Monitore in der Medizin

Kényelmesebben elvégezhető röntgendiagnosztika

A RadiForce monitorok jelentős terhet vesznek le az orvosok válláról. Intelligens funkciók, számos kiegészítő és még sok minden más a diagnosztikai feladatok hatékonyabb és szemkímélőbb elvégzéséhez.

10_RadiologyReadingRoom_global_reference_until2020Mar17.jpg

Work-and-Flow funkciók

Az EIZO egyedülálló Work-and-Flow technológiája a kifejezetten radiológusok számára kifejlesztett funkcióival egyszerűbbé teszi a diagnosztikai munkafolyamatot. A rendelkezésre álló Work-and-Flow funkciók köre modelltől függően eltérő (lásd az alábbi táblázatot).

Work-and-Flow_Overview-en.jpg

Hide-and-Seek: gyorsan hozzáférhető információk

A Hide-and-Seek funkció legfőbb előnye, hogy nem szükséges további monitor az orvosi jelentések megjelenítéséhez, valamint a betegnyilvántartások és egyéb információk gyors és hatékony eléréséhez. Ha az egérmutatót a képernyő szélére vagy attól távolabbra mozgatja, egy Kép a képben ablakon keresztül jelenítheti meg és rejtheti el a szükséges információkat.

WaF_Hide-and-seek.gif

Switch-and-Go: két rendszer egyetlen billentyűzeten és egéren keresztüli használata

A két számítógépes rendszert alkalmazó diagnosztikai munkaállomásoknál dolgozók a Switch-and-Go funkciónak köszönhetően mindössze egyetlen billentyűzet és egér használatával válthatnak át a két eszköz között. A két rendszer közötti átváltáshoz mindössze csak át kell húznia az egérmutatót az egyik képernyőről a másikra, és vissza. Ez nem csak a munkavégzés hatékonyságát fokozza, de a munkaállomás is áttekinthetőbbé válik.

WaF_Switch-and-go.gif

Point-and-Focus: a kielemezni kívánt képrészlet kijelölése

A Point-and-Focus funkcióval gyorsan és egyszerűen, az egér vagy a billentyűzet használatával jelölheti ki a megtekinteni kívánt képterületet. A fényerő és a szürkeérték megfelelő beállításával a kívánt képrészletek kiemelése érdekében elsötétíthetők a szomszédos területek.

WaF_Point-and-Focus.gif

Instant-Backlight-Booster: Nagyobb fényerő a jobb megkülönböztetés érdekében

Az Instant Backlight Booster funkció átmenetileg növeli a monitor fényerejét a részletes orvosi képek gyorsabb felismerése érdekében. Egyetlen gyorsbillentyűvel a felhasználók egyszerre több monitoron is engedélyezhetik a funkciót, így könnyedén több képernyőt is megtekinthetnek ugyanolyan nagy fényerő mellett. A fényerő rövid idő után automatikusan visszaáll az eredeti beállításra, így a képernyő továbbra is használható a tipikus diagnosztikai körülmények között.

A DICOM® 14. rész nem támogatott ha az Instant Backlight Booster engedélyezve van.

WaF_Instant-Backlight-Booster.gif

Manual- and Auto-Mode-Switch: vizsgálati módszer szerinti ideális képmegjelenítés

A külön funkcióval kapcsolható Manuális mód használatakor mindössze egyetlen egérkattintással választhatók ki a különböző vizsgálati módszerek – többek között a röntgen-, CT-, MRI-, ultrahang- és endoszkópos vizsgálatok – olyan beállításai, mint például a fényerő, a funkciógörbék és a fehérpont értékek. Mivel a beállítások módosításaihoz nem szükséges minden egyes alkalommal újrakalibrálnia a készüléket, valamennyi felvétel megbízható minőségben jeleníthető meg.

Előre beállíthatja a különböző módokat, hogy azok az Automatikus mód kapcsolójának használatakor automatikusan átváltsanak az adott vizsgálati módszernek megfelelően.

WaF_CALSwitch.gif

Image-Rotation-Plus: álló és fekvő formátum közötti automatikus átváltás

Az Image-Rotation-Plus funkció a készülék beépített gravitációs érzékelőjének használatával a monitor tájolásától függően automatikusan álló vagy fekvő formátumba fordítja a kívánt képeket. Ilyen módon teljes mértékben hasznosíthatóvá válik a képernyőn rendelkezésre álló hely, a megjelenítés pedig mindig optimális.

