FDU2603WT DuraVision

Érintő felülettel ellátott, 26 colos FDU2603WT monitor ECDIS és radarrendszeres alkalmazásokhoz. Nappali és éjjeli használatra egyaránt alkalmas. IEC 60945 szabvány szerinti kivitel.

  • 65 cm (26")
  • 1920 x 1200
  • VA
Termékkép FDU2603WT DuraVision

Képminőség

Pontosság, fényerő, kontraszt és élesség

ECDIS-hez kalibrálva

A háttérvilágítás fényereje, a gammaérték és az RGB színbeállítások gyárilag kalibrálva vannak. Így a monitor optimális színvisszaadást biztosít, amely megfelel az ECDIS-rendszerek speciális követelményeinek. A monitor megfelel az ECDIS-rendszerekre és radaralkalmazásokra vonatkozó nemzetközi szabványoknak IEC 61174, IEC 62288 és IEC 62388.

Image-quality_ECDIS.jpg

Változó fényviszonyokhoz illeszkedő széles fényerőtartomány

Ideális nappali és éjszakai használatra is: Az 1 cd/m2 és akár 470 cd/m2 közötti tompíthatósági tartománynak köszönhetően a monitor tökéletesen használható változó fényviszonyok esetén is. A monitor fényereje bármilyen környezeti megvilágítás esetén optimálisan beállítható, és sötét helyiségekben is kifogástalanul látható.

ImageQuality_WideDimmingRange.jpg

Magas kontraszt és színhű megjelenítés minden szögből

A széles látószögű VA panelnek köszönhetően a kontraszt tetszőleges szögből nézve is alig változik, és csak minimális színeltérés tapasztalható. Így a pontos színvisszaadás és tiszta képmegjelenítés a teljes képernyőfelületen biztosított.

Image-quality_VA-Panel.jpg

A szemkímélő használat jegyében

Flicker-mentes

A monitor bármilyen fényerőbeállítás mellett villódzásmentes marad. Mindez különösen hasznos a felhasználó számára: Nem fáradnak el olyan hamar a szemei, így hosszabb ideig dolgozhat a képernyő előtt.

Érintéses funkcionalitás

Működés ujjal vagy érintőtollal

Érintőképernyő: gyors és biztonságos

A kapacitív érintőképernyőn keresztül a monitort az ujjunkkal vagy érintőceruzával vezérelhetjük. Gépelés, rajzolás, forgatás, kicsinyítés – mindez gyorsan és közvetlenül működik. Emellett kiválóan ellenáll a pornak és a vízcseppeknek, így elkerülhető a véletlen adatbevitel.

Touch_Maritime.jpg

Tartósság

És megbízhatóság

Megbízhatóság a nyílt tengeren is

Hőség, hideg, vibráció - a monitor tartósan ellenáll a tengeri környezet hatásainak. Teljesíti az IEC 60945 szabvány környezeti és elektromágneses összeférhetőségre (EMV) vonatkozó előírásait, ami szükséges ahhoz, hogy hajófelszerelésként is használható legyen. Ezen kívül IP65-ös védettséggel rendelkezik, vagyis por és kisnyomású vízsugár ellen is védett. További jellemzők: Speciális védőréteg óvja az elektronikát a nedvességtől. A monitor szellőztető ventilátora az egyszerű csere érdekében jól hozzáférhető.

Warranty-reliability_High-sea.jpg

Osztályozó társaságok általi jóváhagyás

A monitor megfelel a legfontosabb osztályozó társaságok követelményeinek, és rendelkezik az LR (Nagy-Britannia), a DNV (Norvégia/Németország), az ABS (USA), NK (Japán) jóváhagyásával és az EU RO MR.

Warranty-reliability_Maritime-classifications.jpg

3 év garancia

Az EIZO 3 év garanciát biztosít. Ez a magasan fejlett gyártástechnológia következtében lehetséges, ami egy egyszerű sikerelven alapszik: átgondolt és innovatív technológia, prémium alapanyagokból előállítva.

