FDU2603W DuraVision

Nappali és éjjeli használatra egyaránt alkalmas, 26 colos FDU2603W monitor ECDIS és radarrendszeres alkalmazásokhoz. IEC 60945, IEC61174, IEC62288 és IEC62388 szabványok szerinti kivitel.

  • 65 cm (26")
  • 1920 x 1200
  • VA
Termékkép FDU2603W DuraVision

Képminőség

Pontosság, fényerő, kontraszt és élesség

ECDIS-hez kalibrálva

A háttérvilágítás fényereje, a gammaérték és az RGB színbeállítások gyárilag kalibrálva vannak. Így a monitor optimális színvisszaadást biztosít, amely megfelel az ECDIS-rendszerek speciális követelményeinek. A monitor megfelel az ECDIS-rendszerekre és radaralkalmazásokra vonatkozó nemzetközi szabványoknak IEC 61174, IEC 62288 és IEC 62388.

Image-quality_ECDIS.jpg

Változó fényviszonyokhoz illeszkedő széles fényerőtartomány

Ideális nappali és éjszakai használatra is: Az 1 cd/m2 és akár 490 cd/m2 közötti tompíthatósági tartománynak köszönhetően a monitor tökéletesen használható változó fényviszonyok esetén is. A monitor fényereje bármilyen környezeti megvilágítás esetén optimálisan beállítható, és sötét helyiségekben is kifogástalanul látható.

ImageQuality_WideDimmingRange.jpg

Magas kontraszt és színhű megjelenítés minden szögből

A széles látószögű VA panelnek köszönhetően a kontraszt tetszőleges szögből nézve is alig változik, és csak minimális színeltérés tapasztalható. Így a pontos színvisszaadás és tiszta képmegjelenítés a teljes képernyőfelületen biztosított.

Image-quality_VA-Panel.jpg

A szemkímélő használat jegyében

Flicker-mentes

A monitor bármilyen fényerőbeállítás mellett villódzásmentes marad. Mindez különösen hasznos a felhasználó számára: Nem fáradnak el olyan hamar a szemei, így hosszabb ideig dolgozhat a képernyő előtt.

Tartósság

És megbízhatóság

Megbízhatóság a nyílt tengeren is

Hőség, hideg, vibráció - a monitor tartósan ellenáll a tengeri környezet hatásainak. Teljesíti az IEC 60945 szabvány környezeti és elektromágneses összeférhetőségre (EMV) vonatkozó előírásait, ami szükséges ahhoz, hogy hajófelszerelésként is használható legyen. Ezen kívül IP65-ös védettséggel rendelkezik, vagyis por és kisnyomású vízsugár ellen is védett. További jellemzők: Speciális védőréteg óvja az elektronikát a nedvességtől. A monitor szellőztető ventilátora az egyszerű csere érdekében jól hozzáférhető.

Warranty-reliability_High-sea.jpg

Osztályozó társaságok általi jóváhagyás

A monitor megfelel a legfontosabb osztályozó társaságok követelményeinek, és rendelkezik az LR (Nagy-Britannia), a DNV (Norvégia/Németország), az ABS (USA), NK (Japán) jóváhagyásával és az EU RO MR.

Warranty-reliability_Maritime-classifications.jpg

3 év garancia

Az EIZO 3 év garanciát biztosít. Ez a magasan fejlett gyártástechnológia következtében lehetséges, ami egy egyszerű sikerelven alapszik: átgondolt és innovatív technológia, prémium alapanyagokból előállítva.

3_years_garantie_across_HU.jpg

24/7 használat

A FDU2603W 24 órás használatra készült és maximális megbízhatóság jellemzi.