WaF_ImageRotationPlus.gif

Auto-Brightness-Switch: tükröződésmentes képernyő a hatékonyabb diagnosztikáhozg

Ha a kórtörténeteket és az elvégzendő teendők listáját egy szomszédos képernyőn jelenítik meg, az megzavarhatja a diagnosztikát. Az automatikus fényerő-korlátozással automatikusan lecsökkenthető a csatlakoztatott EV sorozatú FlexScan monitorok fényereje, ha a kurzort elmozdítják a képernyőről. Így a felhasználó jobban összpontosíthat a diagnosztikai monitoron megjelenített felvételekre, miközben a készülék energiát takarít 

WaF_AutoBrightnessSwitch.gif

Mouse-Pointer-Utility: optimalizált kurzorvezérlés

A Mouse-Pointer segédprogrammal a szokásos nehézségek nélkül, szabadon mozgathatja az egeret a többképernyős rendszer monitorjai között. Az egérmutató eltérő méretű képernyők használatakor sem akad el a képernyő felső vagy alsó szélén. Gyorsbillentyű használatával gyorsan ellenőrizheti a kurzor helyzetét, hogy ne veszítse azt szem elől, vagy bármikor visszaállíthatja a kurzort a képernyő közepére, hogy az gyorsan visszatérjen a kiindulási ponthoz.

Annak ellenére, hogy az ezen funkciókkal megtakarított idő önmagában alig észrevehető, hosszú távon jelentősen felgyorsítja és egyszerűbbé teszi az egérhasználatot.

WaF_MousePointerUtility_smooth.gif

Eltérő méretű képernyők között is szabadon mozgathatja a kurzort

WaF_MousePointerUtility_edge.gif

Mozgassa az egeret a képernyő legszélére

WaF_MousePointerUtility_position.gif

Gyorsan és egyszerűen megtalálható a kurzor

WaF_MousePointerUtility_center.gif

Mozgassa vissza a kurzort a képernyő közepére

szemkímélő olvasólámpa

RadiLight

A RadiLight egy egyszerűen kezelhető Komfortlámpa sötét környezetben dolgozó radiológusok számára. A képernyő finom hátsó megvilágításával hatékonyan megelőzhető a szem túlzott mértékű megerőltetése, amit a sötét környezetben megtekintetett világosabb képekkel és objektumokkal kapcsolatos, folyamatosan változó fényviszonyok okoznak. Mivel a RadiLight az egyedüli fényforrás, ami már a diagnosztikai munkaállomások ingadozási méréseinél is felhasználható, jelentős segítséget nyújt az egységes megvilágítás kialakításához. Az ily módon beállított környezeti fényerősség a későbbi állandósági mérésekkel is hatékonyan reprodukálható. A RadiLight fényforrást ezenkívül egy kisméretű, külön kapcsolható olvasólámpával is felszerelték, mely különösen ideális a különböző dokumentumok és betegkartotékok megtekintéséhez, vagy a billentyűzet, illetve egyéb segédeszközök használatához.

WaF_RadiLight.gif

Work-and-Flow funkciók és RadiForce modellekkel kapcsolatos kompatibilitás

 

RX560

RX1270

RX660

RX370

RX270

GX560-MD

MX217

MX243W

MX194

Hide-and-Seek

/

/

/

/

/

/

Switch-and-Go

/

/

/

/

Point-and-Focus

/

Instant-Backlight-Booster

/

/

/

/

/

/

Manual/Auto-Mode-Switch

Image-Rotation-Plus

/

/

/

/

Auto-Brightness-Switch

Mouse-Pointer-Utility

Az MS236WT-A csak a Mouse Pointer Utilityt támogatja

EIZO_FlexScan_Ergonomie_Sideshot_DSF2740_sRGB_3000x2000.jpg

Haben Sie Fragen?

Gerne steht Ihnen unser Healthcare-Team zur Verfügung für Fragen rund um Monitorlösungen für die komfortable Befundung. Nehmen Sie Kontakt mit uns auf!

Kontakt aufnehmen