24/7 használat

A [[[Modell]] 24 órás használatra készült és maximális megbízhatóság jellemzi.

Warranty-reliability_24-7.jpg

Fenntarthatóság

Vállalati felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok

Az FDU2603WT készülékeket társadalmilag felelős módon állítják elő. A gyártási folyamat teljes mértékben mentes a gyermek- és kényszermunka alkalmazásától. Az ellátási lánc gondosan megválasztott beszállítói szintén elkötelezték magukat a társadalmilag felelős termelés mellett. Ez különösen igaz az úgynevezett konfliktusövezetekből származó ásványkincsek beszállítóira. A társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeinket a vállalat önkéntes jelleggel közzétett éves jelentése ismerteti.

Sustainability_Production.jpg

Környezet- és klímavédelem

Az FDU2603WT készülékeket a cég saját gyártóüzemeiben állítják elő, az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer alkalmazásával. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. Jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Tartós készülékek a fenntarthatóság jegyében

A FDU2603WT hosszú élettartamra van tervezve - általában jóval a garanciaidőn túl. A pótalkatrészek a gyártás befejezését követően még hosszú évekig elérhetők maradnak. Mivel a termék kifejlesztésekor az életciklus egészével kapcsolatos környezeti hatásokat is messzemenőkig figyelembe vették, a hosszú hasznos élettartam és a széles körű javíthatóság kedvező hatást gyakorol az erőforrások megőrzésére és a klíma megóvására. A kiváló minőségű alkatrészekből álló FDU2603WT előállításakor különös figyelmet fordítanak az erőforrások körültekintő felhasználására, valamint a gyártási folyamatok gondos kidolgozására.

Sustainability_Sustainable-durable.jpg

Műszaki adatok

Általános
Termékszám
FDU2603WT
Burkolatszín
Fekete
Felhasználási terület Iparág
Termékcsalád DuraVision
Felhasználási terület Tengeri felhasználás
Képernyő
Képátló [col] 26
Képátló [cm] 65
Képarány 16:10
Látható felület (szélesség x magasság) [mm-ben] 550 x 343
Ideális/ajánlott felbontás 1920 x 1200
Képpont távolság [v mm] 0,29 x 0,2865
Paneltechnológia VA
Max. látószög (vízszintes) 176
Max. látószög (függőleges) 176
Megjeleníthető színek vagy szürkeszintek 16,7 millió szín (D-Sub, 8 bit), 16,7 millió szín (DVI, 8 bit)
Max. fényerő (jellemző ) [cd/m²] 470
Max. sötétkamrás kontraszt 1500:1
Válaszidő fekete/fehér/fekete váltás (tipikus) 10/10
Háttérvilágítás LED
Jellemzők és működés
Előre beállított szín-/szürkeszint mód 1x manuális memóriahely, Day, Night, Dusk
24/7 működés
Képernyőmenü nyelv en
Beállítási lehetőségek Jelinformációk, Szín mód, Fényerő, Kontraszt, Színhőmérséklet/Fehérpont, Gamma, Színárnyalat, Színtelítettség, Kiegyenlítés, Backlight Off Mode, ECDIS Indicator, Power Indicator, Bemeneti jel, Billentyűzár
Beépített tápegység
Érintőképernyő
Érintéstechnológia Vetítés-kapacitív (PCAP)
Touch kompatibilis operációs rendszer Windows 8.1 (64-bit/32-bit), Windows 11, Windows 10
Max. Érintési pontok száma 5
Csatlakozások
Érintőcsatlakozó USB
Jelbemenetek D-Sub, DVI-D (HDCP 1.4)
Jelkimenetek D-Sub mini 15 pin (through-out (active))
USB-csatlakozókkal kapcsolatos termékjellemzők USB 2
USB upstream csatlakozó 1 x B típusú
Grafikus jel DVI Single Link (TMDS), RGB Analog
Control port RS-232C, USB-Protocol
Sync formats Separate, Composite
Elektromos adatok
Vízszintes/függőleges frekvenciák DVI-D: 31-76 kHz/59-61 Hz; Dsub: 31-81 kHz/56-76
Hz
Teljesítményfogyasztás (maximális) [wattban] 108
Spotřeba energie při vypnutém napájení [ve wattech] 0
Tápegység AC: Rating AC 100 - 240 V (Operating: AC 85-264 V), 50/60 Hz, 1,2 A (AC 100 V) / 0,6 A (AC 200 V); DC: Rating DC+24 V (Operating: +30 % / -10 %), 4,5 A (DC 24 V)
Power management
Méretek és súly
Méretek (állvány nélkül) (szélesség x magasság x mélység) [mm-ben] 624 x 456 x 86
Súly (állvány nélkül) [kg-ban] 15.1
Műszaki rajz (PDF) Műszaki rajz (PDF)
Dönthetőség 0 / 0
Tanúsítás és szabványok
IP-besorolás/védelmi osztály IP65 (rear IP22)
Környezeti feltételek -15 - 55 °C / 10 - 90 % (R.H., non condensing)
Compass Safe Distance Standard compass: 1,5 m, Steering compass: 1 m
Certification Ship Classification: LR (UK), NK (Japan), ABS (USA), DNV (Norway), CE, CB, RoHS, WEEE, China RoHS, IEC60945, IEC61174, IEC62288, KC (K60950-1,K00022, K00024)
Szoftver és tartozékok
Választható tartozékok TP5, MDS-T261
Garancia
Garanciaidőszak 3 év