Warranty-reliability_24-7.jpg

Fenntarthatóság

Vállalati felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok

Az FDU2603W készülékeket társadalmilag felelős módon állítják elő. A gyártási folyamat teljes mértékben mentes a gyermek- és kényszermunka alkalmazásától. Az ellátási lánc gondosan megválasztott beszállítói szintén elkötelezték magukat a társadalmilag felelős termelés mellett. Ez különösen igaz az úgynevezett konfliktusövezetekből származó ásványkincsek beszállítóira. A társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeinket a vállalat önkéntes jelleggel közzétett éves jelentése ismerteti.

Sustainability_Production.jpg

Környezet- és klímavédelem

Az EIZO FDU2603W készülékeket a cég saját gyártóüzemeiben állítják elő, az ISO 14001 és ISO 50001 szabvány szerinti környezet- és energiagazdálkodási rendszer alkalmazásával. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. Jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Tartós készülékek a fenntarthatóság jegyében

A FDU2603W hosszú élettartamra van tervezve - általában jóval a garanciaidőn túl. A pótalkatrészek a gyártás befejezését követően még hosszú évekig elérhetők maradnak. Mivel a termék kifejlesztésekor az életciklus egészével kapcsolatos környezeti hatásokat is messzemenőkig figyelembe vették, a hosszú hasznos élettartam és a széles körű javíthatóság kedvező hatást gyakorol az erőforrások megőrzésére és a klíma megóvására. A kiváló minőségű alkatrészekből álló FDU2603W előállításakor különös figyelmet fordítanak az erőforrások körültekintő felhasználására, valamint a gyártási folyamatok gondos kidolgozására.

Sustainability_Sustainable-durable.jpg

Műszaki adatok

Általános
Termékszám
FDU2603W
Burkolatszín
Fekete
Felhasználási terület Iparág
Termékcsalád DuraVision
Felhasználási terület Tengeri felhasználás
Képernyő
Képátló [col] 26
Képátló [cm] 65
Képarány 16:10
Látható felület (szélesség x magasság) [mm-ben] 550 x 343
Ideális/ajánlott felbontás 1920 x 1200
Képpont távolság [v mm] 0,29 x 0,2865
Paneltechnológia VA
Max. látószög (vízszintes) 176
Max. látószög (függőleges) 176
Megjeleníthető színek vagy szürkeszintek 16,7 millió szín (D-Sub, 8 bit), 16,7 millió szín (DVI, 8 bit)
Max. fényerő (jellemző ) [cd/m²] 490
Max. sötétkamrás kontraszt 1500:1
Válaszidő fekete/fehér/fekete váltás (tipikus) 10/10
Háttérvilágítás LED
Jellemzők és működés
Előre beállított szín-/szürkeszint mód 1x manuális memóriahely, Day, Night, Dusk
24/7 működés
Képernyőmenü nyelv en
Beállítási lehetőségek Jelinformációk, Szín mód, Fényerő, Kontraszt, Színhőmérséklet/Fehérpont, Gamma, Színárnyalat, Színtelítettség, Kiegyenlítés, Backlight Off Mode, ECDIS Indicator, Power Indicator, Bemeneti jel, Billentyűzár
Beépített tápegység
Csatlakozások
Jelbemenetek D-Sub, DVI-D (HDCP 1.4)
Jelkimenetek D-Sub mini 15 pin (through-out (active))
Grafikus jel DVI Single Link (TMDS), DVI Dual Link (TMDS)
Sync formats Separate, Composite
Elektromos adatok
Vízszintes/függőleges frekvenciák DVI-D: 31-76 kHz/59-61 Hz; Dsub: 31-81 kHz/56-76
Hz
Teljesítményfogyasztás (maximális) [wattban] 108
Spotřeba energie při vypnutém napájení [ve wattech] 0
Tápegység AC: Rating AC 100 - 240 V (Operating: AC 85-264 V), 50/60 Hz, 1,2 A (AC 100 V) / 0,6 A (AC 200 V); DC: Rating DC+24 V (Operating: +30 % / -10 %), 4,5 A (DC 24 V)
Power management
Méretek és súly
Méretek (állvány nélkül) (szélesség x magasság x mélység) [mm-ben] 624 x 456 x 86
Súly (állvány nélkül) [kg-ban] 14.5
Műszaki rajz (PDF) Műszaki rajz (PDF)
Tanúsítás és szabványok
IP-besorolás/védelmi osztály IP65 (rear IP22)
Környezeti feltételek -15 - 55 °C / 10 - 90 % (R.H., non condensing)
Compass Safe Distance Standard compass: 1,5 m, Steering compass: 1 m
Certification Ship Classification: LR (UK), NK (Japan), ABS (USA), DNV (Norway), CE, CB, RoHS, WEEE, China RoHS, IEC60945, IEC61174, IEC62288, KC (K60950-1,K00022, K00024)
Szoftver és tartozékok
Választható tartozékok MDS-T261
Garancia
Garanciaidőszak 3 év

