Sajtóközlemény

Az EIZO-t a CDP Beszállítói elkötelezettség vezetőjeként ismerte el a CDP

Sajtóközlemény

Az EIZO bejelentette, hogy a CDP, egy nemzetközi nonprofit szervezet, amely a környezeti hatások kezelésének globális közzétételi rendszerét működteti, a második egymást követő évben a legmagasabb minősítéssel tüntette ki a céget, mely ezzel elnyerte a Beszállítói elkötelezettség vezetője címet.

A CDP éves beszállítói elkötelezettségi minősítése (SER) a CDP éghajlatváltozással kapcsolatos kérdőívének négy kulcsfontosságú területére adott válaszok alapján értékeli a vállalatok beszállítói láncának elkötelezettségét az éghajlati kérdésekkel kapcsolatban, amelyek az irányítással, a célokkal, az ambíciókezeléssel és a beszállítói elkötelezettséggel kapcsolatosak. Az EIZO-t a beszállítói elkötelezettség vezetőjének választották, és "A" pontszámot kapott. A beszállítói elkötelezettség vezetői azáltal, hogy elkötelezik magukat beszállítóikkal az éghajlatváltozással kapcsolatban, döntő szerepet játszanak a nettó nullás fenntartható gazdaságra való átállásban.

Az EIZO vállalati filozófiájával összhangban - "A fejlett technológiákat alkalmazó képalkotási megoldásokon keresztül gazdagítjuk az emberek szakmai és magánéletét" - az EIZO folytajta a környezettudatos termékgyártást és üzleti tevékenységet.

Az EIZO tovább gyorsít az éghajlatváltozásra és az ellátási lánc menedzsmentre, az EIZO lényeges szempontjaira adott válaszlépéseket azáltal, hogy a TCFD ajánlásain alapuló információközlést hajtja végre, és beszállítói megértésével és együttműködésével SBT tanúsítványt szerez az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére vonatkozó célkitűzéseihez. 2023 májusában az EIZO létrehozta az "Átmenet a nettó nullára" éghajlatváltozási tervét, amelynek értelmében az EIZO kitűzött célja, hogy 2040-re elérje a nettó nulla üvegházhatásúgáz-kibocsátást. Az EIZO ezekkel és más kezdeményezésekkel továbbra is hozzá fog járulni a dekarbonizált társadalom megvalósításához.

A CDP-ről

A CDP egy nonprofit jótékonysági szervezet, amely a vállalatok, városok, államok és régiók környezeti hatásainak kezelését szolgáló környezeti közzétételi és értékelési rendszert működtet, és széles körben elismert globális szabvány e témában. A CDP kérdőíves felmérése teljes mértékben összhangban van a TCFD-vel, és az általa kapott pontszámokat széles körben használják a fenntartható és rugalmas Net Zero társadalmat célzó befektetési és vásárlási döntések megalapozására. 2023-ban több mint 740 aláíró pénzügyi intézmény több mint 136 billió USD értékű eszközzel több mint 740 aláíró pénzügyi intézmény kérte a környezeti hatásokra, kockázatokra és lehetőségekre vonatkozó adatok közzétételét a CDP platformján keresztül, és rekordszámú, közel 24 000 vállalat tett eleget a kérdőívnek.