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

Kézikönyv - FDU2603WT

Adatlap - FDU2603WT

PDF | 12 MB

Termék kép FDU2603WT

ZIP | 4 MB

Szoftver

Eszközmeghajtók - FDU2603WT

Monitor teszt

Az EIZO saját fejlesztésű szoftverével gyorsan és egyszerűen elvégezhető a monitor paramétereinek és egyéb jellemzőinek vizsgálata.

GYIK

Az EIZO monitorok legtöbbször egy- vagy több jelbemenettel vannak ellátva. A monitor elülső részén található gomb segítségével kettő vagy akár annál több számítógép között is gond nélkül átkapcsolhat. A KVM kapcsolóval rendelkező készülékeknél ezzel egyidejűleg az USB-elosztó is átkapcsol a megfelelő számítógépre.

Ennek oka lehet pl. a grafikus kártya illesztőprogramja. Kérem telepítse a grafikus kártya legfrissebb illesztőprogramját és indítsa újra a számítógépet a monitorral együtt.
Lehet, hogy a régebbi grafikus kártyák nem is képesek ezeket a felbontásokat megjeleníteni, ebben az esetben megfelelő kimenettel rendelkező új grafikus kártyára van szüksége.

Mindenekelőtt ellenőrizze az LCD képernyő felbontását. Ügyeljen az ajánlott felbontásra, mely az adott LCD képernyőre vonatkozóan meg van adva. Amennyiben az ajánlottnál kisebb felbontást állított be, akkor ez életlenséget okozhat.

Az LCD képernyő meghatározott számú képelemből (pixelből) áll, amelyek a képernyőtartalom megjelenítése érdekében világítanak. A kép vízszintes és függőleges pixelekből áll össze. Az LCD monitorok képminősége akkor a legjobb, ha minden pixelhez van adat hozzárendelve, azaz ha a számítógépen beállított felbontás megfelel az LCD képernyő felbontásának.

A színhőmérséklet a fehér fény összetételének mérőszáma, melyet Kelvinben adunk meg. Magas hőmérséklet esetén a fehér fény enyhén kékes színű, míg alacsony hőmérséklet esetén inkább pirosas színt tapasztalhatunk.
5000 K: Gyakran használják a nyomdaiparban.
6500 K: Fényképek és videofelvételek megjelenítésére alkalmas.