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

Kézikönyv - FDU2603W

Adatlap - FDU2603W

PDF | 4 MB

Termék kép FDU2603W

ZIP | 2 MB

Szoftver

Monitor teszt

Az EIZO saját fejlesztésű szoftverével gyorsan és egyszerűen elvégezhető a monitor paramétereinek és egyéb jellemzőinek vizsgálata.

GYIK

Ahhoz, hogy a monitor mindig újnak nézzen ki és megnöveljük az élettartamát, javasolt azt rendszeresen tisztítani. A burkolatot és a képernyő felületet az alább leírtaknak megfelelően tisztítsa:

FONTOS: Soha ne használjon hígítót, benzolt, alkoholt (etanolt, metanolt vagy izopropil-alkoholt), súrolókrémet vagy más erős oldószert, mivel ezek roncsolhatják a burkolatot és az LCD kijelzőt.

Burkolat
A foltokat a burkolatról puha textília segítségével távolítsa el, melyet előtte kímélő tisztítószerrel nedvesítsen be. Semmi esetre se permetezzen fényesítőszert vagy tisztítószert közvetlenül a burkolatra. (A pontos részleteket megtalálja a kézikönyvben.)

LCD képernyő
Szükség esetén a képernyő felületét puha textíliával (pl. pamut vagy szemüvegtisztító kendő) tisztíthatja meg. A makacs foltok rendszerint enyhén megnedvesített ruhával egyszerűen eltávolíthatók.

Nem, nincs szükség illesztőprogramra. A monitorok felismerése a jelvezetékeken keresztül történik, és hagyományos vagy Plug & Play monitorként telepíthetők.

Konkrét javaslatot nem tudunk adni. A kimeneti jel legyen digitális és támogassa a monitor maximális felbontását.

Digitális jelkódolási rendszer a digitális tartalmak, például videó, zene stb. másolásának megakadályozása céljából. A digitális tartalmak engedély nélküli megosztása ellen véd azáltal, hogy a tartalmakat a küldő oldalon kódolva, DVI kimeneten keresztül továbbítja, és a fogadó oldalon ismét dekódolja azokat. A digitális tartalmakat nem lehet újra előállítani, ha a küldő- és fogadó készülék egyike sem támogatja a HDCP funkciót.

A képernyők képelemek millióit tartalmazzák, melyek felülete egyenként kevesebb mint egy század mm2. Természetesen előfordulnak hibás elemek, melyek állandóan vagy egyáltalán nem világítanak. Láthatóságuk alapvetően a környezetüktől függ. A világító elemek pl. világos környezet esetén szinte teljesen láthatatlanok. A pixelhibát tekintve minden LCD képernyő egyedi.
Azért, hogy egyértelmű választ adjunk, milyen gyakoriságú pixelhibát nem tartunk elfogadhatónak, az EIZO képernyőket a nemzetközileg elismert előírásoknak megfelelően ellenőrizzük. Átlagosan minden eszköz jelentősen a tűréshatár alatt van. Az EIZO nem használja azokat az LCD modulokat, amelyek nem teljesítik ezeket a követelményeket.  Modelltől függően az EIZO monitorok nulla pixelhiba garanciával rendelkeznek a teljesen világító alpixelekre vonatkozóan (a kép részelemei ISO 9241-307). Mindez a vásárlás dátumától számított hat hónapig érvényes.

