FDS1903-A DuraVision

A kifejezetten biztonsági és felügyeleti célokra kifejlesztett FDS1903 monitor egy HDMI- és egy BNC-kompozit bemeneten keresztül továbbítja a jeleket.

  • 48 cm (19")
  • 1280 x 1024
    Válasszon színt:
Termékkép FDS1903-ABK DuraVision
Termékkép FDF1903-AGY DuraVision

Sokoldalú csatlakoztathatóság

A legjobb kapcsolódás

Számos bemenet számítógépek és videofelvevők csatlakoztatásához

A készülék HDMI-bemenete a számítógépek csatlakoztatásán kívül a különböző digitális források, mint például a HDD-felvevőeszközök jeleinek vételére is alkalmas. A kompozit (BNC) bemenet analóg videofelügyeleti eszközök és térfigyelő videokamerák csatlakoztatására szolgál. A monitor az NTSC, PAL és SECAM jelformátumokat egyaránt támogatja.

Connectivity_FDS1903-A.jpg

Kényelmes kezelhetőség

Jellemzők a kényelmes munkavégzéshez

Választható Túlpásztázás és Normál nézet

A monitor a Túlpásztázást és a Normál nézet szerinti megtekintést egyaránt lehetővé teszi. A 100%-os képtartalmat megjelenítő Normál nézet ideális megoldás a szokásos videojelek megtekintéséhez. A Túlpásztázás funkció a képtartalomnak hozzávetőleg a 95%-át jeleníti meg, és eltávolítja a lényegtelen TV-jelekkel kapcsolatos adatokat a kép széleiről.

Comfortable-use_Overscan.jpg

Tiszta színek az Up View funkciónak köszönhetően

Az EIZO Up View funkció biztosítja, hogy a színek ne legyenek elmosódottak, amikor felpillantunk a képernyőre. Ez nagyon hasznos lehet például akkor, ha a monitort a falra vagy a mennyezetre erősítettük.

Comfortable-use_Upview-with.jpg

Up View funkcióval

Comfortable-use_Upview-without.jpg

UpView funkció nélkül

Képminőség

Pontosság, fényerő, kontraszt és élesség

Szabályozható felbontás

A monitor a HDMI-bemeneten keresztül fogadott Full HD (1920 x 1080) felbontású jelek saját natív, 1280 x 1024 felbontású megjelenítésére is alkalmas.

A natívtól eltérő felbontást arányosan skálázva vagy a teljes képernyő méretére nagyítva képes megjeleníteni. Ez különösen az alkalmazások, vagy az 1280 x 1024 képpont felbontás kezelésére nem alkalmas digitális, illetve analóg jelek használatakor hasznos.

Kevesebb képzaj és villódzás

A monitor az Y/C jeltípusnak köszönhetően villódzás- és torzításmentes képi megjelenítést tesz lehetővé. A Y/C jeltípusnál a luminancia (Y) és a szín (C) jelek elkülönítve kerülnek továbbításra, így elkerülhetők az áthallásból eredő hibák. Mindemellett a monitor 16,77 millió színt képes megjeleníteni kristálytisztán és élénken.

A szemkímélő használat jegyében

Flicker-mentes

A monitor bármilyen fényerőbeállítás mellett villódzásmentes marad. Mindez különösen hasznos a felhasználó számára: Nem fáradnak el olyan hamar a szemei, így hosszabb ideig dolgozhat a képernyő előtt.

Tartósság

És megbízhatóság

2 év garancia

Az EIZO 2 év garanciát biztosít. Ez a magasan fejlett gyártástechnológia következtében lehetséges, ami egy egyszerű sikerelven alapszik: átgondolt és innovatív technológia, prémium alapanyagokból előállítva.

24/7 használat

A [[[Modell]] 24 órás használatra készült és maximális megbízhatóság jellemzi.

Warranty-reliability_24-7.jpg

Fenntarthatóság

Vállalati felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok

Az FDS1903-A készülékeket társadalmilag felelős módon állítják elő. A gyártási folyamat teljes mértékben mentes a gyermek- és kényszermunka alkalmazásától. Az ellátási lánc gondosan megválasztott beszállítói szintén elkötelezték magukat a társadalmilag felelős termelés mellett. Ez különösen igaz az úgynevezett konfliktusövezetekből származó ásványkincsek beszállítóira. A társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeinket a vállalat önkéntes jelleggel közzétett éves jelentése ismerteti.