A színvisszaadás szoros összefüggésben áll a bemeneti jelszint változásával. Ezt a viszonyt általában gamma karakterisztikának hívjuk. A képi megjelenítésnél az alacsony gammaértékek fehéres képet, a magas gammaértékek kontrasztosabb képet eredményeznek.

A RGB a színtartomány nemzetközi szabványa. A különböző alkalmazások és eszközök például monitorok, szkennerek és digitális kamerák színeinek összehangolása érdekében meghatároztak egy színtartományt, melyet a legtöbb készülék alkalmazni képes. Az sRGB készüléken előállított, vagy lejátszott sRGB képek csak a teljes sRGB színtartománnyal rendelkeznek, és semmiképp sem tartalmaznak az sRGB színtartományon kívüli színeket. A színek besorolása, valamint a fehérpont és gamma érték pontosan meghatározottak.

USB-kompatibilis számítógéppel összekapcsolva a monitor USB-elosztóként szolgál, amelyre további USB-kompatibilis perifériás eszközöket csatlakoztathat.

A látószögre vonatkozó adat arra a szögre vonatkozik, amely esetén a kontraszt értéke jobb, mint 10:1. Ez az érték legtöbbször 160° és 178° között van. Ez azonban nem ad információt arról, milyen nagy lehet a kontrasztkülönbség a látószögön belül. A felhasználó számára a kontrasztnak nem szabadna jelentősen változnia a merőleges és az enyhén oldalirányú pillantás esetén. Nem szabad különbséget érzékelni, ha a szemlélő a kép közepére, vagy a szélére néz. Azt, hogy hogyan változik a kontraszt a különböző LCD technológiák esetén, leginkább mérési diagrammal vagy a közvetlen vizuális összehasonlítás segítségével ellenőrizhetjük. Minél stabilabb a kontraszt a felhasználó látószögében, annál jobb a képi megjelenítés.

Itt a színárnyalat-szintek jelértékeinek a monitorkimenetekhez történő hozzárendeléséről van szó. A precíz színvezérlés érdekében az EIZO monitorok a hagyományos 8 bites keresőtábla (LUT) helyett 24-, 16-, 14- vagy 10 bites LUT-okkal rendelkeznek. Precíziós technológia, melyet egy az EIZO által kifejlesztett nagy teljesítményű chip képvisel.

10 a 21 GYIK-ekből jelenik meg

Garancia

Az EIZO legfeljebb öt év garanciát vállal, bár egyes termékekre ettől eltérő garanciaidő vonatkozik. Az egyes termékekre vonatkozó pontos garanciaidőszakok vagy a fenti garanciális feltételekben, vagy az adatlapon, vagy az EIZO nemzetközi weboldalán találhatók. A hosszú garanciális időszakokat egy rendkívül fejlett gyártási folyamat teszi lehetővé, amely egy egyszerű sikerelvre épül: kifinomult és innovatív monitortechnológia, amelyet csúcskategóriás anyagokból gyártanak. Az 5 éves garancia az Ön számára nagyfokú beruházásbiztonságot és megtakarítást jelent a nyomonkövetési költségeken (teljes tulajdonlási költség), amelyek garanciális szolgáltatás nélkül például karbantartás és javítás esetén merülnének fel.

  • Innovatív szervizkoncepció az EIZO-tól, amely mércét állít és megfelel a hosszabb amortizációs időszakok felé mutató trendnek. Biztonság, amely meggyőz és amelyre számíthat.
  • Az első osztályú anyagok és a gondos kivitelezés biztosítják a rendkívüli hosszú élettartamot, és így lehetővé teszik a hosszú garanciális időszakokat.
  • Elkerülhetők azok a nyomonkövetési költségek, amelyek garanciális szerviz nélkül felmerülnének, pl. karbantartás és javítás esetén, és optimális költségátláthatóságot eredményeznek (Total Cost of Ownership (TCO)).
Az EIZO garanciális szolgáltatásainak részletei