Meghibásodás esetén hogyan javíttathatom az EIZO monitoromat?
A javításokat és a helyszíni csereszolgáltatást a szervizpartnerünk végzi:

Reworks Szerviz Kft.
1139 Budapest
Frangepán u. 46.
www.display.hu

Kérjük hívja a segélyvonalat a +36.1.340.9951-es számon.
A munkatársak hétfőtől péntekig, 9.00 és 17.00 óra között fogadják a hívásokat.

Garancia & Szervizszolgáltatás

A német elektromos és elektronikai törvény 2006. március 24.-i hatályba lépése óta az elektromos eszközöket már nem szabad a szemétbe dobni. Környezetkímélő módon kell azokat ártalmatlanítani és újrahasznosítani. Mindez az EIZO régi eszközeire is vonatkozik.

Otthoni végfelhasználóként a régi monitorát egyszerűen adja le a kommunális gyűjtőhelyen. Ez Önnek nem jár költséggel. A legközelebbi gyűjtőhelyről érdeklődjön az önkormányzatnál.

Amennyiben Ön üzleti partnerünk, egyszerűen lépjen kapcsolatba velünk.

Kérjük forduljon szervizpartnerünkhöz:

Reworks Szerviz Kft.
1139 Budapest
Frangepán u. 46.
www.display.hu

Segélyvonal a +36.1.340.9951-es számon. A munkatársak hétfőtől péntekig, 9.00 és 17:00 óra között fogadják a hívásokat.

Garancia & Szervizszolgáltatás

A számok után álló betűk a következőt jelentik:

  • BK: A burkolat színe fekete
  • GY: A burkolat színe szürke
  • WS: A burkolat színe fehér-ezüst
  • WT: A burkolat színe fehér

Az EIZO monitorok legtöbbször egy- vagy több jelbemenettel vannak ellátva. A monitor elülső részén található gomb segítségével kettő vagy akár annál több számítógép között is gond nélkül átkapcsolhat. A KVM kapcsolóval rendelkező készülékeknél ezzel egyidejűleg az USB-elosztó is átkapcsol a megfelelő számítógépre.

10 a 21 GYIK-ekből jelenik meg

Garancia

Az EIZO legfeljebb öt év garanciát vállal, bár egyes termékekre ettől eltérő garanciaidő vonatkozik. Az egyes termékekre vonatkozó pontos garanciaidőszakok vagy a fenti garanciális feltételekben, vagy az adatlapon, vagy az EIZO nemzetközi weboldalán találhatók. A hosszú garanciális időszakokat egy rendkívül fejlett gyártási folyamat teszi lehetővé, amely egy egyszerű sikerelvre épül: kifinomult és innovatív monitortechnológia, amelyet csúcskategóriás anyagokból gyártanak. Az 5 éves garancia az Ön számára nagyfokú beruházásbiztonságot és megtakarítást jelent a nyomonkövetési költségeken (teljes tulajdonlási költség), amelyek garanciális szolgáltatás nélkül például karbantartás és javítás esetén merülnének fel.

  • Innovatív szervizkoncepció az EIZO-tól, amely mércét állít és megfelel a hosszabb amortizációs időszakok felé mutató trendnek. Biztonság, amely meggyőz és amelyre számíthat.
  • Az első osztályú anyagok és a gondos kivitelezés biztosítják a rendkívüli hosszú élettartamot, és így lehetővé teszik a hosszú garanciális időszakokat.
  • Elkerülhetők azok a nyomonkövetési költségek, amelyek garanciális szerviz nélkül felmerülnének, pl. karbantartás és javítás esetén, és optimális költségátláthatóságot eredményeznek (Total Cost of Ownership (TCO)).
Az EIZO garanciális szolgáltatásainak részletei