Sustainability_Production.jpg

Környezet- és klímavédelem

Az FDS1903-A készülékeket a cég saját gyártóüzemeiben állítják elő, az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer alkalmazásával. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. Jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Tartós készülékek a fenntarthatóság jegyében

A FDS1903-A hosszú élettartamra van tervezve - általában jóval a garanciaidőn túl. A pótalkatrészek a gyártás befejezését követően még hosszú évekig elérhetők maradnak. Mivel a termék kifejlesztésekor az életciklus egészével kapcsolatos környezeti hatásokat is messzemenőkig figyelembe vették, a hosszú hasznos élettartam és a széles körű javíthatóság kedvező hatást gyakorol az erőforrások megőrzésére és a klíma megóvására. A kiváló minőségű alkatrészekből álló FDS1903-A előállításakor különös figyelmet fordítanak az erőforrások körültekintő felhasználására, valamint a gyártási folyamatok gondos kidolgozására.

Sustainability_Sustainable-durable.jpg

Műszaki adatok

Általános
Termékszám
FDS1903-ABK
FDF1903-AGY
Burkolatszín
Fekete
Világosszürke
Felhasználási terület Videófelügyelet, Iparág
Termékcsalád DuraVision
Felhasználási terület Érintéses és videomonitorok, Videófelügyelet
EAN
4995047053965
4995047053958
Képernyő
Képátló [col] 19
Képátló [cm] 48
Képarány 5:4
Látható felület (szélesség x magasság) [mm-ben] 376 x 301
Ideális/ajánlott felbontás 1280 x 1024
Képpont távolság [v mm] 0,29 x 0,29
Paneltechnológia TN
Max. látószög (vízszintes) 170
Max. látószög (függőleges) 160
Megjeleníthető színek vagy szürkeszintek 16,7 millió szín (BNC, 8 bit), 16,7 millió szín (HDMI, 8 bit)
Max. fényerő (jellemző ) [cd/m²] 325
Max. sötétkamrás kontraszt 1000:1
Háttérvilágítás LED
Jellemzők és működés
24/7 működés
Underscan
Beépített hangszóró
Képernyőmenü nyelv de, en
Beállítási lehetőségek Jelinformációk, Fényerő, Kontraszt, Színhőmérséklet/Fehérpont, Színárnyalat, Színtelítettség, Nézőpont, Bemeneti jel, Hangerő, Elmosódottság-csökkentő
Beépített tápegység
Csatlakozások
Jelbemenetek HDMI (HDCP 1.4), BNC
Grafikus jel Composite Video Input, DVI Single Link (TMDS)
Audio bemenet 3,5 mm sztereó jack csatlakozó
Elektromos adatok
Vízszintes/függőleges frekvenciák Digital: 15-68kHz/24-61 Hz
Teljesítményfogyasztás (maximális) [wattban] 24
Max. Spotřeba energie v pohotovostním režimu [ve wattech] 0.4
Spotřeba energie při vypnutém napájení [ve wattech] 0
Energiahatékonysági osztály E
Energiafogyasztás/1000h [kWh-ban] 15
Tápegység AC 100-240V, 50/60Hz
Power management
Méretek és súly
Méretek (állvánnyal együtt) (szélesség x magasság x mélység) [mm-ben] 405 x 407 - 507 x 205
Súly (állvány nélkül) [kg-ban] 5.9
Műszaki rajz (PDF) Műszaki rajz (PDF)
Dönthetőség 0 / 0
VESA furatok távolsága 100 x 100
Tanúsítás és szabványok
Környezeti feltételek 0 - 35 °C / 20 - 80 % (R.H., non condensing)
Certification CE, CB, cTÜVus, FCC-A, CAN ICES-3 (A), VCCI-A, RoHS, WEEE
Szoftver és tartozékok
További szállítási terjedelem Kézikönyv via download
Garancia
Garanciaidőszak 2 év

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

Adatlap - FDS1903-A

PDF | 6 MB

Termék kép FDS1903-A

ZIP | 3 MB

EIZO DuraVision and FlexScan solutions for control rooms

(Angol)

PDF | 1 MB

Szoftver

Monitor teszt

Az EIZO saját fejlesztésű szoftverével gyorsan és egyszerűen elvégezhető a monitor paramétereinek és egyéb jellemzőinek vizsgálata.

GYIK

Az EIZO monitorok legtöbbször egy- vagy több jelbemenettel vannak ellátva. A monitor elülső részén található gomb segítségével kettő vagy akár annál több számítógép között is gond nélkül átkapcsolhat. A KVM kapcsolóval rendelkező készülékeknél ezzel egyidejűleg az USB-elosztó is átkapcsol a megfelelő számítógépre.

Ennek oka lehet pl. a grafikus kártya illesztőprogramja. Kérem telepítse a grafikus kártya legfrissebb illesztőprogramját és indítsa újra a számítógépet a monitorral együtt.
Lehet, hogy a régebbi grafikus kártyák nem is képesek ezeket a felbontásokat megjeleníteni, ebben az esetben megfelelő kimenettel rendelkező új grafikus kártyára van szüksége.

Mindenekelőtt ellenőrizze az LCD képernyő felbontását. Ügyeljen az ajánlott felbontásra, mely az adott LCD képernyőre vonatkozóan meg van adva. Amennyiben az ajánlottnál kisebb felbontást állított be, akkor ez életlenséget okozhat.

