Sajtóközlemény

Az EIZO A-minősítést kapott a CDP-től a klímaváltozással kapcsolatos vezető szerepe terén

Sajtóközlemény

Az EIZO Corporation (TSE: 6737) bejelentette, hogy a vállalat A- pontszámot kapott a CDP- egy nemzetközi nonprofit szervezet, amely a környezeti hatások kezelésének globális közzétételi rendszerét működteti- által végzett Éghajlatváltozás 2022 kérdőívben.

A CDP kérdőíve körülbelül 130 kérdést tartalmaz az éghajlatváltozással kapcsolatban, beleértve az irányítást, az üzleti stratégiát  valamint az érintett felek bevonásával kapcsolatos tevékenységeket. A CDP-pontszám egy pillanatképet nyújt a vállalat nyilvánosságra hozott és környezetvédelmi teljesítményéről, és egy nyolc pontos,  A-tól D-ig terjedő skálán értékelhető. A CDP pontozási módszertana értékeli a válaszok részletességét és teljeskörűségét, valamint a vállalat környezeti kérdésekkel kapcsolatos tudatosságát, irányítási módszereit és a környezetvédelmi felelősségvállalás irányába tett előrelépését.

Az "A" pontszám megszerzéséhez a vállalatoknak bizonyítaniuk kell, hogy tudatában vannak a környezetre gyakorolt hatásuknak, és megfelelő intézkedéseket tesznek ezek csökkentése érdekében a Párizsi Megállapodással összhangban. A szervezeteknek vezető környezetvédelmi  szerepet kell vállalniuk, és a stratégia és a cselekvés terén a legjobb gyakorlatot kell bemutatniuk, ahogyan azt az olyan keretrendszerek, mint a TCFD, az Accountability Framework és mások is elismerik. Emellett a vállalatoknak olyan intézkedéseket kell tenniük, mint például tudományosan megalapozott célok kitűzése, jelentéstétel a releváns műveletek, ellátási láncok és árucikkek környezeti hatásáról, valamint egyéb erőfeszítések.

Az EIZO számos tevékenységben vett részt, például a TCFD ajánlásai alapján a környezeti információk közzétételében, az SBTi jóváhagyásának megszerzésében az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére vonatkozó célok tekintetében, valamint az e célok elérése iránti elkötelezettség vállalásában. Az EIZO által elért A-pontszám a Vezető minőségben elismeri a vállalat progresszív erőfeszítéseit a dekarbonizált társadalom megvalósítása érdekében.

A CDP-ről (Carbon Disclosure Project)

A CDP egy nonprofit jótékonysági szervezet, amely a vállalatok, városok, államok és régiók környezeti hatásainak kezelését szolgáló környezeti közzétételi és értékelési rendszert működteti, és széles körben elismert globális szabvány e témában. A szervezetet 2000-ben alapították az Egyesült Királyságban, és 50 országot átfogó képviselettel rendelkezik. A CDP platformján keresztül 2022-ben több mint 680 befektető és 280 nagy vásárlóerővel rendelkező nagyvállalat kérte a környezeti hatásokra, kockázatokra és lehetőségekre vonatkozó adatok közzétételét, és világszerte rekordszámú, mintegy 18 700 vállalat válaszolt a kérdőívre.