIZO nem használja azokat az LCD modulokat, amelyek nem teljesítik ezeket a követelményeket.  Modelltől függően az EIZO monitorok nulla pixelhiba garanciával rendelkeznek a teljesen világító alpixelekre vonatkozóan (a kép részelemei ISO 9241-307). Mindez a vásárlás dátumától számított hat hónapig érvényes.

Meghibásodás esetén hogyan javíttathatom az EIZO monitoromat?
A javításokat és a helyszíni csereszolgáltatást a szervizpartnerünk végzi:

Reworks Szerviz Kft.
1139 Budapest
Frangepán u. 46.
www.display.hu

Kérjük hívja a segélyvonalat a +36.1.340.9951-es számon.
A munkatársak hétfőtől péntekig, 9.00 és 17.00 óra között fogadják a hívásokat.

Garancia & Szervizszolgáltatás

A német elektromos és elektronikai törvény 2006. március 24.-i hatályba lépése óta az elektromos eszközöket már nem szabad a szemétbe dobni. Környezetkímélő módon kell azokat ártalmatlanítani és újrahasznosítani. Mindez az EIZO régi eszközeire is vonatkozik.

Otthoni végfelhasználóként a régi monitorát egyszerűen adja le a kommunális gyűjtőhelyen. Ez Önnek nem jár költséggel. A legközelebbi gyűjtőhelyről érdeklődjön az önkormányzatnál.

Amennyiben Ön üzleti partnerünk, egyszerűen lépjen kapcsolatba velünk.

Kérjük forduljon szervizpartnerünkhöz:

Reworks Szerviz Kft.
1139 Budapest
Frangepán u. 46.
www.display.hu

Segélyvonal a +36.1.340.9951-es számon. A munkatársak hétfőtől péntekig, 9.00 és 17:00 óra között fogadják a hívásokat.

Garancia & Szervizszolgáltatás

A számok után álló betűk a következőt jelentik:

 • BK: A burkolat színe fekete
 • GY: A burkolat színe szürke
 • WS: A burkolat színe fehér-ezüst
 • WT: A burkolat színe fehér

Az EIZO monitorok legtöbbször egy- vagy több jelbemenettel vannak ellátva. A monitor elülső részén található gomb segítségével kettő vagy akár annál több számítógép között is gond nélkül átkapcsolhat. A KVM kapcsolóval rendelkező készülékeknél ezzel egyidejűleg az USB-elosztó is átkapcsol a megfelelő számítógépre.

10 a 21 GYIK-ekből jelenik meg

Garancia

Az EIZO legfeljebb öt év garanciát vállal, bár egyes termékekre ettől eltérő garanciaidő vonatkozik. Az egyes termékekre vonatkozó pontos garanciaidőszakok vagy a fenti garanciális feltételekben, vagy az adatlapon, vagy az EIZO nemzetközi weboldalán találhatók. A hosszú garanciális időszakokat egy rendkívül fejlett gyártási folyamat teszi lehetővé, amely egy egyszerű sikerelvre épül: kifinomult és innovatív monitortechnológia, amelyet csúcskategóriás anyagokból gyártanak. Az 5 éves garancia az Ön számára nagyfokú beruházásbiztonságot és megtakarítást jelent a nyomonkövetési költségeken (teljes tulajdonlási költség), amelyek garanciális szolgáltatás nélkül például karbantartás és javítás esetén merülnének fel.

 • Innovatív szervizkoncepció az EIZO-tól, amely mércét állít és megfelel a hosszabb amortizációs időszakok felé mutató trendnek. Biztonság, amely meggyőz és amelyre számíthat.
 • Az első osztályú anyagok és a gondos kivitelezés biztosítják a rendkívüli hosszú élettartamot, és így lehetővé teszik a hosszú garanciális időszakokat.
 • Elkerülhetők azok a nyomonkövetési költségek, amelyek garanciális szerviz nélkül felmerülnének, pl. karbantartás és javítás esetén, és optimális költségátláthatóságot eredményeznek (Total Cost of Ownership (TCO)).
Az EIZO garanciális szolgáltatásainak részletei