Az LCD képernyő meghatározott számú képelemből (pixelből) áll, amelyek a képernyőtartalom megjelenítése érdekében világítanak. A kép vízszintes és függőleges pixelekből áll össze. Az LCD monitorok képminősége akkor a legjobb, ha minden pixelhez van adat hozzárendelve, azaz ha a számítógépen beállított felbontás megfelel az LCD képernyő felbontásának.

A színhőmérséklet a fehér fény összetételének mérőszáma, melyet Kelvinben adunk meg. Magas hőmérséklet esetén a fehér fény enyhén kékes színű, míg alacsony hőmérséklet esetén inkább pirosas színt tapasztalhatunk.
5000 K: Gyakran használják a nyomdaiparban.
6500 K: Fényképek és videofelvételek megjelenítésére alkalmas.

A színvisszaadás szoros összefüggésben áll a bemeneti jelszint változásával. Ezt a viszonyt általában gamma karakterisztikának hívjuk. A képi megjelenítésnél az alacsony gammaértékek fehéres képet, a magas gammaértékek kontrasztosabb képet eredményeznek.

A RGB a színtartomány nemzetközi szabványa. A különböző alkalmazások és eszközök például monitorok, szkennerek és digitális kamerák színeinek összehangolása érdekében meghatároztak egy színtartományt, melyet a legtöbb készülék alkalmazni képes. Az sRGB készüléken előállított, vagy lejátszott sRGB képek csak a teljes sRGB színtartománnyal rendelkeznek, és semmiképp sem tartalmaznak az sRGB színtartományon kívüli színeket. A színek besorolása, valamint a fehérpont és gamma érték pontosan meghatározottak.

USB-kompatibilis számítógéppel összekapcsolva a monitor USB-elosztóként szolgál, amelyre további USB-kompatibilis perifériás eszközöket csatlakoztathat.

A látószögre vonatkozó adat arra a szögre vonatkozik, amely esetén a kontraszt értéke jobb, mint 10:1. Ez az érték legtöbbször 160° és 178° között van. Ez azonban nem ad információt arról, milyen nagy lehet a kontrasztkülönbség a látószögön belül. A felhasználó számára a kontrasztnak nem szabadna jelentősen változnia a merőleges és az enyhén oldalirányú pillantás esetén. Nem szabad különbséget érzékelni, ha a szemlélő a kép közepére, vagy a szélére néz. Azt, hogy hogyan változik a kontraszt a különböző LCD technológiák esetén, leginkább mérési diagrammal vagy a közvetlen vizuális összehasonlítás segítségével ellenőrizhetjük. Minél stabilabb a kontraszt a felhasználó látószögében, annál jobb a képi megjelenítés.

Itt a színárnyalat-szintek jelértékeinek a monitorkimenetekhez történő hozzárendeléséről van szó. A precíz színvezérlés érdekében az EIZO monitorok a hagyományos 8 bites keresőtábla (LUT) helyett 24-, 16-, 14- vagy 10 bites LUT-okkal rendelkeznek. Precíziós technológia, melyet egy az EIZO által kifejlesztett nagy teljesítményű chip képvisel.

10 a 21 GYIK-ekből jelenik meg

Garancia

Az EIZO legfeljebb öt év garanciát vállal, bár egyes termékekre ettől eltérő garanciaidő vonatkozik. Az egyes termékekre vonatkozó pontos garanciaidőszakok vagy a fenti garanciális feltételekben, vagy az adatlapon, vagy az EIZO nemzetközi weboldalán találhatók. A hosszú garanciális időszakokat egy rendkívül fejlett gyártási folyamat teszi lehetővé, amely egy egyszerű sikerelvre épül: kifinomult és innovatív monitortechnológia, amelyet csúcskategóriás anyagokból gyártanak. Az 5 éves garancia az Ön számára nagyfokú beruházásbiztonságot és megtakarítást jelent a nyomonkövetési költségeken (teljes tulajdonlási költség), amelyek garanciális szolgáltatás nélkül például karbantartás és javítás esetén merülnének fel.

  • Innovatív szervizkoncepció az EIZO-tól, amely mércét állít és megfelel a hosszabb amortizációs időszakok felé mutató trendnek. Biztonság, amely meggyőz és amelyre számíthat.
  • Az első osztályú anyagok és a gondos kivitelezés biztosítják a rendkívüli hosszú élettartamot, és így lehetővé teszik a hosszú garanciális időszakokat.
  • Elkerülhetők azok a nyomonkövetési költségek, amelyek garanciális szerviz nélkül felmerülnének, pl. karbantartás és javítás esetén, és optimális költségátláthatóságot eredményeznek (Total Cost of Ownership (TCO)).
Az EIZO garanciális szolgáltatásainak részletei